U pravu si, nisam to primjetio.Bosnjak je napisao/la:Ne bih da cjepidlačim, ali imaš tu enklavu ispod Ruda, pa kad dobijemo Centar i Novo Sarajevo možeš i to usput obojit.
Demografske mape Bosne
Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine
bilo bi zanimljivo kada bi mogli vidjeti i gustinu naseljenosti tj. odraditi mapu isto kao i tu samo sa gustinom. pa da se fino vide ta podrucja koja cetalji drze, da tu ustvari niko i ne zivi
Bog Bosna i Bošnjaci
To je najlakse uraditi.Samo nadjes povrsinu opcine, ukupan broj popisanog stanovnisttva na popisu 2013.I to je toljiljan89 je napisao/la:bilo bi zanimljivo kada bi mogli vidjeti i gustinu naseljenosti tj. odraditi mapu isto
kao i tu samo sa gustinom. pa da se fino vide ta podrucja koja cetalji drze, da tu ustvari niko i ne zivi
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Da, takvu mapu vec sad mozemo napraviti sa preliminarnim podatcima za opcine.Jack je napisao/la:To je najlakse uraditi.Samo nadjes povrsinu opcine, ukupan broj popisanog stanovnisttva na popisu 2013.I to je toljiljan89 je napisao/la:bilo bi zanimljivo kada bi mogli vidjeti i gustinu naseljenosti tj. odraditi mapu isto
kao i tu samo sa gustinom. pa da se fino vide ta podrucja koja cetalji drze, da tu ustvari niko i ne zivi
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
-
Musa Kesedzija
- Član
Sellam. Bilo bi dobro po mom misljenju napravitu mapu po rasoperedu opstina iz 91-ve tako na primjer spojiti Kljuc i Ribnik zajedno , tri Dobojske i tri Mostarske opstine zajedno itd tek bi so onda mogla uociti razlika stanovnista onda i sada a i pomjeranja Bosnjaka koji me jedino i interesuju . Moram priznati da sam iznenadjen pozitivnim rastom Bosnjaka u istocnoj Bosni
ili se to samo radi o onima koji se tu vode a zive negdje drugdje , vidjecemo .
- Zenicaninn
- Član
.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 24 sep 2025 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
A što niste stavili npr. 0-9, pa sljedeći dio od 10 do 19 %, pa dalje od 20 -29, pa 30-39 % itd..Doboj je ljubičaste boje, ne crvene jel da ? ako je nas 30 % ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Jeli iko sabro procentualno na kolikoj teritoriji smo vecina?
Aferim za kartu.
Mala sugestija - kako bi izgledalo da su sve opštine zelene boje, a da je boja tamnija što je broj Bošnjaka veći ?
Edit: već su uradili tako nešto...

Mala sugestija - kako bi izgledalo da su sve opštine zelene boje, a da je boja tamnija što je broj Bošnjaka veći ?
-
Musa Kesedzija
- Član
Dobar prijedlog , bolja preglednost .The BEN10 je napisao/la:Aferim za kartu.
Zelio bih da naglasim da je ovo broj popisanih Bosnjaka, i da ce se mozda vec do kraja ove tekuce godine dati neki konacni podatak o broju stanovnistva, oni prije podatci su bili preliminarni
Ja bih volio da se napise.Ukupan broj POPISANIH Bosnjaka na popisu 2013 da ne bude nekakve zabune s konacnom cifrom
Ja bih volio da se napise.Ukupan broj POPISANIH Bosnjaka na popisu 2013 da ne bude nekakve zabune s konacnom cifrom

Iz nekog razloga, ne znam ni sam kojeg sam uradio mapu opstina u kojoj ima jednog naroda preko 90%, mozda je ukupno pola takvih opstina, nasa je pobjeda sto je velika vecina tih opstina u sumskoj. Ono sto je u Federaciji bice za sljedeci popis
Dobijam info da bi mogli preci 10% popisanih u Sipovu
Ovo ostalo ne znam.Sve je teze naci i dobiti podatke
Posebno za Sarajevo

Ovo ostalo ne znam.Sve je teze naci i dobiti podatke
Posebno za Sarajevo

Tacno tako
Ukupan broj POPISANIH Bosnjaka.Velika je to razlika
Ne mogu vam s sigurnoscu jos uvijek nista reci detaljno nesto oko popisa.No,mogu vam reci da cinimo apsolutnu vecinu popisanih uz sve Bosance.I to je tako
U roku od 3 mjeseca nakon zavrsetka popisa, najkasnije do 15 Januara, 2014.Iako dobijam info da se to namjerava zavrsiti znaci do kraja ove godine.Bit ce izbaceni podatci koji ce nam nesto vise reci oko popisa, i da li agencija za statistiku Bih.Namjerava da osteti Bosnjake
Jedno je sigurno.Da ce ti podatci biti mnogo realniji od ove sad cifre o ukupnom broju popisanog stanovnika
Ako ti podatci budu i za naseljena mjesta.Mislim da ce to biti to.Jer vjerujte mi da cu odmah znati etnicku strukturu ili pribliznu etnicku struktru opcine nakon sto izadju podatci za NASELJENA Mjesta
Nazalost, ova mapa se nece moci zavrsiti do kraja ovog mjeseca.Pa cak ni Decembra, tj ove godine
Ali stvarno se nadam da cu vam nadam se mozda vec u Januaru 2014(Najkasnije).Moci reci nesto detaljnije
Ukupan broj POPISANIH Bosnjaka.Velika je to razlika
Ne mogu vam s sigurnoscu jos uvijek nista reci detaljno nesto oko popisa.No,mogu vam reci da cinimo apsolutnu vecinu popisanih uz sve Bosance.I to je tako
U roku od 3 mjeseca nakon zavrsetka popisa, najkasnije do 15 Januara, 2014.Iako dobijam info da se to namjerava zavrsiti znaci do kraja ove godine.Bit ce izbaceni podatci koji ce nam nesto vise reci oko popisa, i da li agencija za statistiku Bih.Namjerava da osteti Bosnjake
Jedno je sigurno.Da ce ti podatci biti mnogo realniji od ove sad cifre o ukupnom broju popisanog stanovnika
Ako ti podatci budu i za naseljena mjesta.Mislim da ce to biti to.Jer vjerujte mi da cu odmah znati etnicku strukturu ili pribliznu etnicku struktru opcine nakon sto izadju podatci za NASELJENA Mjesta
Nazalost, ova mapa se nece moci zavrsiti do kraja ovog mjeseca.Pa cak ni Decembra, tj ove godine
Ali stvarno se nadam da cu vam nadam se mozda vec u Januaru 2014(Najkasnije).Moci reci nesto detaljnije

Manje-vise to je to.Kljucna rijec ovdje je Popisanih Bosnjaka.Pauzirajte svi mozda cak i do kraja ove godine.Iako dobio sam neke informacije da bi konacna cifra trebala da bude krajem godine.aburovic je napisao/la:
(http://i.imgur.com/mtEOdJG.png)
Update: Bosanski Brod, Bosanski Samac, Derventa, Rudo, Novo Gorazde, Vareš.
Naime po zakonu 90 dana od zavrsetka popisa stanovnistva.Moraju se objaviti konacne cifre s popisa.Kako je vec proslo 30 dana.Ostaje nam nesto malo manje od 2 mjeseca
Tad cemo morati i novu mapu da pocnemo praviti.Mozda cak iduceg mjeseca krenemo s tim.Ali najkasnije Januar 2014
Tako,tad ce biti vise posla.A, ti pauziraj.Nema posla sad za tebe do kraja ove godine.A, ja cu probati da provjerim tih par opcina tipa Bos Petrovac i jos 2-3 opcine.Ovo za sumsku je tacno sve kao i Brcko

Evo ja sam pokušao neku grubu računicu:starmo je napisao/la:Jeli iko sabro procentualno na kolikoj teritoriji smo vecina?
- Varijanta 1 (matematička, bez finih detalja)
Bošnjaci apsolutna većina POPISANIH na ca. 15474 km² (30,2 % čitave teritorije BiH)
Federacija: 14947 km²
Šumska: Srebrenica 527 km²
- Varijanta 2
Bošnjaci apsolutna većina POPISANIH na ca. 16274 km² (31,78 % čitave teritorije BiH)
Federacija: 15747 km² (Općina Mostar sam računao ca. +800 km² za Bošnjake, jer je tu jedina granica skoro jasno određena, a Jack kaže da tu Bošnjaci drže više od 800 km², Jack ispravi me ako griješim. )
Šumska: Srebrenica 527 km²
Mislim da si zaboravio opcinu Vukosavlje. Tamo smo vecina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Po ovoj karti nismo. Barem ne apsolutna.ABen je napisao/la:Mislim da si zaboravio opcinu Vukosavlje. Tamo smo vecina.
Ali smo vecina kao i u Brckom. Ja cak tvrdim da smo i u Bos. Petrovcu apsolutna vecina.abu seid je napisao/la:Po ovoj karti nismo. Barem ne apsolutna.ABen je napisao/la:Mislim da si zaboravio opcinu Vukosavlje. Tamo smo vecina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
racuna se bilo koja vecina, relativna ili apsolutna..abu seid je napisao/la:Po ovoj karti nismo. Barem ne apsolutna.ABen je napisao/la:Mislim da si zaboravio opcinu Vukosavlje. Tamo smo vecina.
inace veliki procenat ne bi bio raspodjeljen.. tipa mostar, glamoc,... ako ne bude tu apsolutne..