aburovic je napisao/la:Abdurrahman je napisao/la:Da vi samo znate kako meni ova mapa bode oci najvise zbog grijeske koja je utvrdjena a tice se granice opcina Osmaka i Kalesije gdje je u korist Osmaka na mapi napravljena grijeska za oko 5 %, dakle, Osmaci su usli u Kalesiju za oko 5 % i tako ispadaju mnogo veci no sto jesu na mapi.
Mozes li da spustis ovu kartu i da obelezis gde je doslo do prekrojavanje opcinskih granica.

[Imgur](
http://i.imgur.com/MyXRWAE)
Ovako od prilike iako je moglo mnogo bolje biti ali mi je tesko s misem to raditi:
Uploaded with
ImageShack.us
Fakticki taj "krak" tu ili "krivina" postoji ali u promilima, a ne tako gdje uzima kilometre.
Jednom sam davno prije 5-6 godina imao jednu raspravu gdje sam isto pravio problem oko ove karte i to na forum.hr kad sam pisao. Vise sam se bavio vjerskim temama na tom forumu ( nekad bilo davno, vise tamo ne pisem vec godinama ). I s jednim sam Srbinom se raspravljao i on je uzeo poseban kalkulator na osnovu kojeg je "izmjerio" i rekao mi da sam u pravu i da se radi od nekih, koliko se sjecam, 6, 5 % ili tako nesto, otrgnute teritorije opcine Kalesije u Osmacima.
Isto tako mozete vidjeti na google maps pod satalit kako je napravljena velika grijeska u opcini Zvornik ili danas ti Sapni gdje su naselja Jusici, Nezuk i slicno pripale manjem bh entitetu iako to cetnici nisu mogli drzati cijelo vrijeme i ostalo je u nasim rukama. No, danas entitetska linija ili prolazi kroz ta naselja a mnoga su po toj mapi pripala "rs" sto sam se ja sokirao kad sam vidio jer znam da to pripada vecem bh entitetu danas. Dakle, i tu se zakinulo pa kad se ovako napravi karta, "rs" izgleda bas ono kao velika a ne mrsava.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?