Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Do kraja ove godine.Bit ce drasticno izmjenja slika popisanog stanovnistva.I ovi podatci nece vaziti
Sad, vazno je da vi sto vise nadjete koliko se je naseg naroda popisalo u sumskoj.Za sve opcine.Da to plasiramo u javnost.Znam ja neke i s
www.bosnjaci.net
Novinare koje bi to veom RADO.Objavili.A zna se da su oni daleko citaniji medij od ovog foruma.Zato je vazno da se sto vise podataka nadje o broju popisanih Bosnjaka u sumskoj za sve opcine
Sad, vazno je da vi sto vise nadjete koliko se je naseg naroda popisalo u sumskoj.Za sve opcine.Da to plasiramo u javnost.Znam ja neke i s
www.bosnjaci.net
Novinare koje bi to veom RADO.Objavili.A zna se da su oni daleko citaniji medij od ovog foruma.Zato je vazno da se sto vise podataka nadje o broju popisanih Bosnjaka u sumskoj za sve opcine
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
e-dine
Do kraja godine,.Ovo sto su izbacili sa stranice
www.bhas.ba
Nece vise vaziti.Bit ce rezivija i to zestokih,.Mozda bi i mogli cak da objave podatke za naseljena mjesta tad
Sad je vazno po meni da se sazna po svim opcinama sumske.Koliko se je nasih ljudi dole popisalo.Svi vi bi mogli da se angazujete i ganjate te podatke.Da svi ti podatci izadju u medijima, i da se zna tacno koliko je Bosnjaka popisano u sumskoj po opcinama da im poredamo, pa oni ako zele da nam umanje broj.Da imamo dokaz koliko se je nasih POPISALO
To je veoma vazno.Kao i da se sazna koliko je nasih popisano u Loparama, Bijeljini, Ugljeviku
Bratuncu, Vlasenici, Milicima
ModriciI,Vukosavlju, Derventi, Brodu
Uglavnom da se zna za sve opcine
Do kraja godine,.Ovo sto su izbacili sa stranice
www.bhas.ba
Nece vise vaziti.Bit ce rezivija i to zestokih,.Mozda bi i mogli cak da objave podatke za naseljena mjesta tad
Sad je vazno po meni da se sazna po svim opcinama sumske.Koliko se je nasih ljudi dole popisalo.Svi vi bi mogli da se angazujete i ganjate te podatke.Da svi ti podatci izadju u medijima, i da se zna tacno koliko je Bosnjaka popisano u sumskoj po opcinama da im poredamo, pa oni ako zele da nam umanje broj.Da imamo dokaz koliko se je nasih POPISALO
To je veoma vazno.Kao i da se sazna koliko je nasih popisano u Loparama, Bijeljini, Ugljeviku
Bratuncu, Vlasenici, Milicima
ModriciI,Vukosavlju, Derventi, Brodu
Uglavnom da se zna za sve opcine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dao sam podatak za broj popisanih i on se ispostavio tacnim.Ovo je znak da izvor dosta dobro raspolaze podacima.Vidjet cu i za ovo,mada sam neki dan pitao kazu da jos ne znaju,ali vidjet cemo.Jack je napisao/la:Podatci nisu losi za Osmake.Oko 3000 od 6172
Mozes li da saznas.Koliko se je Srba u Kalesiji popisalo, i to za Bratunac jos malo vise
Bh-Hz i ovo vazi i za tebe.Probaj da saznas koliko se je Srba i Hrvata popisalo u Sanskom Mostu
Bosna Bosnjacima!
Uglavnom ja znam 3 novinara koji su spremni da objave podatak o nasem broju popisanih dole.Samo ako poredamo sve to po opcinama, jer neozbiljno je po njima da dadnemu neku cifru a ne bude
Znaci po opcinama.Mi smo dosta tih opcina nasli.Evo imamo i za Osmaka.Kao i jos tih par
Ali kazem ti ako je popisano 195 000 Bosnjaka u sumskoj da se zna tacno koliko i gdje
Bh-Hz.Sana je malen kraj.Raspitaj se kod par osoba.Oni ce sve to znati
Ako ne znaju za Srbe i Hrvate.Saznaj koliko se je Bosnjaka popisalo,ali i Bosanaca u Sani
Znaci po opcinama.Mi smo dosta tih opcina nasli.Evo imamo i za Osmaka.Kao i jos tih par
Ali kazem ti ako je popisano 195 000 Bosnjaka u sumskoj da se zna tacno koliko i gdje
Ako ne znaju za Srbe i Hrvate.Saznaj koliko se je Bosnjaka popisalo,ali i Bosanaca u Sani

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
BH-HZ je napisao/la:To je ono sto glupe ustase ne mogu da shvate.Novi Grad,Centar,Novo Sarajevo i Stari Grad su povrsinski male opcine,nema tu vise prostora za sirenje kao ni za doseljavanje stanovnistva.Medjutim,zbog toga postoje mjesta poput Ilidze,Vogosce,Ilijasa,Hadzica.Zbog svoje blizine glavnom gradu oni imaju potencijal.Uskoro ce se i ove opcine urbanizovati i spojiti sa gradom Sarajevom.Rekao bih da je Visoko takodje u dobrom polozaju.Konjic ce to postati kada se izgradi autoput.noel malcolm je napisao/la:Meni je Ilidža više nego prijatno iznenađenje,
mislim ono, 72000 popisanih![]()
očiti dokaz smjera u kojem se Sarajevo širi.
Ilidza, Hadzici, Vogosca, Ilijas su naselili Bosnjaci protjerani iz Istocne Bosne. Kada je Sarajevo u pitanju preko 90% ih se naselilo u te perefirne opcine. Razlog je jednostavan. To su ljudi koji su u ratu ostali bez icega i nisu imali kes da kupuju stanove po gradu. Kupovali su te srpske kuce (ili bolje reci rusevine) i placeve i zidali malo po malo. Tako je bilo lakse i jeftinije. Kupiti plac i polahko graditi kucu je najjeftinija varijanta u Bosni. Pogotovo ako si spretan i sam znas raditi. A tu je i rodbina i prijatelji koji ce uvjek pomoci.
A i vecina je ljudi iz ruralnih sredina koji su navikli zivjeti u kucama. Imam npr rodaka koji je kupio plac i sagradio kucu u Vlakovu. Kaze nikad ne bi zivio u stanu jer on bas voli da ima kucu jer uvjek ima nesto za raditi, popravljati itd... Jednostavno je navikao i ne bi se osjecao ugodno u stanu.
U mom rodnom mjestu je bilo oko 400 st. Dakle oko 100 domacinstava. Svi su kupili/izgradili kuce po Hadzicima, Ilidzi i Vogosci.Svi. Ne postoji jedna porodica a da to nije ucinila.
Imas nesto doseljenih i po centralnim opcinama ali to je manjina. Imam isto rodbine koja je sagradila kucu u Novom Gradu ali to je gore u Dobrosevicima. To je kota s koje se Sarajevo vidi kao na dlanu. To su drzali cetnici tokom rata.
Danas je tu izgradeno na stotine kuca. Vecinom ljudi iz Visegrada. Ima i dzamija. A prije rata je grunt bio 100% hriscanski. Sve je kupljeno.
Plus imas nase ljude iz Sandzaka koji su preuzeli dosta toga nakon rata.
U Sarajevu se desilo nesto sto niko ni u najludim snovima nije mogao zamisliti prije 20 godina.
To je isto kao da danas kazes da cemo mi preuzeti Banja Luku i gruntovno i demografski. Zamisli koji je to projekat i koja sredstva trebaju da bi se to ostvarilo!
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Upucujem apel svima koji bi mogli da mi pomognu.Naime prije par dana potrpredsjednik narodne skupstine ''Rs''.Ramiz Salkic izbacio je podatak o 195 000 popisanih Bosnjaka u sumskoj.Ako imate rodjake, prijatelje, poznanike i sve iz stranke Sda.Molim vas.Nadjite mi podatak za broj Bosnjaka dole popisanih po opcinama.Jer znam par prijatelja novinara koji bi rado objavili taj tekst.Ako bi se nasao broj popisanih Bosnjaka po opcinama Sumske.Tako ne bi mogli reci poslije da se nismo nikad ni ''popisali'' i da ne postojimo.Ovo je veoma vazno, i ako ima neko medju vama ko bi mogao da to uradi.Hvala
Brcko
Izmedju 42 000-43 00 popisanih Bosnjaka, izmedju 45,2%-46%
Cirka i do 9000-10 000 imamo popisanih vise od Srba.Vise od pola Srba popisanih u gradu.Po Bukviku se pisali ali slabije.Nasa izlaznost dobra u Brezovom Polju.Tamo se nismo dali
.Po ovim ciframa sto dolaze iz grada.Imamo vecinu popisanih sad u gradu
Eto, jos jedna nova vijest
Brcko
Izmedju 42 000-43 00 popisanih Bosnjaka, izmedju 45,2%-46%
Cirka i do 9000-10 000 imamo popisanih vise od Srba.Vise od pola Srba popisanih u gradu.Po Bukviku se pisali ali slabije.Nasa izlaznost dobra u Brezovom Polju.Tamo se nismo dali
.Po ovim ciframa sto dolaze iz grada.Imamo vecinu popisanih sad u gradu
Eto, jos jedna nova vijest

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Rokoko.Mi smo vec usli u Brcko.Panika dole vlada kod cetalja.Izdominirali i pregazili smo ih u Brckom gradu! .Kaze pa sta cemo sad.Imaju vise popisanih od nas u gradu.Kazem vam da smo izdominirali
Katolici se fino pisali po selima.Kazu mi izmedju 18 000-19 000.U ovaj nas broj ima nesto i Bosanaca, Roma i par Albanaca ali nacelno to je to
Napravili smo p*** dole.Dzaba im Ilicka, Brezik i napuhan kao broj dole.Pukli su
Pukli
Steta sto u komisiji po gradu vlade Anti-Bosnjacki likovi koji ce nas broj znatno smanjiti.No, sta se moze
Rekao sam ako imate kakav broj za Visegrad i Rogaticu koliko se je nasih popisalo.Vlasenicu ili Milice.Postavite ovdje
Katolici se fino pisali po selima.Kazu mi izmedju 18 000-19 000.U ovaj nas broj ima nesto i Bosanaca, Roma i par Albanaca ali nacelno to je to
Napravili smo p*** dole.Dzaba im Ilicka, Brezik i napuhan kao broj dole.Pukli su
Pukli
Steta sto u komisiji po gradu vlade Anti-Bosnjacki likovi koji ce nas broj znatno smanjiti.No, sta se moze
Rekao sam ako imate kakav broj za Visegrad i Rogaticu koliko se je nasih popisalo.Vlasenicu ili Milice.Postavite ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dobijam info da se nismo najbolje popisali u Visegradu.Bez ikakvih cifri
Sumirajmo dosad
Bugojno broj popisanih Bosnjaka skocio s 21 000 na cirka 29 000.Opcina ima izmedju 80-90% Bosnjaka, s tendendijom da u narednoj deceniji prebaci i preko 90%
Donji Vakuf preko 90% Bosnjaka
Konjic:Mizerno popisivanje Srba i Hrvata
Kakanj:Isto tako
Visoko, znatan porast Bosnjaka na preko 40 000.Nestanak Srba
Sarajevski kanton rast s cirka 260 000 Bosnjaka na preko 410 000.Preko 90% smo dole
Mostar, veoma dobro samaranje druge strane i najmanje 52 000 Bosnjaka popisano
Prijedor, nakon 5000 ubijenih Bosnjaka, samo zadnja masovna grobnica ima preko 400 tijela.Inace podsjecamo u najvecoj opcini gdje su katolici nastradali ubijeno je cirka 200 Hrvata, od tog vise od pola su bili vojnici.Radi se o Bugojnu
Brcko.Vecina smo popisanih u opcini i gradu.Izmedju 45-46%
Srebrenica.Vecina smo popisanih u opcini
Dobra izlaznost u Bos Novom broj popisanih
Travnik najmanje 70% popisanih Bosnjaka u opcini.Rast Bosnjaka
Skutori:
Dovukli koze i krave po Duvnu i Livnu
Napumpali broj katolika u Skutoriji
Stolni 70% Mostar navukli na 50%+ 1.Ako i toliko.Od 48 000 stanovnika Istocnog dijela.Tek 1% Hrvata
U Varesu 6000 popisanih Hrvata, iako je bilo 7000 Bosnjaka popisanih u 1991
Rekoh i da ponovim.Dominacija
Osmaci zakljucili smo oko 3000 od 6172.Skoro i ovdje smo vecina
Ne znam kako je za Visegrad, Rudo, Cajnice, Bratunac,.Bijeljinu
Ako saznate sta.Javljajte

Sumirajmo dosad
Bugojno broj popisanih Bosnjaka skocio s 21 000 na cirka 29 000.Opcina ima izmedju 80-90% Bosnjaka, s tendendijom da u narednoj deceniji prebaci i preko 90%
Donji Vakuf preko 90% Bosnjaka
Konjic:Mizerno popisivanje Srba i Hrvata
Kakanj:Isto tako
Visoko, znatan porast Bosnjaka na preko 40 000.Nestanak Srba
Sarajevski kanton rast s cirka 260 000 Bosnjaka na preko 410 000.Preko 90% smo dole
Mostar, veoma dobro samaranje druge strane i najmanje 52 000 Bosnjaka popisano
Prijedor, nakon 5000 ubijenih Bosnjaka, samo zadnja masovna grobnica ima preko 400 tijela.Inace podsjecamo u najvecoj opcini gdje su katolici nastradali ubijeno je cirka 200 Hrvata, od tog vise od pola su bili vojnici.Radi se o Bugojnu
Brcko.Vecina smo popisanih u opcini i gradu.Izmedju 45-46%
Srebrenica.Vecina smo popisanih u opcini
Dobra izlaznost u Bos Novom broj popisanih
Travnik najmanje 70% popisanih Bosnjaka u opcini.Rast Bosnjaka
Skutori:
Dovukli koze i krave po Duvnu i Livnu
Napumpali broj katolika u Skutoriji
Stolni 70% Mostar navukli na 50%+ 1.Ako i toliko.Od 48 000 stanovnika Istocnog dijela.Tek 1% Hrvata
U Varesu 6000 popisanih Hrvata, iako je bilo 7000 Bosnjaka popisanih u 1991
Rekoh i da ponovim.Dominacija
Osmaci zakljucili smo oko 3000 od 6172.Skoro i ovdje smo vecina
Ne znam kako je za Visegrad, Rudo, Cajnice, Bratunac,.Bijeljinu
Ako saznate sta.Javljajte

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Veoma dobre vijesti dolaze iz Hadzica i Iljasa gdje se 95% stanovnistva izjasnilo kao Bosnjaci na ovom popisu.Ilijas ima par stotina Srba i Hrvata.Hadzici imaju par stotina Srba.I to je to
Trnovo navodno i do 99% Bosnjaci.Iako, mora se priznati.Opcina je prilicno malena.Manje od 2000 popisanih
Ako imate kakvu vijest za
Vogoscu, Novi Grad, Centar i Novo Sarajevo.Kako je tamo prosao popis.Javite se
Trnovo navodno i do 99% Bosnjaci.Iako, mora se priznati.Opcina je prilicno malena.Manje od 2000 popisanih
Ako imate kakvu vijest za
Vogoscu, Novi Grad, Centar i Novo Sarajevo.Kako je tamo prosao popis.Javite se

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ma znam ja jednu osobu koja ima sve.Jack je napisao/la:Uglavnom ja znam 3 novinara koji su spremni da objave podatak o nasem broju popisanih dole.Samo ako poredamo sve to po opcinama, jer neozbiljno je po njima da dadnemu neku cifru a ne bude
Bosna Bosnjacima!
Ako ta osoba nisam ja.Onda probaj da nadjes to.A, posebno za Sanski Most probaj da nadjes.To je sve

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Teritorij općine Osmaci sastav po popisu 1991.e-din je napisao/la:da li ovo znaci da necemo moci do relativne vecine?Abdurrahman je napisao/la:U prijeratnom kalesijskom dijelu opcine koje se sad zovu Osmaci popisano je 6172 stanovnika a od tog broja oko 3.000 su Bosnjaci. Informacija je provjerena.
ima li vise od 173 ostalih?? (roma, bosanaca, itd..)
Muslimani = 3.803
Hrvati = 4
Srbi = 3.617
ostali = 28
Jugoslaveni = 16
ukupno = 7.468
Ako mislis gdje se trola i autobusi okrecu to je Dobrinja 2....odmah preko ceste je dobrinja 1....da malo daljeCapsLock je napisao/la:halifa81 je napisao/la:
Bijeljina ima oko 40 000 stanovnika......znaci puno manja od Zenice...
Sto se tice Sarajeva nide veze da Ilidza ne pripada Sarajevu...
I kad ste kod Sarajeva primjer moja opcina Novi Grad...Naselje Dobrinja 4 i pola Dobrinje 1 je
u cetnitetu,tu je sigurno 5000 ljudi mozda i vise,to je jedan od glavnih razloga manjeg broja Novog Grada u odnosu
na 91....Dobrinja je najvece naselje u Sarajevu i u BIH...prije rata 40 000-45 000...
-jel dobrinja 1 tamo gdje je autobuska stanica,jedna kod nas,a malo dalje cetnicka sa krovom??
sa lijeve strane je vlaska autobuska stanica...
Osmaci:Zavodovoljan.Ako racunas da dobar dio Srba iz Kalesije je zavrsio tamo.I da smo skoro vecina popisanih.
Brcko:Izmedju 45-46% popisanih Bosnjaka u opcini.Kazu najmanja prednst 6000.Najveca 10 000.Sad ako je istina da se je popisalo 19 000 Hrvata dole.Ah, da i za grad mi kazu da se vecina Bosnjaka popisala u gradu
Ilijas i Hadzici:I ovo je rijeseno.Nekog jaceg Srpskog popisivanja nema, cak to je par stotina u obe opcine a ima i primjera Pravoslavnih Bosanaca.Drago mi je makar za njih
Nacuo sam za Visegrad ali nikakve cifre.Aktivno se ganja podatak za jos 2-3 opcine
Ok, realno ovo sad ide ka 53% popisanih Bosnjaka, sto ce kad bude kraj ciscenja s listama.Izaci i na 54%.Nema podjela.Zasad
Vrijedi saznati jos za
Vogoscu,Novi Grad Sarajevo.Centar Sarajevo i Novo Sarajevo
Oko izjasnjavanja.Ako bude manje Bosanaca.Nas procent moze jedino da raste.Zasad ih nema puno
Brcko:Izmedju 45-46% popisanih Bosnjaka u opcini.Kazu najmanja prednst 6000.Najveca 10 000.Sad ako je istina da se je popisalo 19 000 Hrvata dole.Ah, da i za grad mi kazu da se vecina Bosnjaka popisala u gradu
Ilijas i Hadzici:I ovo je rijeseno.Nekog jaceg Srpskog popisivanja nema, cak to je par stotina u obe opcine a ima i primjera Pravoslavnih Bosanaca.Drago mi je makar za njih
Nacuo sam za Visegrad ali nikakve cifre.Aktivno se ganja podatak za jos 2-3 opcine
Ok, realno ovo sad ide ka 53% popisanih Bosnjaka, sto ce kad bude kraj ciscenja s listama.Izaci i na 54%.Nema podjela.Zasad
Vrijedi saznati jos za
Vogoscu,Novi Grad Sarajevo.Centar Sarajevo i Novo Sarajevo
Oko izjasnjavanja.Ako bude manje Bosanaca.Nas procent moze jedino da raste.Zasad ih nema puno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovako.Hadzici i Ilijas broj Bosanaca je minoran, a broj Srba i Hrvata je par stotina.U Hadzicima procentualno je i manje Nebosnjaka zato sto ima nesto Hrvata u Ilijasu a u Hadzicima znatno manje
Ako Vogosca bude isla kao Hadzici i Ilijas?
Onda nam ostaje samo da se sazna, kako je popisano Novo Sarajevo, Novi Grad i Centar.Znamo da u Starom gradu i prije nije bilo puno Srba i Hrvata, a sad jos manje zbog ''Istocnog starog grada''
Znaci Vogosca, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo i Centar
To se mora naci
Ako Vogosca bude isla kao Hadzici i Ilijas?
Onda nam ostaje samo da se sazna, kako je popisano Novo Sarajevo, Novi Grad i Centar.Znamo da u Starom gradu i prije nije bilo puno Srba i Hrvata, a sad jos manje zbog ''Istocnog starog grada''
Znaci Vogosca, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo i Centar
To se mora naci

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
Sto se tice Osmaka, predratnog dijela opcine Kalesije, Srba gotovo da i nema iz Kalesije u Osmacima. Sve je to zaglavilo za Bijeljinu, Zvornik, Novi Sad i zapadni svijet. U Osmacima nema teoretske sanse da danas zivi 6.000 stanovnika, a odakle na popisu toliko nije zahvaljujuci Bosnjacima koji su se popisali a ne zive tu vec i Srbima koji su isto to uradili. Po mojim grubim procjenama, Osmaci nemaju vise od 4.000-4.500 stanovnika i to stalnih a od toga nekih 2.000-2200.
Mislim da cemo tesko preci 50 % u Osmacima, ali zasigurno ne mozemo ici ispod 45 %.
Mislim da cemo tesko preci 50 % u Osmacima, ali zasigurno ne mozemo ici ispod 45 %.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Nije to vazno.Vazno je da smo imali veoma dobar rezultat i da podjela nema.Zasad ih nema, a ostalo je 4-5 Sarajevskih opcina.Pricaju na onom kiks forumu.Giga-Mega masovnom da ce biti 1.2 miliona Srba,1.87 miliona Bosnjaka, oko 550 000 Hrvata i 170 000 ostalih.Eto
No, fortuna nam se smjesi.Mi idemo ka 53% popisanih lagano, ako ne bude nekih vecih zastoja na putu(Novi Grad Sarajevo, Centar Sarajevo,Novo Sarajevo i Vogosca).Ko god misli da su ostale prepreke na putu, taj je ludji od trofazne struje.Mi smo posao oko popisa obavili pefektno, makar zasad.Vidjeli ste da sam oprezan i da jos nisam obojao mapu Kladuse.Nema nista s terena dole, i kraj price
Broj Srba je minoran.Popisuju se na stotine po opcinama gdje ih je bilo, vidi Ilijas,Hadzici, Donji Vakuf, Srebrenik .Opcine s preko 1000 Srba zasad u Federaciji su znaci
Glamoc 2000
Bosansko Grahovo 2700
Drvar 7000
Zenica 2000
Bosanski Petrovac 4000-5000.Samo da je sto manje
Mostar 3000-5000
Drvar je jedina opcina gdje se je vise popisalo Srba .Saznat cemo jos za Sanski Most podatke, kako je tamo prosao popis.Visegrad i ti krajevi moraju da nam budu stanica.Dobio sam vruce cifre od ovog lika iz Brckog
Ako smo dole izmedju 45-46% to je cirka 42 000-43 000 nasih popisano u Brckom.Znaci nakon dobrih vijesti iz Osmaka.Imamo najmanje 6000 vise popisanih od Srba, a mozda cak i do 10 000.Ostaje da se vidi ona prica o Hrvatima jel tacna?
Broj Srba je svakog dana sve jasniji i jasniji.I nas broj ide ka zeljenoj cifri i dominaciji.Ne mogu ja da nadjem sve.Zanimaju nas vece opcine ili tamo gdje su Bosnjaci:Brcko, Podrinje, Bosanska Krajina
Vratit cemo se kasnije i na Srednju Bosnu.
No, ono sto vrijedi spomenuti je
Mali broj Bosanaca i ostalih
Brcko smo uzeli, kako opcinu tako i grad
Srebrenica ista prica
Ocito da ce nam vlasi zagorcati u Bosanskom Petrovcu.Malo sam razocaran ovdje sto se je 8000 popisalo.No, kazem.Ne bude li nekih mucki.Uzet cemo Srebrenicu.A, ko zna.Mozda i Vukosavlje
Brcko takodjer, prevelika je razika ovdje
Nije los dan.
Ovo bi moglo da ode na preko 2 miliona popisanih Bosnjaka.Ostaje da se vidi te gore nabrojane opcine
No, fortuna nam se smjesi.Mi idemo ka 53% popisanih lagano, ako ne bude nekih vecih zastoja na putu(Novi Grad Sarajevo, Centar Sarajevo,Novo Sarajevo i Vogosca).Ko god misli da su ostale prepreke na putu, taj je ludji od trofazne struje.Mi smo posao oko popisa obavili pefektno, makar zasad.Vidjeli ste da sam oprezan i da jos nisam obojao mapu Kladuse.Nema nista s terena dole, i kraj price
Broj Srba je minoran.Popisuju se na stotine po opcinama gdje ih je bilo, vidi Ilijas,Hadzici, Donji Vakuf, Srebrenik .Opcine s preko 1000 Srba zasad u Federaciji su znaci
Glamoc 2000
Bosansko Grahovo 2700
Drvar 7000
Zenica 2000
Bosanski Petrovac 4000-5000.Samo da je sto manje
Mostar 3000-5000
Drvar je jedina opcina gdje se je vise popisalo Srba .Saznat cemo jos za Sanski Most podatke, kako je tamo prosao popis.Visegrad i ti krajevi moraju da nam budu stanica.Dobio sam vruce cifre od ovog lika iz Brckog
Ako smo dole izmedju 45-46% to je cirka 42 000-43 000 nasih popisano u Brckom.Znaci nakon dobrih vijesti iz Osmaka.Imamo najmanje 6000 vise popisanih od Srba, a mozda cak i do 10 000.Ostaje da se vidi ona prica o Hrvatima jel tacna?
Broj Srba je svakog dana sve jasniji i jasniji.I nas broj ide ka zeljenoj cifri i dominaciji.Ne mogu ja da nadjem sve.Zanimaju nas vece opcine ili tamo gdje su Bosnjaci:Brcko, Podrinje, Bosanska Krajina
Vratit cemo se kasnije i na Srednju Bosnu.
No, ono sto vrijedi spomenuti je
Mali broj Bosanaca i ostalih
Brcko smo uzeli, kako opcinu tako i grad
Srebrenica ista prica
Ocito da ce nam vlasi zagorcati u Bosanskom Petrovcu.Malo sam razocaran ovdje sto se je 8000 popisalo.No, kazem.Ne bude li nekih mucki.Uzet cemo Srebrenicu.A, ko zna.Mozda i Vukosavlje
Brcko takodjer, prevelika je razika ovdje
Nije los dan.
Ovo bi moglo da ode na preko 2 miliona popisanih Bosnjaka.Ostaje da se vidi te gore nabrojane opcine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Vugrinec
Ne kopiraj gluposti s wikipedije jer cu ti obrisati odsad takvu vrstu gluposti
Geografska lekcija za tebe besplatna
Koncept sela u Sprecanskom polju je razbacan .Primjer Gojcina.Selo je uvijek bilo nase Bosnjacko, ali selo ima i 10 tak zaseoka neki su par km udaljeni od centra Gojcina pa od cisto Bosnjackog sela imao si selo s Srpskom vecinom.Nidje veze.Isto to vazi za neka sela za koje samo ja imam podatke
Zaseok Jarciste je imao oko 6 Bosnjaka 1-2 porodice stocarske kolibe , danas je tamo niko dosao.Wikipedija doslovno samo sto se nije popisala po svim Bosnjacima Kokorine i to selo prebacila u cetnitet.1 stocarska koliba s 1 porodicom, oni to sve ubacili u Srpsko.Wikipedija nije relevantan izvor vijesti oko tog
Ono za Istocni Mostar.Valjda je ono sve gore vlasi se popisali jos iz Srbije.Kako se u selu koje je imalo 153 stanovnika popisa 1991 moglo popisati sad 280 ljudi?
U Kokorinama tog nema.Samo planinske koliba i ta nasa porodica je zivjela
Onaj katolicki dio Kamena je zavrsio u cetnitetu no bas sumnjam da su se katolici tamo popisali
Ocito je da su to Srbende koji imaju licne karte a decenijama ne zive u Zijemljama.Popisani
Nema druge
Ne kopiraj gluposti s wikipedije jer cu ti obrisati odsad takvu vrstu gluposti
Geografska lekcija za tebe besplatna
Koncept sela u Sprecanskom polju je razbacan .Primjer Gojcina.Selo je uvijek bilo nase Bosnjacko, ali selo ima i 10 tak zaseoka neki su par km udaljeni od centra Gojcina pa od cisto Bosnjackog sela imao si selo s Srpskom vecinom.Nidje veze.Isto to vazi za neka sela za koje samo ja imam podatke
Zaseok Jarciste je imao oko 6 Bosnjaka 1-2 porodice stocarske kolibe , danas je tamo niko dosao.Wikipedija doslovno samo sto se nije popisala po svim Bosnjacima Kokorine i to selo prebacila u cetnitet.1 stocarska koliba s 1 porodicom, oni to sve ubacili u Srpsko.Wikipedija nije relevantan izvor vijesti oko tog
Ono za Istocni Mostar.Valjda je ono sve gore vlasi se popisali jos iz Srbije.Kako se u selu koje je imalo 153 stanovnika popisa 1991 moglo popisati sad 280 ljudi?
U Kokorinama tog nema.Samo planinske koliba i ta nasa porodica je zivjela
Onaj katolicki dio Kamena je zavrsio u cetnitetu no bas sumnjam da su se katolici tamo popisali
Ocito je da su to Srbende koji imaju licne karte a decenijama ne zive u Zijemljama.Popisani
Nema druge

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Onda smo mi veoma lose organizirani. Pogledaj izbore prosle godine:Abdurrahman je napisao/la:Sto se tice Osmaka, predratnog dijela opcine Kalesije, Srba gotovo da i nema iz Kalesije u Osmacima. Sve je to zaglavilo za Bijeljinu, Zvornik, Novi Sad i zapadni svijet. U Osmacima nema teoretske sanse da danas zivi 6.000 stanovnika, a odakle na popisu toliko nije zahvaljujuci Bosnjacima koji su se popisali a ne zive tu vec i Srbima koji su isto to uradili. Po mojim grubim procjenama, Osmaci nemaju vise od 4.000-4.500 stanovnika i to stalnih a od toga nekih 2.000-2200.
1. Nacelnik: http://izbori.ba/Rezultati/RezultatiFin ... a_081.html
2. Opcinsko vijece: http://izbori.ba/Rezultati/RezultatiFin ... a_081.html
Znaci SDA nije dobila ni cetvrtinu glasova koje je mogla dobiti.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
- Abdurrahman
- Član
Ja o tome ovdje pricam zadnjih par godina. Nas narod jednostavno NE izlazi na izbore jer vecinom imaju licne karte u Kalesiji. To je sve bila opcina Kalesija i jednostavno ljudi iz kaprica ne zele da se mire da postoji nekakva "opcina" Osmaci, selendra i to cetnicka, medjutim, i iz drugih razloga koje smo ovdje prije navodili ( zdrastveno osiguranje, penzije, primanja, itd., itd... ).Bosni je napisao/la:Onda smo mi veoma lose organizirani. Pogledaj izbore prosle godine:Abdurrahman je napisao/la:Sto se tice Osmaka, predratnog dijela opcine Kalesije, Srba gotovo da i nema iz Kalesije u Osmacima. Sve je to zaglavilo za Bijeljinu, Zvornik, Novi Sad i zapadni svijet. U Osmacima nema teoretske sanse da danas zivi 6.000 stanovnika, a odakle na popisu toliko nije zahvaljujuci Bosnjacima koji su se popisali a ne zive tu vec i Srbima koji su isto to uradili. Po mojim grubim procjenama, Osmaci nemaju vise od 4.000-4.500 stanovnika i to stalnih a od toga nekih 2.000-2200.
1. Nacelnik: http://izbori.ba/Rezultati/RezultatiFin ... a_081.html
2. Opcinsko vijece: http://izbori.ba/Rezultati/RezultatiFin ... a_081.html
Znaci SDA nije dobila ni cetvrtinu glasova koje je mogla dobiti.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?