O cemu ti @amoks, lijepo ti je napiso @Gorcin da kad bi se vratile stare opcine Mostara gdje ti jedan ustasa nebi blokiro izgradnju da bi se to za cas posla diglo.amkos je napisao/la:hvala gorcin..
treba obnavljati ove porusene, tj. zapaljene au zgrade.. a isto tako i graditi i sjeverni logor..ako nismo u stanju da sve nase firme se okrenu ovome (uz pomoc bratskih zemalja) i da se to pocne graditi i obnavljati sto prije, onda nismo ni zasluzili ni ovo sto imamo dosad..
Mostar
Re: Mostar
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
znaci cekanje jos najmanje 10 godina..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Kakvih 10 godina? To se moze sutra desiti.amkos je napisao/la:znaci cekanje jos najmanje 10 godina..
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
pa moze, samo ne znam koliko je to realno.. 
Zašto 10 godina i zašto ne bi moglo sutra recimo? Ne znam šta hoćeš reći. Zamolio bih te da nam malo elaboriraš...
Ja sam naveo u čemu je realan problem i kakvo je objektivno stanje oko infrastrukture u ovome što zovemo Istočnim Mostarom. Znači imamo permanentnu blokadu i legalističkim metodama nećemo daleko. Ta politika u 8 godina Ashdownovog statuta nije podigla piljare. Svakakav Statut osim "jedinstvenog multietniĆarskog" bi pomakao stvari s mrtve tačke.
Ja sam naveo u čemu je realan problem i kakvo je objektivno stanje oko infrastrukture u ovome što zovemo Istočnim Mostarom. Znači imamo permanentnu blokadu i legalističkim metodama nećemo daleko. Ta politika u 8 godina Ashdownovog statuta nije podigla piljare. Svakakav Statut osim "jedinstvenog multietniĆarskog" bi pomakao stvari s mrtve tačke.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
-
DrzavaBosna
- Član
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf "Na ulasku u Mostar viore se Ljiljani" gdje je to tacno ? 
Ja mislim da to nije ulazak u Mostar.Nego da je to pocetak Podvelezja.Kota Stolac.Prva brda iznad Bjelusina.To vam je Fortica i Stolac.Dvije dominantne kote na tom brdu.Ali, mnogi bi rekli da je to mjesto gdje pocinje Podvelezje.Sve ispod Velezi, kako seljaci kod nas kazu, ali i do Velezi.Prirodne granice Podvelezja je Bisina, prijevoj izmedju Mostara i Nevesinja.I tamo negdje kod Nevesinjskog Zuberina
Podvelezje ima cirka 200 km2, i 99% je Bosnjacko
Mozda je i ulaz, tamo kod Zalika, imaju brda.Ne vjerujem da je ovo ulaz s juzne strane, jer sanse su malene da ovakvih brda ima na tom potezu, jer bas ih i nema
Podvelezje ima cirka 200 km2, i 99% je Bosnjacko
Mozda je i ulaz, tamo kod Zalika, imaju brda.Ne vjerujem da je ovo ulaz s juzne strane, jer sanse su malene da ovakvih brda ima na tom potezu, jer bas ih i nema
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
fina zastava, samo su trebali napraviti ko u hadzicima..samo ljiljane.
http://www.zambak.ba/558-had382-i263-i- ... u-bih.html
http://www.zambak.ba/558-had382-i263-i- ... u-bih.html
Ovo je brdo Kandiljan, sjeverni ulaz u Mostar, između Sutine i Zalika, otprilike iznad "Binga" i Bafo naselja.DrzavaBosna je napisao/la:https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf "Na ulasku u Mostar viore se Ljiljani" gdje je to tacno ?
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Rasturam.Bolji sam i od Gorcina.Rekao sam nije juzni, lici mi na sjever
Nije mala stvar.Jos sam 3 put bio u Mostaru
Never had i imagined living without you Angelene

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovo brdo je prije rata imalo maskotu koze(divokoze) koja se mogla vidjeti sa magistrale?
Iznad hotela Amicus..hehe
-
DrzavaBosna
- Član
Pucnjave i eksplozija u Mostaru
Muškarac porijeklom iz Sirije i jedan Mostarac privedeni su nakon pucnjave koja se dogodila noćas u blizini franjevačke crkve u Mostaru, potvrđeno je u policiji.
U drugom incidentu koji se dogodio nakon pucnjave, oko 2.00 sata, od snažne eksplozije u Ulici kralja Tomislava, u blizini bilijar kluba "Leonhart",oštećeno je nekoliko objekata.
Od eksplozije niko nije povrijeđen,potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.
Na okolnim objektima uglavnom su popucala stakla, kao i na prozorima i balkonskim vratima nekoliko stanova.
Policija je uzela iskaze od očevidaca o mogućem počiniocu, te se intenzivno radi na njegovom lociranju i privođenju, navode u MUP-u.
Svemu ovome juče u kasnim poslijepodnevnim časovima u mostarskom naselju Vrapčići prethodio je incident u kome je nepoznati napadač pucao na jednu osobu koja ga je spriječila u pokušaju pljačke.
Prema nezvaničnim informacijama, ista osoba je provalila u nekoliko kuća u susjedstvu.
(Srna)
-
DrzavaBosna
- Član
Mostarska policija zaustavila i zadržala navijače Borca

Nema nista o tome na ustaske portale da su bili bosnjaci i federalna o tome bi pricalaPripadnici policijske uprave Mostar danas su nakon kratke potjere napravili blokadu i nakratko zadržali tri kombija sa navijačima banjalučkog Fudbalskog kluba Borac koji su krenuli na gostujuću utakmicu u Trebinje, potvrđeno je Srni iz policije.
Načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić je rekao da su "navijači pravili probleme na sjevernom ulazu u Mostar, pa su pod policijskom pratnjom provedni kroz grad".
Privođenja navijača, prema njegovim riječima, nije bilo.
Mostarska policija čekaće navijače Borca i pri povratku sa utakmice iz Trebinja da ne bi došlo do novih incidenata, napomenuo je Miletić.
(Srna)
Prema podacima DZS-a, u prošloj godini u Hrvatsku su se iz inozemstva doselile 8.534 osobe, a 12.699 osoba odselilo se u inozemstvo. Od ukupnog broja doseljenih u Hrvatsku 43 posto osoba doselilo se iz BiH, a najviše odseljenih osoba otišlo je u BiH (31,7 posto), Srbiju (26 posto), dok je ostatak otišao u prekomorske zemlje i Europsku uniju.
Po ovome dodju ga tu negdje na 0 sa BiH...
http://danas.net.hr/hrvatska/zavod-za-s ... ilo-u-2011
Po ovome dodju ga tu negdje na 0 sa BiH...
http://danas.net.hr/hrvatska/zavod-za-s ... ilo-u-2011
13 posto razlike a u tom povratku ima i Bosnjaka jer poznajem ih par koji su dosli iz Hrvatske...
Suhi podaci o migracijama mogu reci sve i nista. U ovom slucaju je bitno vidjeti starosnu strukturu.
Koja je prosjecna dob useljenih iz Hrvatske a kolika onih koji se isele u nju.
Siguran sam da u jednom smjeru imas povratak penzionera a u drugom odlazak radno sposobne omladine.
Koja je prosjecna dob useljenih iz Hrvatske a kolika onih koji se isele u nju.
Siguran sam da u jednom smjeru imas povratak penzionera a u drugom odlazak radno sposobne omladine.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
-
DrzavaBosna
- Član
Građani hoće park - vlast garažu Istaknuto
http://www.starmo.ba/mostars/item/11852 ... 5%BEu.htmlMostar -– U sklopu usvojenih izmjena i dopuna regulacionih planova za 18 mostarskih gradskih područja i četvrti, na Gradskom vijeću Mostar usvojen je i regulacijski plan “Zgoni I”, no, "sa izmijenjenim prvobitnim stanje, što je izazvalo ljutnju građana tog naselja".
Naime, u postojeći predviđeni regulacijski plan, koji je predočen mještanima, kasnije je bez njihovog znanja ucrtana javna garaža koja bi se trebala nalaziti iza zgrade “Mostarke”, na zelenim površinama - piše Dnevni list.
"Umjesto da postavite klackalice i klupe, da stanari koji su većinom starije osobe i djeca mogu imati malo prostora i zelenila, vi planirate javnu garažu", kažu ogorčeni građani ljutiti zbog cijele situacije i ogorčeni zbog izmjene koja ih je sve iznenadila jer na javnoj raspravi garaže se nitko nije dotaknuo.
Ističu kako u dijelu iza zgrade “Mostarke” i onako nedostaje zelenila i drveća, a i ono malo što je ostalo sada bi trebalo biti srušeno.
"Na sjednici Gradskog vijeća bilo je puno amandmana te još nisam dobila stenogram da vidim što je prihvaćeno, a što nije prihvaćeno, kazala je Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara nadodavši kako je jedini ovlašteni predlagač je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te on ima pravo predložiti izmjene koje su bile i koje planiraju biti. "Dok ne dobijem stenogram i ne iščitam ga, ne mogu vam sa sigurnošću ništa reći" - kazala je Deronjić za Dnevni list.
Univerzitet „Džemal Bijedić“
Otvara se Odsjek za turski jezik i književnost
Na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u utorak će se, u 13 sati, održati svečanost povodom otvaranja Odsjeka za turski jezik i književnost.
http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... njizevnost
Otvara se Odsjek za turski jezik i književnost
Na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u utorak će se, u 13 sati, održati svečanost povodom otvaranja Odsjeka za turski jezik i književnost.
http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... njizevnost
Univerzitet „Džemal Bijedić“
FOTO: Otvoren Odsjek za turski jezik
Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i Republike Turske, danas je u Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održana svečanost povodom otvaranja Odsjeka za turski jezik i književnost. Otvaranje Odsjeka je plod saradnje između mostarskog FHN-a i Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Sarajevu.
http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... rski-jezik
FOTO: Otvoren Odsjek za turski jezik
Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i Republike Turske, danas je u Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održana svečanost povodom otvaranja Odsjeka za turski jezik i književnost. Otvaranje Odsjeka je plod saradnje između mostarskog FHN-a i Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Sarajevu.
http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... rski-jezik