☑ Pravila foruma i savjeti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Abidaga
Član

Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Post Postao/la Abidaga » 26 okt 2013 14:12

26.10.2013
Na sjednici Glavnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu, koja se održava danas u Sarajevu, bit će donesen plan rada SBiH za 2014. godinu, odnosno, svojevrsne smjernice za predizbornu platformu SBiH za 2014. godinu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj uoči početka sjednice. Predsjednik SBiH Amer Jerlagić naglasio je da će prvi zaključak koji će stranka donijeti biti protiv daljeg zaduživanja BiH.
-Tri godine poslije izbora, mi danas imamo ekonomsko i socijalno beznađe, a traže se nova zaduživanja. Jedan od prvih zaključaka koje će SBiH donijeti je da će biti protiv novog zaduživanja u posljednjoj godini mandata najlošije vlasti u BiH od Dejtona do danas - kazao je Jerlagić.

Podsjetio je na Izvještaj Evropske komisije i Svjetske banke "koja je kazala da živimo praktično na nivou '50-tih godina prošloga vijeka".
- Ugrožen je i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i EU spominje vraćanje korak unazad, a za pitanje "Sejdić i Finci" odgovorna je "sedmorka". Možda neki i priželjkuju takvo stanje i "tehnički mandat" - kaže Jerlagić.

Mišljenja je da mehanizam koordinacije treba ići u pravcu poboljšanja efikasnosti državnih institucija u koordinaciji s EU, a ne njihovog ustavnog razvlašćivanja u korist entiteta i kantona, čime se ugrožava suverenitet i međunarodni subjektivitet BiH. Jerlagić je posebno istakao važnost rješavanja pitanja državne imovine, navodeći da je treba "knjižiti na Bosnu i Hercegovinu, a pritom davati na korištenje nižim nivoima vlasti" te kao mapu puta koristiti slučaj Ambasade SAD-a i kasarne "Maršal Tito".

Stranka za BiH će u FBiH samostalno izaći na izbore 2014. godibne, a po riječima predsjednika GOSBiH Nusreta Sirće i zamjenika predsjednika Kasima Brdara, u RS-u će biti u koaliciji sa onima koji budu u projektu "1.mart".

Naglasili su da je neophodno osnivanje ministarstva za dijasporu, jer je bh. dijaspora druga po relativnoj brojnosti u svijetu, sa više od 30 posto raseljenih građana.
- Postojeća ministarstva u Vijeću ministara nisu u mogućnosti da vode brigu o bh. građanima diljem svijeta, a radi se o hiljadama novih mladih i stručnih kadrova potrebnih BiH - zaključeno je na konferenciji za novinare.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nke-za-bih

Gazija
Član

Re: Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Post Postao/la Gazija » 26 okt 2013 16:29

Zvuci dobro :| Raditi na ekonomi I efikasnosti Federacije, pridruziti se 1.mart koalici, i praviti bolje veze sa dijasporom.
“To every man upon this earth,
Death cometh soon or late.
And how can man die better
than facing fearful odds,
For the ashes of his fathers,
And the temples of his Gods."

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 14 nov 2013 16:56

Šta mislite o eventualnom povratku Harisa Silajdžića!?

Lično sam mišljenja da nam itekako nedostaje, pogotovo kad vidimo trojac Radončić, Lagimdžija, Tihić pa i Komšić.

Bilo kako bilo ja ozbiljno razmišljam da na narednim izborima glasam za SzBiH, pogotovo ako Tihić potpuno potisne Bakira u SDA.
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 14 nov 2013 17:03

Ne mislim ništa. Ni dobro ni loše. Ne vidim na koji način bi poboljšao bilo šta.

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 14 nov 2013 17:08

Bosnjak je napisao/la:Ne mislim ništa. Ni dobro ni loše. Ne vidim na koji način bi poboljšao bilo šta.
Ja tebe sve slabije kontam, Haris ti nije bolja opcija od slučajnog prolaznika i ščepe!? :o

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 14 nov 2013 17:17

Mislim da se neće vratiti jer je u godinama i mislim da ima zdravstvenih problema.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 14 nov 2013 17:21

Agron je napisao/la:
Bosnjak je napisao/la:Ne mislim ništa. Ni dobro ni loše. Ne vidim na koji način bi poboljšao bilo šta.
Ja tebe sve slabije kontam, Haris ti nije bolja opcija od slučajnog prolaznika i ščepe!? :o
Ko je ščepo?

Meni su sve te opcije jednako nikakve. Opcije su mi ljudi poput Emira Suljagića ili Muamera Zukorlića.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 14 nov 2013 17:22

Šćepo je fahro ili ti ga fahraon.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 14 nov 2013 17:30

Haris je posenilio 100 %, i samo politički naivci ili interesne grupe iz SBiH mogu vjerovati

da će nam Haris nešto dobro donijeti.

I kada je bio u snazi nije ništa donio a kamoli sada kada se zadao u biznis 100%.

Tihić je predsjednik do Kongresa SDA koji će biti nakon izbora 2014.

nakon čega ga nasljeđuje Bakir.

Tako je dogovoreno na Konvenciji SDA održanoj u martu ove godine.

:pegla: :sudje:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 14 nov 2013 17:35

A onaj Boris iz naše stranke ili kako se već zove kad je pisao da će Bošnjaka biti 2028 godine 67 % je nešto hvalio Harisa, kako je ko biva poništio aprilski paket i time unazadio zemlju ali to je ko biva dobro za bošnjački projekat stoljeća-Bošnjačku nacionalnu državu jer će se srbi i hrvati iseljavati iz Bosne a Bošnjaci pošto nemaju gdje će najmanje iseljavati tj-emigrirati prema vani i time Bosna dobiva 67 % Bošnjaka ?!

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 14 nov 2013 17:42

noel malcolm je napisao/la:1.Haris je posenilio 100 %, i samo politički naivci ili interesne grupe iz SBiH mogu vjerovati

da će nam Haris nešto dobro donijeti.

I kada je bio u snazi nije ništa donio a kamoli sada kada se zadao u biznis 100%.

2.Tihić je predsjednik do Kongresa SDA koji će biti nakon izbora 2014.

nakon čega ga nasljeđuje Bakir.

Tako je dogovoreno na Konvenciji SDA održanoj u martu ove godine
.

:pegla: :sudje:
1.Dakle ti preferiraš ovu dvojicu

http://www.youtube.com/watch?v=VPReNHv9YZU :?:

http://www.youtube.com/watch?v=VPReNHv9YZU :?:

2. Mnogo si naivan, Bakiru se sapunja daska i priprema čelija, ameri ga već dugo imaju kao trn u oku.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 14 nov 2013 19:19

Agron je napisao/la:Šta mislite o eventualnom povratku Harisa Silajdžića!?

Lično sam mišljenja da nam itekako nedostaje, pogotovo kad vidimo trojac Radončić, Lagimdžija, Tihić pa i Komšić.

Bilo kako bilo ja ozbiljno razmišljam da na narednim izborima glasam za SzBiH, pogotovo ako Tihić potpuno potisne Bakira u SDA.
Ako se vrati nadam se da ce ovaj put kandidovati generala Dudakovica za clana Predsjednistva:

Neznam ko bi drugi mogao poraziti Bakira osim naravno Komsic koji se nece kandidovati. Silajdzic nakon ove 3 godine u Turskoj definitivno ne moze dobiti neko vece povjerenje gradjana ali moze pomoci Dudakovicu i Jerlagicu da BiH spase od Scepe ako ne i Gargamela.

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 14 nov 2013 20:00

amkos je napisao/la:A onaj Boris iz naše stranke ili kako se već zove kad je pisao da će Bošnjaka biti 2028 godine 67 % je nešto hvalio Harisa, kako je ko biva poništio aprilski paket i time unazadio zemlju ali to je ko biva dobro za bošnjački projekat stoljeća-Bošnjačku nacionalnu državu jer će se srbi i hrvati iseljavati iz Bosne a Bošnjaci pošto nemaju gdje će najmanje iseljavati tj-emigrirati prema vani i time Bosna dobiva 67 % Bošnjaka ?!
Bojan Bajić.

On tu svjesno precjenjuje Silajdžića, a kasnije ću reći i zašto. Nema nikakve sumnje da je rušenje aprilskog paketa od strane Silajdžića služilo isključivo tome da se on i njegova stranka instaliraju na vlasti nakon izbora te godine. Procjena da ovo ima veze sa možebitnim ekonomskim kolapsom koji najviše odgovara Bošnjacima je toliko nategnuta da ni sam autor ne vjeruje baš u to nego koristi ovu situaciju u retoričke svrhe, tj. da pojača snagu svog zaključka, ništa drugo.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 nov 2013 02:33

Bosnjak je napisao/la:
Agron je napisao/la:
Ko je ščepo?

Meni su sve te opcije jednako nikakve. Opcije su mi ljudi poput Emira Suljagića ili Muamera Zukorlića.
Bas tako, jednostavno nema opcije. Ja se nadam da ce neko isplivati gore ko ce da radi za Bosnu i Bosnjake.

Silajdzic nebi nista donio pozitivno. Jednostavno kad nije dosad, zasto bi to sad.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 28 jan 2014 04:58

11QntMPXMCs
de4g_cN5Js0

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 28 jan 2014 20:05

Fatmir Alispahic, sta mislite o njemu i dali bi ga podrzali da se kandiduje ili da osnuje svoju stranku?
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 30 sep 2014 15:57

A0Fdfo4ydQA

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 23 maj 2017 17:49

Konačno: Prof.dr. Suad Kurtćehajić novi član Stranke za BiH :zastava: :zastava: :zastava:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-cl ... /170222101
Kurtćehajić je izjavio da u političkom angažmanu želi da bude dok Bosna i Hercegovina ne uđe u "sigurnu luku", EU i NATO.. Najavio je da će postaviti pitanje održivosti jednog od dva bh. entiteta koji nosi ime samo po jednom narodu, iako su i druga dva konstitutivna.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 20 aug 2018 18:13

c56U3SA_pGA
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 05 okt 2018 15:34

0r_hJqFuZh4
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Odgovorite