Bosna popis 2013
- Abdurrahman
- Član
Re: Bosna popis 2013
Sto se tice Kaknja, ne znam kako ce duduk na forum.hr da izadje pred svoje tamburase i da opravda ovaj broj Hrvata u ovoj opcini. On ih je uvjeravao o preko 6-7.000 popisanih Hrvata. Mislim, neko moze reci "pa hajde, ha 4.000 ha 6.000, nije velika razlika". Medjutim, razlika se krece veca - gotovo upola manje od onoga sto se spominje po nekim forumima - imam osjecaj da sami sebe lazu ili pak dobijaju lazne informacije s terena od nekoga - kao kad covjek koji umire i pred kraj mu ispunjavas zelje i govoris sve pozitivno i dobro samo kako se ne bi osjecao lose. Tako i oni po svojim forumima.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Evo prcijena iz Avaza. Cuj u sumskoj moze biti +/- 200 hiljada.
U BiH živi milion ljudi manje nego što bi ih bilo da nije bilo rata
B. A. 24/10/2013 09:18:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17403 ... -rata.html
U Bosni i Hercegovini živi između 3,7 i 3,8 miliona stanovnika, pokazale su prve nezvanične i preliminarne procjene na osnovu rezultata popisa stanovništva u BiH, saznaje Dnevni avaz iz pouzdanih izvora.
Iako je još u toku prijem popisnog materijala te počinje skeniranje prikupljenih popisnica, eksperti agencija za statistiku već imaju, prema tzv. kontrolnicima te podacima s terena, približne brojke popisanih stanovništava i osoba u BiH.
Kako saznaje Dnevni avaz, stručnjaci koji rade na popisu uspostavili su sistem prema kojem veoma brzo mogu objediniti podatke koje dobiju s terena i imati pregled o tome šta je više od 20.000 popisivača uradilo ovog mjeseca.
Prema tim informacijama, koje je Dnevni avaz dobio iz dobro upućenih izvora bliskih Agenciji za statistiku BiH, u Republici Srpskoj živi između 1,2 i 1,4 miliona ljudi, a Distriktu Brčko nešto manje od 100.000, dok u FBiH živi između 2,3 i 2,4 miliona stanovnika.
Ti podaci pokazuju da u našoj zemlji živi znatno manje ljudi nego 1991., kada je posljednji put urađen popis stanovništva. A ako se uzme podatak o prirodnom priraštaju od tada do danas, u BiH živi milion ljudi manje nego što bi ih bilo da nije bilo rata!
Ove brojke, međutim, tek trebaju biti potvrđene kontrolnom anketom i zvaničnim prebrojavanjem popisnica, ali izvor Dnevnog avaza ne očekuje da će biti većih odstupanja u okvirnim ciframa. Detaljniji podaci o nacionalnoj strukturi bit će dostupni tek kasnije.
Iz Fondacije "Popis 2013", koja od samog početka prati aktivnosti na popisu stanovništva, ističu da će, imajući u vidu kvalitetnu tehničku pripremu ovog projekta, i prije roka od tri mjeseca biti dostupni tačni podaci.
Direktor Fondacije Adnan Jašarević kaže za Avaz da ima informaciju da će Agencija za statistiku moći objaviti neke podatke o popisu stanovništva već do kraja ovog mjeseca.
- Očekujemo da će sistem koji postoji relativno brzo, mnogo brže od zakonskog roka biti u prilici ponuditi ove osnovne informacije koje zanimaju javnost. Vjerujem i imam informaciju da bi se to moglo desiti već do kraja oktobra - kaže Jašarević.
Agencija jedina objavljuje zvanične podatke s popisa
Mirsada Adembegović, portparol Agencije za statistiku BiH, jučer je kazala da preliminarne i validne podatke može objaviti samo Agencija, odnosno statističke institucije, te da će to učiniti u zakonskom roku - tri mjeseca od završetka popisa.
- Ako to bude ranije, svakako će biti javno i zvanično. Ne postoji mogućnost da sada postoje neki zvanični podaci. Znali smo da će biti različitih kalkulacija te smo i ranije naglašavali da će prve pouzdane podatke objaviti Agencija - kazala nam je Adembegović.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
- noel malcolm
- Član
boldirano je prejako, kapa dolje!Abdurrahman je napisao/la:Sto se tice Kaknja, ne znam kako ce duduk na forum.hr da izadje pred svoje tamburase i da opravda ovaj broj Hrvata u ovoj opcini. On ih je uvjeravao o preko 6-7.000 popisanih Hrvata. Mislim, neko moze reci "pa hajde, ha 4.000 ha 6.000, nije velika razlika". Medjutim, razlika se krece veca - gotovo upola manje od onoga sto se spominje po nekim forumima - imam osjecaj da sami sebe lazu ili pak dobijaju lazne informacije s terena od nekoga - kao kad covjek koji umire i pred kraj mu ispunjavas zelje i govoris sve pozitivno i dobro samo kako se ne bi osjecao lose. Tako i oni po svojim forumima.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
U Sumskoj je popisano oko 150 000 nasih ljudi.Imao sam i ja naznake da ce biti 3.7-3.8 miliona popisanih
I nemojte prenositi neprovjerene vijesti a ''Avaz' i nije tako provjeren kako se misli
I nemojte prenositi neprovjerene vijesti a ''Avaz' i nije tako provjeren kako se misli
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Pa nije tacna informacija. Pise u tekstu da je to procjena nekog demografa iz Avaza. Sad koliko je ta procjena tacna?? Samo me cudi procijena da u sumskoj ima popisano do 1,4 miliona. Ja bi prije rekao kapa 1,3 miliona, u vrh glave, nemoze vise i sa Bosnjacima i ostalim. Odbi eto 200 hiljada na Bosnjake i ostale ostane ispod 1,1 milion Srba sta je i to previse jer im moras dodati nesto iz Brckog i iz Federacije.Jack je napisao/la:U Sumskoj je popisano oko 150 000 nasih ljudi.Imao sam i ja naznake da ce biti 3.7-3.8 miliona popisanih
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Samo provjerene vijesti ako moze.To sto Avaz pise je trac mahalski koji samo kod nas prolazi.Nije ovo sijelo

-
dijeteBosne
- Član
Dođoh i ja do 3 podatka (i to nakon obrade instruktora) ne mogu o imenima,ali mogu o brojkama, pa vi sami skontajte koji dijelovi su u pitanju, radi se o Federaciji 
228
Bošnjaka 210 (Ilijaš)
srba 15
bosanaca 3
164
Bošnjaka 162
bosanaca 2
157 (Sarajevo)
Bošnjaka 129
bosanaca 13
hrvata 11
ostali 4
228
Bošnjaka 210 (Ilijaš)
srba 15
bosanaca 3
164
Bošnjaka 162
bosanaca 2
157 (Sarajevo)
Bošnjaka 129
bosanaca 13
hrvata 11
ostali 4
- noel malcolm
- Član
Popisani su jedno, a stalno prisutni sasvim drugo,Jack je napisao/la:U Sumskoj je popisano oko 150 000 nasih ljudi.Imao sam i ja naznake da ce biti 3.7-3.8 miliona popisanih
Avaz je senzacionalistička novina
koja ne preza ni od čega da poveća tiraž i proširi ideje Fahraona Radona
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
-
BosniaUser
- Član
Slazem se,samo senzacije nema sanse da BiH ima vise od 3.4 stalnog stanovnistva...koliko je ljudi samo iselilo poslije rata....noel malcolm je napisao/la:
Popisani su jedno, a stalno prisutni sasvim drugo,
Avaz je senzacionalistička novina
koja ne preza ni od čega da poveća tiraž i proširi ideje Fahraona Radona
A osim toga da nas bude kao 3.8 pa da na popisu 2021. imamo ogroman pad stanovnistva kao hrvatska i srbija
Podatci za Ilijas mi je ok.Podatak je jos bolji ako se zna da vecinom Srbi se ne popisuju u Federaciji.Bilo je u cetnitetu 880 000 Srba a u Federaciji jos 500 000 na popisu 1991.Sad gledam Usk kanton tamo nema puno popisanih Srba.Donji Vakuf.Evo sad i Ilijas.Hadzici inace skoro sve Bosnjaci dobio sam ja jedan info,ali suvisno mi je stavljati.Ili mi vjerujes ili ne
Sto se tice podataka.Reci cu ja svoje 31 Oktobra.Avaz i taj izvor kradu podatke od mene.Rekao sam prije,reci cu i ponovo na osnovu svih uzoraka s terena.Ocekujem 1.9 miliona Bosnjaka popisanih.Jel ja mislim da ce biti 1.9 miliona na kraju?Ne.U to sam uvjeren da nece
Bilo bi dobro kad bi danas saznali makar jednu opcinu za Federaciju.Slabo se vi angazujete.Kalesija.Tesanj.Niko nista.Malo to bolje moramo.Ocito mene jedino Krajina nije iznevjerila a ovo ostalo.Pisi propalo

Sto se tice podataka.Reci cu ja svoje 31 Oktobra.Avaz i taj izvor kradu podatke od mene.Rekao sam prije,reci cu i ponovo na osnovu svih uzoraka s terena.Ocekujem 1.9 miliona Bosnjaka popisanih.Jel ja mislim da ce biti 1.9 miliona na kraju?Ne.U to sam uvjeren da nece
Bilo bi dobro kad bi danas saznali makar jednu opcinu za Federaciju.Slabo se vi angazujete.Kalesija.Tesanj.Niko nista.Malo to bolje moramo.Ocito mene jedino Krajina nije iznevjerila a ovo ostalo.Pisi propalo

4 ostalih,jesul to romi ili?dijeteBosne je napisao/la:Dođoh i ja do 3 podatka (i to nakon obrade instruktora) ne mogu o imenima,ali mogu o brojkama, pa vi sami skontajte koji dijelovi su u pitanju, radi se o Federaciji
228
Bošnjaka 210 (Ilijaš)
srba 15
bosanaca 3
164
Bošnjaka 162
bosanaca 2
157 (Sarajevo)
Bošnjaka 129
bosanaca 13
hrvata 11
ostali 4
-
dijeteBosne
- Član
prije će biti da se radi o neizjašnjenima...
Vjerujem da bi mi ovaj što je poslao podatke rekao da su Romi ili neka druga nac. manjina... 
Bravo Krajina
Trenutno ne dobijam neke velike cifre za Srbe.Nikako.Cak ni u sumskoj.Vjerovali ili ne.Ne dobijam ih.U Federaciji se slabo popisuju.
Mnogo manje podjela nego sto sam i ja mislio.Rekao sam ovoj dvojici da probaju naci neke opcine
Srbe jedino Banja Luka i masovan broj moze da spasi.Sad nemam nikakve cifre za Banja Luku.No,vidit cu
Trenutno ne dobijam neke velike cifre za Srbe.Nikako.Cak ni u sumskoj.Vjerovali ili ne.Ne dobijam ih.U Federaciji se slabo popisuju.
Mnogo manje podjela nego sto sam i ja mislio.Rekao sam ovoj dvojici da probaju naci neke opcine
Srbe jedino Banja Luka i masovan broj moze da spasi.Sad nemam nikakve cifre za Banja Luku.No,vidit cu

- Abdurrahman
- Član
Evo sad smo ja i Jack pričali malo...
Kalesija je prilično dobra s brojem popisanih....
37.000 popisanih za današnju općinu Kalesiju.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
veooooma dobar broj.Abdurrahman je napisao/la:Evo sad smo ja i Jack pričali malo...
1991. je bilo oko 29.000 bosnjaka u danjasnim granicama kalesije.
pretpostavljam da su bosnjaci velika vecina i da ce biti mozda samo par stotina srba..
Rahmane.Rekli smo bez podataka.Ti kao dijete poletio da objavis podatak
Sad je vec kasno jer nije tajna.Ali eto.Imam ja jos par tajni u sebi

Sad je vec kasno jer nije tajna.Ali eto.Imam ja jos par tajni u sebi

Danas predsjednik fondacije popis 2013 je rekao.Popis nije mogao bolje da prodje za Bosnjake
www.popis2013.net
googlajte danas je izisla vijest.Spor mi je internet
Srbi se popisuju malo vise u Federaciji.Ali ne mnogo.Zasad brojevi nisu veliki Srba.
Imamo jos podataka naravno.Ja cu svoje za 6 dana napisati.Uglavnom ono sto je Tihic rekao.Prolazi
Presli smo 50% sigurnih.A.reci cu vam i 31 Oktobar.Tacno koliko ja mislim da ce nas biti.Procentualno,naravno!
www.popis2013.net
googlajte danas je izisla vijest.Spor mi je internet
Srbi se popisuju malo vise u Federaciji.Ali ne mnogo.Zasad brojevi nisu veliki Srba.
Imamo jos podataka naravno.Ja cu svoje za 6 dana napisati.Uglavnom ono sto je Tihic rekao.Prolazi
Presli smo 50% sigurnih.A.reci cu vam i 31 Oktobar.Tacno koliko ja mislim da ce nas biti.Procentualno,naravno!

Rahmane.Ne trci pred rudo.Polahko
Sto se tice Srba
Ovo je moja neka racunica.Bilo ih je oko 900 000 u cetnitetu i jos oko 460 000 u Brckom i Federaciji.Trenutno ne dobijam velike cifre za Srbe u Federaciji.Usk kanton.Pa jos par sredina.Tu nisu neke velike cifre.Isto tako je i za cetnitet.Ima naravno jos tu par vecih opcina tipa Bijeljina i Banja Luka gdje nemam neki jaci info.No,trenutno broj ne ide za Srbe nikako.Naravno,uzeti uz rezervu ove podatke jer vece opcine nemam nikakve podatke.No,ono sto imam ne daje neki jaci porast
Ovo je drugi info u zadnjih 10 dana.Prvo Tihic pa sad ovo.Kazem vam da smo presli laganini 50%.I dok ovo pricam.Poklapamo.Kako prirodnim putem,jer ja mogu sad reci neka sela koja su haman nestala.Ali necu radi privatnosti drugih.Tako i doseljavanjem
Ostaje nam da vidimo hoce li agencija za statistiku Bih smjeti da dadne kakav info do kraja Oktobra.Ili nece
Sto se tice Srba
Ovo je moja neka racunica.Bilo ih je oko 900 000 u cetnitetu i jos oko 460 000 u Brckom i Federaciji.Trenutno ne dobijam velike cifre za Srbe u Federaciji.Usk kanton.Pa jos par sredina.Tu nisu neke velike cifre.Isto tako je i za cetnitet.Ima naravno jos tu par vecih opcina tipa Bijeljina i Banja Luka gdje nemam neki jaci info.No,trenutno broj ne ide za Srbe nikako.Naravno,uzeti uz rezervu ove podatke jer vece opcine nemam nikakve podatke.No,ono sto imam ne daje neki jaci porast
Ovo je drugi info u zadnjih 10 dana.Prvo Tihic pa sad ovo.Kazem vam da smo presli laganini 50%.I dok ovo pricam.Poklapamo.Kako prirodnim putem,jer ja mogu sad reci neka sela koja su haman nestala.Ali necu radi privatnosti drugih.Tako i doseljavanjem
Ostaje nam da vidimo hoce li agencija za statistiku Bih smjeti da dadne kakav info do kraja Oktobra.Ili nece

Hvala rahmane, bosnjak i jack na informacijama.
Mene zanima sljedece, zna li se ko je primljen u lukavicu na brojanje i pregled popisnica, i koliko je primljeno, tj. Koliko Bosnjaka radi u tom procesu.
Mene zanima sljedece, zna li se ko je primljen u lukavicu na brojanje i pregled popisnica, i koliko je primljeno, tj. Koliko Bosnjaka radi u tom procesu.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!