☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Bosnjak
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Bosnjak » 23 okt 2013 07:01

Što se mene tiče ja ovim novim ne vjerujem, nek malo zarade staža, nek se pokažu pa onda možemo pričat'. Sumnjam u mnoge, prije 2-3 dana sam citirao lika koji je u tri rečenice iskoristio 10 kroatizama, kasnije je napisao nekoliko postova gdje pokušava da izbjegava to, ali ubi ih ono "tko", nikako da to izbjegnu :rofll:

A što se tiče Srba i Hrvata, ja ih na ovom forumu uglavnom tako i oslovljavam, nemam nikakvu potrebu da radim intervencije na vlastitom diskursu da bih im oduzeo na značaju. Ali ne smeta mi ako neko drugi tako govori.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 okt 2013 07:03

Predjite na temu Popis, Drina će vas sve žik, žik.. :respekt:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 23 okt 2013 08:55

Bosnjak je napisao/la:Što se mene tiče ja ovim novim ne vjerujem, nek malo zarade staža, nek se pokažu pa onda možemo pričat'. Sumnjam u mnoge, prije 2-3 dana sam citirao lika koji je u tri rečenice iskoristio 10 kroatizama, kasnije je napisao nekoliko postova gdje pokušava da izbjegava to, ali ubi ih ono "tko", nikako da to izbjegnu :rofll:

A što se tiče Srba i Hrvata, ja ih na ovom forumu uglavnom tako i oslovljavam, nemam nikakvu potrebu da radim intervencije na vlastitom diskursu da bih im oduzeo na značaju. Ali ne smeta mi ako neko drugi tako govori.
Opet ti mene spominješ. Ja jesam koristio kroatizme i opet ću ih koristit i u tome ne vidim nikakav problem. A hoćeš li ti meni vjerovati jesam li ja Bošnjak ili nisam to je tvoj problem. Mene osobno boli briga. Ako je nekome to strašno bitno neka se javi na PM pa ću mu dokazati za minutu da jesam.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 10:16

Drzite se teme.Rekao sam da mi je spor internet i kad dodjem nazad za Ameriku 31 Oktobra.Da cu tad pravila malo vise i strozije kontrolisati.Ne treba tjerati nikog s foruma.Iako 10% likova ovdje su bas cisto maliciozni dosli su sa zadatkom ili gore a medju njima je bio i taj jedan.Naravno,ne zelim da ja baniram nikog,pa ni Hrvata.Ananas jos uvijek moze da dodje na forum.Nema problema.Ali znam da je lik dosao s onog foruma s zadatkom

A za ostalo.Ako saznate sta novo.Javite mi.Evo mene tek sad dosao s Vrela Bosne.Upario zvizdan skuhao sam se
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 12:03

Kakanj 39 000 popisanih
Izmedju 33-34 000 Bosnjaka
Izmedju 500-1000 Roma
Izmedju 3000-4000 Hrvata
Par stotina Srba
Oko 500 tinjak Bosanaca,do 750 max

U Kaknju.Hrvatski broj popisanih ne ide ka zeljenoj cifri od 500 000.Morat ce da imaju veoma dobru izlaznost u Zenici i Tuzli te Mostaru i brojci od navodno 60 000 katolika dole.Da budu u igri za 500 000

U Prijedoru popisano izmedju 26 000-27 000 Bosnjaka
Izmedju 1000-2000 Hrvata
Saznat cu cifru za Prijedor nadam se ove sedmice

Sto se tice cifre.Stojim iza nje

Bosnjaci 1.9 miliona + popisanih
Hrvati 500 000.Tu par hiljada dole ili gore.Vares i Zenica,te Usora da vidimo,kao i Zepce i Posavina

Srba 1.1 milion.Ono sto mi svak prica je.Srbi se nikako ne popisuju u Federaciji.Sad iz Kaknja par stotina Srba popisanih.U Bos Petrovcu oko 6000 ukupno

Zenica je kljucni igrac ovdje ili one velike opcine
Kakanj cirka 17 000 stanovnika manje u odnosu na zadnji popis i ta brojka ce biti jos manja.Kad se odbije

Dindib
Novi kolač

Post Postao/la Dindib » 23 okt 2013 12:15

Kako to da se srbi ne popisuju u Federaciji,da li je to neka direktiva i prevara od laktaskog glavonje ili se oni ne popisuju nikako i da li je bilo moguce popisati se u drugom mjestu osim mjesta rodjenja?Nesto smrdi u smrdiji!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 12:19

Pretpostavljam da zele kontrolu nad teritorijem,da im je sumska bitnija nego da razbijaju brojeve za cifre neke,jer tako Bosnjaci mogu da preuzmu opcine:Vukosavlje,Srebrenica.A i Bratunac se klize

Mene je sokiralo to da se ne popisiju ni u opcinama koje su bile njihove tipa Petrovac 6000 popisanih.Receno mi je u Kljucu manje od 1000 Srba se popisalo,zapravo s svim ostalim,Srbima i Hrvatima ih je 1000.A ukupno 12 000 popisanih dole.Ne popisuju se

http://novovrijeme.ba/najkasnije-do-kra ... ti-popisa/

Ovo ako je istina je za mustuluka

Hrvati se popisuju tamo gdje misle da ce moci.Jajce.Kakanj je bas tesko razocarenje za njih.

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 23 okt 2013 12:22

Dindib je napisao/la:Kako to da se srbi ne popisuju u Federaciji,da li je to neka direktiva i prevara od laktaskog glavonje ili se oni ne popisuju nikako i da li je bilo moguce popisati se u drugom mjestu osim mjesta rodjenja?Nesto smrdi u smrdiji!

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 23 okt 2013 12:25

Dindib je napisao/la:Kako to da se srbi ne popisuju u Federaciji,da li je to neka direktiva i prevara od laktaskog glavonje ili se oni ne popisuju nikako i da li je bilo moguce popisati se u drugom mjestu osim mjesta rodjenja?Nesto smrdi u smrdiji!
Vjerovatno po smjernicima njihovog krmka dodika de kazu kako je nad njima izvrsen genocid u federaciji koju su svojevoljno napustuli i naravno bitniji im je njihov krmecak da su u broju dobrom tamo :beret:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 23 okt 2013 12:36

Oni su odustali od federacije i skoncetrisu se samo na genocidnu tvorevinu. Dodik im polahko pizdi, zeli sam da vlada sa izbacivanjem SDS-a, nepriznaje nikakvu sudsku odluku, tuzi novinare koji protiv njega pisu, postavlja policiju na granicama izmedu entiteta.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 23 okt 2013 12:39

http://novovrijeme.ba/najkasnije-do-kra ... ti-popisa/

bilo bi interesantno saznati ove podatke
Preliminarnim rezultatima saznat ćemo samo koliki je ukupni broj stanovnika u BiH i pojedinim njenim dijelovima, te ukupan broj popisanih domaćinstava.
Sad je pitanje sta oni misle u pojedine dijelove? Entitete, kantone, opcine, naselja, popisna podrucja?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 12:43

Pojedine opcine ali ne sve.Cekajuci njih osijedi covjek.Ja sam vec izbacio podatak za Kakanj,Zenicu a i ovaj novi forumas je izbacio za sav Usk kanton.

Ostaje mi da vidim koliko se je popisalo tacno u Prijedoru stanovnika.I na Zenicu.Drang nach osten.Pardon nach Zenica und Tesanj.Jawohl :lol:

Dindib
Novi kolač

Post Postao/la Dindib » 23 okt 2013 13:05

Ako je ovo neka igra razdvajanja,onda bi nama trebao biti prioritet Brcko jer bez Brckog ce biti samo laktaska enklava pa izvolite pravite drzavu .Drago mi je da se nas covjek osvijestio i da ima ljudi ovakih kao Jack i Drina koji gore za nasu stvar.Ne negiram njihovo postojanje,njihovu kulturu i pravo da zive ovdje al mi je vise pun .urac njihovog guslanja o turcima,balijama,ponizavanju svega sto je Bosnjacko ,pljuvanju po mezarju svojih zrtava ,negiranju zlocina ,klanja .Pun mi je .urac vise njihove lazne istorije ,pa zar nasa djeca pored Huseina Gradascevica onda i sehida Izeta Nanica da uce o nekom jebenom vojvodi stepi ili zivojinu.Dokle vise ljudi.Al ne mogu oni nas mrzit koliko mozemo mi sami sebe postovati i voliti.Eto morao sam se istresti pa makar i zaradio ban .Toliko od mene.

Fencer

Post Postao/la Fencer » 23 okt 2013 13:29

noel malcolm je napisao/la: Meni je bitno da sam vam skrenuo pažnju, da sumnjam na forumaša "halifa81"

I ja sam posumnjao cim sam ga prvi put registrovao. Previse mi nekako izgleda blentavo i cisto, no svejedno, sta moze osim da se napashe ocito losiz rezultata po njega :goofy:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 13:40

Drzite se teme!

Visoko,Kakanj.Tu vec neke podatke imamo.Koliko je popisanih u Tesnju.Zenici.Sarajevu?To se gleda

Imamo cijeli Usk kanton broj popisanih.Tako,to nije lose.Tih par opcina nam moze znatno vise reci nego sto neki misle

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 23 okt 2013 14:25

Jack je napisao/la:Kakanj 39 000 popisanih
Izmedju 33-34 000 Bosnjaka
Izmedju 500-1000 Roma
Izmedju 3000-4000 Hrvata
Par stotina Srba
Oko 500 tinjak Bosanaca,do 750 max

U Kaknju.Hrvatski broj popisanih ne ide ka zeljenoj cifri od 500 000.Morat ce da imaju veoma dobru izlaznost u Zenici i Tuzli te Mostaru i brojci od navodno 60 000 katolika dole.Da budu u igri za 500 000

U Prijedoru popisano izmedju 26 000-27 000 Bosnjaka
Izmedju 1000-2000 Hrvata
Saznat cu cifru za Prijedor nadam se ove sedmice

Sto se tice cifre.Stojim iza nje

Bosnjaci 1.9 miliona + popisanih
Hrvati 500 000.Tu par hiljada dole ili gore.Vares i Zenica,te Usora da vidimo,kao i Zepce i Posavina

Srba 1.1 milion.Ono sto mi svak prica je.Srbi se nikako ne popisuju u Federaciji.Sad iz Kaknja par stotina Srba popisanih.U Bos Petrovcu oko 6000 ukupno

Zenica je kljucni igrac ovdje ili one velike opcine
Kakanj cirka 17 000 stanovnika manje u odnosu na zadnji popis i ta brojka ce biti jos manja.Kad se odbije
kakanj ima 2 interesantne stvari..

1.) bosnjaci su porasli od 30.000 na 33-34.000 .. a hrvati su pali sa 16.000 na 3-4.000
znaci sto se toga tice nije lose..

2.) ako bosanaca ima 500-750 to dodje 1,2 do 1,9% ..
tako da i to nije lose.. ipak tu je bilo oko 5% jugoslovena 1991. osim toga u kaknju vjerovatno ima i mjesovitih brakova.. bice interesantno ko se vise ovako izjasnjavao.. bosnjaci ili hrvati..

inace roma mi nekako pravo puno ima ako ih je do 1000. i 1991. je ostalih bilo samo oko 1300

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 14:34

Loool.Vecina ostalih su bili bas Romi

I kad racunas Jugose na broj izjasnjenih tada Muslimana s popisa 1991.Dobijes blagi porast Bosnjaka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 17:11

Nije vazno.Drzite se teme.Popis stanovnistva.Meni je spor internet sad.Ne mogu da se bavim svime
Istina je da neki ljudi ovdje dolaze zbog drugih razloga,ali to nije tema.Ovo moze pod svastaru.Prijateljstvo.Pa napisi ako imas primjedbu kakvu.Ima tema o primjedbama dole.Nemojmo ovo spamati.Hvala

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 18:34

Reci cu vam nesto.Svaki post koji nema veze s ovom temom.Od danas nek bude izbrisan.Nemojte brisati sta je bilo prije,ali ako vidite spam

Komentar na vijest moze.Vijest moze.Pa i nesto slicno tome.Ali totalno trolanje,spamanja i ubijanje teme.Ne moze

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 19:17

Abene?

Pa,pojedine opcine valjda.I oni znaju da ce biti toliko medijske hajke i svega do Januara 2014.Da im je najpametnije da se objavi cifra koliko je popisano.Reci cu ti kad je bio popis u Srbiji znalo se koliko je popisano 12 dana popisa u Subotici i Zrenjaninu a rijetko koja opcina do danas je objavila koliko je popisano.Sve se suti i muti,iako Jack je dosta tog saznao i o broju popisanih Bosnjaka,makar u zapadnom dijelu sumske

Sad.Ako do kraja ovog mjeseca se ne objavi kakav podatak.To znaci da imas moze se reci jos veci potez ka manipulaciji.A moras priznati,.Da Bosna nije Bangladesh.Pa da se ne moze znati koliko je popisano

I rekli su im iz statisticke kuce Bih.Da nikom ne objavljuju podatke.Poneke opcine i ne slusaju pa objave.Evo Kakanj naprimjer.Ali kazem ako se ne objavi nesto takvo.Da treba razmisliti kako dalje

Odgovorite