☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Abidaga
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Abidaga » 18 okt 2013 08:31

ABen je napisao/la:
Razum je napisao/la:Kako mogu provjeriti je li moj trud bio uzaludan?
Koga da pitam jesmo li ja i moja porodica obrisani?
Osjecam se uzasno obespravljen.
Kako je Sarajevo zamislilo da mi povratnici u ovom dzehennemu prezivimo?
Je li ikoga briga?
Neka nam daju placeve u FBiH i gradjevinski materijal da se spasavamo,
ako vec ne zele da opstanemo ovdje.
Nisi jedini koji se tako osjeca. Svima nam je taj osjecaj da smo prodani i ostavljeni da se mi sami borimo za onaj dio Bosne sto su politicari prodali. Kao da i meni nebi bilo ljepse da kad dodem u Bosnu da sam u gradu gdje su Bosnjaci vecina i gdje mi Srbi nemogu pocjepati popisnicu i jos drugih stvari na koje nemogu nista da uradim. Ako su odustali od genocidne tvorevine i prodali je cetnicima, nek nam kazu. Da znamo na cemu smo.
SDA, SDP i SBB su izdali sve Bosnjake kada su prihvatili ovakav popis i treba ih kazniti na izborima 2014.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 18 okt 2013 08:44

Abidaga je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Razum je napisao/la:Kako mogu provjeriti je li moj trud bio uzaludan?
Koga da pitam jesmo li ja i moja porodica obrisani?
Osjecam se uzasno obespravljen.
Kako je Sarajevo zamislilo da mi povratnici u ovom dzehennemu prezivimo?
Je li ikoga briga?
Neka nam daju placeve u FBiH i gradjevinski materijal da se spasavamo,
ako vec ne zele da opstanemo ovdje.
Nisi jedini koji se tako osjeca. Svima nam je taj osjecaj da smo prodani i ostavljeni da se mi sami borimo za onaj dio Bosne sto su politicari prodali. Kao da i meni nebi bilo ljepse da kad dodem u Bosnu da sam u gradu gdje su Bosnjaci vecina i gdje mi Srbi nemogu pocjepati popisnicu i jos drugih stvari na koje nemogu nista da uradim. Ako su odustali od genocidne tvorevine i prodali je cetnicima, nek nam kazu. Da znamo na cemu smo.
SDA, SDP i SBB su izdali sve Bosnjake kada su prihvatili ovakav popis i treba ih kazniti na izborima 2014.
prije svega da se ogradim. niti glasam nit sam glasao za sda.

ali kako su to oni "prihvatili" ovaj popis, kad nisu u vladi?

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 18 okt 2013 08:48

Abidaga je napisao/la:
Na koji način je SDA kriva???

SDP vlada već tri godine i sve odluke donose sami,

dabogda im se zatrlo sjeme komunističko.

SBB se okreće kao suncokret, njihovo je gotovo 2014-te.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 08:52

Drzite se teme.Ona nije politika.Ima posebna tema.Za 10 tak dana sve ovakve postove cu brisati

Znaci sve oko popisa.Podatci,vijesti..itd
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 18 okt 2013 08:58

Abidaga je napisao/la: Nisi jedini koji se tako osjeca. Svima nam je taj osjecaj da smo prodani i ostavljeni da se mi sami borimo za onaj dio Bosne sto su politicari prodali. Kao da i meni nebi bilo ljepse da kad dodem u Bosnu da sam u gradu gdje su Bosnjaci vecina i gdje mi Srbi nemogu pocjepati popisnicu i jos drugih stvari na koje nemogu nista da uradim. Ako su odustali od genocidne tvorevine i prodali je cetnicima, nek nam kazu. Da znamo na cemu smo.
SDA, SDP i SBB su izdali sve Bosnjake kada su prihvatili ovakav popis i treba ih kazniti na izborima 2014.[/quote]

Glasao sam i glasat cu i na ovim izborima za SDA,a optuzivat SDA za nesto u cemu nije ucestvovala je zaista bezveze...Zakon o popisu je usvojen nakon smjene SDA sa vlasti na drzavnom nivou....a osim toga SDA i IZ su vise uradile na promociji Bosnjastva i aktivno ucestvovale u kampanji BITNO JE BITI BOSNJAK,tako da molim te odmjeri prije nego odsjeces....a za koga glasati na slijedecim izborima ako ne za SDA,mene su i SDP i SBB uzasno razocarali,i sigurno da ce na iducim izborima katastrofalno proci...ali ipak ovo je tema popis

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 18 okt 2013 09:34

noel malcolm je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
Na koji način je SDA kriva???
SDA je u Parlamentu zajedno sa SDP i SBB glasala za zakon o popisu a izdajnik Tihic je vec u Prudu 2008 godine kao privi Bosnjak pristao na Dodikov ultimatum da popis bude etnicki iako Eurostat nikad ni od koga to nije zahtjevao. Bakir i SDA su tada branili tu Tihicevu izdaju laznim obecanjem da ce povratnici prije popisa dobiti nekavu milijardu KM koju Spiric naravno nije odobrio kada zahtjev stigao do Vjeca ministara.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 18 okt 2013 09:51

Vatandzija89 je napisao/la:SDA i IZ su vise uradile na promociji Bosnjastva i aktivno ucestvovale u kampanji BITNO JE BITI BOSNJAK,tako da molim te odmjeri prije nego odsjeces....a za koga glasati na slijedecim izborima ako ne za SDA
Svaka cast Islamskoj zajednici ali SDA je prva pristala na etnicki popis (Tihic u Prudu 2008 godine) iako Eurostat nikad od BiH nije trazio etnicki popis! Niko od tih silnih "patriota" iz SDA nije ni pisnuo protiv te izdaje Bosnjacki nacionalni interesa iako su prije Pruda svi godinama govorili kako nikad nece pristati na legalizaciju genocida novim etnickim popisom. Bakir je nakon Pruda cak branio Gargamelovu izdaju laznom pricom o nekakvoj milijadi KM za povratnike. Pravi patrioti su tada napustili tu stranku, neki od njih su osnovali ASDA, a ovi sto su ostali u stranci su opet glasali za Tihica i Bakira koji nas sada kao brane od cetnickog popisa koji nam je SDA dobrovoljno nametnula vec 2008 godine:
V40WQj6ICE8

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 18 okt 2013 10:09

:offtopic: :offtopic: :offtopic:

SDA je jedina koja drži ovo malo bošnjačke inteligencije na okupu i najjača brana raspadu ove zemlje.

SDA ima milion nedostataka, i opet ih preferiram u odnosu na svu ostalu političku pamet u BiH.

:offtopic: :offtopic: :offtopic:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 18 okt 2013 10:25

noel malcolm je napisao/la:SDA je jedina koja drži ovo malo bošnjačke inteligencije
Prihvatanje cetnickog popisa je idiotizam a Tihic i SDA su prvi na to pristali. 5 godina su imali da kazne Tihica za tu izdaju u Prudu i zato na izborima 2014 narod treba njih kazniti kao i bandu iz SDP i SBB. Ako ih Bosnjaci ne kazne opet ce nas izdati.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 18 okt 2013 10:33

Abidaga je napisao/la:
noel malcolm je napisao/la:SDA je jedina koja drži ovo malo bošnjačke inteligencije
Prihvatanje cetnickog popisa je idiotizam a Tihic i SDA su prvi na to pristali. 5 godina su imali da kazne Tihica za tu izdaju u Prudu i zato na izborima 2014 narod treba njih kazniti kao i bandu iz SDP i SBB. Ako ih Bosnjaci ne kazne opet ce nas izdati.
De me prosvijetli, za koga bošnjaci treba da glasaju 2014.?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 10:34

Prestanite spamati.

Brisat cu svaku poruku odsad koja nema nikakvu vezu s popisom.A politicki dio foruma ovo nije

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 18 okt 2013 11:05

amkos je napisao/la:Ako servi poništavaju naše popisnice, moramo i mi njihove. Oko za oko, zub za zub. Ako je moguće to. Nema posustajanja.

Kad se predaju popisnice u Ist. Sarajevo, zna li se koliko je Bošnjaka zaduženo za brojanje popisnica. To je vrlo važno.
Pa naravno da trebamo i sigurno i jesmo ;)
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 18 okt 2013 13:26

lijepa vijest nadam se da je podkovana dokazima a ne neka prazna prica
pa mi odavno vec znamo da smo presli samo kako izgleda da je nas broj u krmskoj visok mislim zahvaljujuci popisanim iz dijaspore :beret:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 18 okt 2013 14:24

Večeras u jaciji sretoh komšiju popisivača,

kaže da sutra predaju u općinsko središte svu dokumentaciju, i da je sve definitivno gotovo.

Kaže mi npr. da su se svi mješoviti parovi pisali u svojoj vjeri, a djeca kao bošnjaci.

Npr. muž bošnjak, supruga srpkinja (hrvatica) a djeca bošnjaci,

ili muž hrvat (srbin) a supruga bošnjakinja, i djeca bošnjaci,

tako da ne vrijedi ono uvriježeno mišljenje da se mješoviti parovi pišu kao bosanci.

Takođe kaže da je i on lično imao veliki uticaj samim svojim prisustvom na popisu,

pošto je poznat kao osoba od vjere i integriteta u našem mjestu,

pa su se pojedini nakon kraćeg razmišljanja izjašnjavali kao bošnjaci ,

jer im je bilo nezgodno pred njim potezati bosansku opciju...

Kaže da je veliku ulogu kod mnogih odigrao i Dodik svojim antibošnjačkim izjavama,

i faktički je neopredijeljene pogurao u bošnjake..
Zadnja izmjena: noel malcolm, dana/u 18 okt 2013 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 18 okt 2013 15:22

Jack je napisao/la:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... o-bosnjaka

Nije takticar oni imaju najvise podataka.To je vec zavrsena prica
Tako je! Ali i što se tiče poništavanja, to je zanemariv broj, jer poništavamo i mi. To su slučajevi kada je obrazac nepotpun zbog brzopletosti popisivača, koji je upisao osobu da je prisutna, a u sljedećem pitanju "gdje se osoba nalazi" u inostranstvu. Koliko je poništeno naših, budi siguran da je i njihovih, ali je to jako mal broj. Naši instruktori, ništa manje nisu rigorozni prema njihovoj dijaspori. Čak šta više, kad god se uočio slučaj da je osoba tek pristigla u BiH i isključivo samo radi popisa, dobivali su od nas obrasce za dijasporu, a tako ne ulaze u ukupan broj stanovništva. Šega je samo kako su se zahvaljivali na tim obrascima, hvalili i čudili se našoj neutralnosti u pristupu :) A sve to su mogli obaviti bez da dolaze. I tako i tako ne bi ušli u ukupan zbir.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 18 okt 2013 15:28

noel malcolm je napisao/la:Večeras u jaciji sretoh komšiju popisivača,

kaže da sutra predaju u općinsko središte svu dokumentaciju, i da je sve definitivno gotovo.

Kaže mi npr. da su se svi mješoviti parovi pisali u svojoj vjeri, a djeca kao bošnjaci.

Npr. muž bošnjak, supruga srpkinja (hrvatica) a djeca bošnjaci,

ili muž hrvat (srbin) a supruga bošnjakinja, i djeca bošnjaci,

tako da ne vrijedi ono uvriježeno mišljenje da se mješoviti parovi pišu kao bošnjaci.

Takođe kaže da je i on lično imao veliki uticaj samim svojim prisustvom na popisu,

Kaže da je veliku ulogu kod mnogih odigrao i Dodik svojim antibošnjačkim izjavama,

i faktički je neopredijeljene pogurao u bošnjake..
Odlicne vijesti Noel!
Bosna Bosnjacima!

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 18 okt 2013 15:38

FMDjIlbY1nk

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 17:31

Tema je popis.Imam jos neke cifre ali nista onako blockbuster ili udarno.Zbog mojeg slabijeg angazovanja zadnjih par dana a imam i internet do slijedeceg petka.Tek onda cu vam reci znaci koliko je i sta.Ganjam da mapa sto je pravim i sve to bude sto bolje uradjena.Vidit cemo

Ono za Januar 2014 mi je komedija,ali dobro

emir
Član

Post Postao/la emir » 18 okt 2013 17:33

[quote="noel malcolm"]

ovakvi popisivači su u rangu diverzanata iz perioda 92-95, a inače sam svim popisivačima i instruktorima do kojih sam mogao doći rekao da taj posao prihvate kao svoj doprinos odbrani Bosne i da je tih njihovih 10 dana u rangu učešća u oružanom otporu agresiji. A što se tiče ovog Abidage koji ima prelijepu sliku uz svoje ime, ne znam zašto izbjegava da ti odgovori da je opcija za koju trebaš glasati naravno Stranka za BiH, koja je nešto najgore što je proizašlo iz SDA, gore nego ASDA. Mada ovakve teme i poruke za koga glasati treba izbjegavati ne samo na ovoj temi nego i svim drugim temama, ne trebaju nam potvore i isticanje negativnog, treba nam jedinstvo a jedino sam za to da treba masovno promovisati glasanje za koaliciju 1 mart i da svi koji mogu glasaju i registruju se na teritoriji šumske republike

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 18:37

Najgora situacija je u Visegradu,Cajnicu i Rudom gdje se je rijetko koji Bosnjak popisao i tamo ocekujte potop

Najbolja situacija je u Srebrenici,Prijedoru.Poslije dolazi Bratunac i Zvornik.Tu se je dosta nase dijaspore popisalo i kao stalni tako bit ce zanimljivo.Srebrenica ce biti nasa u to ne sumnjam.

Najvece manipulacije su moguce u Brckom.Ovo cu kad dodjem u Ameriku rascistiti s nekim ljudima dole koji bi mi mogli pomoci oko onog sto ja zelim.Nema toliko velike podjele za Bosance.Detaljnije 31 Oktobra s nekim direkt socnim podatcima.A,nazalost dosta ljudi je doslo na ovaj forum bas zbog mene i da pokupe koji podatak onako.A ne zbog foruma sto je zalosno jer meni se licno ne radi vise ovo i rekao sam svim i ne volim da se bavim ovim

Sto se tice Sda kao stranke.Ima politika i molim vas ako me postujete 1%.Imate politiku

I da.Najvise aktivista je iz Sda stranke,kako instruktora tako i popisivaca i mi smo presli 50%

Reci cu vam tacno detaljnije sta ja mislim za 10 tak dana da ne bude zabune.Napisat cu vam procente

Slazem se s Emirom,da postoje neki vazniji prioriteti sad predstojeci izbori ali da nas i ne pokradu na popisu jer bolje je sad odmah reci zapravo ja cu direkt reci uskoro koliko nas je na popisu.

Da ne bude poslije niko ne zna ili ostale gluposti

Odgovorite