Škole vijesti
Re: Osnovne skole vijesti
Opcinsko vijece ili skupstina opstine, iako 2002 kada su promjenjene ulice u Brckom, radila je sila
Ovako, sto se tice ovog, vidit cu sutra, valjda ce biti makar nesto od ovog svega
Ovako, sto se tice ovog, vidit cu sutra, valjda ce biti makar nesto od ovog svega
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Meni telefon skroz steka danas
Ako saznas bilo sta za ona 3 mjesta, napisi bilo sta.1/3 je dobro za moj standard
Ovo je za Gorcina inace
Eto, napustam vam sad

Ako saznas bilo sta za ona 3 mjesta, napisi bilo sta.1/3 je dobro za moj standard
Ovo je za Gorcina inace
Eto, napustam vam sad

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Blago je spamanje, ali nemojte vise
Naprimjer imamo u cetnitet ispod 100 000 osnovaca ove skolske godine
Meni je veoma bitno da se nesto rijesi.Zepce?Konjic?Brcko?Srebrenica?Prijedor?Jajce?
E, Bosnjaci.Trgnite se i vi malo, nemojte da Jack sve nalazi.Hvala Gorcinu za Konjic.Jer to jeste vazno
Veoma je vazno da znamo.Da, ne da ja ZNAM.Nego da znamo
Koliko osnovaca ima naprimjer u Doboju, Bijeljini i Zvorniku jer ako to saznamo, i to ne samo ja.Moci ce se dati neka bolja cifra, da li su Bosnjaci zrelije stanovnistvo od Srba, ili ne.Jer to i jeste veoma vazno
Ako saznamo znaci Prijedor, Bijeljinu, Doboj, I Posebno Zvornik.Onda mozemo da saznamo dosta oko tog oko stanja povratnicke populacije dole.Ja sam saznao i saznao i nasao, ali nece nas Bosnjo da zapne, pa sve na meni ostane
Zato je to vazno.Zato
Naprimjer imamo u cetnitet ispod 100 000 osnovaca ove skolske godine
Meni je veoma bitno da se nesto rijesi.Zepce?Konjic?Brcko?Srebrenica?Prijedor?Jajce?
E, Bosnjaci.Trgnite se i vi malo, nemojte da Jack sve nalazi.Hvala Gorcinu za Konjic.Jer to jeste vazno
Veoma je vazno da znamo.Da, ne da ja ZNAM.Nego da znamo
Koliko osnovaca ima naprimjer u Doboju, Bijeljini i Zvorniku jer ako to saznamo, i to ne samo ja.Moci ce se dati neka bolja cifra, da li su Bosnjaci zrelije stanovnistvo od Srba, ili ne.Jer to i jeste veoma vazno
Ako saznamo znaci Prijedor, Bijeljinu, Doboj, I Posebno Zvornik.Onda mozemo da saznamo dosta oko tog oko stanja povratnicke populacije dole.Ja sam saznao i saznao i nasao, ali nece nas Bosnjo da zapne, pa sve na meni ostane
Zato je to vazno.Zato

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Idemo dalje
Vjeronauka u osnovnim školama
U 16 osnovnih škola na području Medžlisa Zenica vjeronauka je zastupljena sa 11.150 upisanih učenika, od čega 10.561 Bošnjaka. Nastavu vjeronauke je pohađalo 9.655 učenika. Održano je 30.752 časova sa prosječnom ocjenom 4,11. Na ovim poslovima angažovano je 52 vjeroučitelja.
Vjeronauka u srednjim školama
U devet srednjih škola upisano je 4.635 učenika, od čega je 4.120 Bošnjaka, a nastavi Vjeronauke je prisustvovalo 3.351 učenika, sa prosječnom ocjenom 4,14.
Vjeronauka u osnovnim školama
U 16 osnovnih škola na području Medžlisa Zenica vjeronauka je zastupljena sa 11.150 upisanih učenika, od čega 10.561 Bošnjaka. Nastavu vjeronauke je pohađalo 9.655 učenika. Održano je 30.752 časova sa prosječnom ocjenom 4,11. Na ovim poslovima angažovano je 52 vjeroučitelja.
Vjeronauka u srednjim školama
U devet srednjih škola upisano je 4.635 učenika, od čega je 4.120 Bošnjaka, a nastavi Vjeronauke je prisustvovalo 3.351 učenika, sa prosječnom ocjenom 4,14.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Povodom vašeg obraćanja i informacije koju ste tražili, obavještavam vas da na osnovu evidencije koju imaju naši vjeroučitelji u školama na području Opštine Doboj nastavni predmet iz vjeronauke pohađa ukupno 1081 učenik.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Masanla, Prijedor ove skolske godine nema ni 5.000 ucenika u osnovnim skolama.U 16 osnovnih škola na području Medžlisa Zenica vjeronauka je zastupljena sa 11.150 upisanih učenika, od čega 10.561 Bošnjaka. Nastavu vjeronauke je pohađalo 9.655 učenika. Održano je 30.752 časova sa prosječnom ocjenom 4,11. Na ovim poslovima angažovano je 52 vjeroučitelja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Koliko ima Doboj ukupno osnovaca?Jack je napisao/la:Povodom vašeg obraćanja i informacije koju ste tražili, obavještavam vas da na osnovu evidencije koju imaju naši vjeroučitelji u školama na području Opštine Doboj nastavni predmet iz vjeronauke pohađa ukupno 1081 učenik.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Aben, nije to sad vazno
Prijedor 1002
Doboj 1081
Srebrenica oko 220 tinjak
Banja Luka oko 230
Treba saznati kako je u Zvorniku, Bijeljini i Bratuncu jos kod nas
Mozemo li da naguramo na oko 8000 Osnovaca, ili ne mozemo
Ako Zvornik i Bijeljina imaju 2000.To bi bilo 4500
Ostaje jos Novi,Gradiska, Kotor Varos i Teslic, Prnjavor
Modrica
Ako imamo 8000 osnovaca, to i ne bi bilo lose
Vidit cemo
Prijedor 1002
Doboj 1081
Srebrenica oko 220 tinjak
Banja Luka oko 230
Treba saznati kako je u Zvorniku, Bijeljini i Bratuncu jos kod nas
Mozemo li da naguramo na oko 8000 Osnovaca, ili ne mozemo
Ako Zvornik i Bijeljina imaju 2000.To bi bilo 4500
Ostaje jos Novi,Gradiska, Kotor Varos i Teslic, Prnjavor
Modrica
Ako imamo 8000 osnovaca, to i ne bi bilo lose
Vidit cemo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Neznam da li je ovo vec bilo, ali je interesantno.
Besplatni udžbenici za 17.242 prvačića u FBiH
Srijeda, 11 Juli 2012 12:40
http://www.fmon.gov.ba/index.php?option ... &Itemid=27
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i predstavnici resornih ministarstava sedam kantona potpisali su danas u Sarajevu ugovore o realizaciji projekta nabavke besplatnih udžbenika za oko osamdeset posto učenika prvih razreda devetogodišnjih osnovnih škola u Federaciji BiH.
Federalni ministar Mašić kazao je novinarima tim povodom u zgradi Vlade FBiH da su besplatni udžbenici osigurani za 17.242 prvačića u FBiH, bez obzira na to po kojem planu i programu pohađaju nastavu.
Poziv za realizaciju tog projekta upućen je kantonalnim ministarstvima svih deset kantona u FBiH, a u taj projekt uključili su se Unsko-sanski (USK), Srednjobosanski (SBK), Bosanskopodrinjski (BPK), Tuzlanski (TK), Kanton Sarajevo (KS), Posavski i Zeničko-dobojski (ZDK) kanton.
Ministar Mašić precizirao je da je u toj aktivnosti zajednički sudjelovalo Federalno resorno ministarstvo i sedam resornih ministarstava. Iz budžeta FBiH osigurano je za te svrhe 445.000 KM u ovoj godini ili 50 posto ukupnog iznosa, a iz budžeta sedam kantona preostalih 50 posto novca za realizaciju tog projekta.
"Obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za prvačiće izuzetno je važna i socijalna mjera kojom se stvaraju preduvjeti da svi imaju jednake šanse, bar na početku obrazovnog procesa", kaže ministar Mašić.
Jedini kritrerij za dodjelu tih udžbenika je broj upisanih prvačića po kantonima. Tako su u USK-u upisana 2.604 učenika u prvi razred, Posavskom 324, TK-u 4.449, ZDK-u oko 3.000, BPK-u 211, SBK-u 2.780, te KS-u 3.874.
On kaže da je generalno stopa ulaganja u obrazovanje još niska u BiH, bez obzira na to s kojeg aspekta posmatrana, te ističe da je ovaj projekt mali doprinos aktivnosti za koju se nada da će poprimiti veće razmjere.
Ministar Mašić nada se da će se naredne godine taj projekt proširiti na svih deset kantona te da će ta aktivnost biti i proširena. Tako je aktuelna ideja da se osiguraju besplatni udžbenici za djecu u stanju socijalne potrebe bez obzira na to koji razred pohađaju, a njena realizacija prvenstveno će ovisiti od novca.
Projekt nabavke besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda devetogodišnjih osnovnih škola ideja je Koordinacije ministara obrazovanja i nauke u FBiH nastala prošle godine kad su započete aktivnosti na reformi udžbeničke politike.
U Federaciji BiH u novu školsku godinu upisano je 22.176 prvačića, a projektom nabavke besplatnih udžbenika neće biti obuhvaćeno oko 5.000 prvačića iz HNK-a, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10. Kao glavni razlog zbog kojeg je to tako naveden je nedostatak novca, s tim da se „HNK jedini izričito u tom smjeru i obratio“.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Dobro naso sam sam.ABen je napisao/la:Koliko ima Doboj ukupno osnovaca?Jack je napisao/la:Povodom vašeg obraćanja i informacije koju ste tražili, obavještavam vas da na osnovu evidencije koju imaju naši vjeroučitelji u školama na području Opštine Doboj nastavni predmet iz vjeronauke pohađa ukupno 1081 učenik.
Bosnjaci 17%Prvačića više nego prošle godine
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/obr ... 48042.html
SRNA - 03.07.2012 10:54
DOBOJ - U opštini Doboj u prve razrede osnovne škole u školsku 2012/13. godinu upisano je 639 prvačića, odnosno 60 više nego prethodne školske godine, dok je u područnim školama smanjen broj učenika.
Ove godine u 31 školu upisano je do 10 novih učenika, a u dvije škole nije upisan nijedan prvačić.
Brojne područne škole u proteklih nekoliko godina imaju izrazito malo upisanih učenika, zbog čega nastavu moraju da izvode u kombinovanim odjeljenjima, navodi se u informaciji opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.
Iz ovog odjeljenja upozoravaju da smanjenje broja učenika u pojedinim područnim školama može dovesti do njihovog gašenja.
U opštini Doboj u 10 centralnih osnovnih škola sa 36 područnih odjeljenja nastavu pohađa ukupno 6.448 učenika, a izvodi 434 nastavnika.
Zadnja izmjena: ABen, dana/u 31 okt 2012 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Stara vijest.Samo citaj ovu temu, a ja cu pokusati sta da nadjem vise

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Vidim po datumu da je stara vijest, ali nisam znao da li je poznato.Jack je napisao/la:Stara vijest.Samo citaj ovu temu, a ja cu pokusati sta da nadjem vise
Samo trebali bi napraviti neku tabelu i da te podatke malo sredimo da bude preglednije.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Aben
Nemoj komplikovati previse
Angazujem se i nadam se da ce biti podataka za jos par opcina.Svak zna da kopira.Ovo je forum i jedini portal koji raspolaze s informacijama, a ovi zadnji podatci sto sam postavljao ti jasno govore o tome.
Ok, e sad me pustite da trazim podatke.Ok
Nemoj komplikovati previse
Angazujem se i nadam se da ce biti podataka za jos par opcina.Svak zna da kopira.Ovo je forum i jedini portal koji raspolaze s informacijama, a ovi zadnji podatci sto sam postavljao ti jasno govore o tome.
Ok, e sad me pustite da trazim podatke.Ok

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Uglavnom nije lose.Evo, ti Doboj.Tamo imas znaci preko 1000 nasih osnovaca, cinimo sad preko 17% osnovaca, jos da je bolji povratak u grad, bilo bi nas vise
Sto se tice Zenice od oka bih rekao da imas znaci jos 90 pravoslavnih osnovaca i oko 500 katolika, nista vise
Zvornik je veoma vazna opcina, ali sad.Malo teze to ide
Mogu da dadnem neku svoju konacnu procjenu.Jos da mi je naci Zvornik, Bijeljinu, Travnik, Busovacu, i Novi Travnik.
Sto se tice Zenice od oka bih rekao da imas znaci jos 90 pravoslavnih osnovaca i oko 500 katolika, nista vise
Zvornik je veoma vazna opcina, ali sad.Malo teze to ide
Mogu da dadnem neku svoju konacnu procjenu.Jos da mi je naci Zvornik, Bijeljinu, Travnik, Busovacu, i Novi Travnik.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Po meni, na osnovu ovih uzoraka, i to dosta impresivnih
Bilo je
97 000 Srba
44 000 Hrvata
173 000 Bosnjaka
U Osnovnim skolama
Tesko je sad reci.Koliko i kakvo je stanje medju prvacicima
Ali od oko 314 000 osnovaca u Bih.Manje-vise
Mi cinimo ako je 157 000 osnovaca=50%
Oko 55% Osnovaca sad , oko 58% Udijela do 7 godina, i oko 52,4-53% na popisu 2013 Uz uslov da vise od 90% Bosnjaka se izjasni Bosnjacima
Ok
I mozes me KVOTIRATI.Sta sam rekao.Ja drzim do rijeci.Pa cemo vidjeti
Bilo je
97 000 Srba
44 000 Hrvata
173 000 Bosnjaka
U Osnovnim skolama
Tesko je sad reci.Koliko i kakvo je stanje medju prvacicima
Ali od oko 314 000 osnovaca u Bih.Manje-vise
Mi cinimo ako je 157 000 osnovaca=50%
Oko 55% Osnovaca sad , oko 58% Udijela do 7 godina, i oko 52,4-53% na popisu 2013 Uz uslov da vise od 90% Bosnjaka se izjasni Bosnjacima
Ok
I mozes me KVOTIRATI.Sta sam rekao.Ja drzim do rijeci.Pa cemo vidjeti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
ABen je napisao/la:Vidim po datumu da je stara vijest, ali nisam znao da li je poznato.Jack je napisao/la:Stara vijest.Samo citaj ovu temu, a ja cu pokusati sta da nadjem vise
Samo trebali bi napraviti neku tabelu i da te podatke malo sredimo da bude preglednije.
Da treba to postaviti na pregledniji nacin
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Nije to ni vazno sad.Vazno je naci podatke, kasnije cemo slagati cifre sta imamo
Danas bih trebao da dobijem podatke za podrucje ZVORNIKA
Veoma, veoma vazno
Pa cu vidjeti sta i kako dalje.Nazvao sam ih pa su mi rekli da ce Gorcinu dostaviti podatke za Zvornik, pa ce biti nadam se
Poslije Zvornika kada se to dobije ostaje jos
Bijeljina
Bratunac
Modrica
Teslic
Pa cemo vidjeti, sta i kako dalje
Danas bih trebao da dobijem podatke za podrucje ZVORNIKA
Veoma, veoma vazno
Pa cu vidjeti sta i kako dalje.Nazvao sam ih pa su mi rekli da ce Gorcinu dostaviti podatke za Zvornik, pa ce biti nadam se
Poslije Zvornika kada se to dobije ostaje jos
Bijeljina
Bratunac
Modrica
Teslic
Pa cemo vidjeti, sta i kako dalje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nije to vazno.Aktivno zovem, sad sam zvao Zvornik.I jos planiram da zovem.Saljem mailove, angazujem se, pitam, raspitujem se.Ne dodje ovo samo od sebe, ako ste mislili da dodje, onda se gadno salite
Kad biste se vi ukljucili, zvali i angazovali u roku 2 dana bi se sve ovo sredilo.Rekli mu da ce kontaktirati Gorcina ovi iz Zvornika, pa mu dostavite podatke
Vi mozete da ganjate podatke i to svi vi za
Medzlis Bratunac
Bijeljinu
Modricu
Gradisku
Vlasenicu
Teslic, iako sam ih i ja zvao, ali nisam ih dobio
Dosta tih opcina je nadjeno, a mnogo je dobro za moral nas, kad znamo da cinimo 56% Osnovaca na podrucju opcine Jajce, i najvjerovatnije i jos vise prvacica, i ove skolske godine mozda budemo imali i vise.Ove cifre nacelno su dobre, imaju finih stvari od Zenice, do Srebrenice
Sad rekao sam jos jednom momku da treba ganjati vise opcina, a ne samo jednu, jer ako se uzda u jednu ispast ce nijedna, tako.Angazovati se zvati, angazovati
Nije tesko okrenuti 2 broja telefona, nazvati i pitati.
O broju ucenika koja pohadja vjeronauku na podrucju vaseg medzlisa u skolskoj 2011/2012 godini u osnovnim skolama, to naglasite
Umjesto estetike i organizovanja, radite da nadjete podatke, poslije organizujte i pravite ikebana cvijece, sad to nije potrebno.Potrebno je do kraja dotuci ovo
055-201 252
055 226-250
Bijeljina
Nazovite to, sredite tu opcinu, da sve bude zavrseno
Mozda ne mozemo danas da sve rijesimo, ali mozemo ako vi zapnete do kraja sedmice jos Bijeljinu i to je to
Ostaje sitnis, nazovete, angazujete se.Mislim, nije tesko, ali eto
Kad biste se vi ukljucili, zvali i angazovali u roku 2 dana bi se sve ovo sredilo.Rekli mu da ce kontaktirati Gorcina ovi iz Zvornika, pa mu dostavite podatke
Vi mozete da ganjate podatke i to svi vi za
Medzlis Bratunac
Bijeljinu
Modricu
Gradisku
Vlasenicu
Teslic, iako sam ih i ja zvao, ali nisam ih dobio
Dosta tih opcina je nadjeno, a mnogo je dobro za moral nas, kad znamo da cinimo 56% Osnovaca na podrucju opcine Jajce, i najvjerovatnije i jos vise prvacica, i ove skolske godine mozda budemo imali i vise.Ove cifre nacelno su dobre, imaju finih stvari od Zenice, do Srebrenice
Sad rekao sam jos jednom momku da treba ganjati vise opcina, a ne samo jednu, jer ako se uzda u jednu ispast ce nijedna, tako.Angazovati se zvati, angazovati
Nije tesko okrenuti 2 broja telefona, nazvati i pitati.
O broju ucenika koja pohadja vjeronauku na podrucju vaseg medzlisa u skolskoj 2011/2012 godini u osnovnim skolama, to naglasite
Umjesto estetike i organizovanja, radite da nadjete podatke, poslije organizujte i pravite ikebana cvijece, sad to nije potrebno.Potrebno je do kraja dotuci ovo
055-201 252
055 226-250
Bijeljina
Nazovite to, sredite tu opcinu, da sve bude zavrseno
Mozda ne mozemo danas da sve rijesimo, ali mozemo ako vi zapnete do kraja sedmice jos Bijeljinu i to je to
Ostaje sitnis, nazovete, angazujete se.Mislim, nije tesko, ali eto

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la:Ho-Ho
![]()
Jajce 2391 ucenik u skolskoj 2011/2012 godini:Osnovne skole
1334 Muslimana u osnovnim skolama za 2011/2012 godinu
Samo 2 Muslimana ne pohadja Islamsku vjeronauku u skolama
Kad bi racunali 1334+2=1336 Muslimana od 2391 ili 56% osnovaca u osnovnim skolama na podrucju opcine Jajce koji su Muslimani
![]()
Eto, ga
![]()
![]()
O, blesavi Dudulesku.Hoce li ta tvoja veza da proradi s pamecu, i da dostavis jednom neki vrijedan podatak, ili sta vec
Jack evo se sire i na FB tvoje podatkei za Jajce ali u pozitivnom smislu.
Ova grupa "Sutorina je Bosna i Hercegovina. Vratite nam je nazad"
Jack
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Vidio sam.Hvala vam momci, ali meni facebook i nije neki hyped up medij
Iako mislim da nesto na youtube se treba postaviti oko ovog

Iako mislim da nesto na youtube se treba postaviti oko ovog

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom