☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Fencer

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Fencer » 09 okt 2013 11:42

Abdurrahman je napisao/la:Mislim da nijedna opcina nema vise i boljih sansi da povrati bosnjacku vecinu od Bratunca danas. Mi necemo vratiti vecinu tamo danas niti ove ili sljedece godine, ali za par godina, mislim da je to neminovnost.
Srebrenica
Bratunac
Osmaci
Zvornik... mjesta su koja mogu pozeleneti do iduceg popisa.
Brcko da ne zaboravim a I Prijedor I Vlasenica su mi interesantni.

Sto se katolika tice, ocekujem nestanak njihovih oaza u.Zepci, Vitezu, Kiseljaku I Kresevu.

Stolac i Odzak su mi zanimljivi, vidjecemo sta ce da bude tamo.

Fencer

Post Postao/la Fencer » 09 okt 2013 11:50

Da vas upozorim da ne prosipate podatke vezano sa lokacijom.
Neko odavde prenosi podatke na forumu cetnika - Krstarici.
Neke vlahonje vec su zaprijetile prijavama protiv popisivaca. Mozgajte malo.

Selam od Sandzaklije.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 okt 2013 11:54

Jack je napisao/la:Srpska starosjediocka sela Srebrenice su prazna a ovo su izbjegli iz Hadzica,Vogosce ili Gorazda tamo

Jos jedan info.Jeste nakon 9 dana popisa,ali bolje ista nego nista

Vareš Majdan - sestra popisala.

108 Hrvata 31%
189 Bošnjaka 54,6%
18 Muslimana 5%
9 Bosanaca 2,6%
4 Srba
3 Albanaca
2 Srba
10 Ostalih
3 Ne izjašnava se
:mashallah:

Nacionalni sastav, 1991.
ukupno: 3.162
Hrvati - 1.276 (40,35%)
Srbi - 751 (23,75%)
Bošnjaci - 313 (9,89%)
Jugoslaveni - 648 (20,49%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 174 (5,50%)

Ako pogledamo sa popisa 1991. Nije lose Jack, Srbi nestali, Hrvati pali za 10%, a Bosnjaci debela vecina. Sa Muslimanima i 60%. Imas li info koliko je za Islam i koliko prica bosanskim?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 okt 2013 11:56

Podatke za Kupres i Vares Majdan sam prepisao od ustasha i foruma im

Nevezano jer nije moj izvor.Ja svoje izvore ne imenujem javno

Krstarica je smijesni cetnicki forum.I zalosno je da im je taj forum kao najveci u Srbiji

Hehehe

Podatke sam prepisao s njihovog foruma

forum.hr

Nemam podatke za nesto vise
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Fencer

Post Postao/la Fencer » 09 okt 2013 12:01

Dzek ti se pominjes na Krstarici a bradatima sijevaju kroz celjusti prijetnje I tuzbe komisiji. Svejedno ciji su podaci ti se pomunjes I Bosnjacuma se prijeti tuzbama.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 okt 2013 12:06

Molim te posalji mi poruku gdje se ja spominjem

HVala

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 okt 2013 12:09

Evo novi incident u sumskoj.
Selimović: U Zvorniku su danas izbačeni bošnjački instruktori iz sale
B. A. 09/10/2013 16:33:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17143 ... -sale.html

ZVORNIK - U općini Zvornik danas se desio incident, kada je tehničko lice Miroslav Erić izbacio bošnjačke instruktore iz sale gdje treba da predaju informaciju sa terena, a ostavio srpske instruktore kojima je podijeljeno po 300 komada P1 obrazaca, kazao je Feni jedan od instruktora popisivača i predsjednik Udruženja građana povratnika općine Zvornik Omer Selimović.

Incident se desio u prostorijama male sale Općine Zvornik koja je namijenjena za rad Općinske popisne komisije gdje instruktori dolaze sa podacima sa terena i gdje se preuzima materijal ako fali na terenu, kazao je Selimović dodavši da je danas kao instruktor došao da vidi ima li P1 obrazac jer ne mogu da rade na terenu bez tog materijala.

Selimović tvrdi da bošnjački intruktori ne mogu svojim popisivačima da daju ni jedan P1 obrazac i po tri dana sjede kod kuće, jer nemaju materijal i ne mogu da rade.

Ovom incidentu su prisustvovali i entitetski instruktori sprske nacionalnosti koji nisu uopće reagovali na ovakvo ponašanje, kazao je Selimović.

On je istakao kako je o ovom incidentu obavijestio i predsjednika Općinske komisije Stevu Pašalića.

"Sumnjam u regularnost popisivanja i ovdje se vrši veliki pritisak na Bošnjake. To je samo jedan u nizu problema na koje nailaze bošnjački instruktori. Srpski popisivači neće da popišu građane Bošnake koji se trenutno ne nalaze u svojim domovima, a ne ostavljaju ni obaviještenja da su dolazili", kaže Selimović.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 okt 2013 12:23

Koje ovaj @Zvornicanin sto postavlja tamo podatke?

http://forum.krstarica.com/showthread.p ... ene/page37
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Fencer

Post Postao/la Fencer » 09 okt 2013 12:24

Bosnjak je.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 okt 2013 12:29

Nemaju oni nista i nikakve osnove za tuzbu.Tu bih i advokat ismijao
Tako pustite price nekog cetalja i price

Ja itekako znam da popis traje i trajat ce jos par dana i dok traje popis ne zelim da dadnem sliku za bilo sta
Poslije cemo vidjeti

Sigurno cu izbaciri podatke za opcine za par dana.A razmislit cu hocu li za naseljena mjesta

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 okt 2013 12:29

Fencer je napisao/la:Bosnjak je.
nasao je forum gdje ce kopirati podatke. :pih: zato i netreba niko postavljati podatke ovdje, dok se nezavrsi popis.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

starmo
Član

Post Postao/la starmo » 09 okt 2013 12:32

Bakir Izetbegović
Instruktori i popisivači kao istražni organi postrojavaju Bošnjake da ih mogu prebrojati
Povodom uočenih nepravilnosti u procesu provođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je pismo direktoru Agencije za statistiku BiH Zdenku Milinoviću.
[Instruktori i popisivači kao istražni organi postrojavaju Bošnjake da ih mogu prebrojati]

Izetbegović u pismu navodi da je zabrinut informacijama koje stižu s terena, a tiču se provođenja Popisa stanovništva u našoj zemlji.

„Posebno su naglašeni problemi na području entiteta Republika Srpska u sredinama gdje su nastanjeni Bošnjaci. Ne želim vjerovati da Agencija kojom rukovodite toleriše onemogućavanje popisa državljana Bosne i Hercegovine koji u vrijeme popisa nisu prisutni u zemlji. Podsjećam Vas da su Popisom, između ostalih, obuhvaćeni svi državljani BiH, bez obzira na to da li su u trenutku popisa prisutni u zemlji ili ne (član 4. Zakona)“, navodi Izetbegović u pismu.

Dodaje da se entitetski instruktori i kontrolori na području entiteta Republika Srpska ponašaju kao neki istražni organi, koji u bošnjačkim sredinama „postrojavaju“ građane, kako bi ih mogli prebrojati.

Izetbegović ističe da Zakon jasno definiše obaveze i nadležnosti popisivača, opštinskih i entitetskih instruktora, ali isto tako i odgovornost.

„Pozivam Vas i druge institucije za provođenje Popisa da, u skladu sa zakonom, iz daljeg postupka popisivanja isključite instruktore i popisivače na čiji je rad uloženo više nego dovoljno žalbi da su prekoračili ovlaštenja. Kao što Vam je poznato, proces povratka u BiH još traje, mnogi građani su u tom procesu, trajno su nastanjeni u sredinama iz '91. godine, a privremeno borave i na drugim mjestima u BiH. Naravno da će se popisati tamo gdje su se vratili“, navodi Izetbegović.

Međutim, dodaje on, dešava se da pred svaki vikend kada su svi punoljetni članovi domaćinstva kod kuće nedostaje popisnica i upitnika za domaćinstvo. U nekim sredinama na području entiteta Republika Srpska, Popis je već danima obustavljen ili usporen.

Izetbegović navodi da, ukoliko za naredni vikend i dane koji prethode velikom islamskom prazniku Kurban-bajramu, ponovo dođe do nedostatka popisnica, „onda je to jasan znak da se radi o svjesnoj opstrukciji popisa bošnjačkog stanovništva“.

„Rezultati popisa su potrebni za strateško planiranje razvoja zemlje i oni kao takvi ne smiju biti predmet manipulacije. S tim u vezi, molim Vas da preduzmete neophodne radnje kako proizvoljno tumačenje zakona na terenu od značajnog broja neodgovornih pojedinaca ne bi uticalo na regularnost i rezultate Popisa. Upozoravam Vas i sve odgovorne institucije za provođenje Popisa, da grubo kršenje zakona neće biti tolerisano. Ukoliko Vas sve osnovne organizacije i institucije Bošnjaka upozoravaju da postoje značajni problemi na terenu, onda to ozbiljno shvatite“, navodi se u Izetbegovićevom pismu direktoru Agencije za statistiku BiH Zdenku Milinoviću.

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... prebrojati

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 09 okt 2013 12:40

Hajde nek je makar neki političar zin'o o ovome.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 09 okt 2013 12:56

opet se moje riječi izvrću!!! A ja se samo nadovezao na glasine koje idu po kviksu o 14% Bosanaca.,....I ostalih svih 20% :lol: :lol: :lol: :lol:

Pustite se priča o tužbi, kakva crna tužba.... Jack uz tebe sam!

Ne mogu dočekat taj 16ti.... :mrgreen:

edit: ladno frajer s ovog foruma tamo širi podatke!!! :evil:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 okt 2013 13:04

Uzorak iz Kupresa im je legendaran.

Ovo treba u shit of the week.Hehe

Nek popis traje.Ja se ne petljam

Poslije cemo vidjeti

Ono za Vares Majdan?Nije moguce da je to cijelo selo vec prebrojano?

Jel to samo uzorak ili cijelo selo?

Selo s 3000 stanovnika na popisu 1991?Da padne na ispod 400?Ne poklapa se,iako??

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 09 okt 2013 13:12

starmo je napisao/la:Bakir Izetbegović
Instruktori i popisivači kao istražni organi postrojavaju Bošnjake da ih mogu prebrojati
Povodom uočenih nepravilnosti u procesu provođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je pismo direktoru Agencije za statistiku BiH Zdenku Milinoviću.
[Instruktori i popisivači kao istražni organi postrojavaju Bošnjake da ih mogu prebrojati]

Izetbegović u pismu navodi da je zabrinut informacijama koje stižu s terena, a tiču se provođenja Popisa stanovništva u našoj zemlji.

„Posebno su naglašeni problemi na području entiteta Republika Srpska u sredinama gdje su nastanjeni Bošnjaci. Ne želim vjerovati da Agencija kojom rukovodite toleriše onemogućavanje popisa državljana Bosne i Hercegovine koji u vrijeme popisa nisu prisutni u zemlji. Podsjećam Vas da su Popisom, između ostalih, obuhvaćeni svi državljani BiH, bez obzira na to da li su u trenutku popisa prisutni u zemlji ili ne (član 4. Zakona)“, navodi Izetbegović u pismu.

Dodaje da se entitetski instruktori i kontrolori na području entiteta Republika Srpska ponašaju kao neki istražni organi, koji u bošnjačkim sredinama „postrojavaju“ građane, kako bi ih mogli prebrojati.

Izetbegović ističe da Zakon jasno definiše obaveze i nadležnosti popisivača, opštinskih i entitetskih instruktora, ali isto tako i odgovornost.

„Pozivam Vas i druge institucije za provođenje Popisa da, u skladu sa zakonom, iz daljeg postupka popisivanja isključite instruktore i popisivače na čiji je rad uloženo više nego dovoljno žalbi da su prekoračili ovlaštenja. Kao što Vam je poznato, proces povratka u BiH još traje, mnogi građani su u tom procesu, trajno su nastanjeni u sredinama iz '91. godine, a privremeno borave i na drugim mjestima u BiH. Naravno da će se popisati tamo gdje su se vratili“, navodi Izetbegović.

Međutim, dodaje on, dešava se da pred svaki vikend kada su svi punoljetni članovi domaćinstva kod kuće nedostaje popisnica i upitnika za domaćinstvo. U nekim sredinama na području entiteta Republika Srpska, Popis je već danima obustavljen ili usporen.

Izetbegović navodi da, ukoliko za naredni vikend i dane koji prethode velikom islamskom prazniku Kurban-bajramu, ponovo dođe do nedostatka popisnica, „onda je to jasan znak da se radi o svjesnoj opstrukciji popisa bošnjačkog stanovništva“.

„Rezultati popisa su potrebni za strateško planiranje razvoja zemlje i oni kao takvi ne smiju biti predmet manipulacije. S tim u vezi, molim Vas da preduzmete neophodne radnje kako proizvoljno tumačenje zakona na terenu od značajnog broja neodgovornih pojedinaca ne bi uticalo na regularnost i rezultate Popisa. Upozoravam Vas i sve odgovorne institucije za provođenje Popisa, da grubo kršenje zakona neće biti tolerisano. Ukoliko Vas sve osnovne organizacije i institucije Bošnjaka upozoravaju da postoje značajni problemi na terenu, onda to ozbiljno shvatite“, navodi se u Izetbegovićevom pismu direktoru Agencije za statistiku BiH Zdenku Milinoviću.

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... prebrojati
Bakir je skandalozno naivan, inače nešto što je tipična osobina Bošnjaka ali i muslimana generalno u svijetu.

Morao je znati šta se sprema i poduzeti preventivne mjere ali... :pih:
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 okt 2013 13:14

Ovo nema nigdje... :cita:
Bratunac: Popisivači bošnjačke nacionalnosti od subote bez popisnica
A. A. 09/10/2013 18:29:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17147 ... snica.html

SARAJEVO - Popisivači bošnjačke nacionalnosti od subote, 5. oktobra, imaju problema sa nedostatkom popisnica, potvrdio je za Anadolu Agency Edin Ikanović iz Udruženja "Bogumil" iz Bratunca. "Već za vikend veliki broj popisivača bio je kod kuće, jer nisu imali popisnica i nisu mogli raditi", rekao je Ikanović.

Glavna instruktorica ispred Zavoda za statistiku Republike Srpske, dodao je Ikanović, skretala je pažnju popisivačima da se ne popisuju ljudi iz dijaspore, kao ni više od deset članova u jednoj porodici.

"Po njima nije logično da porodice u Bratuncu, u ovom slučaju konkretno povratnici bošnjačke nacionalnosti, imaju više od deset članova u porodici", istakao je Ikanović.

Ikanović je izrazio zabrinutost trenutnom situacijom koja je nastala tokom popisa stanovništva u BiH 2013. godine, ističući kako je upitno da li će popis, "uz ovoliki broj malverzacija", pokazati relevantne rezultate.

U razgovoru sa jednim od popisivača bošnjačke nacionalnosti, novinar AA došao je do saznanja da je 20 popisivača bošnjačke nacionalnosti juče tražilo od opštinske popisne komisije u Bratuncu popisne materijale. On je dodao da nije primijetio da su popisivači druge nacionalnosti imali problema sa nedostatkom popisnica kao i oni. Nakon što ih ni danas nisu dobili, kada im je rečeno da se još uvijek čeka odgovor od nadležne statističke institucije, odlučili su da sutra ponovo idu u opštinsku popisnu komisiju.

Isti izvor je naveo da će stanovnici Bratunca bošnjačke nacionalnosti, koji žele da budu popisani, takođe sutra doći pred opštinsku popisnu komisiju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 okt 2013 13:39

Da popisivači bošnjačke nacionalnosti imaju imalo svijesti o sebi i svom narodu, izasli bi na ulicu njih 20-30-50 i počeli protest tako alarmirajuci cijelu javnost BiH i prodane duše koje predstavljaju Bošnjake, tražili bi da se ponište popisnica svih u tim i tim općinama, a NE ovako, "mi tLazimo a nema obLazaca P1". Idioti neosvjesteni, samo im je do novca da im se isplati!!
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 09 okt 2013 13:41

Sejfudin Tokić: Dodik može iskazivati silu, ali neće spriječiti nijednog Bošnjaka da bude popisan

http://www.mojevijesti.ba/novost/172072 ... de-popisan

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 09 okt 2013 13:43

Abdurrahman je napisao/la:Da popisivači bošnjačke nacionalnosti imaju imalo svijesti o sebi i svom narodu, izasli bi na ulicu njih 20-30-50 i počeli protest tako alarmirajuci cijelu javnost BiH i prodane duše koje predstavljaju Bošnjake, tražili bi da se ponište popisnica svih u tim i tim općinama, a NE ovako, "mi tLazimo a nema obLazaca P1". Idioti neosvjesteni, samo im je do novca da im se isplati!!
cetnici i ustase ce raditi bilo sta samo da na neki nacin umanje broj Bosnjaka ali sam definitivno ubjedjen u sjajne rezultate naovom popisu :glasses:

Odgovorite