Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Nije to sad vazno
Kasnije veceras cu vam dati uzorak od preko 700 za jednu opcinu
Kao i mozda Brcko.TUZLA Malo steka ali nadam se da cu i to naci do veceras sta
Uglavnom iduce sedmice cu na ovaj dan objaviti neke podatke i ti podatci ce biit malo javniji i nece se odnositi samo na ''uzorke''
Kasnije veceras cu vam dati uzorak od preko 700 za jednu opcinu
Kao i mozda Brcko.TUZLA Malo steka ali nadam se da cu i to naci do veceras sta
Uglavnom iduce sedmice cu na ovaj dan objaviti neke podatke i ti podatci ce biit malo javniji i nece se odnositi samo na ''uzorke''
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Drina
Imperativ je da do petka nadjes neki uzorak iz Foce.Ne mora to biti bas danas ali moras do petka nesto naci
Imperativ je da do petka nadjes neki uzorak iz Foce.Ne mora to biti bas danas ali moras do petka nesto naci

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- noel malcolm
- Član
Interesantno je da studente pišu kao privremeno prisutne,
ali da ipak ulaze u zbir stanovnika tog naselja
ali da ipak ulaze u zbir stanovnika tog naselja
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
http://www.vecernji.hr/vijesti/dijaspor ... nak-624408
Drugo, 10% je sad postala panika. Zanimljivo.
Trece, ovaj se sjeca kamenja.
Prvo, onaj "tragično stradali hrvatski borac za slobodu" je bio terorista koji je sami sebi presudio. Ako je on ikakav uzor, kuku vama.Dijaspora: Ne dopustite da Hrvata u BiH bude manje od Kineza
Hercegovačka večer održana u Gradskoj dvorani u Gerlingenu okupila je gotovo dvije tisuće ljudi
Pred gotovo dvije tisuće posjetitelja, u prepunoj Gradskoj dvorani u Gerlingenu kod Stuttgarta, održana je Hercegovačka večer koju tradicionalno organizira Hrvatska zajednica Hercegovine iz Stuttgarta.
Odazovite se popisu
Predsjednik zajednice Zoran Primorac, zajedno s glavnim tajnikom Zrinkom Jurićem, koji je sa Slavicom Novosel vodio program, pozdravio je sve goste i uzvanike među kojima je bio i predsjednik Saborskog odbora za Hrvate izvan RH Ivan Šuker, zastupnica u Europskom parlamentu Zdravka Bušić, konzul RH iz Stuttgarta Ivan Sablić, premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, gradonačelnik Gerlingena Georg Brener, član Središnjeg odbora HDZ-a Franjo Akmadža, predsjednik Koordinacije HDZ-a za Baden-Württemberg Davor Prtenjača, voditelji hrvatskih katoličkih misija iz Stuttgarta i okolice te gospodarstvenici na čelu s najuspješnijim hrvatskim gospodarstvenikom i povratnikom iz iseljeništva Jozom Bogdanom. Ivan Šuker, jednako kao i premijer ZHŽ-a Ćosić, pozvao je Hrvate iz BiH da se odazovu popisu pučanstva koji se ovih dana provodi u BiH.
Zašto je potrebno da se Hrvati iz BiH popišu u što većem broju, najupečatljivije je govorila Zdravka Bušić te istaknula: - Molim Vas, popišite se, i ne dopustite da nas, kako bi neki zlurado htjeli, u našoj domovini BiH bude manje od 10 posto. Veselite se večeras, ali se ovih dana popišite i ne dopustite da nas u BiH, kao što je to danas slučaj sa Sarajevom, bude manje nego Kineza, zavapila je sestra tragično stradalog hrvatskog borca za slobodu Zvonka Bušića. Kao i uvijek dosad, na Hercegovačkoj večeri bilo je uistinu veselo, a i zanimljivo.
- Uvijek kada sam u Njemačkoj, s radošću dođem na Hercegovačku večer na kojoj se opustim i zabavim te susretnem i razgovaram s mnogim prijateljima i poznanicima koje rijetko viđam - kazao je u razgovoru Jozo Bogdan. U zabavnoj večeri, čiji program je napravljen tako da zadovolji svačiji glazbeni ukus, nastupio je, tu večer izuzetno raspoloženi, Jasmin Stavros, guslar Stojan Čarapina te pjevač iz Tomislavgrada Josip Ivančić. Od domaćina iz Njemačke nastupili su, kao i uvijek izuzetno uspješno, članovi KUD-a “Krešimir” iz Cannstatta te mladi pjevač iz Njemačke Mile Herceg. Kao i svih ovih godina, medijski pokrovitelj Hercegovačke večeri bilo je inozemno izdanje Večernjeg lista, koje zajedno s Večernjakovim izdanjem za BiH opširno izvještava svoje čitatelje o Hercegovačkoj večeri, na kojoj se uvijek besplatno podijeli nekoliko stotina primjeraka novina.
Potpora Večernjaka
Voditelj i glavni tajnik HZH Zrinko Jurić s pozornice je zahvalio urednicima Večernjaka te javno pročitao pismo isprike Joze Pavkovića za nedolazak na ovogodišnju Hercegovačku večer. U njemu urednik Večernjaka za BiH iskazuje svoje divljenje organizatorima koji ne žale truda i vremena kako bi sačuvali vezu s rodnom hrvatskom grudom.
- Znam da ćete večeras u sjećanjima prebirati slike djetinjstva, rodnoga kraja, našega kamena, koji nigdje kao ovdje u Hercegovini nije tako i surov, i pitom. Vi ste ga zamijenili blještavilom Stuttgarta i drugih njemačkih gradova. Danas je Njemačka vaš dom. Koji više nije privremen. Ali, svejedno mi vas čekamo. Vjerujemo kako ćete se barem željeti vratiti. Nas je ovdje sve manje. Strahujemo od rezultata popisa. Bojimo se hoće li brojke potvrditi naša strahovanja. Kako nas je sve manje! Zato, nazovite svoje i recite da vas upišu. Time ste već puno učinili u borbi za našu opstojnost. Svima vama večeras želim ugodnu Hercegovačku večer. Mi koji smo u Hercegovini s nestrpljenjem čekamo izvještaj našega urednika Stipe Puđe. On će, siguran sam, sa svojim dopisnicima prenijeti kroz Večernjak ljepotu hrvatskoga zajedništva iz tople dvorane Gerlingena, kako čitateljima u iseljeništvu, tako i nama u našoj Hercegovini i našoj Bosni - napisao je Jozo Pavković, glavni urednik Večernjeg lista za BiH.
Drugo, 10% je sad postala panika. Zanimljivo.
Trece, ovaj se sjeca kamenja.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Podvale se nastavljaju!!!:
Agencija za statistiku BiH (BHAS) jučer je uputila dopis entitetskim zavodima za statistiku da zajedno s lokalnim popisnim komisijama provjere navode iz medija o nepravilnostima u radu popisivača i da se tamo gdje bude utvrđena njihova istinitost, odmah djeluje i da takvi popisivači budu isključeni iz procesa popisa.
"Centralni popisni biro donio je zaključak da entitetski zavodi trebaju dostaviti informaciju u kojim općinama i koliko je bilo slučajeva da se popisivalo 20-30 članova domaćinstva.
Nakon te informacije Centralni popisni biro će dati mišljenje i donijeti zaključke" - saopćeno je jučer iz Popisnog biroa Agencije za statistiku BiH, piše Dnevni avaz.
S terena i dalje pristižu informacije o brojnim nepravilnostima, pogotovo na području Republike Srpske, gdje se, kako je rečeno u Fondaciji „Popis 2013“ na sve načine pokušava minimizirati broj Bošnjaka.
Kako dodaju, čini se to uglavnom odbijanjem popisivača da u bošnjačkim porodicama popišu i one članove koji trenutno nisu prisutni.
Problema imaju i prijedorski Bošnjaci. Naime, organizatori su izračunali kako u najvećem povratničkom naselju Kozarcu neće biti više od 1.900 ljudi, pa su otprilike toliko popisnica i osigurali.
Međutim, već sedmog dana popisa ispostavilo se da ima više od 2.000 ljudi, ali nema dovoljno popisnica.
Zbog toga popisivači iz Kozarca traže da im iz Prijedora pošalju još popisnica, ali im je to onemogućeno, s obrazloženjem da za svako domaćinstvo u Kozarcu u prosjeku pripadaju po 2,5 popisnice, te da navodno nema više popisnog materijala.
http://report.ba/vijesti.php?id=19463
Agencija za statistiku BiH (BHAS) jučer je uputila dopis entitetskim zavodima za statistiku da zajedno s lokalnim popisnim komisijama provjere navode iz medija o nepravilnostima u radu popisivača i da se tamo gdje bude utvrđena njihova istinitost, odmah djeluje i da takvi popisivači budu isključeni iz procesa popisa.
"Centralni popisni biro donio je zaključak da entitetski zavodi trebaju dostaviti informaciju u kojim općinama i koliko je bilo slučajeva da se popisivalo 20-30 članova domaćinstva.
Nakon te informacije Centralni popisni biro će dati mišljenje i donijeti zaključke" - saopćeno je jučer iz Popisnog biroa Agencije za statistiku BiH, piše Dnevni avaz.
S terena i dalje pristižu informacije o brojnim nepravilnostima, pogotovo na području Republike Srpske, gdje se, kako je rečeno u Fondaciji „Popis 2013“ na sve načine pokušava minimizirati broj Bošnjaka.
Kako dodaju, čini se to uglavnom odbijanjem popisivača da u bošnjačkim porodicama popišu i one članove koji trenutno nisu prisutni.
Problema imaju i prijedorski Bošnjaci. Naime, organizatori su izračunali kako u najvećem povratničkom naselju Kozarcu neće biti više od 1.900 ljudi, pa su otprilike toliko popisnica i osigurali.
Međutim, već sedmog dana popisa ispostavilo se da ima više od 2.000 ljudi, ali nema dovoljno popisnica.
Zbog toga popisivači iz Kozarca traže da im iz Prijedora pošalju još popisnica, ali im je to onemogućeno, s obrazloženjem da za svako domaćinstvo u Kozarcu u prosjeku pripadaju po 2,5 popisnice, te da navodno nema više popisnog materijala.
Ovo su planirane podvale.starmo je napisao/la:Podvale se nastavljaju!!!:
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!
Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!
Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!
Hrvatskoj i Srpskoj dijaspori cini mi se jednostavno nije toliko stalo do BIH,posebno hrvatskoj koja i nema svoj entitet i jednostavno odustaju.Ovdje hercegovci se identifikuju s Hrvatskom,kad ih pitas odakle su kazu Hrvatska
Zasto bi se takvi zanimali za popis u BIH
Zasto bi se takvi zanimali za popis u BIH
Turska prati pokušaj skrivanja stvarnog broja Bošnjaka
Dešavanja u vezi s popisom u BiH pažljivo prate i turski mediji. Tako je, pozivajući se na izvore iz turskog ministarstva vanjskih poslova, u "Today's Zamanu", koji je tekst radio u saradnji s agencijom Reuters, objavljeno da Turska pozorno prati aktivnosti kojima se pokušava sakriti stvarni broj Bošnjaka u BiH.
- Ljudi su u pravu izražavajući zabrinutost zbog mogućih posljedica - rekao je jedan od izvora lista.
-
turkmenistanac
- Član
Ne znam koliko je ovo tačno, prvenstveno za Zvornik.Abdurrahman je napisao/la:Hiljade „ vikend popisnih ratnika“ iz Srbije stigli na popis u gradove Podrinja
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu iz Srbije su svakog vikenda dolazili popularno prozvani „ vikend ratnici", koji su pomagali bosanskim Srbima u rušenju naše zemlje, činjenju zločina i pljačkanju naših dobara. Došlo je vrijeme da iz Srbije ponovo navaljuju „ vikend ratnici", ovaj put dolaze u manji bh. entitet da se popišu i tako lažno napumpaju broj Srba u Bosni i Hercegovini. Prema svjedočenjima naših saradnika iz Republike Srpkse, jutros su Srebrenica, Zvornik,, Bratunac, Bijeljina prepuni automobila sa srbijanskim registarskim oznakama. „ Savki drugi automobil u gradu je sa srbijanskim registarskim oznakama, tako đe biti danas i sutra i, vjerovatno, narednog vikenda. Srbi popisivači masovno popisuju ove što su došli iz Srbije. Niko ništa ne poduzima", kaže nam jedan od instruktora popisa iz reda bošnjačkog naroda iz Podrinja.
saff
srbijanske tablice su česta pojava u Zvorniku, jer dosta ljudi iz Srbije radi u Zvorniku, Glinici
Na kraju krajeva vidi se to i po podacima koje sam iznio, rijetko koja kuća gdje je izjašnjeno kao Srbi ima više od 4 čovjeka. Nemam podatke za naselja Šćemlija, Karakaj,Čelopek gdje sasvim sigurno najveći dio višečlanih porodica (znam da na Šćemliji imaju dvije porodice sa 9+ djece, sirotinja)...
Očekivano, u Zvorniku ipak ona cifra od 32% nije realna, ona pada, ali neki procenat od 20% je sasvim realan kada su Bošnjaci u pitanju...
Što se tiče Srebrenice, vidjećemo, nema kvalitetnog uzorka i onaj odnos 51-49% je sve što za sad imamo. Bratunac trenutno najrealnije 68-32%. Vlasenica oko 10% Bošnjaka.
pozz svima.Vec duze vrijeme pratim forum i citam redom teme,mada sam se odskora registrovao na forum.Odlicne teme i postovi samo tako nastavite.pozz iz afghanistana...

Otkud ti tamovon_admir je napisao/la:pozz svima.Vec duze vrijeme pratim forum i citam redom teme,mada sam se odskora registrovao na forum.Odlicne teme i postovi samo tako nastavite.pozz iz afghanistana...![]()
Ma to je privremeno radi seelma89 je napisao/la:Otkud ti tamovon_admir je napisao/la:pozz svima.Vec duze vrijeme pratim forum i citam redom teme,mada sam se odskora registrovao na forum.Odlicne teme i postovi samo tako nastavite.pozz iz afghanistana...![]()
Selam za moje Bosnjake u TK.
Mislim da cemo preci tu magicnu cifru 50% ,,gotovo sam 100% ubjedjena.Bar citajuci ovu temu
A vidi sad ovo,obnavljaju popis u Srebrenici:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/popis-ce ... /131008060
5 popisnih krugova.. koliko to ljudi dodje?..elma89 je napisao/la:Mislim da cemo preci tu magicnu cifru 50% ,,gotovo sam 100% ubjedjena.Bar citajuci ovu temu![]()
oko 1500-2000?
Izgleda i u Afganistanu je bolja konekcija internet od ove moje
Tako ti je to
Lijep pozdrav inace.Popis jos uvijek traje.Ipak moguce su velike posljedice ako ja sta glupo kazem
Do veceras ocekujem uzorak jedne opcine od preko 700.Lijep uzorak je to
Kao i Brcko.Ovaj je u zadnjim danima s popisom tih krugova rekao je da ce do 10 tog zavrsiti.Tako ako ne bude danas bit ce veoma brzo i BRCKO
Ovom jednom sam rekao da ganja Bos Petrovac
Nadam se da cu i za Tuzlu nesto dobiti
Tako ti je to
Lijep pozdrav inace.Popis jos uvijek traje.Ipak moguce su velike posljedice ako ja sta glupo kazem
Do veceras ocekujem uzorak jedne opcine od preko 700.Lijep uzorak je to
Kao i Brcko.Ovaj je u zadnjim danima s popisom tih krugova rekao je da ce do 10 tog zavrsiti.Tako ako ne bude danas bit ce veoma brzo i BRCKO
Ovom jednom sam rekao da ganja Bos Petrovac
Nadam se da cu i za Tuzlu nesto dobiti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
turkmenistanac
- Član
manje.e-din je napisao/la:5 popisnih krugova.. koliko to ljudi dodje?..elma89 je napisao/la:Mislim da cemo preci tu magicnu cifru 50% ,,gotovo sam 100% ubjedjena.Bar citajuci ovu temu![]()
oko 1500-2000?
Obicno 6 popisnih krugova je izmedju 1000-1200.5 ti dodje oko 900-1000 ljudi
Novo Sarajevo 50 popisano , 37 bošnjaci, 5 bosanci , 6 romi , 2 hrvat .
47 Bosanski jezik
Uglavnom dobijam info da ce se u Novom Sarajevu 6-8% ljudi izjasniti kao Bosanci
S veceg neprovjerenog uzorka
I da ce tu biti
2% Pravoslavnih i katolika
I do 5% Muslimana i mjesanih
Novo Sarajevo 50 popisano , 37 bošnjaci, 5 bosanci , 6 romi , 2 hrvat .
47 Bosanski jezik
Uglavnom dobijam info da ce se u Novom Sarajevu 6-8% ljudi izjasniti kao Bosanci
S veceg neprovjerenog uzorka
I da ce tu biti
2% Pravoslavnih i katolika
I do 5% Muslimana i mjesanih

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Fencer
Ne pricam ja za dzaba kad pominjem Srebrenicu, prvo jer je to sveto mjesto stradanja Bosnjaka i mi se na to mjesto prije ili kasnije moramo vratiti. Drugo, preporodimo li se u Srebrenici preporodicemo se i u CITAVOM Podrinju..to ce podici moral i odlucnost nasih ljudi da se vrate na svoja ognjista odakle su protjerani od cetnicke kame.
Novo Sarajevo znaci ipak preko 5% Bosanaca
Citajuci tu vijest na netu o ponavljanju popisa u tih 5 krugova u Srebrenici ne spominju tacno gdje ce se ponoviti dali gradsko jezgro ili sela okolo.No saznat cemo vec uskoro.Puno manipulacija sa Bosnjacima dole je kao i uvjek.Treba izdrzat.