Bosna popis 2013
-
turkmenistanac
- Član
Re: Bosna popis 2013
Jack čekam onaj podatak za Brčko, obećao si sutra... Vjerujem da si čovjek od riječi.
I za Tuzlu si bio nešta objavio, a obećao si još... Podataka nikad viška, samo ako su provjereni, samo štancaj.
I za Tuzlu si bio nešta objavio, a obećao si još... Podataka nikad viška, samo ako su provjereni, samo štancaj.
Pa
Objavit cu.Kako da necu.Prije petka hocu sigurno.Ali danas sam bio u poslovima tako
Ja sam obecao do 10 tog a ne sutra.Tako da znate stalno to pricam
Objavit cu.Kako da necu.Prije petka hocu sigurno.Ali danas sam bio u poslovima tako
Ja sam obecao do 10 tog a ne sutra.Tako da znate stalno to pricam
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... anovnistva
Analiziraju se medijski navodi o popisu stanovništva, nema ozbiljnijih incidenata
Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine danas je uputila entitetskim zavodima za statistiku zahtjev da u skladu sa zakonom i s opštinskim popisnim komisijama analiziraju sve navode u medijima, koji su se pojavili o nepravilnostima rada tokom dosadašnjeg popisa stanovništva u BiH.
Ovo je potvrdila Mirsada Adembegović, savjetnica za odnose s javnošću, na današnjoj pres-konferenciji Agencije za statistiku BiH u Sarajevu.
- Preporuka je da ukoliko se utvrdi da su navodi zaista istiniti i tačni i da se radilo o nepravilnostima, da se takvi popisivači isključe iz procesa popisa stanovništva - kazala je Adembegović.
Ona je, povodom slučajeva da se u domaćinstvima popisivalo 20 do 30 članova domaćinstva, istakla da je Centralni popisni biro zaključio "da entitetski zavodi sačine informaciju o takvim pojavama i da se vidi u kojim opštinama je bilo takvih popisnica".
Nakon tog izvještaja Centralni popisni biro će razmatrati tu informaciju i donijeti adekvatna mišljenja, zaključke i preporuke.
Popis stanovništva u BiH i sedmi dan odvija se po planu i bez velikih problema na terenu pri čemu do sada, kaže, „Agencija za statistiku BiH nije dobila zvanično žalbi i pritužbi".
- Sporadične pojave rješavaju se „u hodu" na lokalnom nivou odnosno nadležnih opštinskih popisnih komisija - kaže Adembegović.
Komentirajući da li zbog određenih nepravilnosti može doći u pitanje validnost popisa stanovništva kazala je da "do sada Agencija za statistiku BiH nije zabilježila velike nepravilnosti koje krše zakon i metodologiju".
- Krše se samo neka sitna pravila u uputstvima u radu popisivača, što se odmah rješava na nivou opštinskih popisnih komisija i na nivou entiteta. Dakle, nije zabilježen nijedan tako ozbiljan prekršaj da bi ugrozio popis stanovništva - istakla je Adembegović.
S obzirom na to da je Agencija za statistiku BiH nadležna za provođenje popisa na području Distrikta Brčko navodi da se na web portalu otisak.ba pojavila informacija kako je jedan od instruktora nudio popisivačima novac da se izjašnjavaju po etničkoj pripadnosti.
- Saznali smo od urednika tog portala da se radi o dezinfomaciji - dodaje Adembegović.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
- Abdurrahman
- Član
Sad sam dobio podatak za opcine Kalesiju i Gracanicu.
Gracanica uzorak od 100 - svi Bosnjaci i govore bosanskim jezikom.
Jedno naselje u opcini Kalesiji, staro uporiste SDP-a sve do proslih izbora, uzorak 160 = svi Bosnjaci i govore bosanskim jezikom.
Jedno naselje u opcini Kalesiji, staro uporiste SDP-a sve do proslih izbora, uzorak 160 = svi Bosnjaci i govore bosanskim jezikom.
Zadnja izmjena: Abdurrahman, dana/u 07 okt 2013 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Bravo i svaka cast
Ilicka je skoro sva popisana.Ne samo da je Ilicka popisana nego i neka katolicka sela Brckog.Obecanje ludom radovanje.Ovi katolici ce pasti gore nego Noina Arka
Plazulje ce biti samostalno naselje
Jos 2 naselja Zenice uzorak oko 1100.Biljeze cirka 1% Nebosnjaka.Muslimanska sela bila
Jajce
Uzorak 1:388:380 Bosnjaka,7 Bosanaca i 1 Ostalih
Uzorak 2:Oko 400.81 Hrvat,8 Bosanaca i 310 Bosnjaka
Jajce grad 31:18 Hrvata,12 Bosnjaka i 1 Srbin.'
Da.Jedno katolicko selo Jajca je zavrseno,prebrojano i tu su Bosnjaci uzeli
Uzorci za Zenicu su sa sela.Neko selo biljezi blagi pad Bosnjaka.To selo dok traje popis.Necu reci
Rekli su mi da ne objavljujem nista zbog krsenja ljudskih prava Bosnjaka Prijedora imam napismeno par naselja i kako ide popis i koliko i sta, ali kazem.Rekli su mi da usutim za Prijedor sto cu i uradiit naravno dok traje popis!!!!!
Ilicka je skoro sva popisana.Ne samo da je Ilicka popisana nego i neka katolicka sela Brckog.Obecanje ludom radovanje.Ovi katolici ce pasti gore nego Noina Arka
Plazulje ce biti samostalno naselje
Jos 2 naselja Zenice uzorak oko 1100.Biljeze cirka 1% Nebosnjaka.Muslimanska sela bila
Jajce
Uzorak 1:388:380 Bosnjaka,7 Bosanaca i 1 Ostalih
Uzorak 2:Oko 400.81 Hrvat,8 Bosanaca i 310 Bosnjaka
Jajce grad 31:18 Hrvata,12 Bosnjaka i 1 Srbin.'
Da.Jedno katolicko selo Jajca je zavrseno,prebrojano i tu su Bosnjaci uzeli
Uzorci za Zenicu su sa sela.Neko selo biljezi blagi pad Bosnjaka.To selo dok traje popis.Necu reci
Rekli su mi da ne objavljujem nista zbog krsenja ljudskih prava Bosnjaka Prijedora imam napismeno par naselja i kako ide popis i koliko i sta, ali kazem.Rekli su mi da usutim za Prijedor sto cu i uradiit naravno dok traje popis!!!!!

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
Tako je, za Prijedor treba biti oprezan jer tamo se sistematski vrsi pritisak na Bosnjake da se ne popisu kako bi ih se sto manje prikazalo na popisu, a time se izvrsio ogroman pritisak na povratnike narocito podrucje Kozarca... kako bi ih se obeshrabrilo u nastojanju povratka, obnove kuca i gradnje istih.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Suma-Sumarum prvih 7 dana popisa
U S.Mostu i Kljucu Bosanci nece preci 2%
U Prijedoru popisivaci brutalno krse ljudska prava BOSNJAKA, Cak se i nacelnik opcine ukljucio.
U Bihacu strahovlada zbog velikog pada Hrvata,ali i malo Bosanaca
Krupa ide standardno dobro,kao i Buzim
Jedan uzorak Kladuse kaze da je procent Bosnjaka 95%+ Taj uzorak nije mix sela nego 1 selo
U Jajcu bit ce gusto u gradu ali mislim da ce Bosnjaci uzeti ovo.Bajke o 2/3 gradu Jajcu s HRVATSKOM vecinom mogu baciti u dijelu tipa bit ce 30% Bosnjaka u Kladusi
Centralna Bosna sem Jajca
Ilidza.Imam oko 600 tinjak uzor.I pravo je rasturanje malo Bosanaca
Zenicka sela idu veoma dobro.Postotak Bosnjaka je velik
Mostar isto sela idu dobro
Ostaje vam da dadnem i nadam se da hocu
Brcko i Tuzla uzorak
Rahmane.Veoma dobar uzorak za Gracanicu i Kalesiju
U S.Mostu i Kljucu Bosanci nece preci 2%
U Prijedoru popisivaci brutalno krse ljudska prava BOSNJAKA, Cak se i nacelnik opcine ukljucio.
U Bihacu strahovlada zbog velikog pada Hrvata,ali i malo Bosanaca
Krupa ide standardno dobro,kao i Buzim
Jedan uzorak Kladuse kaze da je procent Bosnjaka 95%+ Taj uzorak nije mix sela nego 1 selo
U Jajcu bit ce gusto u gradu ali mislim da ce Bosnjaci uzeti ovo.Bajke o 2/3 gradu Jajcu s HRVATSKOM vecinom mogu baciti u dijelu tipa bit ce 30% Bosnjaka u Kladusi
Centralna Bosna sem Jajca
Ilidza.Imam oko 600 tinjak uzor.I pravo je rasturanje malo Bosanaca
Zenicka sela idu veoma dobro.Postotak Bosnjaka je velik
Mostar isto sela idu dobro
Ostaje vam da dadnem i nadam se da hocu
Brcko i Tuzla uzorak
Rahmane.Veoma dobar uzorak za Gracanicu i Kalesiju

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ok.Danas bi trebao da dobijem nesto za Brcko i Tuzlu.Pa cemo vidjeti.Iako za Tuzlu je receno do 10.A danas je tek 8
Proslo je prvih 7 dana popisa.Jos 8 dana
Proslo je prvih 7 dana popisa.Jos 8 dana

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
http://www.saff.ba/bih/388-instruktoric ... ze-arsenic
Instruktorica Alisa Dervišević najrevnosnije ispunjava velikosrpske instrukcije Ruže Arsenić
Instruktorica Alisa Dervišević najrevnosnije ispunjava velikosrpske instrukcije Ruže Arsenić
- Abdurrahman
- Član
Hiljade „ vikend popisnih ratnika“ iz Srbije stigli na popis u gradove Podrinja
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu iz Srbije su svakog vikenda dolazili popularno prozvani „ vikend ratnici", koji su pomagali bosanskim Srbima u rušenju naše zemlje, činjenju zločina i pljačkanju naših dobara. Došlo je vrijeme da iz Srbije ponovo navaljuju „ vikend ratnici", ovaj put dolaze u manji bh. entitet da se popišu i tako lažno napumpaju broj Srba u Bosni i Hercegovini. Prema svjedočenjima naših saradnika iz Republike Srpkse, jutros su Srebrenica, Zvornik,, Bratunac, Bijeljina prepuni automobila sa srbijanskim registarskim oznakama. „ Savki drugi automobil u gradu je sa srbijanskim registarskim oznakama, tako đe biti danas i sutra i, vjerovatno, narednog vikenda. Srbi popisivači masovno popisuju ove što su došli iz Srbije. Niko ništa ne poduzima", kaže nam jedan od instruktora popisa iz reda bošnjačkog naroda iz Podrinja.
saff
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu iz Srbije su svakog vikenda dolazili popularno prozvani „ vikend ratnici", koji su pomagali bosanskim Srbima u rušenju naše zemlje, činjenju zločina i pljačkanju naših dobara. Došlo je vrijeme da iz Srbije ponovo navaljuju „ vikend ratnici", ovaj put dolaze u manji bh. entitet da se popišu i tako lažno napumpaju broj Srba u Bosni i Hercegovini. Prema svjedočenjima naših saradnika iz Republike Srpkse, jutros su Srebrenica, Zvornik,, Bratunac, Bijeljina prepuni automobila sa srbijanskim registarskim oznakama. „ Savki drugi automobil u gradu je sa srbijanskim registarskim oznakama, tako đe biti danas i sutra i, vjerovatno, narednog vikenda. Srbi popisivači masovno popisuju ove što su došli iz Srbije. Niko ništa ne poduzima", kaže nam jedan od instruktora popisa iz reda bošnjačkog naroda iz Podrinja.
saff
- Abdurrahman
- Član
Popisni genocid Bošnjaka u RS
Iz Banja Luke smo dobili naređenje da ne popisujemo Bošnjake koji nisu prisutni na licu mjesta
Danas, trećeg dana popisa stanovništva u BiH na svjetlo dana izašla je istina o pripremljenoj popisnoj prevari od strane Vlade Republike Srpske. Primjer koji navodimo u nastavku otkriva istinu o tome kako se Zavod za statistiku RS-a unaprijed spremio da protivzakonito onemogući Bošnjake da se popišu. Naime, svi popisivači u RS-u dobili su striktne naredbe da ne smiju popisivati članove porodica Bošnjaka koji nisu prisutni na licu mjesta. Danas se u Donjoj Ljubiji kod Prijedora desio zanimljiv događaj u kojem je glavni akter bila Bošnjakinja popisivač. Spomenuti događaj za Saff ispričao je Emir Hodžić, koji je bio očevidac cijelog slučaja. „ Popisivačica, koja je Bošnjakinja nije pisala kako joj je dužnost, tj. onako kako joj govori punoljetan član domaćinstva nego je odbila mogućnost da popiše članove koji nisu prisutni a koji su u otišli u inostranstvo prije dva mjeseca sa namjerom povratka. Još dodatno, popisivačica se pravdala da se svi moraju potpisati što apsolutno nije tačno, jer punoljetni član koji daje podatke može potpisati sve obrasce. Također, dan prije popisa, u usmenoj konverzaciji, lokalni instruktor, također Bošnjakinja je svima tumačila propise u smislu da niko ne smije prijaviti članove porodice koji su u inostranstvu te da je njima takva instrukcija narđena. Ne mogu da razumijem podanički mentalitet spomenutih pojedinih bošnjačkih popisivača. Sve ovo je vezano za mjesto Donja Ljubija kod Prijedora odakle sam i ja i lično poznajem sve o kojima govorim". Nekoliko sati nakon ove poruke od Emira Hodžića stiže nam sljedeća poruka. „ Gospođa, čije članove je odbila popisati popisivačica jutros je obišla policiju, općinu i popisnu komisiju u Prijedoru gdje su joj potvrdili da je u pravu. Nakon toga je pronašla popisivačicu na zadatku i zahtjevala novi termin i posjetu. A onda je uslijedio nezamislivi apsurd. Djevojka odbija da popiše bilo koga ko nije u tom momentu prisutan i tvrdi da im je samo tako instruirano da smiju popisivati, a konkretan slučaj prijavljuje Komisiji iz Banjaluke od kojih traži da dođu na teren. Ne trebam napomnjati da je žena u čijoj se to kući odigrava na rubu živaca, ipak je riječ o starijoj gospođi". Emir Hodžić je lično popričao sa popisivačicom i rekao joj da će pokrenuti sve moguće mehanizme protiv nje i njenog ponašanja. „ Porazgovarao sa njom, objasnio joj da ovaj konkretan slučaj nije sporan ni po čemu. Rekao sam joj da je čovjek bio tu u julu mjesecu, otišao je i niko ne može garantovati da se neće vratiti već sutra, znači to nije neko ko se nije pojavljivao godinama. Popisivačica mi je odgovorila da su oni na predavanjima učeni i obučeni da postupaju onako kako je ona postupila i da ona neće popisati članove porodice koji nisu prisutni. Ništa ne pomaže, iako je moja komšinica u Prijedoru u Komisiji za popis dobila odgovor da je u pravu. Na moje upozorenje da ću pismenim putem podnijeti prijavu protiv nje, popisivačica je počela plakati, ali i dalje nije htjela promijeniti mišljenje". Na kraju, Emir Hodžić navodi jedan, kako kaže, simpatičan detalj ove priče. „ Bilo mi je pravo simpatično kada mi je popisivačica pojašnjava da je i njoj stalo da ima što više Bošnjaka, ali ona jednostavno ne smije tako postupiti jer im je drugačije naređeno".
Nema nikakve dilema da je Republika Srpska i njena zvanična politika odradila svoj posao. Ako se nešto ne uradi i ne zaustavi nezakonito ponašanje vlasti RS-a, rezulati popisa stanovništva za Bošnjake u ovom entitetu bit će poražavajući. Nažalost, gluha, slijepa i nemarna bošnjačka politika ne mari za ovim problemima. Ova priča je preslikani šablon stanja u cijelor RS.
http://www.saff.ba/bih/366-iz-banja-luk ... icu-mjesta
Iz Banja Luke smo dobili naređenje da ne popisujemo Bošnjake koji nisu prisutni na licu mjesta
Danas, trećeg dana popisa stanovništva u BiH na svjetlo dana izašla je istina o pripremljenoj popisnoj prevari od strane Vlade Republike Srpske. Primjer koji navodimo u nastavku otkriva istinu o tome kako se Zavod za statistiku RS-a unaprijed spremio da protivzakonito onemogući Bošnjake da se popišu. Naime, svi popisivači u RS-u dobili su striktne naredbe da ne smiju popisivati članove porodica Bošnjaka koji nisu prisutni na licu mjesta. Danas se u Donjoj Ljubiji kod Prijedora desio zanimljiv događaj u kojem je glavni akter bila Bošnjakinja popisivač. Spomenuti događaj za Saff ispričao je Emir Hodžić, koji je bio očevidac cijelog slučaja. „ Popisivačica, koja je Bošnjakinja nije pisala kako joj je dužnost, tj. onako kako joj govori punoljetan član domaćinstva nego je odbila mogućnost da popiše članove koji nisu prisutni a koji su u otišli u inostranstvo prije dva mjeseca sa namjerom povratka. Još dodatno, popisivačica se pravdala da se svi moraju potpisati što apsolutno nije tačno, jer punoljetni član koji daje podatke može potpisati sve obrasce. Također, dan prije popisa, u usmenoj konverzaciji, lokalni instruktor, također Bošnjakinja je svima tumačila propise u smislu da niko ne smije prijaviti članove porodice koji su u inostranstvu te da je njima takva instrukcija narđena. Ne mogu da razumijem podanički mentalitet spomenutih pojedinih bošnjačkih popisivača. Sve ovo je vezano za mjesto Donja Ljubija kod Prijedora odakle sam i ja i lično poznajem sve o kojima govorim". Nekoliko sati nakon ove poruke od Emira Hodžića stiže nam sljedeća poruka. „ Gospođa, čije članove je odbila popisati popisivačica jutros je obišla policiju, općinu i popisnu komisiju u Prijedoru gdje su joj potvrdili da je u pravu. Nakon toga je pronašla popisivačicu na zadatku i zahtjevala novi termin i posjetu. A onda je uslijedio nezamislivi apsurd. Djevojka odbija da popiše bilo koga ko nije u tom momentu prisutan i tvrdi da im je samo tako instruirano da smiju popisivati, a konkretan slučaj prijavljuje Komisiji iz Banjaluke od kojih traži da dođu na teren. Ne trebam napomnjati da je žena u čijoj se to kući odigrava na rubu živaca, ipak je riječ o starijoj gospođi". Emir Hodžić je lično popričao sa popisivačicom i rekao joj da će pokrenuti sve moguće mehanizme protiv nje i njenog ponašanja. „ Porazgovarao sa njom, objasnio joj da ovaj konkretan slučaj nije sporan ni po čemu. Rekao sam joj da je čovjek bio tu u julu mjesecu, otišao je i niko ne može garantovati da se neće vratiti već sutra, znači to nije neko ko se nije pojavljivao godinama. Popisivačica mi je odgovorila da su oni na predavanjima učeni i obučeni da postupaju onako kako je ona postupila i da ona neće popisati članove porodice koji nisu prisutni. Ništa ne pomaže, iako je moja komšinica u Prijedoru u Komisiji za popis dobila odgovor da je u pravu. Na moje upozorenje da ću pismenim putem podnijeti prijavu protiv nje, popisivačica je počela plakati, ali i dalje nije htjela promijeniti mišljenje". Na kraju, Emir Hodžić navodi jedan, kako kaže, simpatičan detalj ove priče. „ Bilo mi je pravo simpatično kada mi je popisivačica pojašnjava da je i njoj stalo da ima što više Bošnjaka, ali ona jednostavno ne smije tako postupiti jer im je drugačije naređeno".
Nema nikakve dilema da je Republika Srpska i njena zvanična politika odradila svoj posao. Ako se nešto ne uradi i ne zaustavi nezakonito ponašanje vlasti RS-a, rezulati popisa stanovništva za Bošnjake u ovom entitetu bit će poražavajući. Nažalost, gluha, slijepa i nemarna bošnjačka politika ne mari za ovim problemima. Ova priča je preslikani šablon stanja u cijelor RS.
http://www.saff.ba/bih/366-iz-banja-luk ... icu-mjesta
fantasticno!Abdurrahman je napisao/la:Sad sam dobio podatak za opcine Kalesiju i Gracanicu.
Hvala sto si postavio te vijesti Abdurrahmane, bas me bilo strah ovoga. Nece biti laznih popisa ljudi u Bosanskom Novom, ali u Bijeljini, Zvorniku, Bratuncu, Srebrenici, Visegradu, i u Rudom ce ih itekako biti. Kad bude objavljena statistika moramo uzeti ovo u obzir.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Oni se boje da u Prijedoru Bosnjaci nepredu 30% ili jos vise sta je moguce zbog velike dijaspore. Ja racunam za opcinu Prijedor 20.000 Bosnjaka, mada sam cuo i neke price o 30-40 hiljada Bosnjaka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Pisao sam da ce u Podrinju biti masovne manipulacije. Iz mog mjesta se masa vlaha iselila u Vojvodinu prije 30+ godina a bit ce upisani kao stalni. Ne sumjam ni sekunde u to. Pa prosli put na izborima u Srebrenici su glatko ubacili 1700 cetnika iz Bajine Baste.
Ne ocekujem da ovaj popis pokaze realno stanje. Kao sto rekoh samo da produ one tacke koje sam naveo i mozemo biti zadovoljni....za sada.
- Iznad 50% u ukupnoj populaciji
- Vecina u Brckom
- Vecina u Jajcu
- 40%+ u Srebrenici
- 40%+ u Kopacima
To ce dati dobre osnove da daljne postpuke. Kao sto sam pisao i ranije, srbi imaju do 2020 da pokusaju nesto vojno. Nakon toga nece imati kapaciteta za bilo kakvu vojnu operaciju.
Ako ostane mir, mi cemo cini preko 65% do 2031.
Ne ocekujem da ovaj popis pokaze realno stanje. Kao sto rekoh samo da produ one tacke koje sam naveo i mozemo biti zadovoljni....za sada.
- Iznad 50% u ukupnoj populaciji
- Vecina u Brckom
- Vecina u Jajcu
- 40%+ u Srebrenici
- 40%+ u Kopacima
To ce dati dobre osnove da daljne postpuke. Kao sto sam pisao i ranije, srbi imaju do 2020 da pokusaju nesto vojno. Nakon toga nece imati kapaciteta za bilo kakvu vojnu operaciju.
Ako ostane mir, mi cemo cini preko 65% do 2031.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Popis u Foci je skorom gotov. Jos 2-3 dana i cijeli grad je popisan. Ostaje jos samo nekoliko udaljenijih sela.
To je i dobar indikator koliko je stanovnika tamo. Sve je popisano za manje od 10 dana
To je i dobar indikator koliko je stanovnika tamo. Sve je popisano za manje od 10 dana
Imas li infomacija za Focu? Kakvo je tamo stanje? Ima li dijspore koja ce se popisati tamo?Drina je napisao/la:Popis u Foci je skorom gotov. Jos 2-3 dana i cijeli grad je popisan. Ostaje jos samo nekoliko udaljenijih sela.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
ABen je napisao/la:Imas li infomacija za Focu? Kakvo je tamo stanje? Ima li dijspore koja ce se popisati tamo?Drina je napisao/la:Popis u Foci je skorom gotov. Jos 2-3 dana i cijeli grad je popisan. Ostaje jos samo nekoliko udaljenijih sela.
Sad za sad nemam nista konkretno. Focaci nemaju tako veliku dijasporu. Apsolutna vecina je u Sarajevu(pretezno Ilidza, Hadzici, Vogosca). No oni koji su dole se pisu kao Bosnjaci. Nema sumnje u to. U Foci se znalo ko je ko i sugoslovena je bilo samo 1% 1991 dok je to u mnogim gradovima bio dvocifren postotak. Mjesovita vjencanja su bila izuzetno rijedak slucaj vidjeti nepostojeci. Bili su oni i mi.
Veceras cu kontaktirati neke nase ljude u Foci i pitati za neke podatke.
Sasvim moguce jer veca sela u Foci ne postoje.Miljevina i to je to.Mozda Brod kao jos neko selo,a ono ostalo dozivljava sudbinu Pljevlji
Sto se tice Prijedora u gradu nece biti vise od 20% prijeratne cifre mnogi se zalili na takvo sta.Tako 20-30 k je realno a ne 30-40.Imam ja kazem ti presjek popisanih i bolje znam
Ovo za Srebrenicu me ne cudi ali ima dosta vlaha koji su odustali od Srebrenice.To pouzdano znam.Jos ce biti svasta.
Sto se tice Prijedora u gradu nece biti vise od 20% prijeratne cifre mnogi se zalili na takvo sta.Tako 20-30 k je realno a ne 30-40.Imam ja kazem ti presjek popisanih i bolje znam
Ovo za Srebrenicu me ne cudi ali ima dosta vlaha koji su odustali od Srebrenice.To pouzdano znam.Jos ce biti svasta.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ja mislim da ce nas biti nesto vise od 20.000, sad sve zavisi koliko ce drugih biti i koji ce na kraju procenat tu izaci.Jack je napisao/la: Sto se tice Prijedora u gradu nece biti vise od 20% prijeratne cifre mnogi se zalili na takvo sta.Tako 20-30 k je realno a ne 30-40.Imam ja kazem ti presjek popisanih i bolje znam
Mi Bosnjaci vjerni Bosni