☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

mudhoney
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la mudhoney » 06 okt 2013 07:57

turkmenistanac je napisao/la: alal ti vera.
Hm...

:vomit:

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 06 okt 2013 08:00

gosn Jack, ima li šta novo za Zenicu? Zavidoviće?

Ilijaš, Vogošću, Podlugove,Semizovac, Bioču,Kadariće, Crnu Rijeku?!

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 06 okt 2013 08:04

turkmenistanac je napisao/la:elma

Naravno da su konzervativniji, ali njihov broj je svakako veći od zanemarljivih nešto ispod 1% ... Ili sam ja upoznao puno raje koja kaže da je ateističkog opredjeljena... :)

Doduše vjerujem da ima i onih koji se nisu izjašnjavali na pitanje o vjeri i da u tom broju takođe će biti tih potencijalnih ateista...

Što se tiče geografskog razmještaja Ateista, to će se moći tačno reći samo na osnovu barem 65% raspoloživog od ukupnog popisnog materijala, sve drugo je pusto nagađanje... ;)
Ako mislis na forume,nikad ne pokazuju realno stanje

Kapetan
Član

Post Postao/la Kapetan » 06 okt 2013 08:05

bosnapatriot je napisao/la:Jebalo vas više ovo s četnikom, škutorom, limeni i ostala sranja. Stalno isto. Ako ćemo gledati tako onda neka Jack stavi pod uvijete da se ne može pristupiti forumu ako nisi Bošnjak. I riješena stvar. Čovjek ima podatke i stavi ih ovdje. Ako napiše RS šta sad. To možemo zahvaliti našim pametnim političarima a ne njemu. Nije on kriv za to.

Nego TUrkmen jesi to nešto novo saznao za DB(mislim napisao si da nije dobro DB) ili je to još uvijek onaj stari podatak oko 5% Bosanaca.
Ima on podatke ali ko zna jesul tacne. Iskreno receno i meni je sumnjiv.. sta i kako pise.
Zadnja izmjena: Kapetan, dana/u 06 okt 2013 08:11, ukupno mijenjano 1 put.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 06 okt 2013 08:08

elma89 je napisao/la:
turkmenistanac je napisao/la:elma

Naravno da su konzervativniji, ali njihov broj je svakako veći od zanemarljivih nešto ispod 1% ... Ili sam ja upoznao puno raje koja kaže da je ateističkog opredjeljena... :)

Doduše vjerujem da ima i onih koji se nisu izjašnjavali na pitanje o vjeri i da u tom broju takođe će biti tih potencijalnih ateista...

Što se tiče geografskog razmještaja Ateista, to će se moći tačno reći samo na osnovu barem 65% raspoloživog od ukupnog popisnog materijala, sve drugo je pusto nagađanje... ;)
Ako mislis na forume,nikad ne pokazuju realno stanje
Slažem se u potpunosti, al stalno sam na nekim okupljanima mladih ljudi širom Bosne i Hercegovine i u neobaveznoj priči se dotaknemo i vjere. I ono u fazonu su ma ja sam ateista ovo ono.... ;) Zbog toga moji prethodni postovi, mada ko zna mizerni su podaci koje trenutno na ovoj temi smo iznijeli i možda se poveća broj Ateista... Moram malo odmorit do večeras, nadam se još par podataka da ću imat... glava mi puca.. :)

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 06 okt 2013 08:13

ABen je napisao/la:Sinoc sam se vratio iz Prijedora, uspio sam da se popisem. Uz to sam popisao u gradu Prijdoru i oko 25 ljudi koji nisu bili prisutni, a popisani su od moje strane kao Bosnjaci. Za Prijedor mogu reci samo da je bilo dosta naroda iz dijaspore koji su dosli samo za popis. Upozno sam 3 nase popisivacice koje su vrsile popis. Jednog naseg instruktora od kojeg se nadam da cu dobiti najmanje 99% tacne infomacije za Prijedor i opcinu Prijedor direktno poslije popisa. Sto se tice popisivaca, kod tetke mi je bio popisivac Srbin, a rekla mi je kako je poslije prvog lisitca ona sama ispunjavala ostale popisnice.

Popisivaci su mi rekli da samo prisutna osoba moze popisat svoju dijecu koja su mlada od 15 godina. Znaci ako roditelj nije tu, da unucad se nemogu popisati ako su mladi od 15 godina. Moze mi neko ovo potvrditi? :what:
to je tacno. ni moja cerka nece moci biti popisana jer moj babo je dole da nas popise.
zakonski korektno nazalost!

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 06 okt 2013 08:16

turkmenistanac je napisao/la:Apropo ovih prvih nezvaničnih podataka za ovih 5 gradova/opština, rezultat za ovaj dio RS-a ukupno govori:

,ZV,BT,SR,MĆ = 3397

SRBI - 2063 = 60,73%
BOŠNJACI - 1126 = 33,14
HRVATI - 123 = 3,62%
BOSANCI - 70 = 2,06%
OSTALI - 15 = 0,04%

To je to trenutno podložno promjenama!
Iako sam bio uvjeren da ću i za Vlasenicu imat bar prve podatke sa dva područja, još uvijek ništa, možda bude u toku dan. :)
jack, zasto ovo dopustas? imamo jasna pravila kako se genocidna smije nazivati. i to je to.

nemoguce da ovaj lik moze ovoliko podataka prikupit. lik izmislja brojke i sprda se sa ljudima foruma..

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 06 okt 2013 08:22

edine nemam aspolutnu namjeru nikog ubjeđivat, niti sam došao da trolam ili širim lažne podatke (što jelte može činiti svaka budala)... govorim o činjeničnim podacima direkt sa lica mjesta, jasno dajem određene naznake i ne sugerišem... Ako je to zabranjeno, prestajem od danas ikakve podatke iznositi. ;)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 okt 2013 08:26

e-din je napisao/la:
jack, zasto ovo dopustas? imamo jasna pravila kako se genocidna smije nazivati. i to je to.

nemoguce da ovaj lik moze ovoliko podataka prikupit. lik izmislja brojke i sprda se sljudima foruma..
meni je ovo isto glupost. Bio sam dole. Popisivaci su na terenu dole do 18:00 sati poslije toga idu u biro gdje se do 21:00 sat sabiraju podatci. Ono moze se nabaviti koji podatak, ali ne svakih sat vremena ili slicno. Svaki popisivac ima kartu od googlmap isprintanu i zaokruzen svoj dio gdje su kuce po brojevima, po popisivacu 150-200 kuca nista vise.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 06 okt 2013 08:40

bosnapatriot je napisao/la:Jebalo vas više ovo s četnikom, škutorom, limeni i ostala sranja. Stalno isto. Ako ćemo gledati tako onda neka Jack stavi pod uvijete da se ne može pristupiti forumu ako nisi Bošnjak. I riješena stvar. Čovjek ima podatke i stavi ih ovdje. Ako napiše RS šta sad. To možemo zahvaliti našim pametnim političarima a ne njemu. Nije on kriv za to.

Nego TUrkmen jesi to nešto novo saznao za DB(mislim napisao si da nije dobro DB) ili je to još uvijek onaj stari podatak oko 5% Bosanaca.
Pripazite malo sa jezikom, ovdje se nekada kaznjavalo bilo kakvo psovanje.Nije ovo ni stala ni pijaca da se psuje kao kocijasi.

Ako nije Bosnjak moze ucestvoati ali budi siguran da nece moci svoje ideologije ovdje siriti, ima Boga mi dosta foruma gdje moze, evo prvi je klix.ba

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 06 okt 2013 08:48

ZV Keli je napisao/la:

Pripazite malo sa jezikom, ovdje se nekada kaznjavalo bilo kakvo psovanje.Nije ovo ni stala ni pijaca da se psuje kao kocijasi.

Ako nije Bosnjak moze ucestvoati ali budi siguran da nece moci svoje ideologije ovdje siriti, ima Boga mi dosta foruma gdje moze, evo prvi je klix.ba
Da, super. Ja sam napisao "jebalo" pa me treba upozoriti a to što netko nekoga naziva četnikom(najgora moguća stvar) je normalno.

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 06 okt 2013 08:53

Ovi na klix-u pizde sto tkz "ostalih" ima samo oko 3-4 % , ako i toliko. Sve su prilike da su se u Sarajevu , pravoslavci i katolici dobrim dijelom izjasnili kao Bosanci , dok su Bošnjaci ostali to što jesu. Na kraju ce ispasti da su Bošnjaci zeznuli ove ostale . Jedno prigradsko naselje u Sarajevu od 50 popisanih 49 Bošnjaka i 1 Hrvat.
Jedan jako mali broj nemuslimana se popisao kao Bošnjak . Ukoliko se romi budu popisivali kao Bošnjaci , a ostalih bude ispod 5 % sve su prilike da Bošnjaci idu preko 50% , a Bosanski ce naravno ici sigurno preko 55%, vjera islam preko 50 % , pod uslovom da među Bošnjacima ima manje od 5% ateista.

Ovi na klixu ne shvataju kako to da ih je vecina na klix-u Bosanci, a u stvarnosti to nije tako . Pa nemaju svi pomracene umove , da svaki dan vrijeme provode na forumu na kojem se svakodnevno sikaniraju 3 stvari Bošnjaci , Bosanski jezik i Islam. Od ovog popisa ce se poceti i javno napadati BiH , i tada ce oni pokazati svoje pravo lice.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 06 okt 2013 09:10

enis1991 je napisao/la:Ovi na klix-u pizde sto tkz "ostalih" ima samo oko 3-4 % , ako i toliko. Sve su prilike da su se u Sarajevu , pravoslavci i katolici dobrim dijelom izjasnili kao Bosanci , dok su Bošnjaci ostali to što jesu. Na kraju ce ispasti da su Bošnjaci zeznuli ove ostale . Jedno prigradsko naselje u Sarajevu od 50 popisanih 49 Bošnjaka i 1 Hrvat.
Jedan jako mali broj nemuslimana se popisao kao Bošnjak . Ukoliko se romi budu popisivali kao Bošnjaci , a ostalih bude ispod 5 % sve su prilike da Bošnjaci idu preko 50% , a Bosanski ce naravno ici sigurno preko 55%, vjera islam preko 50 % , pod uslovom da među Bošnjacima ima manje od 5% ateista.

Ovi na klixu ne shvataju kako to da ih je vecina na klix-u Bosanci, a u stvarnosti to nije tako . Pa nemaju svi pomracene umove , da svaki dan vrijeme provode na forumu na kojem se svakodnevno sikaniraju 3 stvari Bošnjaci , Bosanski jezik i Islam. Od ovog popisa ce se poceti i javno napadati BiH , i tada ce oni pokazati svoje pravo lice.

Pa svakome je jasno da ne moze biti onako kako su pisali tamo. Dovoljno je bilo pogledati popis iz 1991 i vidjeti koliko je bilo Jugoslovena i nezjasnjenih. Upravo su oni najvise selili tokom i nakon rata. Neki su u meduvremnu "dosli pameti" tako da njihov broj moze biti samo manji od onog iz 1991.

A na tom forumu koji navodis su vecinom osobe koje parazitiraju na administrativnim pozicijama i javnim institucijama. Zato i vise cijeli dana na netu.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 okt 2013 09:25

Neka podataka,prilicno su realni.Posebno ovo za Brcko.Tek je 6 dan popisa.

Podatke za sela necu objavljivati javno dok traje popis.Nisam ja od juce.

Za Zenicu imam neka naselja,ali nista konkretno sve dok ne zavrsi popis

Bez etiketiranja.Ovdje se ne koristi rijec ''Srpska'' samo sumska,genocidna.Ako ti se ne svidjas to pravilo imas prasetine u Sirokom Brigu kod ujkica oni vas bas tolerisu,sve dok ne naprave nove Prebilovce.No,to nije tema sad

Drzite se teme i samo statistika

Prilicno realne cifre.Ja bih znao da su izmisljeni

Vidit cemo kasnije kako cemo.
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Sana-Bosna
Novi kolač

Post Postao/la Sana-Bosna » 06 okt 2013 09:33

@admin znam da ovdje ima podatci i to ali gdje se moze pratiti statistika uzivo ako ima?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 okt 2013 09:36

Ovo nije tv prenos nego dobro organizovana akcija gdje je par ljudi uspjelo da ima desavanja na samom terenu za neke pojedine opcine

Nema tu direktnog ''prenosa'' nije ovo mec lige sampiona :) :)

Sana-Bosna
Novi kolač

Post Postao/la Sana-Bosna » 06 okt 2013 09:37

haha ok vazi, nisam bas mislio tv, al svaka cast dobar poso radite

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 06 okt 2013 09:39

gosn Jack znam da čekate još nekolicinu podataka da bi imali što vjerodostojniji podatak... Ima li kakvih info o Ostalim u Sarajevu?! (vjerujem da i vi čitate nagađanja pa zbog toga pitam)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 okt 2013 09:41

I ''Turkmenistanac'' aka Storab s portala glupih Skutora
hercegsumske.org

Nemam ja razloga da brinem
Imat cete i veci uzorak iz Tuzle do kraja utorka

Bijedne ustaske budale su na razini Bosnje.Sto imade on ukrade,to mu je u navici ostalo
Kako ne znaju jadnici da izbace neki podatak.Ama nijedan da nadju.Looolcina.Takav im je i forum.Mentalno retardiran

:rofll: :D

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 06 okt 2013 09:46

gosn Jack vaše je da me predstavljate kako vam godi, od limenog,krmka i ostalih stigosmo i do storaba.

Al to nije ni bitno toliko, ne znam za vaše sukobe sa bošnjom.... To su vaše razmirice, i ne želim se mješati. On tvrdi da ste vi neznalica, a opet neki na klixu mi potvrdiše da ste vi najveći demografski potencijal na ovim prostorima naše Bosne i Hercegovine, uvijek više vjerujem masi nego pojedincu...

Tek do utorka?! Mislio sam da ćete nam već večeras saopštiti (al dobro) ne sumnjam u vaše riječi i nadam se dobrom podatku i jasno velikom materijalu kojim raspolažete.

Al kakva se propaganda vodi na klixu strašno. Misle da će nekog uspjeti ubjediti u antibošnjaštvo i dobiti na postotku Bosanaca. bljak. :roll:

Odgovorite