Bosna popis 2013
-
BosniaUser
- Član
Re: Bosna popis 2013
Jutros sam saznao za 3 naseljena mjesta Jajca da su cjelokupna popisana(zbog popisivaca ne bih da ih otkrivam),ali zna za jedno da je 100% Bosnjacko,a druga 2 su vecinski Bosnjacka,prije rata to nisu bila 

Bit ce toga ako Bog da.Poslije ovog popisa ce i debili sa foruma erceg-bosna odustati od hrvatske opcine soli kad vide da se 20-30 % Hrvata u Tuzli nece tako popisati.Bit ce stvarno ugodnih iznenadjenja.ZV Keli je napisao/la:Druga informacija iz prve ruke a to je da ima dosta Bosnjaka katolika i pravoslavaca u Sarajevu![]()
Ps tukan-stukan nesto bas laje
Bosna Bosnjacima!
Druga informacija iz prve ruke a to je da ima dosta Bosnjaka katolika i pravoslavaca u Sarajevu
To se bosnjaci muslimani izjasnjavaju katolicima i pravoslavcima da prevare statistiku
Prognoze o namjernim i planskim kršenjima zakonskih odredbi i pravila popisne metodologije na štetu nesrpskog, a posebno bošnjačkog stanovništva u entitetu RS, već se potvrđuju
"Popisivači i instruktori, koji su zaduženi i plaćeni, te pred zakonom odgovorni, da vrše i jamče valjano obavljanje popisa, u više sredina u RS-u, otvoreno poduzimaju i odobravaju radnje koje su u direktnoj suprotnosti sa popisnom procedurom i zakonskim odredbama. Neophodne i adekvatne reakcije Općinskih popisnih komisija za sada izostaju", navodi se u saopćenju Fondacije Popis 2013, javlja Anadolija.
Oni navode da u banjalučkim naseljima Majdan, Vrbanja i Čelinac, u Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Bosanskoj Dubici, Kotor Varoši i u Zvorniku, instruktori ne dozvoljavaju, a popisivači ne popisuju osobe iz bošnjačkog naroda koje nisu prisutne, iako je punoljetni član domaćinstva prisutan, što je grubo kršenje zakonskih i podzakonskih akata koji se odnose na popis stanovništva.
Fondacija Popis 2013 navodi i to da neki od popisivača i instruktora tu svoju protuzakonitu zabranu sprovode na krajnje grub način.
Oni navode i primjer instruktora Marionele Verem u Mrkonjić Gradu koja predstavlja Bošnjake u zakonom predviđenoj etničkoj strukturi instruktora i popisivača, premda nema nikakve veze sa Bošnjacima niti je predložena od neke bošnjačke asocijacije.
"U Zvorniku je popisivač pored punovažne oznake "X" samovoljno dopisao i "Bošnjak" za više desetina Bošnjaka, i to je instruktorica Živanović Zorica opravdala kao ispravan postupak, a radi se o grubom kršenju jasno određenog postupka u metodologiji Popisa", napominje navedena fondacija.
http://www.mojusk.ba/vijesti.php?id=19146
"Popisivači i instruktori, koji su zaduženi i plaćeni, te pred zakonom odgovorni, da vrše i jamče valjano obavljanje popisa, u više sredina u RS-u, otvoreno poduzimaju i odobravaju radnje koje su u direktnoj suprotnosti sa popisnom procedurom i zakonskim odredbama. Neophodne i adekvatne reakcije Općinskih popisnih komisija za sada izostaju", navodi se u saopćenju Fondacije Popis 2013, javlja Anadolija.
Oni navode da u banjalučkim naseljima Majdan, Vrbanja i Čelinac, u Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Bosanskoj Dubici, Kotor Varoši i u Zvorniku, instruktori ne dozvoljavaju, a popisivači ne popisuju osobe iz bošnjačkog naroda koje nisu prisutne, iako je punoljetni član domaćinstva prisutan, što je grubo kršenje zakonskih i podzakonskih akata koji se odnose na popis stanovništva.
Fondacija Popis 2013 navodi i to da neki od popisivača i instruktora tu svoju protuzakonitu zabranu sprovode na krajnje grub način.
Oni navode i primjer instruktora Marionele Verem u Mrkonjić Gradu koja predstavlja Bošnjake u zakonom predviđenoj etničkoj strukturi instruktora i popisivača, premda nema nikakve veze sa Bošnjacima niti je predložena od neke bošnjačke asocijacije.
"U Zvorniku je popisivač pored punovažne oznake "X" samovoljno dopisao i "Bošnjak" za više desetina Bošnjaka, i to je instruktorica Živanović Zorica opravdala kao ispravan postupak, a radi se o grubom kršenju jasno određenog postupka u metodologiji Popisa", napominje navedena fondacija.
http://www.mojusk.ba/vijesti.php?id=19146
Raja, gdje da nadjem popisnicu za dijasporu ?
elektronska popisnica nista ne vrijedi. daj podatke nekome u bosni da te popise. imas li ikakvog clana familije ili prijatelja da te popise???Aladza je napisao/la:Raja, gdje da nadjem popisnicu za dijasporu ?
Bog Bosna i Bošnjaci
ljiljan89 je napisao/la:elektronska popisnica nista ne vrijedi. daj podatke nekome u bosni da te popise. imas li ikakvog clana familije ili prijatelja da te popise???Aladza je napisao/la:Raja, gdje da nadjem popisnicu za dijasporu ?
Imam. Famlija nam je dole.... od starog istare.. samo smo mi vani.
Sta im trebam dati od podataka ?
Zasto ne vrijedi elektronska ?
Hvala ti unaprijed.
Groznica me fata,ode u apoteku da popijem nesto.Kako popis ide zasad
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
BosniaUser
- Član
Prije jedno sat pricao sam sa popisivacicom(Bosnjakinja) kja radi u samom gradu Jajcu..pitam kako narod popisuje li se kaze samo i iskljucivo kao Bosnjak,ako su muslimani u pitanju,jer je visenacionalni dio grada,kaze da jos nije imala ni jedan slucaj izjasnjavanja kao Bosanac,Musliman,neopredjeljen i sl.
I jos jedna napomena narod u Jajcu masovno se ne izjasnjava o entitetskom drzavljastvu
I jos jedna napomena narod u Jajcu masovno se ne izjasnjava o entitetskom drzavljastvu
objavio sam na facebooku novu vijest za Prijedor

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
Loše! :/Jack je napisao/la:objavio sam na facebooku novu vijest za Prijedor
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
-
bosnapatriot
- Član
Ma samo matični broj BIH. Da bi to imao moraš biti rođen u BIH ili upisan u državljanstvo. Ako ti nemaš neka tvoji roditleji daju svoje JMBG. ALi neka paze da budu bosanski. I tamo kod onoga pitanja kada pitaju koliko ste odsutni neka ti familija kaže da su odsutni 10 dana. Da su kao otišli tebi u posjetu jer ti studiraš vani.Aladza je napisao/la:ljiljan89 je napisao/la:elektronska popisnica nista ne vrijedi. daj podatke nekome u bosni da te popise. imas li ikakvog clana familije ili prijatelja da te popise???Aladza je napisao/la:Raja, gdje da nadjem popisnicu za dijasporu ?
Imam. Famlija nam je dole.... od starog istare.. samo smo mi vani.
Sta im trebam dati od podataka ?
Zasto ne vrijedi elektronska ?
Hvala ti unaprijed.
Važna informacija nosiocima domaćinstva koji iz dijaspore putuju u BiH na popis
Nakon dva dana popisa već je izvjesno da su neki građani BiH koji privremeno borave u dijaspori naveli pogrešan orgovor na pitanje broj 1.
Važna informacija nosiocima domaćinstva koji iz dijaspore putuju u BiH na popis.
Naime, ako ste nosilac domaćinstva, koji je iz dijaspore došao da popiše sebe i ostale članove domaćinstva, morate odgovoriti da ste u BiH stalno nastanjeni (odgovor 1a) ili da ste se upravo doselili (prije 30. septembra) da bi tu živjeli, da bi mogli popisati i ostale, koji se onda popisuju kao trenutno odsutni (odgovor 1 b)!
Isto je važno da izjavite (ako vas ko pita) da ste stigli u BiH prije referentnog datuma odnosno 30. septembra jer se presjek stanja pravi sa tim datumom.
Ostale članove domaćinstva (ako su odsutni u inostranstvu) popisujete prema ovom primjeru, dakle kao trenutno odsutni (odgovor 1b na pitanje 1).
- Kompletan primjer kako popisati osobu koja privremeno boravi i radi u dijaspori
Molimo vas da ovu informaciju proslijedite svima za koje znate da putuju u BiH kako bi popisali svoju imovinu i familiju.
U slučaju da popisivač odbije popisati vas ili odsutne članove domaćinstva možete prijaviti to na Call Centar Agencije za statistiku 070 300 900.
Ukoliko je dovoljan broj prijava, popisivači koji opstruiraju popis će biti suspendovani i neće dobiti naknadu za popis a vi ćete dobiti novu priliku da popišete svoje ukućane. SVAKA PRIJAVA JE JAKO VAŽNA!!!
http://popis2013.net/index.php?docid=1020
..
Nakon dva dana popisa već je izvjesno da su neki građani BiH koji privremeno borave u dijaspori naveli pogrešan orgovor na pitanje broj 1.
Važna informacija nosiocima domaćinstva koji iz dijaspore putuju u BiH na popis.
Naime, ako ste nosilac domaćinstva, koji je iz dijaspore došao da popiše sebe i ostale članove domaćinstva, morate odgovoriti da ste u BiH stalno nastanjeni (odgovor 1a) ili da ste se upravo doselili (prije 30. septembra) da bi tu živjeli, da bi mogli popisati i ostale, koji se onda popisuju kao trenutno odsutni (odgovor 1 b)!
Isto je važno da izjavite (ako vas ko pita) da ste stigli u BiH prije referentnog datuma odnosno 30. septembra jer se presjek stanja pravi sa tim datumom.
Ostale članove domaćinstva (ako su odsutni u inostranstvu) popisujete prema ovom primjeru, dakle kao trenutno odsutni (odgovor 1b na pitanje 1).
- Kompletan primjer kako popisati osobu koja privremeno boravi i radi u dijaspori
Molimo vas da ovu informaciju proslijedite svima za koje znate da putuju u BiH kako bi popisali svoju imovinu i familiju.
U slučaju da popisivač odbije popisati vas ili odsutne članove domaćinstva možete prijaviti to na Call Centar Agencije za statistiku 070 300 900.
Ukoliko je dovoljan broj prijava, popisivači koji opstruiraju popis će biti suspendovani i neće dobiti naknadu za popis a vi ćete dobiti novu priliku da popišete svoje ukućane. SVAKA PRIJAVA JE JAKO VAŽNA!!!
http://popis2013.net/index.php?docid=1020
..
Mz Kozarac 5800 popisanih dosad

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 12177.html
B. Kostajnica do sad popisali 1.624 stanovnika..
B. Kostajnica do sad popisali 1.624 stanovnika..
kOZARAC 99,5% BOSNJAKA

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
Vec je jucer bilo vidljivo, a danas da i ne govorimo, da NIJE problem i da se ne plasimo oko toga hoce li se ljudi izjasniti kao Bosnjaci ili ne, vec broj Bosnjaka narocito u manjem bh entitetu. Ovi tamo ne dopustaju da se popisu svi ljud koji nisu prisutni, pa makar bili ljudi na poslu u zemlji.Jack je napisao/la:kOZARAC 99,5% BOSNJAKA
Zato oko ovoga se moramo vise angazovati i pomoci ljudima, vidite sta se desilo u Trebinju...
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Stavi link od facebooka!Jack je napisao/la:objavio sam na facebooku novu vijest za Prijedor
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!
Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!
Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!
Ovdje u Sarajevu sve sporo
Pa,cak i internet
Nek ti drugi dadne link moje facebook grupe

Pa,cak i internet
Nek ti drugi dadne link moje facebook grupe

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
I ja sam mislio dok mi nije jos par ljudi potvrdilo, a svi iz razlicitih dijelova gradaelma89 je napisao/la:Druga informacija iz prve ruke a to je da ima dosta Bosnjaka katolika i pravoslavaca u Sarajevu
To se bosnjaci muslimani izjasnjavaju katolicima i pravoslavcima da prevare statistiku