Bosna popis 2013
Re: Popis stanovništva 2013
Ja ipak mislim da odustupanja nece biti tako znacajna.
Kao sto sam napisao i u prethodnoj poruci, broj ostalih ce biti 200.000 max
1991 je u BIH bilo 242.682 Bosanaca ili 5.54%.
Ostale manjine su nebitne, neznacajne. Jugosloveni su medu prvima otisli vani i procentualno gledano su se najvise iselili.
Recimo da ih je ostalo +-30%( a i to je nemoguce) to je oko 75.000. Uz to, oni su vecinom starija populacija i njihov broj se smanjuje iz dana u dan.
U Srbiji je 2002( to je bilo prije 10 godina) na popisu bilo 80.000 Jugoslovena. Zar vi zaista mislite da ih moze biti vise u Bosni? S time sto ce se ovi u Bosni presaltati ma bosance.
Broj ostalih, nepoznatih i nezijasnjenih nije presao 5% u Srbiji. Zar zaista mislite da ce biti vise u Bosni gdje su sve tri strane na “ratnim pozicijama” i gdje se sve smatra kroz prizmu nacionalnog opstanka?
Ta prica o starijima stoji ali samo donekle. Pricate o stoljecu ispiranja mozgova. To je tacno ali sad je 2012 a ne 1950-a. Vecina ljudi koji su rodeni 1950 vise nisu medu zivima.
Proslo je 20 godina od pocetka rata i rodile su se mnoge nove generacije. Istom logikom su umrle mnoge generacije koje nisu odgajane u bosnjackom nacionalnom duhu.
Godinama postoje institucije, mediji, udruzenja i sve se to vise nema veze s onim kako je “nekad bilo”.
Ubjeden sam da odstupanja nece biti veca od 5%.
Kao sto sam napisao i u prethodnoj poruci, broj ostalih ce biti 200.000 max
1991 je u BIH bilo 242.682 Bosanaca ili 5.54%.
Ostale manjine su nebitne, neznacajne. Jugosloveni su medu prvima otisli vani i procentualno gledano su se najvise iselili.
Recimo da ih je ostalo +-30%( a i to je nemoguce) to je oko 75.000. Uz to, oni su vecinom starija populacija i njihov broj se smanjuje iz dana u dan.
U Srbiji je 2002( to je bilo prije 10 godina) na popisu bilo 80.000 Jugoslovena. Zar vi zaista mislite da ih moze biti vise u Bosni? S time sto ce se ovi u Bosni presaltati ma bosance.
Broj ostalih, nepoznatih i nezijasnjenih nije presao 5% u Srbiji. Zar zaista mislite da ce biti vise u Bosni gdje su sve tri strane na “ratnim pozicijama” i gdje se sve smatra kroz prizmu nacionalnog opstanka?
Ta prica o starijima stoji ali samo donekle. Pricate o stoljecu ispiranja mozgova. To je tacno ali sad je 2012 a ne 1950-a. Vecina ljudi koji su rodeni 1950 vise nisu medu zivima.
Proslo je 20 godina od pocetka rata i rodile su se mnoge nove generacije. Istom logikom su umrle mnoge generacije koje nisu odgajane u bosnjackom nacionalnom duhu.
Godinama postoje institucije, mediji, udruzenja i sve se to vise nema veze s onim kako je “nekad bilo”.
Ubjeden sam da odstupanja nece biti veca od 5%.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Sve to stoji vjerovatno, ali svaki procenat bliže 50 % nam je bitan i što bi gubili 50.000 - 100.000 Bošnjaka "nako" i bili uvjereni da će "nadoći" do popisa. Sve kampanje, tribine, okrugli stolovi u cilju promovisanja nacionalne odrednice su dobrodošli. Nisu svi nacionalno svjesni ko mi ovdje, neki su zatucani, neke ne zanima itd. Svaki čovjek nam je bitan.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Upravo treba postupiti kako Gorcin predlaze,a to je sve snage u propagiranje Bosnjastva jer mnogi ljudi znaju sta nisu i sta jesu ,ali ne znaju formulisati.
Istu stvar su radili bosanski pravoslavci na celu sa Vasom Pelagicem koji je dijelio djeci bombone da kazu da su Srbi, a katolicka crkva je hrvarizirala bosanske katolike.Mi to zadnji radimo jer u barem 100 i kusur godina nismo imali prilike .
Istu stvar su radili bosanski pravoslavci na celu sa Vasom Pelagicem koji je dijelio djeci bombone da kazu da su Srbi, a katolicka crkva je hrvarizirala bosanske katolike.Mi to zadnji radimo jer u barem 100 i kusur godina nismo imali prilike .
Ne trebamo mi dijelit' bombone bukvalno, jer okolnosti u kojima se stvarala vještačka srpska nacija tamo gdje je nikad nije bilo i okolnosti u kojima su kroatizirani etnički Bošnjaci se umnogome razlikuju od okolnosti u kojima smo mi sada. Decenije ispiranja mozga i nametnutog "neopredjeljenja", "muslimanstva", "srpskohrvatskog jezika" su učinile da dio bošnjačke populacije vrlo dobro zna šta nije, ali ne zna artikulisati kroz popisni listić šta jest. Ja se opet vraćam na Mostar gdje će se dio Bošnjaka izjasniti Hercegovcima, Mostarcima i štajaznam ali haj mu reci da je Hrvat pa ćeš vidjet' šta će ti bit'. To je u neku ruku ona kategorija ljudi koju Muderis (Nezim Halilović, ratni komandant 4. muslimanske) karikira u svojoj čuvenoj anegdoti koju ovdje parafraziram: "Bila neka dženaza u Konjicu i sad posafali se ljudi da klanjaju, a jedna grupa, ko i uvijek, stoji po strani. Kaže Muderiz...da sad zapuca, većina ovih što stoji po strani bi skočila da me brani i da se brani, a pola ovih što su stali da klanjaju bi se razbježali". Tako ti je otprilike i ovdje, ako pitaš nekog Bošnjaka da kaže šta je, pitanje je hoće li reć' Bošnjak, Musliman il' nešto en-to, al' ako ga možda upitaš jesi li Bošnjak il' Hrvat reć' će da je Bošnjak, ako ništa a ono uzainat.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Sve je to razumljivo ali ja opet kazem da nece biti vise od 200.000 ostalih.
Nema teoretske sanse za nesto takvo. Jedini koji ce se svrstavati u ostale su bivsi Jugosloveni ( a vidili smo koliko ih je bilo 1991) kome mozete dodati 5% “alternativaca” kojih ima u svakom narodu.
Zivi bili pa vidjeli. U novinama se pojavljuju razni “eksperti” koji izvaljuju nevjerovatne gluposti kao onaj da ce bosnjacki korpus biti prepolovljen.
Nema nikakvih sansi za nesto takvo.
Stvar je u tome sto vi mozda gledate sta pisu na srbija-x ili na slicnim mjestima.
To je leglo jugoslovenstva i ostale mrake i oni nisu reprezentatitvni za bilo sto. Glasna manjina i nisto drugo.
Nema teoretske sanse za nesto takvo. Jedini koji ce se svrstavati u ostale su bivsi Jugosloveni ( a vidili smo koliko ih je bilo 1991) kome mozete dodati 5% “alternativaca” kojih ima u svakom narodu.
Zivi bili pa vidjeli. U novinama se pojavljuju razni “eksperti” koji izvaljuju nevjerovatne gluposti kao onaj da ce bosnjacki korpus biti prepolovljen.
Nema nikakvih sansi za nesto takvo.
Stvar je u tome sto vi mozda gledate sta pisu na srbija-x ili na slicnim mjestima.
To je leglo jugoslovenstva i ostale mrake i oni nisu reprezentatitvni za bilo sto. Glasna manjina i nisto drugo.
Ko je ovo odabrao ''Bosanac''

Sigurno neko od ova zadnja tri sto su se prijavili. Ma ono provokacija, nisu mogli gledati da ovdje ima samo Bosnjaka.Misljen je napisao/la:Ko je ovo odabrao ''Bosanac''![]()
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
I ja tako mislimSigurno neko od ova zadnja tri sto su se prijavili. Ma ono provokacija, nisu mogli gledati da ovdje ima samo Bosnjaka
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bar da je musko i napise kojim ce jezikom pricati i koje je vjeroispovijesti. Ali stas to je tako.Jack je napisao/la:I ja tako mislimSigurno neko od ova zadnja tri sto su se prijavili. Ma ono provokacija, nisu mogli gledati da ovdje ima samo Bosnjaka
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Mislim da sam ja kao Gestapo trebao to rijesiit s otiskom prstiju i da vidim sta i kako
Ko glasa protiv mene, dolazi specijalna policija u pola noci, i ti si svoje zavrsio

Ko glasa protiv mene, dolazi specijalna policija u pola noci, i ti si svoje zavrsio

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
mislim da je ovaj Arman, u email-u mu stoji ''bosanac''
Ako si ti Armane, reci nam barem zasto si za ovo glasao
Ako si ti Armane, reci nam barem zasto si za ovo glasao
Ja mislim da je Arman ''Bosnjo''
Nastupaju s skoro identicne adrese.
I doticni Arman je bio baniran i na mom forumu starom, tako sve vise i vise vjerujem da je to Bosnjo
Bosnjo je al, ali neka Srbenda iz Tuzle, koji se pretvara da je Bosnjo

Nastupaju s skoro identicne adrese.
I doticni Arman je bio baniran i na mom forumu starom, tako sve vise i vise vjerujem da je to Bosnjo
Bosnjo je al, ali neka Srbenda iz Tuzle, koji se pretvara da je Bosnjo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
jes bosnjo uporan..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bosnjaci moraju da shvate da imaju sve manje i manje vremena.Uskoro ce 1 Novembar.Za vas kao i za mene jedan obican dan, nikakav znacaj u njemu.Ali, onda ce doci i kraj godine, i kada krene 2013 godine.Reci cemo.Pa, evo.Sad je popis blize.No,vidite vec 31 Marta 2013 nije bas ''obican'' dan jer nema vise.Popis krece, poslije imamo znaci cirka do 2021 godine.Da, ako bude po nacionalnoj pripadnosti, vadimo se iz onog sto smo
Nije vazno, jel 1 Novembar, 1 Decembar ili 1 Januar.Ali, bit ce znacajnije, sto bude popis blizi, i vidite i sami kakva prljava kampanja vlada, kakva nam je politicka opcija, da jedno Brcko gdje ustashe imaju cirka -100 godisnje, i gdje pravo i fakticki nestaju.Zbog politike Sda i Tihica dobijaju mjesto.To je sramotno ponasanje da se takvo sta desi
Drina, i ja se slazem sa tobom, ali cuj.Evo i na ovom forumu.Mozemo se mi ljutiti i raditi po zeljama, na proljece 2013, ali od tog nema nista.Ja mjesecima vec od 1 Septembra upozoravam na takvo sta, ali niko me ne slusa
Danas, sutra ili iduci mjesec i nije toliko vazno.Ali, sto bude popisa blize.Naravno, nama znaci svaka osoba, bez obzira koliko suludo zvucalo.Sa oko 200 000 Bosanaca, mi cemo i dalje biti najveci narod, ali necemo imati APSOLUTNU vecinu.Psiholoski je to od velikog znacaja za nas, da prebacimo APSOLUTNU vecinu u Bosni.Jer vidio si na podrucju Srebrenice, da bude ponekad jak psiholoski pritisak nesto veoma dobro za nas
Nije vazno, jel 1 Novembar, 1 Decembar ili 1 Januar.Ali, bit ce znacajnije, sto bude popis blizi, i vidite i sami kakva prljava kampanja vlada, kakva nam je politicka opcija, da jedno Brcko gdje ustashe imaju cirka -100 godisnje, i gdje pravo i fakticki nestaju.Zbog politike Sda i Tihica dobijaju mjesto.To je sramotno ponasanje da se takvo sta desi
Drina, i ja se slazem sa tobom, ali cuj.Evo i na ovom forumu.Mozemo se mi ljutiti i raditi po zeljama, na proljece 2013, ali od tog nema nista.Ja mjesecima vec od 1 Septembra upozoravam na takvo sta, ali niko me ne slusa
Danas, sutra ili iduci mjesec i nije toliko vazno.Ali, sto bude popisa blize.Naravno, nama znaci svaka osoba, bez obzira koliko suludo zvucalo.Sa oko 200 000 Bosanaca, mi cemo i dalje biti najveci narod, ali necemo imati APSOLUTNU vecinu.Psiholoski je to od velikog znacaja za nas, da prebacimo APSOLUTNU vecinu u Bosni.Jer vidio si na podrucju Srebrenice, da bude ponekad jak psiholoski pritisak nesto veoma dobro za nas

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Hercegorstak
- Član
Nažalost, baš će nam to ovi Bosanci usrati, i to im je dovoljno, odradili su svoj posao.Jack je napisao/la:Bosnjaci moraju da shvate da imaju sve manje i manje vremena.Uskoro ce 1 Novembar.Za vas kao i za mene jedan obican dan, nikakav znacaj u njemu.Ali, onda ce doci i kraj godine, i kada krene 2013 godine.Reci cemo.Pa, evo.Sad je popis blize.No,vidite vec 31 Marta 2013 nije bas ''obican'' dan jer nema vise.Popis krece, poslije imamo znaci cirka do 2021 godine.Da, ako bude po nacionalnoj pripadnosti, vadimo se iz onog sto smo
Sve je do nas.. nemojmo krivicuuvijek svaljivati na druge.. do nas je ..i do nase propagande, pricanja itd itd.
- noel malcolm
- Član
Nije do nas,amkos je napisao/la:Sve je do nas.. nemojmo krivicuuvijek svaljivati na druge.. do nas je ..i do nase propagande, pricanja itd itd.
ne prihvatam krivicu koju stvaraju povampireni komunisti
koje vodi vrhovni vampir Zlajoglu.
Je li se on ikako izjasnio pred saučesnicima u svojoj stranci za bošnjaštvo???
Ja se nešto ne sjećam.
Kada on kaže da smo bošnjaci i da nam je vjera islam onda će biti"...i mirna Bosna..."
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
mozemo mi dosta tih bosanaca "preveslati" na Bosnjastvo do popisa..tako da je sve do nas..a nek zlajoglu pise i da je srbin boli me cosak za njega..
mozemo mi dosta toga uciniti s "bosancima" i skresat im broj..
ili nekim "muslimanima"...samo pricati, pricati, pricati
do POPISA..
mozemo mi dosta toga uciniti s "bosancima" i skresat im broj..
ili nekim "muslimanima"...samo pricati, pricati, pricati
do POPISA..
Ja po ko zna koji put kazem da ostali ne mogu prebaciti 200.000
Mnoge te price o manjku kohezije u bosnjackom korpusu su plasirane od strane hriscana i komunista. Cilj im je stvoriti razdor i pomutnju.
To lici na gluposti i propagandu koja je plasirana prije popisa u CG. Pustane su price kako se Bosnjaci masovno sele iz Sandzakam kako nestaju u CG a desilo se upravo suprotno. Srpska opcija je dozivila debakl. Samo u juznom Sandzaku im je broj opao za 10.000. I to u samo 8 godina mirnodopskog perioda.
I to pored cinjenice sto Bosnjaci u tzv CG zive pod konstantnom propagandom i pritiskom. I pored cinjenice da im je na popisu ponudeno milion opcija.
Stvari su potpuno drugacije u Bosni. Ostali se mogu traziti samo u bivsim jugoslovenima. Ostaci ostataka od 1991. Pogledajte koliko glasova dobija SDP za kojeg glasaju jugosloveni plus svi srbi u Tuzli i Sarajevu npr. A i mnogi hriscani u pederaciji. A svi koji su SDP se ne osjecaju ostaliama. Ima tu masa Bosnjaka.
Uzmimo jednog Durakovica, bivseg komunistu, cija je zena hrvatica pa se on izjasnjavao kao Bosnjak.
Tito je umro prije 33 godine, Sugoslavija se krvavo raspala prije 20, mnogi titovi pinori su pod zemljom, dosao je internet, nove generacije, bosnjacki pisci, mediji itd...
200.000 max
Mnoge te price o manjku kohezije u bosnjackom korpusu su plasirane od strane hriscana i komunista. Cilj im je stvoriti razdor i pomutnju.
To lici na gluposti i propagandu koja je plasirana prije popisa u CG. Pustane su price kako se Bosnjaci masovno sele iz Sandzakam kako nestaju u CG a desilo se upravo suprotno. Srpska opcija je dozivila debakl. Samo u juznom Sandzaku im je broj opao za 10.000. I to u samo 8 godina mirnodopskog perioda.
I to pored cinjenice sto Bosnjaci u tzv CG zive pod konstantnom propagandom i pritiskom. I pored cinjenice da im je na popisu ponudeno milion opcija.
Stvari su potpuno drugacije u Bosni. Ostali se mogu traziti samo u bivsim jugoslovenima. Ostaci ostataka od 1991. Pogledajte koliko glasova dobija SDP za kojeg glasaju jugosloveni plus svi srbi u Tuzli i Sarajevu npr. A i mnogi hriscani u pederaciji. A svi koji su SDP se ne osjecaju ostaliama. Ima tu masa Bosnjaka.
Uzmimo jednog Durakovica, bivseg komunistu, cija je zena hrvatica pa se on izjasnjavao kao Bosnjak.
Tito je umro prije 33 godine, Sugoslavija se krvavo raspala prije 20, mnogi titovi pinori su pod zemljom, dosao je internet, nove generacije, bosnjacki pisci, mediji itd...
200.000 max
Postoji jos jedna mnoga stvar.Koji mnogi ne shvacaju.Poznati psiholog Jung je jednom rekao da ako covjek psiholoski ubijes, njega si i fizicki dotukao.Primjetilo se na primjeru Srebrenice da i psiholoska prednost, evo dat cu vam bas primjer Srebrenice.Pa, to prije 15 godina je bio skroz cetnicki kraj, s preko 1000 osnovaca znaci 99,99% njihovih osnovaca.Ove skolske godine, naime prvi put od 1995 godine mi cinimo vecinu dole.To je uglavnom psiholoski poraz cetnika na tom kraju, jer oni cetnici nisu mogli da izdrze psiholoski pritisak, i s time su nakon 15 godina konstantnog iseljavanja.Doveli sebe u poziciju manjine.To i najveci kreten moze da skopca.Naprimjer poznati psihoanaliticar FROJD je pricao da su ljudi poput igracki, mozes ih manipusalati kako hoces, kako zelis, i prije nego poslije, uz sugestiju, obradit ce ih onako kako ti zelis.Naprimjer on je imao i 5 poznatih teza o samoodrastanju, ali i dalje.Evo, dat cu vam klasican primjer psihologije.Pas kad je nadrazen i gladan slini.To je prvi uocio poznati Ruski psihoanaliticar Pavlov.Po njemu se zove to PAVLOVI Psi
Naprimjer ja znam da danas Bosnjak nema zavrsenu osnovnu skolu, pola srednju, a rijetko ko i zna vise.E, sad
Zamisli situaciju da mi budemo PSIHOLOSKI Dotuceni.Jer ako mi dozivimo poraz.Onda ce kalvarija biti jos veca za nas.Srbi i Hrvati izumiru.Oni ipak drze medije u Bosni, ali i statisticke organizacije.Kako nijedan Bosnjak ne prica da ce se brojati popis stanovnistvu u jednom predgradjju Sarajeva LUKAVICI.A, ne u samom Sarajevu
Nije bitan popis, ali ako ti gledas film naprimjer Mancurijanski kandidat.Vidis, da covjek je labilan i nestabilan, to je i Frojd uocio.Kinezi su malo savrseno to radili.A, neki zele skroz da nas psiholoski dotucu
Steta, ali na tome treba sad raditi.Uz pozitivnu psiho-analizu.Kao i aktivno ruralno angazovanje.Mislim da vise od 95% ruralnog stanovnistva bi moglo da se izjasne kao Bosnjacima
Zato treba djelovati na podrucju Tuzle i Sarajeva, jer ako bude dosta Bosanaca dole.Mi necemo ciniti apsolutno stanovnistvo onda
Drina
200 000 Bosanaca, cak i 50 000 Bosanaca je poraz s nase strane, i nasa RELATIVNA VECINA
Imamo s manje od 100 000 Bosanaca sansu da cinimo vecinu APSOLUTNU U BOSNI
To nije nesto sto smo imali od 1820 godine, to je znaci skoro 200 godina
Zadnji popis 1851 kada je Sandzak bio dio Bosne rekao je da Bosnjaka ima 52%.Tadasnji taj popis u okviru ove Bosne koju sad imas, dao bi mnogo manji procent Bosnjaka
200 000 Bosanaca je za nas KATASTROFA
Naprimjer ja znam da danas Bosnjak nema zavrsenu osnovnu skolu, pola srednju, a rijetko ko i zna vise.E, sad
Zamisli situaciju da mi budemo PSIHOLOSKI Dotuceni.Jer ako mi dozivimo poraz.Onda ce kalvarija biti jos veca za nas.Srbi i Hrvati izumiru.Oni ipak drze medije u Bosni, ali i statisticke organizacije.Kako nijedan Bosnjak ne prica da ce se brojati popis stanovnistvu u jednom predgradjju Sarajeva LUKAVICI.A, ne u samom Sarajevu
Nije bitan popis, ali ako ti gledas film naprimjer Mancurijanski kandidat.Vidis, da covjek je labilan i nestabilan, to je i Frojd uocio.Kinezi su malo savrseno to radili.A, neki zele skroz da nas psiholoski dotucu
Steta, ali na tome treba sad raditi.Uz pozitivnu psiho-analizu.Kao i aktivno ruralno angazovanje.Mislim da vise od 95% ruralnog stanovnistva bi moglo da se izjasne kao Bosnjacima
Zato treba djelovati na podrucju Tuzle i Sarajeva, jer ako bude dosta Bosanaca dole.Mi necemo ciniti apsolutno stanovnistvo onda
Drina
200 000 Bosanaca, cak i 50 000 Bosanaca je poraz s nase strane, i nasa RELATIVNA VECINA
Imamo s manje od 100 000 Bosanaca sansu da cinimo vecinu APSOLUTNU U BOSNI
To nije nesto sto smo imali od 1820 godine, to je znaci skoro 200 godina
Zadnji popis 1851 kada je Sandzak bio dio Bosne rekao je da Bosnjaka ima 52%.Tadasnji taj popis u okviru ove Bosne koju sad imas, dao bi mnogo manji procent Bosnjaka
200 000 Bosanaca je za nas KATASTROFA

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom