☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Logan
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Logan » 16 aug 2013 16:30

Jack je napisao/la:http://www.vitez.ba/objavljena-prelimin ... inu-vitez/

Onaj vepar pjeni o Bosanskom jeziku.To je znak da su i oni skopcali da ce Bosanski biti dominantan

Ostaje jedino nacionalno izjasnjavanje.Inace, primjetio sam u zadnjih par dana dosta panike Snsd oko popisa

Da, dosta panike oko jezika iz SNSDa, dok ustase pocinju da vriste na sve strane. Kolicina panicnih tekstova u Vecernjem ustaskom pamfletu je tragikomicna.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 aug 2013 16:47

Ne vjerujem da ce Bosanski preci 60%

Najveci dio danasnjih katolika zivi na podrucju Suncane biskupije(Mostarsko-Duvanjske) I uglavnom na podrucjima Hnk kantona i Livna.Naprimjer zupa Sasina kod Sanskog Mosta imala je 1600 katolika u 1991 godini, danas ima 70 tak.A, preko 60 su stariji od 50 godina.Virtualno zupa bez djece, i bez neke buducnosti

Kako su Hrvati visoko-natalitetni u par opcina skutorije,ali imaju visok mortalitet u nekim podrucjima.Ne vjerujem da bi se moglo nesto izmjeniti.No, cifra bi mogla da bude 1% veca za Bosanski, ako bude fin odziv katolika Tuzle, Bugojna i Sarajeva za Bosanski
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 aug 2013 19:04

Probat cu s terena da dobijem neke informacije.Ne mogu obecati, ali maksimalno cu se potruditi.A, mozete i vi.Bilo koja opcina ili bilo koje naselje.To je jedan extra podatak s kojim mozemo da raspolazemo

Mozemo vec ako nadjemo dosta informacija, da dadnemo neku sliku vec u Oktobru 2013

Inace, kao sto sam prije rekao.Na stranici

www.bhas.ba

Objavit ce do 25 Augusta podatke ko je primljen a ko nije.Spisak svih instruktura i popisivaca za opcine.Da ne trazite dzaba po netu

Vjerujem da ce to biti do 23 Augusta, znaci sad do iduceg petka

Septembar je obuka popisivaca i instruktura.Ako slucajno znate nekog s tog spiska.A, saznat cete uskoro sve detaljnije.Kontaktirajte ga

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 aug 2013 03:48

dok ustase pocinju da vriste na sve strane. Kolicina panicnih tekstova u Vecernjem ustaskom pamfletu je tragikomicna.
Takozvani Hrvati imaju razloga za brigu.Ne samo da su danas Bosnjaci homogeno u mnogo boljoj poziciji.Nema vise blokada cestovnih komunikacija, okruzenog Sarajeva, a ovog put Bosnjaci imaju umjesto 1 releja, daleko vise planinskih masiva i repetitora.Nego oni su efektivno i Hrvatsko pitanje u Bosni suzbili na Mostarski kanton.Neki ce reci da su oni faktor u Centralnoj Bosni.Ali, i prije sam rekao da ce oni biti faktor jos ove decenije, a u Bosni poslije 2030 nikakav

Bosnjaci ako predju nacionalno 50% s jakom homogenom strukturom.To bi mogla da bude teska dilema za skutore.Politika ''Herceg Bosne'' ih je izolovala u komunistickom dijelu grada Mostara s melodramaticnim ''velegradom'' i visespratnicama tipa Zvjezdara, Ledara, Mostarka ili sta li vec.U ovakvom rasporedu.Imaju istrosen kredit u Mostaru i samo ce taj broj padati.Kako Bosnjaci drze povrsinski veci dio grada, i zapravo jedina mjesta gdje se grad moze siriti su kod Bosnjaka..Oni zapravo jedino mogu da dominiraju tim mjestom, ako zauzmu odredjene parcele, a sumnjam da ce nesto uraditi

Nakon okupacije Brckog 1992 godine.Svak je mislio da je to zavrsena prica.Od 2020.Bit ce oko 25 godina nakon sto nema Srpske vlasti tamo.Radja se novija generacija Bosnjaka koja ima itekako dobru predstavu ali i veoma solidno naoruzanje.Drugu priliku smo dobili u Brckom.Mi smo usli u grad, a sad je nemoguca misija da cetalji zauzmu sav grad, bez neke jace armade iz Srbistana

Mi za to vrijeme ne treba da ratujemo ni za Bugojno,Travnik i Konjic, i za planinske cuke, masive i bilo koje stvari.Danas bi posljedica granatiranja Sarajeva bila pogubna za Sokolac, odakle itekako mozemo da tucemo taj cetnicki kraj.A, za rata bio je pojam uzeti 10 km2 Nisicke visoravni

Srbi imaju itekako problem.Brcko,Srebrenica.A, i nece moci prodavati price da vecina naroda u Bih ne zeli takvu Bosnu.Cinjenica je da se njihov broj smanjuje, i nije to nikakva propaganda.Pa i cetaljski zavod sumske priznaje da su u banani zestokoj na podrucju Srebrenice.A, za 20 godina sto asimilaijom, sto visokim prirastajem.Ovo sto vidis a zovu se Srbi.Prestat ce da postoje u ovom sto se pise pod Federacija Bih

Jer mi ne mozemo da imamo gori polozaj od ovog.Nikako.Ali, sta ce biti s katolicima Tuzlanskog kraja, ako izgube par solidnih naselja.Hoce li to biti kraj ove price za njih.Po svemu sudeci.Ta prica je krenula za njih, a zavrsit ce se neslavno

Sto se tice 60% Bosanskog.Ako je naprimjer 53% Bosnjaka.1% od potencijalnih 3 miliona+ stanovnika je 30 000.Znaci trebali bi 210 000 Nemuslimana imati da im je maternji jezik Bosanski.Sto je po meni nemoguce.Najbolje mozemo ici na 30 000 Srba i Hrvata.Znaci 1%.Sto ce moze se reci biti dovoljno za neka podrucja

Ali ne vjerujem da mozemo 60% Bosanskog imati.Mozda 55%.No, ako i taj procent nabijemo.Imat cemo prvi put apsolutnu vecinu stanovnistva koje prica Bosanskim

Na zadnjem popisu 1991.Bosanski je jezik bio glavni s cirka 1.6 miliona.I mnoge ustashe zanemraruju tu cinjenicu namjerno.Jer vec na popisu 1991.Preko 85% Bosnjaka je reklo da im je maternji jezik Bosanski.Sad ce se to samo povecavati

Vjerujem da ce se do 10 Oktobra, za manje od 2 mjeseca.Sve znati.Moraju da dodju informacije s popisnih opcinskih komisija.Koliko je popisano ljudi u tom kraju.Kako manje-vise imam podatke za dosta opcina i osnovnih skola, posebno nacionalnost.Uglavnom lakse cu se snaci u toj popisnoj groznici, nego bilo ko

Jer prvi put poslije popisa iz 1851 godine.Mi imamo sansu da predjemo 50% stanovnistva u Bosni.Mnogi misle da to nije vazno.Da je sumska drzava, ali to je labav entitet koji vec sad na popisu 2013.Moze da bude hermeticki izolovan, ako budemo vecina u Brcko distriktu, sto i vjerujem da jesmo

Hrvati ako spadnu na jos manji procent.Imat ce noviju generaciju Bosnjaka koja nece gledati pretjerano u suzivot i toleranciju i gledat ce odmah kako da se spasi, i da ne prave greske iz 1941 ili 1991 godine

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 aug 2013 04:00

Sve sto vise odmice vrijeme sve vise mislim da ce Hrvati imati velike poteskoce da prebace 400.000. I ako prebace 400.000 onda ce to biti pomocu onih koji su vec odavno odselili u RH a jos uvjek imaju prijavljeno prebivaliste u Bosni. Naseljavaju mala mjesta i tesko da se nakupi 400.000+

Amkos. Sto se tice rukopisa. Ne mozes imati gori od mog. Ja pisem kao neki prvacic u kombnatorki s nekim doktorom. Dok sam bio u skoli uvjek sam fotokopirao i casove od nekih djevojki jer one pisu krupno i citko dok sopstvene upise nisam mogao razumjeti. :mrgreen: Sad se vise nigdje ni ne pisem rucno pa samo moze biti gore.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 aug 2013 05:28

Ma znam Drina da je sve nastimano, ali se pisalo stampanim, a ne pisanim slovima, pa me i cude dosta lose ocjene kod vecine prijavljenih za popisivace. Samo prvih nekoliko je u mojoj opcini dobilo max bodova za rukopis.
Al ima ljudi rade a dobili posao popisivaca. Znam jednog momka dobio 2 boda na mjesto gdje ide sta ste zavrsili, fax, srednja, a trebao je dobili tu 4 boda ?!
Uglavnom ima dosta stimanja. kako li ce tek biti kasnije..
Inace cuo sam da u Mostaru nije neka navala za popis bila, meni je jedan poznanik dobio posao popisivaca, cak su mu rekli samo predaj i bices primljen. Nadam se da me nije slagao, ali mi tako kaze.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 aug 2013 15:53

Zna li neko možda do kada je rok za žalbe na izbor popisivača i instruktora ?
Sad sam gledao na jednom portalu da je rok 5 dana od rezultata, a na drugom izvoru kažu da je rok 2 septembar ?
Zna li neko više o ovome ?
I kome se piše žalba, koja adresa, mailom, pismo ?

Ako znate nešto više, hvala. :what:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 aug 2013 19:00

Zaposljava se sve po babi i amidzi.Tj, stranacka zaposlenost.A, ne po nekoj sposobnosti ili jos gore skoli.Ko u to vjeruje, nek vjeruje i dalje

Sdp je stvorio Milinovica gdje i jeste, i oni planiraju popisnu prevaru.Sad su rekli da 90 dana poslije popisa ce objaviti prve preliminarne podatke.To bi proslo medju 99% ljudi koji se ne razumiju u takvo sta.Ali, po zakonu nakon 30 dana od popisa, imaju da se objave prvi preliminarni podatci po naseljenim mjestima.To cu ukazati i Federalnom zavodu za statistiku kad licno odem tamo, i itekako se pozalim

Sto se tice popisa.Nista novo.Ja sam se angazovao medju par osoba.Da probam naci neke podatke iz par opcina, medju ljudima koji su tu u vrhu, i bave se time.Nadam se da cu nesto rijesiti u Oktobru
Meni nece trebati ''90'' dana.Nego, mnogo manje

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 18 aug 2013 06:24

Preliminarna lista Milici

Bosnjaka : 43
Ostali : 1
srbi : 139

http://www.opstinamilici.org/

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 18 aug 2013 06:35

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 aug 2013 07:31

Drina je napisao/la:Preliminarna lista Srebrenica

Instruktori

http://www.srebrenica.gov.ba/images/dok ... uktore.pdf

Popisivaci
http://www.srebrenica.gov.ba/images/dok ... sivace.pdf
Ako sam dobro vidjeo nas je oko 60%, a na popisu 1991.godine smo bili 75%
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 18 aug 2013 09:07

Evo i Jajca

http://opcina-jajce.ba/index.php/dokume ... isija.html

Za popisivace je zadovoljilo uslove 493 kandidati i to
Bosnjaka 308;
Hrvata 157;
Srba 21;
ostalih 7.
a za opcinske instruktore zadovoljilo uslove 75 kandidata i to
Bosnjaka 46;
Hrvata 25;
Srba 1;
ostalih 3;

Sto ce reci da ce biti odlaska jajackih popisivaca u Mrkonjic grad,Sipovo,Dobretice i Skender Vakuf..garant

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 aug 2013 09:49

Vatandzija89 je napisao/la:Evo i Jajca

http://opcina-jajce.ba/index.php/dokume ... isija.html

Za popisivace je zadovoljilo uslove 493 kandidati i to
Bosnjaka 308;
Hrvata 157;
Srba 21;
ostalih 7.
a za opcinske instruktore zadovoljilo uslove 75 kandidata i to
Bosnjaka 46;
Hrvata 25;
Srba 1;
ostalih 3;

Sto ce reci da ce biti odlaska jajackih popisivaca u Mrkonjic grad,Sipovo,Dobretice i Skender Vakuf..garant
Sta je sa tobom jesi li primljen?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 aug 2013 19:09

Gledat ce se i nove opcine.Tako, ne vjerujem da ce neko iz Dobretica dolaziti puniti udio u Jajcu jer taj kraj je ispraznio, a oni imaju svoju opcinu.Hoce biti po tim opcinama setaca.Neki ce nasi i u Sipovo ici iz Jajca, u to nema dileme

Nisam vjerovao da je ovako lose za Jajce

Po nekim mojim saznanjima.Do 23 Augusta ce biti zakljucene liste, i objavljene na stranici

www.bhas.ba

Ko zeli da sazna

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 aug 2013 05:24

Sad je vrijeme velilih odluka 8-) .Iz Alan Forda.Mozda je to sala ali ja sigurno ne namjeravam sjediti i cekati ''slucajnog prolaznika'' kao i ostale nesposobne politicare i jos vise neke Nvo i ostale mrake.Oko ovog popisa.Probat cu preko vas par momaka, ali i sam cu vidjeti.Da se odmah izbaci podatak u Oktobru.Sigurno ce biti krajem tog mjeseca, ali opet to namjeravam.Opcinske popisne komisije ce dati neke cifre.Kao sto je bilo za Srbistan s popisa 2011.Ako se sjecate bile su redovni izvjestaji popisne komisije Novog Pazara i drugih opcina.Treba tu odbiti jedan dio, ali opet.Na osnovu tog, ali i jos nadam se nekih podataka.Ici cemo da nadjemo nesto

Septembar pocinje priprema.A, Oktobar je tu.Nema dalje.Tad ce vijesti oko popisa.I moja prica je zavrsena.Hocu li pogoditi ili ne.E, pa vidit cemo sve to

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 19 aug 2013 12:31

Jack je napisao/la:
Gledat ce se i nove opcine.Tako, ne vjerujem da ce neko iz Dobretica dolaziti puniti udio u Jajcu jer taj kraj je ispraznio, a oni imaju svoju opcinu.Hoce biti po tim opcinama setaca.Neki ce nasi i u Sipovo ici iz Jajca, u to nema dileme

Nisam vjerovao da je ovako lose za Jajce

Po nekim mojim saznanjima.Do 23 Augusta ce biti zakljucene liste, i objavljene na stranici

http://www.bhas.ba

Ko zeli da sazna
Sto lose za Jajce????
Dobreticima nema nikoga,sve popisivace ne hrvate a i dobar dio ce sigurno bit iz jajca

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 aug 2013 18:17

Od tih 493.Posao ce dobiti 100 tinjak u opcini Jajce.A, nacionalni kljuc ce odrzavati i zaposlene, tako da ce najveci dio onih koji su se kandidovali s Bosnjacke strane.Biti odbaceni, dok ce katolici biti primljeni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 aug 2013 06:08

Mene je strah da Bošnjaci opet ne izvise što se kaže. U općinama gdje su danas Bošnjaci apsolutna većina gleda se stanje iz 91 i tako se i dobivaju poslovi popisivaca ili instruktora. Tj. tako bi trebalo biti u svim općinama.
Ali, šta ako u općinama tipa Višegrad, Srebrenica, Bratunac itd. ne bude dovoljno Bošnjaka popisivača i instruktora tj, ako se ne zadovolji procenat iz 91, znači da smo donji.
A u federaciji će srbi i hrvati vjerovatno popuniti mjesta u 90 % danas bošnjačkim općinama.

Dakle ovdje vidim jednu veliku opasnost. :what:

Krokodil Behko
Član

Post Postao/la Krokodil Behko » 20 aug 2013 06:17

Bez obzira na sve, vjerujem u to da smo zreo i politički svjestan narod. Bit će podmetanja ali uvjeren sam da će ovo biti naša pobjeda. Prisjetimo se samo slavodobitnih izjava Dodicka od prije nekoliko godina a tipa kako Srba u RS ima 1.500.000 i ništa manje. međutim, u zadnjim godinama i ne žure da se hvale. Što li? :fes:
Možda zato što tu ipak ima bar 200.000 nesrba, plus sve manje i manje živorođenih srba. Tipujem da dobro stoje ako ih ima 1.200.000 :pop:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 aug 2013 06:25

Krokodil Behko je napisao/la:Bez obzira na sve, vjerujem u to da smo zreo i politički svjestan narod. Bit će podmetanja ali uvjeren sam da će ovo biti naša pobjeda. Prisjetimo se samo slavodobitnih izjava Dodicka od prije nekoliko godina a tipa kako Srba u RS ima 1.500.000 i ništa manje. međutim, u zadnjim godinama i ne žure da se hvale. Što li? :fes:
Možda zato što tu ipak ima bar 200.000 nesrba, plus sve manje i manje živorođenih srba. Tipujem da dobro stoje ako ih ima 1.200.000 :pop:
Ja tipujem da dobro stoje ako ih ima preko 1.000.000 u cijeloj Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite