☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

ABen
Član

Re: Zivorodjeni Bih 2013

Post Postao/la ABen » 09 jul 2013 07:24

Jack je napisao/la:Momak ima, ponavljam.Ima par dobrih tacki, iako nazalost nisam skopcao sta je htio sve da kaze

:what:
htjeo je kaze da se u nardenih 20 godina sto se tice strukture stanovnika Bosne nece nista bitno promjeniti. Da ce Bosnjaci malo porasti a ustasama i cetnicima broj malo opasti. Da se netrebamo nesto previse nadati sto se toga tice.

Zaboravio je samo jednu stvar. A tu je da su ustase i cetnici od 1996 do sada, znaci za 15/16 godina izgubili po 500 hiljada stanovnika u Bosni. A posto situacija nije nimalo bolja od 1996 godine moze da se trend nastavi.

Hrvata nema vise od 400 hiljada u Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 jul 2013 07:29

Jack je napisao/la: Spominjanje ''Rs'' rezultira banom.Mozes reci.Cetnitet, sumska.Krvavi entitet.Genocidna./Hvala lijepa
I nadam se da neces morati brzo posjetiti Banovice :zastava:
Samo dalje ovako. :mashallah:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

eduardo

Re: Tuzla - živorođeni

Post Postao/la eduardo » 09 jul 2013 07:39

108

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 07:47

20 godina je relativno dug period.Na primjeru Busovace vidjelo se da kad imas jaci natalitet, a ovaj drugi pada.Procentualno se svasta moze promjeniti

Broj Srba ce biti oko 80 000 manji, ako gledas samo negativan prirodan prirastaj.Ako dodas tu cinjenicu da je ovo samo za sumsku, a mozete koristiti i izraz manji entitet.Gdje je onda Brcko distrikt, gdje je Federacija Bih.To je znaci 100 000 Srba manje

Ako imas 100 000 Srba manje i cirka 50 000 Hrvata manje

I da Bosnjaci stoje na 0.

Imao bi 2013, kako Nebojsa rece

1 050 000 Srba
450 000 Hrvata
1 700 000 Bosnjaka

2031 imas

950 000 Srba
370 000 Hrvata
1 700 000 Bosnjaka

Dok imas 53% Bosnjaka u 2013.Iako kao sto sam obecao.Vec u Oktobru cu vam reci neku jacu konkretnu cifru.Imao bi znaci 55% Bosnjaka u 2031.Totalna glupost

Pa, samo ako gledas statistiku, vitalnu statistiku u zadnjih par godina, i ako gledas KRETANJE STANOVNISTVA

Kad se nista ne bi promjenilo.Najmanje sto Bosnjaci mogu da uzmu je Brcko distrikt vec sad su moguca vecina, kao i grad Brcko+ Srebrenica+ Novo Gorazde

Sta Srbi mogu uzeti.Praticki i nista, u to spada i Bos Petrovac, brojka im pada dole, pa i u cijeloj Bosni.
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 08:23

Godisnje izmedju 3000-5000 Srba odseli iz Bosne.Najvise u Srbiju, ali neki produze i za zapad

Pravoslavna crkva kaze 4000.

Sto se tice moguce asimilacione logike

Zadnji podatci su nam rekli da u jednom naprimjeru Bosanskom Petrovcu imamo 41 zivorodjenog

24 Bosnjakinje
17 Srpkinja
Na prvi pogled, ovaj podatak je i dobar za Srbe.No, 3 Srpkinje su udane za Bosnjaka, dok nema miksa izmedju Bosnjakinja i Srba.Sto znaci da od tih 17 Srba, imas samo 14 Srba.Srpsko-Srpski brak,i 27 Ostalih, sto je 2/3 manje-vise

2031 moze da bude 18x3=54 000+ 90 000=144 000 Srba manje, s naznakom da broj ide izmedju 910 000 niza varijacija do 1.120 miliona a to je visa varijacija

Sarajevo je grad koji raste, gdje dolaze i brojni Muslimanski narodi izvan Bosnjaka

Tako izmedju 1995-2013 imamo

800 Egipcana
600 Iranaca
1200 Turaka

Doseljeno u grad Sarajevo.Gdje su Palestinci, ostali Muslimani.Sarajevo je sve veci magnet i za Turke, da ne pricam o Sandzackim Bosnjacima.No, cak i to nije istina

Naprimjer ovaj portal je iznio i zanimljivu cinjenicu koja je tesko pogodila ustashe.Bosnjaci iz Sandzaka se sve vise doseljavaju na podrucje Tuzle, i posebno u neka sela

Tako jedan domacin iz Tutinskog sela ima 5 djece a doselio je u Ljubace.Jedan iz Zitnica ima 4.I tako 9 porodica Sandzackih Bosnjaka je doselilo se poslije 1995 godine u selo Ljubace kraj Tuzle, s skoro 50 stanovnika.Ima tu i neka doseljavanja.Tako primjer Malesici kraj Ilijasa.Cijelo selo su pokupovali.Kosovski Bosnjaci! Iz Prizrena.

Ima tu i neke strasne logike, da se razumije

Broj Srba ne moze da raste, jer

1) Srba nema otkud da dolaze u te krajeve, sem da nece neko iz Beograda da dolazi u Istocno Sarajevo
2) Srbi nemaju populacionu masu
3) Srbi nemaju industriju

Za to vrijeme.Cak i minimalno pomjeranje stanovnistva moze sad ponovo okrenuti sliku u Brckom.I u Srebrenici

2013 cu vam detaljno dati i etnicku sliku, ali u Oktobru.Ovo je sad sve nagadjanje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 08:48

Te podatke ti nemas, a ja imam.Kao i brojne ostale podatke.Taj iz Jajackog kraja je Srbenda.Nista manje ni vise.Da nije mozda Bosnjak iz Jajca, radi u Srbiji,?Sanse su premalene

Glamoc ce tesko zadrzati vecinu SRBA.Jer oni su tek treca grupa u Osnovnim skolama na podrucju Glamocke opcine, sto znaci da vrijeme radi protiv njih.Nevazno je koliko ili sta.Bosnjaci ce biti vecina.I ako treba.Naselit ce 20 000 Turaka Srebrenicu, jer taj kraj ima strasno znacenje u ISLAMSKOM svijetu.Koje nije imalo prije 10 godina.Zemlja je i dalje Bosnjacka.To iako izgleda suludo.Nije nemoguce

Vecina vas i nema podatke, i najbolje je da sjedite i sutite.Dok vam Jack ne izbaci podatke.Ako budem humanitaran tog dana.A, za ostalo.Ne ponavlja mi se ovo, niti bih zelio da naklapam o ovome.Do Oktobra.Hvala

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 09 jul 2013 09:03

NebojsaT je napisao/la: Ako Bosnjaci imaju natalitet 1 promil (kao u periodu V 2012. - IV 2013.), bice ih za 20 godina, 1,7m*(1,01^20) ili 1.734.325 (55,3%)
Srbi -4 promila - 1,05m*(0,996^20) = 969.117 (30,9%)
Hrvati -2 promila (ovde sam racunao i zupne zivorodjene) - 0,45m*(0,998^20) = 432.338 (13,8%)

ne trebam pojasnjavati da migracije nisam racunao. Objektivno, podataka nema.
cuj AKO. pa zasto nagadjas i to totalno nerealno. znaci bosnjaci su imali 2 promila porast u 2011. godini. u 2012 je slicno. ne znamo jos podatke za genocidnu koji izlaze u septembru. TEK TADA CEMO MOCI NESTO DA PRICAMO O 2012 A KAMOLI O 2013. to tvoje nagadjenje je bezveze :) ovaj period od maja 2012. do aprila 2013 je cisto blamiranje. cuj bosnjaci tu imaju natalitet od 1 promil.. po tom cemo onda reci da srbi imaju -9 promila a hajd hrvatima cemo dati -5.. reda radi :)

nidje veze

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 09 jul 2013 09:12

NebojsaT je napisao/la: U Novom Sadu su Muslimani/Bosnjaci u zivorodjenima odmah iza Srba, Roma i Madjara. Imas 87 zivorodjenih Muslimana u Novom Sadu 2010. A tu nikad nije bilo Bosnjaka/Muslimana.
odkud mesdzid od 1979 u novom sadu ako nije bilo muslimana?

noel malcolm
Član

Re: Tuzla - živorođeni

Post Postao/la noel malcolm » 09 jul 2013 09:20

eduardo je napisao/la:108
Odlično, Tuzla se vraća na scenu :)
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 10:23

Izvini, ali o cemu ti pricas.I o kakvim podatcima i razmjeni tih istih podataka.Ja kad sam dijelio podatke iz Federalnog zavoda za statistiku oko 2002 godine.Dudu i ono drustvo s foruma.hr.Bilo je u pelenama tada!
Bosnjaci su ti negde +2.000 gore-dole. Koja 100-tka gore-dole, ne igra ulogu
Na osnovu ovih podataka iz 2013 pretpostavljas.I koje su to godine Bosnjaci bili + 2000.Bosnjaci su na plusu 4000-5000.Svake godine.A, pretpostavke s herceg bosne i foruma.hr.Medju ljudima koji nijedan podatak nisu nasli, niti su sta relativno napisali, ostavi po strani.Bosnjaci ako imaju +2000 ove godine.Bit ce ove godine poznato, ali to ce biti iduce i konkretno napisano

u 2012 sve je jasno

Bosnjaci+ 4000.Srbi -5000.Hrvati -2000.Tako je bilo u 2012 godini.A, ako ti vec dajes neke procjene na osnovu prva 4 mjeseca 2013.Onda mora da si neki zesci majstor :zastava:

Ako razmjenjujes podatke.Razmjenjujes ono sto je bilo, sto je konkretno, a ne ono sto ti licno NAGADJAS

Kapisce

Hehehe.Dok sam ja nabavljao podatke o migracijama, Osnovnim skolama, birackim spiskovima i ostalim.Ovi ostali su sisali vesla.Haha

I molim te nemojte spamati ovu temu.Hvala

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 09 jul 2013 10:59

NebojsaT je napisao/la:
Otprilike sam iz tvojih komentara skapirao sa osobom kojih nivoa matematickih vestina imam posla. No. FBiH -600 za godinu dana. Oko 2.500 minusa na Srbe i Hrvate. Bosnjaci u RS i DB prakticno 0. Ni tamo ni vamo. Dakle, ako ima 1,7mil, 1700 je 1 promil, a 3400 je 2 promila. Uspevas da ispratis?

Bosnjaci su ti negde +2.000 gore-dole. Koja 100-tka gore-dole, ne igra ulogu. Mnogo blize 1 promil nego 2. Ali lepo je ziveti u bajkama. Lepo je ignorisati FZS podatke za prvih 4 meseci. Ipak, sledi samar realnosti... Ali nije meni cilj da se podjebavam, niti da nekog vredjam, nego da razmenjujemo podatke i dajemo analize.
bosnjaci imaju 2012. jedan jaki plus od +3.277 samo u federaciji. u brcko distriktu su uglavnom u jako dorbrom plusu koji je zadnjih godina sve vise rastao i rastao.. tako da mozemo ocekivati pozitivan pp od +100 do +150 (2011. je bilo +136).

sto se tice genocidne u 2012. godini moze se ocekivati pozitivan rezultat jer je to bila izborna godina i dosta (fertilnih) ljudi prijavi prebivaliste radi kampanja kao "glasacu za srebrenicu" ili bratunac itd.. uostalom trend pokazuje da se u genocidnoj priblizavamo nuli (+/- 0) :)

zato ocekivam da ce pogotov radi popisa pri kraju godina dosta vise bosnjaka biti rodjeno u genocidnoj, naravno na racun jednog blago smanjenjenja u federaciji. zato priuptiaj se dobro da li zivimo u bajkama ili su tebi zamaglili oci katastrofalnim rezultatima prva 4 mjeseca ove godine. dobro znas da genocidna ima porast (jedno 500 vise) zivorodjenih u 2012. godini, pa cemo tek kad vidimo kome je pripao najveci udio tog povecanja znati nesto vise.. dotle

tako da je to nebuloza pricati +2000 za bosnjaka, dosta realnije je +4000 za 2012. to znaci blize 2 promila nego 1. :gut:

uostalom. kad smo vec kod matematickih vjestina. onda napisi (koriguj) makar svoju formulu koju koristis kako treba ;) ono nije bas nesto posebno "vesto" sto si napisao u pocetnom postingu!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 11:15

Rast se ne mjeri u 1 promil

viewtopic.php?f=8&t=295&start=540

Na ovoj stranici imate podatke za ovu godinu.Jedini relevantan podatak.Ova godina jos traje

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 09 jul 2013 14:26

Jeftina latentnost četničkih svinja koju je jako lako skontati. Dođe na forum i u postu piše na način koji bi se nama kao trebao svidjeti jer eto, shvatio je trendove koji idu u bošnjačku korist i to priznaje. Međutim, onda zagrebeš malo dublje u njegov tekst i shvatiš da potpuno relativizira krah i katastrofu bosanskih pravoslavaca koji sami sebe zovu srbima. Također, relativizira i bošnjački natalitet. Njegova poanta je da se neće mnogo toga promjeniti u Bosni. I time tješi samog sebe. Rokće o razmjeni podataka, a niti jedan podatak nije donjeo sa sobom. Tipični smrdljivi četnik, osjećam njegov smrad dok čitam što i o čemu piše. Da se ja pitam, ovo bi se sjeklo u korijenu.

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 09 jul 2013 14:36

NebojsaT je napisao/la: Kmeeee!
Evo, ovdje se lijepo vidi kako svinja prepozna samu sebe. Niti sam ga kvotao niti sam ga spomenuo po imenu. Ali on se prepoznao u mojim riječima. Kažem ja lijepo, oni su prosti da prostiji ne mogu biti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 14:47

Ja s federalnim zavodom suradjujem od 2002 godine i licno sam bio dole par puta.Jel to sve sto imas reci?Federalni zavod?

Kakve si ti podatke to razmjenio.Ovo je ozbiljan forum, i nema zajebavanja.Ili suti ili postavi podatak.Fazon je ovaj kao da je dosao iz crtanog filma zvan forum.hr.I misli da supljom prosipa glupost kao na tom forumu.I laprda istu frazu o Federalnom zavodu

Imas li ti neki konkretan podatak, i ko si ti.Niko.Zato suti, i ja se ovim bavim 10 tak godina i mnogi ljudi znaju sta sve Jack ima, a ne sta sve Jack laprda, kao neki drugi

Smanji dozivljaje.Hvala
I znam da je dosao da provocira, to se vidi iz aviona.Ali kao i njegova katolicko-vlaska rodbina.I on nema PODATAKA

Razmjeni slobodno podatke, pred svim Bosnjacima.Ili lijepo prestani spamati ovu temu

Hvala

EdinTZ
Član

Post Postao/la EdinTZ » 09 jul 2013 14:49

Odlicno stojimo u Zvorniku, danas mi drug dobio blizance :)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 15:02

Podatci za April su bili proslog mjeseca.Sad je vrijeme za Maj, a postavit cu ove sedmice u prvih 5 mjeseci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2013 15:06

Prestani s trolanjem Nebojsa

Odsad svaka tema off topic, trac i spam, bit ce izbrisana

:lool: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 jul 2013 15:32

odlicno edin tz. I moj jedan jaran uskoro ocekuje prinovu i to u Mostaru, hehe.. Bravo..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 09 jul 2013 17:20

pocelo je vrijedjanje na sve strane.. bice karti za banovice.. vec vidim :)

btw: ja sam protiv vrijedjanja bilo koga ako nije potrebno. sve se moze fino argumentima ukazati. ako onda nije dovodljno onda naravano bye bye banovici :)

a ako neko ne vjeruje da ce demografska i migracijska promjena donjeti neke vece rezultate onda nek malo pazljivije procita sta je bilo prije 10 godina. kakvo je stanje bilo u brckom, na stupu, dosta opstina SBK itd itd..... naravno da ne ide iz dana u dan.. ali kad pogledas period od 10 godina npr. tu se vide veliki pomaci!!!

Odgovorite