☑ Pravila foruma i savjeti

HNK-Mostarski kanton

marli
Član

Re: Neum

Post Postao/la marli » 08 jun 2013 05:55

To je ono o čemu pričam :fes: Živjela dijaspora...

Stanovnici jedinog bh. grada na moru pred početak sezone
Neum bi se s dva miliona maraka mogao pozlatiti!
Neum: Ulaskom Hrvatske u EU očekuje se bolja sezona
FOTO: Arhiva
Neum bi se s dva miliona maraka mogao pozlatiti!

Stanovnici jedinog bh. grada na moru pred početak sezone
Ž2 = Neum bi se s dva miliona maraka mogao pozlatiti!
Ž3 = Da bi se Neum otvorio prema BiH, država, definitivno, mora učiniti mnogo više, kaže Krešić
Ž7 = Neum: Ulaskom Hrvatske u EU očekuje se bolja sezona #neum-objekti 08# (Foto: M. Smajkić)
Ž7 = Mersija Bečić s unucima: Otvorili sezonu kupanja #neum-sezona 08#
Dok većina stanovnika našeg jedinog grada na moru smatra da je cesta Neum - Stolac, za koju Federalno ministarstvo prometa traži kreditna sredstva od 40 miliona KM, jedino rješenje povezivanja s ostatkom BiH, s druge strane, pojedinci smatraju da bi im ulazak Hrvatske u EU mogao donijeti napredak u turističkoj sezoni.
Ž4 = Bolje rješenje
Jer, kako pretpostavljaju, cesta preko Svitave, o kojoj smo pisali, bez obzira na katastrofalno stanje u kojem se nalazi, bit će bolje rješenje od maltretiranja na graničnim prijelazima kroz Hrvatsku.
- Naši ljudi su navikli na loše ceste, pa smatramo da to neće biti toliko veliki problem. Pregrmjet će takvo nešto, u odnosu na pravilnik koji su hrvatski granični policajci već počeli primjenjivati. Vjerujemo da će to u značajnoj mjeri odvratiti bh. građane od ljetovanja u Hrvatskoj. Ali, da bi se Neum otvorio prema BiH, država, definitivno, mora učiniti mnogo više - priča nam Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neuma.
Tako su, kaže Krešić, zadovoljni najavama za sezonu čiji je početak, uprkos svim nedaćama, ocijenjen kao dobar.
- Hotelijeri imaju uhodane grupe, seminare, slijedi Festival animiranog filma (NAFF), koji se tradicionalno održava u ovom gradu. Zatim, Lađarski maraton, Neumsko ljeto i druge manifestacije, a već od ovog vikenda očekujemo veći broj gostiju - kaže Krešić.
Ističe da Neum ima pet kilometara obale i da bi država, uz male investicije, od toga mogla napraviti čudo.
- Država bi sa svega dva miliona KM mogla pozlatiti ovaj grad, da nikome od građana BiH ne padne na um da ode bilo gdje drugo na odmor - dodao je Krešić.
Da Neumljani očekuju bolje dane, govori činjenica da su s radom počele trgovine i ugostiteljski objekti uz plažu, koji su u prethodnom periodu bili zatvoreni.
Potvrdila nam je to Mersija Bečić, koju smo s nevjestom Tinkom i dvoje unučadi zatekli na plaži dok su uživale u ugodnom suncu.
Ž4 = Čisto more
Kako su nam kazale, iz daleke Švedske u koju ih je ratni vihor odnio iz Prijedora i Bosanske Gradiške stigle su prvi put u Neum.
- Obišli smo dosta zemalja i njihovih plaža, ali Neum nam se vrlo svidio, pa smo odlučili kupiti i stan ovdje. Pozitivno smo se iznenadile njegovom ljepotom. Sve je uredno, čisto, sviđa nam se i hrana u restoranima, a čini se da smo i otvorile sezonu kupanja. Svaki dan dolazi sve više ljudi iz BiH i to je pohvalno, jer ovo je jedino mjesto koje imamo na moru - kažu nam.
Ž8 = M. SMAJKIĆ
Ž6 = Razrušeni objekti
- Ovdje ima i desetak srušenih i devastiranih objekata koje treba privatizirati. Ali oni zjape prazni i nikoga nije briga za to. I to treba aktuelizirati - istakao je Krešić.

Dok većina stanovnika našeg jedinog grada na moru smatra da je cesta Neum - Stolac, za koju Federalno ministarstvo prometa traži kreditna sredstva od 40 miliona KM, jedino rješenje povezivanja s ostatkom BiH, s druge strane, pojedinci smatraju da bi im ulazak Hrvatske u EU mogao donijeti napredak u turističkoj sezoni.

Bolje rješenje

Jer, kako pretpostavljaju, cesta preko Svitave, o kojoj smo pisali, bez obzira na katastrofalno stanje u kojem se nalazi, bit će bolje rješenje od maltretiranja na graničnim prijelazima kroz Hrvatsku.

- Naši ljudi su navikli na loše ceste, pa smatramo da to neće biti toliko veliki problem. Pregrmjet će takvo nešto, u odnosu na pravilnik koji su hrvatski granični policajci već počeli primjenjivati. Vjerujemo da će to u značajnoj mjeri odvratiti bh. građane od ljetovanja u Hrvatskoj. Ali, da bi se Neum otvorio prema BiH, država, definitivno, mora učiniti mnogo više - priča nam Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neuma.

Tako su, kaže Krešić, zadovoljni najavama za sezonu čiji je početak, uprkos svim nedaćama, ocijenjen kao dobar.

- Hotelijeri imaju uhodane grupe, seminare, slijedi Festival animiranog filma (NAFF), koji se tradicionalno održava u ovom gradu. Zatim, Lađarski maraton, Neumsko ljeto i druge manifestacije, a već od ovog vikenda očekujemo veći broj gostiju - kaže Krešić.

Ističe da Neum ima pet kilometara obale i da bi država, uz male investicije, od toga mogla napraviti čudo.

- Država bi sa svega dva miliona KM mogla pozlatiti ovaj grad, da nikome od građana BiH ne padne na um da ode bilo gdje drugo na odmor - dodao je Krešić.

Da Neumljani očekuju bolje dane, govori činjenica da su s radom počele trgovine i ugostiteljski objekti uz plažu, koji su u prethodnom periodu bili zatvoreni.

Potvrdila nam je to Mersija Bečić, koju smo s nevjestom Tinkom i dvoje unučadi zatekli na plaži dok su uživale u ugodnom suncu.

Čisto more

Kako su nam kazale, iz daleke Švedske u koju ih je ratni vihor odnio iz Prijedora i Bosanske Gradiške stigle su prvi put u Neum.

- Obišli smo dosta zemalja i njihovih plaža, ali Neum nam se vrlo svidio, pa smo odlučili kupiti i stan ovdje. Pozitivno smo se iznenadile njegovom ljepotom. Sve je uredno, čisto, sviđa nam se i hrana u restoranima, a čini se da smo i otvorile sezonu kupanja. Svaki dan dolazi sve više ljudi iz BiH i to je pohvalno, jer ovo je jedino mjesto koje imamo na moru - kažu nam.

Razrušeni objekti

- Ovdje ima i desetak srušenih i devastiranih objekata koje treba privatizirati. Ali oni zjape prazni i nikoga nije briga za to. I to treba aktuelizirati - istakao je Krešić.

atif
Član

Post Postao/la atif » 22 jun 2013 12:52

NEUM - Narednog vikenda Hrvatska će ući u Evropsku uniju (EU) i vrijeme kada su građani Bosne i Hercegovine u tu zemlju mogli ulaziti samo sa osobnom iskaznicom i bez većih kontrola, past će u zaborav, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Republika Hrvatska nakon 1. jula 2013. godine postaje punopravna članica EU, te se u skladu s tim prilagođavaju i uvjeti za ulazak stranih državljana u ovu zemlju, pa tako i državljana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH)

Budući građanima Bosne i Hercegovine ne trebaju vize za ulazak u EU, bh. građani koji imaju tzv. biometrjske pasoše neće trebati vize.

Državljani Bosne i Hercegovine koji su, pak, nosioci pasoša koji ne sadrži biometrijske podatke moraju prije prelaska granice s Republikom Hrvatskom imati osiguranu vizu za ulazak u zemlje članice Šengenskog sporazuma.

Mnoge bh. građane frustriraju dešavanja uoči ulaska Hrvatske u EU. Otvoreno komentiraju kako će njihova zemlja zbog neodgovornih političkih elita definitivno postati izolirani otok zapadnog Balkana, pa strahuju što ta činjenica donosi.

Do sada je priča o EU za većinu njih bila imaginacija sačinjena od kompliciranih procedura čudnih zahtjeva koji pristižu od još čudnijih ljudi iz Bruxellesa, a danas je život izvan EU veliki izvor problema za "malog čovjeka" u BiH.

Građani BiH koji se pripremaju za ljetovanje se tako boje velikih gužvi i dugih čekanja na granici između BiH i Hrvatske, rigoroznih i brojnih kontrola i zahtjeva graničara. Ima i onih koji se pitaju kako do imovine koju imaju u Hrvatskoj...

Upravo zbog strožijih uvjeta za prelazak granice EU, odnosno Hrvatske, ali i zbog ekonomske krize, mnogi građani Bosne i Hercegovine će, kako se pretpostavlja, ljeto provoditi upravo u jedinom bh. gradu na moru, Neumu.

Turistički radnici u Neumu zadovoljno trljaju ruke i vjeruju da će vrhunac sezone biti upravo juli mjesec kada Hrvatska ulazi u EU. Vjeruju da će Neum imati velike koristi od ulaska Hrvatske u EU. Svjesni su da će mnogi htjeti da izbjegnu gužve i neugodne kontrole, te da dođu do Neuma, makar išli i ''kozijim stazama'', kako neki opisuju asfaltiran, ali uzak seoski put, koji preko bh. teritorija vodi ka morskoj obali te zemlje.

Osam dana uoči ulaska Hrvatske u EU, građani BiH već pristižu u Neum. Ima ih iz svih dijelova zemlje: Zenice, Sarajeva, Sanskog Mosta, Tuzle... No, nisu sami, ima tu i građana iz pojedinih država srednje i zapadne Evrope.

''Ovo je naša destinacija, ovo je bh. more i trebamo te resurse koristiti. Ovo je trenutak kada i građani BiH trebaju shvatiti važnost države i njenih institucija, te da od njih traže odgovorno ponašanje da ne bi zapadali u ovakve probleme i neugodnosti'', kazao je agenciji Anadolija državljanin BiH koji provodi vikend u Neumu.

Neki od njih su, reporteru agencije Anadolija, kazali da se dobro osjećaju u Neumu, ali da očekuju da vlasti FBiH i države mnogo više porade kako bi se, nakon deset godina, napokon izgradio moderniji put prema Neumu. Takvi nagovještaji iz Vlade FBiH već su stigli. Doduš kasno, jer Hrvatska već idućeg vikenda ulazi u EU.

Neum je grad na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine. Nalazi se na području turističke regije južnog Jadrana, te je jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more.

Povoljni klimatski uvjeti, pored kupanja i sunčanja, omogućuju gotovo tokom sedam mjeseci godišnje i klimatsku terapiju, koju čine čisti primorski zrak, šetnje obalom, te bavljenje raznim sportovima na vodi itd.

Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 65 kilometara, od Mostara 70 kilometara, od Ploča i Metkovića po 30 kilometara.

Neum raspolaže sa 7.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uslovi za ugodan boravak tokom čitave godine. Poznati su neumski hoteli ''Stella'', ''Sunce'','' Zenit'', ''Neum'' i drugi.

Tu su i Dom zdravlja, pošta, banke i mali privatni restorani koji obogaćuju hotelsku ponudu, kao i mreža trgovina. Gostima se nude i izletnička putovanja autobusom i brodom u susjedna turistička mjesta (Dubrovnik, Mostar, Međugorje, Hutovo blato).

(AA)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jun 2013 14:56

@ Bilbo

Mostar je osiguran.To je nas grad.Sarajevo nije osigurano.Vise okupatora imas danas u Sarajevu nego u Mostaru.Onaj nas dio ima samo 1 pravoslavnu crkvu i to je to.Nema sanse da im neko izgradi kapelicu u Sjevernom Logoru ili katolicku crkvu, niti je u planu takvo sta.A u Sarajevu se utrkavaju ko ce napraviti u Grbavici, Dobrinji, Alipasinom crkvu.Sva su to naselja gdje ih je manje od 5% nesto slicno Neumu, ali niis vidio da su Neumske ustashe nesto rijesile da prave dzamiju kao sto mi redamo crkve katolicke po Rajvosu za njih

Ovo je dobar znak, da nece biti sverca cigarama, stokom, ljudima, mercedesima..Zadovoljan sam jer skutorija je imala jak natalitet i ekonomiju sto decenijama nije placala porez i jos su svercovali svim i svacim u ratu.Zato su se i obogatili.No, sad dolazi Sengenska granica i nece biti vise malverzacija niti oko glasanja ili skolstva ili bilo cega.Vrijeme mora da bude ove deceije.Kad se mora nesto napraviti za Neum.
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jun 2013 15:02

U Neumu bez motela, hotela, vikendica.Imas oko 800 stanova u rukama Bosnjaka

Mi drzimo 4 motela, 1 benzinsku, drzimo i cevabdzinicu a u planu je i zlatara.Sve ovo ce ti potvrditi i Vinko Bacic predsjednik njihove turisticke zajednice

Takodjer ukradeni su nam i objekti hotela Sunce, kao i jos neki objekti koji su privatizovani u ratu.

Mi prvi put imamo jaku kupovnu moc.Bio sam zapanjen kad sam cuo da Bosnjaci iz Sarajeva su fakat kupili Konjic, neki tamo i odlaze jednom sedmicno.Imaju vikendicu.Mislim na njihova katolicka sela.Jaka dijaspora je takodjer sad kod nas prisutna, i nije to problem uzeti stan i u Neumu

Sad kad mi ne bi isli u Neum par godina.Onda bi tek vidio navalu prodaje stanova od strane ustasha, jer Hrvatska im je zatvorila granicu i rijeko ko iz Hrvatske ljetuje u Neum, a gradic prezivljava bas zbog Bosnjaka.I sve je do nas a ne do Hrvatske ovdje

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 24 jun 2013 16:41

Proces naseljavanja Neuma je počeo a razlog za to vidim već u činjenici u vidu pisma presjedavajućeš OV Neuma/Nehuma :rocky: ....
Čim Bošnjaci pređu 500 duša džamija dolazi sa il bez odobravanja hrvata....jača će Neum politički,kulturno al sve po bošnjački čim se napravi cesta koja će kvalitetno povezivati Neum sa Stocem i Čapljinom...

Pojedini Bošnjaci će kupiti imanja u oklonim selima i na istim proizvodit halal prirodne proizvode jer Neum već sad a pogotovo u budućnosti će imati potrebe za zadovoljavanjem potreba halal turizma a samim tim će biti potreba za džamijom...INŠALLAH!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 24 jun 2013 18:46

Odlično je da naši turisti ove godine idu u Neum, znam ih par već koji su bili dole, a ne na hrvatsku obalu.. Kako će biti poslije 1.7., vidjećemo..

Ali treba i pratiti kome ostavljati pare u Neumu, treba kod naših ljudi dole noćiti i ostavljati im lovu..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 24 jun 2013 18:48

Vatandzija89 je napisao/la:Proces naseljavanja Neuma je počeo a razlog za to vidim već u činjenici u vidu pisma presjedavajućeš OV Neuma/Nehuma :rocky: ....
Čim Bošnjaci pređu 500 duša džamija dolazi sa il bez odobravanja hrvata....jača će Neum politički,kulturno al sve po bošnjački čim se napravi cesta koja će kvalitetno povezivati Neum sa Stocem i Čapljinom...

Pojedini Bošnjaci će kupiti imanja u oklonim selima i na istim proizvodit halal prirodne proizvode jer Neum već sad a pogotovo u budućnosti će imati potrebe za zadovoljavanjem potreba halal turizma a samim tim će biti potreba za džamijom...INŠALLAH!!
bravo vatandzija. HALAL TURIZAM je kljucna rijec ako hocemo dzamiju sto prije da dobijemo u neumu. znaci prvo treba jedan halal hotel (hrana, bez alkohola itd), sa halal plazom. i onda ce automatski biti potreba i da se klanja dzuma u nekoj dzamiji..

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jun 2013 00:23

Nas cilj mora da bude izlazak na more ovog stoljeca.Ako ga ja ne dozivim, onda ce ga dozivjeti neko mladji.Mi smo bez Neuma, odsjeceni u svakom pogledu.Strateski cilj danas mora da bude usmjeren ka tom mjestu.S, ovladavanjem Neuma, mi izbijamo na more, pravimo od Ravnog bezrijedni komad krsa, i mozemo se spustiti prema Trebinju, ali i Nevesinju
Nije Mostar nesto sto je najvaznije, jer ustashe misle da jeste.Nego bas Neum

Mi smo prezivjeli agresiju, iako u nekim krajevima bas i ne, primjer Prozora.Ali, ono sto smo pokazali je da smo igrac.Mi moramo da cilj Ibrahima Busatlije stvorimo i realizujemo

Neum je odsjecen.To je dobro za nas, mislim prometno.Niko nece pored onoliko Hrvatskog mora od Pule do Makarske, da ljetuje u Neumu.Zato, moramo gledati kako i koju opciju.I koji put da uzmemo to

Ja ne vjerujem da cu dozivjeti nas Bosnjacki Neum, ali to moramo ponavljati i realizovati.Ako su cifuti vikali 2000 godina.Dogodine u Jerusalemu.Mozemo i mi ovog stoljeca da napravimo nesto.Pravljene tanjura, posuda i casa gdje Neumska dzamija i distribucija mora da bude masovna po svim nasim gradovima, pa makar i malo slagali ljudima dole.Vazno je da odmah taj kraj pristupamo, kao da je nas

I ja se slazem.Islamska knjizara je takodjer dobar projekt.Ne znam imamo li kakvu benzinsku.Dole bi Hifa trebao da otvori koju pumpu

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 25 jun 2013 08:49

Jack je napisao/la:Nas cilj mora da bude izlazak na more ovog stoljeca.Ako ga ja ne dozivim, onda ce ga dozivjeti neko mladji.Mi smo bez Neuma, odsjeceni u svakom pogledu.Strateski cilj danas mora da bude usmjeren ka tom mjestu.S, ovladavanjem Neuma, mi izbijamo na more, pravimo od Ravnog bezrijedni komad krsa, i mozemo se spustiti prema Trebinju, ali i Nevesinju
Nije Mostar nesto sto je najvaznije, jer ustashe misle da jeste.Nego bas Neum

Mi smo prezivjeli agresiju, iako u nekim krajevima bas i ne, primjer Prozora.Ali, ono sto smo pokazali je da smo igrac.Mi moramo da cilj Ibrahima Busatlije stvorimo i realizujemo

Neum je odsjecen.To je dobro za nas, mislim prometno.Niko nece pored onoliko Hrvatskog mora od Pule do Makarske, da ljetuje u Neumu.Zato, moramo gledati kako i koju opciju.I koji put da uzmemo to

Ja ne vjerujem da cu dozivjeti nas Bosnjacki Neum, ali to moramo ponavljati i realizovati.Ako su cifuti vikali 2000 godina.Dogodine u Jerusalemu.Mozemo i mi ovog stoljeca da napravimo nesto.Pravljene tanjura, posuda i casa gdje Neumska dzamija i distribucija mora da bude masovna po svim nasim gradovima, pa makar i malo slagali ljudima dole.Vazno je da odmah taj kraj pristupamo, kao da je nas

I ja se slazem.Islamska knjizara je takodjer dobar projekt.Ne znam imamo li kakvu benzinsku.Dole bi Hifa trebao da otvori koju pumpu
Inšallah, da tako bude.

Btw, Hifa je akronim imena i prezimena vlasnika (braće) tog tešanjskog lanca od 36 pumpi:

Hajrudin,
Hasan,
Husein,
Izudin,
Fahrudin,
Ahmetlić.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 jun 2013 10:55

Noele , to si nam pričao 100 puta.. :gut:

:stareci:

Trebalo je biti HHHIFA. :respekt:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 25 jun 2013 14:11

amkos je napisao/la:Noele , to si nam pričao 100 puta.. :gut:

:stareci:

Trebalo je biti HHHIFA. :respekt:
:glasses: :sofa:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

marli
Član

Post Postao/la marli » 28 jun 2013 10:03

atif
Član

Post Postao/la atif » 29 jun 2013 13:39

Gdje je ovdje sad bila srušena džamija?

adresa je: Polaće-Bare, 88390

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 jun 2013 15:04

hamza je napisao/la:Gdje je ovdje sad bila srušena džamija?

adresa je: Polaće-Bare, 88390
Tamo gdje je sad autobuska stanica u Neumu i gdje su izgradili hotel i konzum u Neumu. ako to mislis.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 02 jul 2013 07:25

slika

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jul 2013 08:00

Nije dobro sto je gore iznad magistrale, ljepse bi bilo da je dole u naselju. A ako bude potrebno mozemo jos jednu gore napraviti vecu sa nekim islamskim centrom.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 jul 2013 08:11

Bolje je iznad magistrale da se ne gledaju gologuze žeMske, bolje je kad je mir i tišina.

Ne znam kakvo je stanje kod katolika, kod njih fratar može direktno gledati koke u onom hotelu ispred i odmah u crkvu. :what: :|

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jul 2013 09:18

amkos je napisao/la:Bolje je iznad magistrale da se ne gledaju gologuze žeMske, bolje je kad je mir i tišina.

Ne znam kakvo je stanje kod katolika, kod njih fratar može direktno gledati koke u onom hotelu ispred i odmah u crkvu. :what: :|
ma nevidi se nista od kuca. Koje bio u Neumu zna da se od prvog reda kuca nista nevidi. Jedino ako imas dvogled i to malo bolji i trazis po moru. Nama u Neumu trebaju 3-4 dzamije manje i jedan veliki islamski centar. Nesto slicno kao u Ulcinju, gdje imas isto 4 dzamije u vise naselja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 02 jul 2013 12:43

moja je zelja da se u Neumu izgradi jedno veliko etno naselje sa tradicionalnim bosnjackim kucama iz hercegovine i Bosne,a u sklopu tog naselja, da bude izgradjena dzamija sa hamamom i skolom i dizajnu Gazi Husref begove dzamije i mekteba,mozda uz to i jedna lijepa replika sarajevske vijecnice to bi poguralo turizam Neuma definitivno

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jul 2013 12:51

DZamija je bolje da bude tamo, da dominira selom.A, Neum je selo.A, ne unutar dolinice, okruzen njihovim kucama.Idealan photoshop, i ja sam se umalo uzivio da ima dzamija u Neumu

Odgovorite