☑ Pravila foruma i savjeti
-
Jack
- Administrator
Mladi odlaze, nepotizam, korupcija i financije jedni od uzroka.
U Žepču hvalospjevi od načelnika, a istina je sasvim nešto drugo!
Načelnik općine Žepče, Mato Zovko govori o zaustavljenom odlasku mladih ljudi iz Žepča.
Naglašava kako je KORONA zaustavila iseljavanje i da se ljudi vraćaju.
Zašto načelnik općine Žepče ne govori istinu i obmanjuje samog sebe i sve nas?
U gostovanju na RTV HB je hvalio Žepče kao da je Švicarska, a mnogi znaju kakva je situacija u toj općini.
Mnogi Hrvati Zepca kazu da je Zovko raselio vise Hrvata iz Zepca nego svi korpusi Muslimanske Armije
I jos pride kazu da u Zepcu pola Hdz se je raspalo.Tako vjerujte Hrvatskim izvorima.Jacku.Fadilu i Sulejmanu
Kako god

-
Jack
- Administrator
-
Jack
- Administrator
Totalni kolaps katolika u Livnu
Danas su I Ostali bez Doktora

-
Drina
- Član
Ne trebaju te prevelike zgrade. 4-5 spratova max je najbolje. I sto vise sirine izmedu zgrada. Nemamo mi prenapucenost pa da moramo gurati sto vise ljudi u jednu zgradu kao Hong Kong. Bolja je humanija izgradnja jer je ugodnija za zivot.
Te velike nebodere nabiti samo u jedan dio grada gdje bi se podigao neki biznis centar.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
-
bosnaprkosna
- Član
Postao/la bosnaprkosna » 06 jul 2026 07:51
Jesu li ovo nase zgrade tj je li investitor nas ili je šokac
-
saraylija
- Član
bosnaprkosna je napisao/la: ↑06 jul 2026 07:51
Sve na istočnoj strani je od naše ruke.
Ne znam da li ti je promakla vijest ali pravimo i akvarij sa zapadne strane aerodroma.
Ali nisam zadovoljan. Prošlo je 30+ godina i nismo uradili ništa značajno osim što smo podebljali prisustvo u trokutu Jajce Sarajevo Tuzla.
Jedino pozitivno u ovom egzodusu je što ti neće biti do zuba naoružanih šokaca koji će praviti kojekakve zajednice.
-
beco
- Član
Za zgrade se spominje Emir Spahic i neki Catic (vjv ima jos tu ljudi).
-
Jack
- Administrator
bosnaprkosna je napisao/la: ↑06 jul 2026 07:51
Da
Juzni logor bivsa tvornica duhana
-
bosnaprkosna
- Član
Postao/la bosnaprkosna » 06 jul 2026 15:03
Super,drago mi je to cuti,nekako iz vijesti stvori se osjecaj i zbog prepisivanja one hidrocentrale,namjere da premjestaju granice naselja,ovog oko deponije smeca,gradnje onog kazalista dvorane itd da ustase dosta odlucuju o svemu cak i na nasoj strani,tao da drago mi je ta to zapravo nije slucaj da se zna da na istocnoj strani nemaju sta da traze

-
Jack
- Administrator
bosnaprkosna je napisao/la: ↑06 jul 2026 15:03
Super,drago mi je to cuti,nekako iz vijesti stvori se osjecaj i zbog prepisivanja one hidrocentrale,namjere da premjestaju granice naselja,ovog oko deponije smeca,gradnje onog kazalista dvorane itd da ustase dosta odlucuju o svemu cak i na nasoj strani,tao da drago mi je ta to zapravo nije slucaj da se zna da na istocnoj strani nemaju sta da traze
Slabo oni kupuju i tamo gdje su vecina.Od cirka 2200 napustenih stanova,citaj prazni.Njih 1900 tinjak+ je na podrucju zapadnog dijela Mostara.Ovo su stambene jedinice mahom zgrade.Sto znaci da dijaspora Bosnjacka u Mostaru u velikoj vecini nije prodala stanove po Skandinaviji..i jos nekim dijelovima.Za naprimjer razliku od Prozora gdje stvarno jesu
Ako oni ne mogu da tzv gospodarski uzmu tih cirka 2000 stanova na zapadu Mostara.Kako misle da uzimaju nove stanove?Nema smisla

-
BosnjackaHercegovina
- Član
Postao/la BosnjackaHercegovina » 06 jul 2026 23:50
Pa vidi. Ima tu malo više matematike. Nije da ne mogu nego vlasnici tih stanova imaju dovoljno para da im se ti stanovi i ne prodaju.
Znam porodicu, Bošnjaci, koji imaju stan baš na Zapadnoj Strani među tim novijim naseljima (čitaj komunističke zgrade). I ljudi žive u Americi odavno. Njima je taj stan sitniš. Odu dole ljeti. I to je to. Mogu oni kupiti još dva da hoće. Zato im se taj stan i ne prodaje. Nema razloga za prodaju.
Stanovi su na zapadnoj strani prodavani tek odmah poslije rata kad narod stvarno nije imao para i kad se i dijaspora patila. Danas, malo kome iz dijaspore treba da proda stan u zapadnom dijelu Mostara.
Znam još jednog koji se vratio iz dijaspore pa još i kupio i dodatni stan na zapadnoj strani. Ima takvih slučajeva više.
Vidi… u glavama Mostaraca Bošnjaka je da je to naš grad. Ne može meni neki krkan s Čula određivat šta ću ja radit u Mostaru gdje su mi i djedovi živjeli. Samo u glavama Hrvata iz Zapadne Hercegovine postoji granica u Mostaru. U mojoj glavi, Mostar je moj. Ne mislim moj u smislu da nema pravo neko drugi da živi slobodno u njemu - ima - nego moj u smislu da meni neće niko braniti ništa u toj uvali.
Samo BiH.
-
bosnaprkosna
- Član
Postao/la bosnaprkosna » 07 jul 2026 03:50
BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑06 jul 2026 23:50
Vidi… u glavama Mostaraca Bošnjaka je da je to naš grad. Ne može meni neki krkan s Čula određivat šta ću ja radit u Mostaru gdje su mi i djedovi živjeli. Samo u glavama Hrvata iz Zapadne Hercegovine postoji granica u Mostaru. U mojoj glavi, Mostar je moj. Ne mislim moj u smislu da nema pravo neko drugi da živi slobodno u njemu - ima - nego moj u smislu da meni neće niko braniti ništa u toj uvali.

-
Steve_Rogers
- Član
Postao/la Steve_Rogers » 07 jul 2026 07:26
Gradiliste je ovdje na Tekiji i to veliko, ali i lagano dole u Dolini sunca, preko puta bolnice Dr. Safet Mujic - Juzni logor. S juzne strane ceste koja povezuje Juzni logor direktno s magistralom je izgradjeno 4 ili 5 grada. U pitanju su sestospratnice, gdje je prizemlje poslovni prostori, a ostali 5 spratova su stabeni dijelovi. Sa sjeverne strance ceste izgradjene su dvije zgrade, mislim da su desetospratnice, prizemlje poslovni prostori, ostalih 9 spratova stambene jedinice. Tako da je juzni dio Mostara (nas kraj) trenutno najvece gradiliste u Mostaru.
I jos ce se graditi. Taj plato iza cetiriju ili pet zgrada s juga te ceste-poveznice koja se tek treba urediti pravo je velik. Ondje komotno moze stati mali grad. Mi imamo prostora graditi s nase strane (Sjeverni logor bi tek bio posebna prica), dok skuce tamo uglavnom ruse staro i grade vece. Ali da, cio Mostar je nas.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
-
noel malcolm
- Član
Postao/la noel malcolm » 09 jul 2026 07:49
Dragica Lončar i njen muž Mićko u svojim poznim godinama napustili Tešanj i otišli za kćerkama u Beograd. Kćerke su tamo otišle na studij i ostale. Kuću i pet duluma okućnice u tešanjskom prigradskom naselju Kulica prodali su porodici iz Teslića za šezdeset hiljada eura.
-
Jack
- Administrator
Steve_Rogers je napisao/la: ↑07 jul 2026 07:26
Gradiliste je ovdje na Tekiji i to veliko, ali i lagano dole u Dolini sunca, preko puta bolnice Dr. Safet Mujic - Juzni logor. S juzne strane ceste koja povezuje Juzni logor direktno s magistralom je izgradjeno 4 ili 5 grada. U pitanju su sestospratnice, gdje je prizemlje poslovni prostori, a ostali 5 spratova su stabeni dijelovi. Sa sjeverne strance ceste izgradjene su dvije zgrade, mislim da su desetospratnice, prizemlje poslovni prostori, ostalih 9 spratova stambene jedinice. Tako da je juzni dio Mostara (nas kraj) trenutno najvece gradiliste u Mostaru.
I jos ce se graditi. Taj plato iza cetiriju ili pet zgrada s juga te ceste-poveznice koja se tek treba urediti pravo je velik. Ondje komotno moze stati mali grad. Mi imamo prostora graditi s nase strane (Sjeverni logor bi tek bio posebna prica), dok skuce tamo uglavnom ruse staro i grade vece. Ali da, cio Mostar je nas.
Cirka 750 stanova
140 stanova Juzni Logor
Novo naselje 8 zgrada cirka 350 stanova
Santiceva zgrada

Donja Mahala zgrada
Onda 1 zgrada Carina naselje
Ovo je bez Razvitka I bez Sjevernog Logora
-
Gorcin
- Član
Biće cca 18 stanova useljeno. Ostalo će se izdavat na dan, dva ili tri, a dobar dio će qcu svirat.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
-
BosniaUser
- Član
Gorcin je napisao/la: ↑09 jul 2026 16:28
Biće cca 18 stanova useljeno. Ostalo će se izdavat na dan, dva ili tri, a dobar dio će qcu svirat.
Tako je to u svim sredinama
Iseljavanje je učinilo svoje
-
Jack
- Administrator
Naravno ali veci gradovi ce uvijek dobijati vise stanovnika.Nego manji naprimjer Prozor.Ta vukojebina je imala preko 1800 Hrvata osnovaca sk 2002/2003 da bi taj broj sad pao na cirka 530 tak prosle skolske 2025/2026.Sad imaju manje osnovaca nego u Jablanici kod nas.Raspad.Turisticki gradovi tipa Mostar da ima pametnijih ljudi dole vidi hotel Neretva,Marriot prave se kao Skadar na Bojani.Nekih 100 tinjak godina.Bosnjaci bi imali jos vise koristi ali dzaba.Ucinak im nije solidan po tom pitanju
Djelom ce ti stanovi ostati prazni ali bit ce daleko vise useljenih stanova nego sto mislite
-
Gorcin
- Član
Samo karikiramo.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...