Politika katoličkih separatista
Re: Politika katoličkih separatista
Politički lideri iz reda H i S će uvijek morati imati pečat Beograda i Zagreba.
Bilo šta što ima veze sa glavnim gradom države je etiketiran kao izdajica, halalac itd.
Bilo šta što ima veze sa glavnim gradom države je etiketiran kao izdajica, halalac itd.
- Steve_Rogers
- Član
To je tako otkako su katolike pohrvatili, a pravoslavne posrbili. To je bilo i za vrijeme AU, i tokom "kraljevine" Jugoslavije, a ponovo i od dvostruke agresije na Bosnu i Hercegovinu. Oni su produzena ruka politickih Beograda i Zagreba. Samo sto je Zagreb imao manji apetit do unazad 6 godina, kada je pod vodstvo ustase Plenkovica krenuo na sve ili nista.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Aktivirali su se jer su prodali Posavinu i srednju Bosnu ali sada im izgleda demografski izmiču Mostar i Stolac, te su shodno tome pojačali ustašočetničku saradnju.
- Steve_Rogers
- Član
Mostar akoBogda prije no kasnije, a za Stolac se moramo malo potruditi, jer nas narod dole rijetko gdje ima raditi, osim u ugostiteljstvu, turizmu i trgovini. I poljoprivreda, naravno. Zato uvijek apelujem nasim ljudima da svrate u Stolac, kupuju u nasim marketima i uzimaju domace proizvode od nasih ljudi, da jedu u nasim lokalima, prenoce kod Bosnjaka, ukljucujuci i hotel Stolac. Slicno vazi i za Pocitelj. I finansijska i generalno podrska treba nasem narodu, kako dole na jugu, tako i u Srebrenici, na cijelom istoku, u Glamocu, Kozarcu, Prijedoru, Doboju, Kotorskom itd.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Vrijeme curi, radikalnost se povećava. Stranka u vlasti Članice NATO i EU se otvoreno miješa u unutrašnje pitanje BiH. Ne samo to, već i potencijalno oružani sukob koja će uspostaviti već osuđenu zločinačku tvorevinu!Ultradesničarska stranka iz Hrvatske traži treći entitet u BiH: "Ovo je posljednji trenutak prije radikalnih rješenja"
Cilj ustašočetničke osovine je da bez ispaljenog metka ostvare svoje ciljeve, da oslabljeni Bošnjaci pristanu na sve!
Neće to baš tako ići.
Neće akobogda!saraylija je napisao/la: ↑01 jun 2026 16:37Vrijeme curi, radikalnost se povećava. Stranka u vlasti Članice NATO i EU se otvoreno miješa u unutrašnje pitanje BiH. Ne samo to, već i potencijalno oružani sukob koja će uspostaviti već osuđenu zločinačku tvorevinu!Ultradesničarska stranka iz Hrvatske traži treći entitet u BiH: "Ovo je posljednji trenutak prije radikalnih rješenja"
Cilj ustašočetničke osovine je da bez ispaljenog metka ostvare svoje ciljeve, da oslabljeni Bošnjaci pristanu na sve!
Neće to baš tako ići.
Sanel Kajan traži zaštitu: Stigla mi je koverta s metkom i fotografijom moje djece, izmjestio sam porodicu iz Mostara
Kajan je istakao da on i njegova porodica doživljavaju progon te da se na zgradama i fasadama ispisuju prijetnje i pozivi na njegovo ubistvo.
"U Mostaru, gradu za koji se borim, javno, u fizičkom i online prostoru, poziva se na moje ubistvo i ubistvo moje porodice. Moja supruga i troje djece preživljavaju progon, prijetnje i uvrede. Preko ugrožavanja supruge na radnom mjestu, pa sve do sramotnih poziva na skrnavljenje groba mog rahmetli oca, branioca ove države. Zbog direktne ugroženosti, bio sam primoran da svoju porodicu izmjestim iz Mostara, više puta", naveo je Kajan.
Istakao je da je na nekoliko lokacija u Mostaru ispisano "Ubijte Sanela Kajana". Kajan je rekao da je javno objavljena njegova adresa, kuća, te radno mjesto supruge.
"Moj otac je poginuo kao pripadnik Armije BiH. Javno se objavljuje lokacija gdje je ukopan i poziva se na skrnavljenje groba mog oca. Objavljuje se radno mjesto moje supruge. Slike moje maloljetne djece su preplavljene društvenim mrežama. Slikani su na odmorima. Meni je poslana njihova fotografija s metkom u koverti", rekao je Kajan.
Ono što je posebno alarmantno jeste što Kajan tvrdi kako se nadležni nisu aktivirali da pronađu počinioca iako je prijavljen.
Naglasio je da se obraćao FUP-u i MUP-u HNK, ali da rezultata nije bilo.
"Zbog toga su moja supruga i djeca primorani da budu izmješteni iz mog Mostara. Kada ja, kao zastupnik u Parlamentu FBiH nemam zaštitu od institucija, šta će reći običan građanin. Nije mi jednostavno o ovome govoriti", rekao je Kajan.
Govorio je kako ga i nakon što je pokazivao gnusne prijetnje i uvrede te fotomontaže kako leži mrtav, niko nije kontaktirao.
"Ovo je samo vrh ledenog brijega s čim se suočava moja supruga i troje maloljetne djece. Tražim zaštitu od institucija kojima vjerujem. Molim FUP da mi pomogne jer će biti kasno kada padne mrtva glava. Ovo nije preuveličavanje. Ne mogu zbog istrage, i zahvaljujem Tužilaštvu BiH i HNK što su napokon smogli hrabrosti i pronašli vremena da se pozabave ovim s čime se suočava moja porodica", kazao je.
Prijava koju je federalni zastupnik Sanel Kajan uputio nadležnima
Prijava koju je federalni zastupnik Sanel Kajan uputio nadležnima
U objavi na svom Facebook profilu, Kajan je priložio i krivičnu prijavu koju je uputio nadležnima.
"Sve ovo je pokrenula osoba koju smatram najviše odgovornom za sve gnusne prijetnje kojima smo godinama izloženi. Ona je ta koja je proširila plamen mržnje, targetiranja i prijetnji. Policija i tužilaštvo su detaljno upoznati o sumnji ko bi to mogao biti - dostavljeno je ime, prezime i adresa. Uprkos desetinama mojih obraćanja i apelima institucijama, do privođenja te osobe još uvijek nije došlo", rekao je.
Ističe da je istraga konačno pokrenuta, ali da traži konkretna djela i hitno privođenje odgovornih.
"Poručujem onima koji stoje iza ovoga, kao i onima koji svojim neradom saučestvuju u ovom teroru: neću odustati dok se odgovorna osoba ne privede pravdi! I jutros sam poslao prijavu MUP-u HNK. Više ni ne brojim koju po redu! Na MUP-u HNK je odgovornost da napokon urade nešto što ima konkretan rezultat, kada je riječ o prijetnjama kojima sam izložen", napisao je Kajan.
- Steve_Rogers
- Član
Ali nikad se vise nisu angazovali nego sad preko drustvenih mreza da botuju, revidiraju historiju i iznose lazi u kojima su oni zrtve i branioci, predstavljajuci tako Bosnjake u najgorem svjetlu. Nevjerovatna je ta kolicina ljudi. Instruisu ih i angazuju preko crkve, fasisticke tzv. HB televizije, Viber grupa itd. To laze od 17 do 77 godina. Zahvaljujuci Bosnjacima drzava Bosna postoji te zahvaljujuci nama ta klerofasisticka manjina ima ovu drzavu u kojoj imaju povlasten status, jer da zive u Hrvatskoj bili bi samo obicni gradjani, a ne ovako zasticeni kao bijeli medvjedi. Sekta nezahvalna.
NE HRANI ZMIJU!
Da, ima ih pun botova na X-u. Vjerovatno u historiji, nikad veće zanimanje o dnevno-političkim-kulturološkim-sportskim-ekonomskim dešavanjima kod Bošnjaka.
Ima njih koji dosta vode porijeklo iz srednje Bosne, Kakanj, Vareš, Bugojno pa je život na jugu ostavio gorak ukus.
Ima ih koji su zapali u islamofobičnom začaranom krugu, te im je to jedini identitet u životu iako vrlo rijetko sreću muslimana, osim ako ne živi u mješovitom mjestu.
Ima ih koji su povjerovali u HDZ propagande o ugroženosti i biranju "njihovog" člana predsjedništva. Iako je ovo lijep izgovor i ugodno s korisnim jer su zadojeni mržnjom prema drugačijem.
Ima i velika većina jastrebova u "križarskom" elementu i mega osvajačkim snovima bilo to politički ili teritorijalno. Postoji neka želja za novim pobjedama, jer Oluja je sad već davno bila?
Ima njih koji dosta vode porijeklo iz srednje Bosne, Kakanj, Vareš, Bugojno pa je život na jugu ostavio gorak ukus.
Ima ih koji su zapali u islamofobičnom začaranom krugu, te im je to jedini identitet u životu iako vrlo rijetko sreću muslimana, osim ako ne živi u mješovitom mjestu.
Ima ih koji su povjerovali u HDZ propagande o ugroženosti i biranju "njihovog" člana predsjedništva. Iako je ovo lijep izgovor i ugodno s korisnim jer su zadojeni mržnjom prema drugačijem.
Ima i velika većina jastrebova u "križarskom" elementu i mega osvajačkim snovima bilo to politički ili teritorijalno. Postoji neka želja za novim pobjedama, jer Oluja je sad već davno bila?
- Steve_Rogers
- Član
Preopsjednuti su Bosnjacima, istina, odavno jos na klerofasistickom forumu "hercegbosna", a onda se to prosirilo i na mreze. To su unisoni copy paste komentari, ne samo s laznih profila, vec mnogo njih s pravih. Opsjednutost Bosnjacima, islamom, unistenjem Bosne i nimalo se ne stide te svoje opsjednutosti, a pomisao na pogledati se u ogledalo i zapitati se zasto im je zivot toliko jadan misaona je imenica.saraylija je napisao/la: ↑12 jun 2026 03:13 Da, ima ih pun botova na X-u. Vjerovatno u historiji, nikad veće zanimanje o dnevno-političkim-kulturološkim-sportskim-ekonomskim dešavanjima kod Bošnjaka.
Ovo za islamofobiju i jedini identitet si u potpunosti upravu. Da budemo iskreni, za Oluju nije zasluzena pohrvacena masa Bosnjaka i pokatoliceni Vlasi iz Hercegovine, nego Hrvatska uz pomoc Zapada. Oni su se samo prislepali. Jasno je da su 1994. itekako gubili od Armije RBiH.
Ima li na X-u Bosnjaka koji im odgovore? Jer vidim da je nas narod mahom pitomiji i nespreman na njihove silne uvrede, ne zato sto nemamo cim, itekako imamo da ih izuvamo iz cipela, nego jednostavno nismo dovoljno ucili o njima i njihovim mitovima, a mogli bismo da ih tucemo na svakom cosku.
NE HRANI ZMIJU!
- Steve_Rogers
- Član
Kix.baU selu kod Livna zapaljeno 13 zastava BiH i RBiH: Mještani ih postavili zbog Mundijala, ali su nekome smetale
Mještani sela Golinjevo kod Livna su tokom Svjetskog prvenstva postavili zastave Bosne i Hercegovine i Republike Bosne i Hercegovine na igralište, međutim tokom noći su uništene i zapaljene.
Mještani, koji su postavili zastave, prijavili su incident rano jutros.
Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 Slavko Krišto potvrdio je za Klix.ba da im je prijavljeno uništavanje zastava te je istaknuo kako je riječ o ukupno 13 zastava kako BiH, tako i bivše Republike BiH.
"Ne znajući šta se dogodilo, policijski službenici su izašli na teren i utvrdili činjenice. Kod obližnjeg mosta su pronašli dvije od 13 nestalih zastava. Jedna zastava je pronađena na elektrostupu, koja je bila potrgana uslijed pokušaja da bude nasilno uklonjena te je malo nagorila odozdo. Jedna državna zastava pronađena je blizu igrališta, skoro potpuno spaljena. Ostale zastave nisu pronađene i vjerovatno se nalaze kod nepoznatog počinitelja ili više njih", kazao je Krišto.
On ističe da policija traga za počiniteljima i da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz njihove nadležnosti kako bi utvrdili počinitelje.
O paljenju zastava javnost je prvo obavijestila Gradska organizacija SDA u Livnu, ali su istakli samo paljenje jedne zastave BiH, ne navodeći ostale.
"Oštro osuđujemo paljenje zastave države Bosne i Hercegovine u selu Golinjevo kod Livna kao vandalski čin uperen protiv obilježja države Bosne i Hercegovine", napisali su.
Oni također traže da nadležne institucije hitno rasvijetle okolnosti ovog čina.
"Pozivamo nadležne institucije, prije svega MUP Kantona 10, da u okviru svojih nadležnosti otkriju počinioca vandalskog čina, te da isti bude procesuiran zbog napada na obilježja države Bosne i Hercegovine", poručili su iz gradske organizacije SDA.
NE HRANI ZMIJU!
- Steve_Rogers
- Član
Oni su nepatvoreno zlo koje mora biti uguseno.
NE HRANI ZMIJU!
Uzp pokrenuli inicjativu oduzimanja pasoša hrvatske Emiru Hafizbegoviću zbog govora na ajvatovici protiv velike hrvatske i uzp.
- Steve_Rogers
- Član
Da ima obraza ne bi ni uzeo njihov pasos.
NE HRANI ZMIJU!