☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

bosnaprkosna
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la bosnaprkosna » 28 maj 2026 11:34

Ali eto sta raditi dalje Jack, sta ti predlazes .Evo ja zivim u Sarajevu.I malo cu ispricali situaciju kako ja gledam.Mislim da mi nemamo kapacitet kao narod,previse smo mali neobrazovani,da iznjedrimo neke bitne licnosti,figure,politicare koji imaju bas jak patriotski osjecaj i koji su diplomate politicari,stratezi u pravom smislu te rijeci i koji su koliko toliko pravedni,eticni,dostojanstveni, kojima nije bitnija stranka,vjera,licna korist od drzave. Nazalost ali tako je .
I evo i za ove nove izbore,imas dvije jake struje i par ovih slabijih stranaka koje ne znace nista.I od te obje struje ne zna se koja su gora.Ja sam prije glasao za Sda prvi, i znajuci sta su sve radili,razne afere,mislio sam da su patriote,ali sam se obrzo uvjerio da nisu i :beret: toliko sam ih omrzao da nisam mogao da ih gledam.I zadnje izbore sam glasao ta trojku,nadajuci se da su drugaciji,da donose neku novu svjezinu bar bilo kakvu promjenu,jer su na lokanim nivoima imali nekih kakvih takvih rezultata(neko ce reci populistickih,i nije u krivu ,kao izdvajanja za porodilje,gradski prijevoz,).
I pokazali su da nisu nista bolji od ovih,mozda su cak i gori ali tu je to.Uglavnom se nije pojavio niti jedan politicar kojem je na prvom mjestu drzava,vec svima je licni motiv pa onda sve ostalo.Mozda tu ima rijeci malo i do naseg mentaliteta.Ali o tome drugom prilikom.Uglavnom bar iza rata je bilo tu nekih kapaciteta imako mozda nisu bili dobri politicari ali bar su imali diplome ali prave,ne ove danasnje,doktorate,bili su akademici poput Alije,Slijadzica,Tihica,Lagundzije,Durakovica ali Nijaza itd.Znali su po par jezika,ako nista engleski.Danasnje garniture nazalost rijetko ko i zna engleski koji je postao podrazumjevanje za vodjenje ikakave politike,zavrsavaju se neke diplome po privatni fakulteteima difovima,Travnicima,znaci tu vec vidis da ti ljudi nemaju kapaciteta,i bojim se kako budu ove starije generacije odlazile sve ce biti jos gore.
Tako da vjeruj raspamecen sam ,niti znam za koga bi glasao,sve opcije su lose,a trenutna geopoliticka situacija u kojom se nalazimo odavno nije bila gora,postali smo stara i nebitna tema u tim svjetskim dijalozima,Srbi i Hrvati su u politicnom smislu preuzeli inicijativu tako da iskreno bas sam razocaran cijelokuptnom situacijom a i nama kao narodom i nasom politikom.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 28 maj 2026 17:47

Predlažem da se opet glasa za trojku, svakako su nas sahranili, nek bace još zadnji lopatu i amin.

https://www.klix.ba/biznis/finansije/vl ... /260528149

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /260528160
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 maj 2026 23:08

Najveći dio problema je neukost i zaostalost Bošnjaka kao naroda. To je jednostavno istina.

Bošnjaci veze nemaju od geopolitičkom i geostrateškim kretanjima. Ti imaš ljude u BiH koji i danas vjeruju da bi u slučaju napada Hrvata ili Srba (ili oboje) nas branila Amerika ili Evropa. :joojj: :pih: Također imaš dosta Bošnjaka koji stvarno misle da je BiH opstala zahvaljujući intervenciji zapada - ne, nego je opstala zahvaljujući 200,000 naoružanih Bošnjaka koji nisu bili prijatan prozor zapadu. I zato je stao rat. Samo zato. Pa danas imamo samo 9,200 ljudi u OSBiH od kojih je 50% spremno pucati na BiH.

Neukost Bošnjaka je najveći problem. Ti također i dan danas imaš Bošnjake koji i ne znaju da se situacija u svijetu mjenja toliko brzo da bi zapad mogao za 20-30 godina kompletno postati periferija istoku i da je EU, u tom svemu, jedno veliko ništa. Također ne znaju ni da je NATO pred totalnim rasulom a možda i raspadom. Imaš ljude koji su jednostavno politički nepismeni. Umjesto da Bošnjaci stvaraju veze s Turskom i Pakistanom koji su od posebnog značaja Kini i Rusiji da natjeraju Kinu i Rusiju da poguraju sa svoje strane, ti imaš bošnjačke lidere koji bukvalno bježe od toga.

Trojka je ništa drugo nego gomila skorojevića koji su samo htjeli uzet vlast da eto budu malo na vlasti. Oni pojma nemaju ni što će im vlast. Oni nisu znali da će Dodiku biti ukinute sankcije. Oni nisu znali da će Schmidt bit otjeran. Oni nisu znali ustvari ništa. Oni su tu samo da budu eto ko neki pobjednici nad SDA. A pobjednici su zahvaljujući zapadu koji ih je tu doveo da skreše neposlušnog Bakira.

I ovdje dolazimo do gradiva kojeg Bošnjaci najmanje poznaju - a to je gradivo obojenih revolucija. To jest gradivo o tome kako strane službe koriste mito, korupciju i zastrašivanja da preuzmu ključne kadrove u Bošnjačkoj eliti da bi mogli srozat Bošnjake iznutra, rušeći SDA kao jedinu stvarnu političku snagu Bošnjaka.

Prvo SDA je miljama ispred svih, o trojki da ne govorimo. Ali SDA je nažalost već 30 godina pod žestokim napadima i infiltracijama zapadnih kontra-obavještajnih službi koji vrbuju što veći broj kadrova da uzrokuju što više afera - upravo da Bošnjaci ne bi imali vlast. SDA je najveća meta u BiH, jer te službe već 3 decenije rade na infiltraciji, korupciji i unutrašnjem razbijanju SDA kadrova na svim nivoima. da Bošnjaci ne bi imali šansu da se pitaju. SDA je uspjela da neke od tih infiltracija odstrani prije 10tak godina, pomoću Osmice u našoj službi - i svi znamo kako ie Osmica onda završio. Od kad je on smijenjen niko nema uvid u to šta stranci nama rade i koje su nove kadrove vrbovali u zadnje 3-4 godine za buduće izdaje Bošnjaka. Te batine ćemo osjetiti tek tamo 2030 kad te izdajnike aktiviraju.

Sve korupcije u SDA su proizvod zapadnih službi. To jest naših prijatelja koji nas jako jako vole. Na primjer ono govno Bičakčić koji je prodao HDZu hidrocentrale pa imaš hidroelektrane HRHB - on je njihov čovjek. Zato mu je i dozvoljeno da krade tolike godine. Onda mali milion drugih. Zvizdić na primjer. Čampare. Onda Konaković kartelaš. Sve su to ljudi kupljeni i pod kontrolom stranih službi. Oni koji nisu, kao Novalić i Osmica i Bakir, oni su okaljani ili uhapšeni.

Bakir definitvno nije njihov čovjek - i zbog toga su ga i smijenili - jer nije slušao. Da je slušao ne bi mu se desilo ono što mu se desilo. Ali zato Bakir jeste preslab da ikad očisti SDA od šljama pogotovo kad sad nema Osmice i nema Novalića. To je bilo strateški rušenje Bošnjaka - 40% našeg naroda glasalo za Trojku. :pih:

Ne zaslužujemo mi ni ovo što imamo.
Jednostavno ne zaslužujemo.

Kad gledaš Amerikance kako razmišljaju, oni sve planiraju 10-20 godina unaprijed. Bošnjaci još uvijek nemaju pojma šta će uradit na izborima na ljeto.

Nama se genocid može desit ponovo kad god se to nekome na zapadu ćejfne. Oni su teren spremili.

Pale su nam gaće.
Zagrizli smo udice.
Glave nam u pjesku.
Nezaštićene guzice.
Samo BiH.

Harambasa
Član

Post Postao/la Harambasa » 29 maj 2026 04:56

Jeste jeste, sva korupcija u sda je plod zapadnih sluzbi, i samo ovi koji odu iz sda su u korupciji :lol:

Gdje ti zivis legendo, u Hercegovini, u Mostaru? Imas li ti oci sta se desava i kakav lopovluk i korupcija tu vlada od te stranke. Nemoj da ti sad ovdje nabrajam imena ljudi zaposlenih preko stele od strane vodstva te stranke u Mostaru zadnjih 20 godina a koji su im najblizi rod. Vrlo rado bih ti sve napisao ali necu radi Jacka jer ne da da se imena pisu. A te lopove sve treba javno blatiti dok se ne opamete. Zamisli do ceg je to doslo prijavljuju da im se djeca skoluju u povratnickim mjestima a zive i skoluju se u federaciji da bi dobili 400 KM jednokratne pomoci, zamisli te moralne bjede, spremno je zakinuti Bosnjaka pravog povratnika koji zivi u cetnitetu i jedva sastavlja kraj sa krajem jer su njemu gladne oci iako ima sve.

Valjda se trebamo protiv tog lopovluka boriti a ne braniti. Serem se na svaku drugu stranku da ne pomislis da sam obojen politicki. Ojadili su nas bola kao narod u svakom smislu kako imate obraza taj lopovluk braniti nije mi jasno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 maj 2026 02:00

Drzite se teme,ako moze.Statistika
Imate politiku da naklapate na drugim temama
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 maj 2026 02:30

Udio katolika je minoran pa i smijesan na razini Bosne.Nevjerovatno je kako u zadnjih 20 godina su pukli na podrucju Posavskog kantona

Opstina Domaljevac je imala 365 osnovaca sk 2010/2011 godine.Ove sad skolske godine su upisali 114 osnovaca.Da moze gore Orasje je imalo 1880 osnovaca sk 2010/2011 godine.Taj broj je pao na 704 osnovaca sk 2025/2026.Da stanje bude jos gore ovdje.U opstini imamo 122 Bosnjaka osnovaca nije to homogen kraj skroz kao Citluk ili Posusje pa da znas sta si dobio.Da mi je neko rekao da ce Orasje upisati ispod 600 Hrvata osnovaca.Rekao bih da si lud.Ali toliki pad je ogroman.Isto je i po Srednjoj Bosni

Sa 443 000 katolika krajem 2009 godine.Katolicka crkva priznaje 313 000 katolika krajem 2025 godine.Pa cak i mozda manje,.Kljucna rijec ovdje je PRIZNAJE

Ja vjerujem da je broj katolika ovdje jos manji nego sto su neki napisali u crkvenim krugovima.Njih spasava dobar natalitet ali nista posebno Zapadne Hercegovine i Bosnjacka glupost ali otom poslije mozete da pricate.Da su Bosnjaci samo ukinuli kladionice.Zapadna Hercegovina bi bila donja ali to je opet druga prica

Gledajuci statistiku kretanjja katolika

Od 2040-2050 godine cirka 3/4 katolika u Bosni zivjet ce u Mostarskom.,Livanjskom i Zapadnoj Hercegovini kantonu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 maj 2026 02:37

Ps ja sam prilicno zauzet iduce sedmice.Pa ako ja ne prepisem podatke.Ima ko ce da takvo sta uradi.Opet kazem.Nije do mene.Imam dosta obaveza iduce sedmice sati i satima.A onda ce se pitati neki

Jel Jack ustao?Sta radi Jack?Slabi podatci,pa Jack ne objavljuje.Kad ce Jack da objavi podatke?Sta se ceka

Tako postedite me takvih prica molim vas

sema
Član

Post Postao/la sema » 31 maj 2026 18:41

Harambasa je napisao/la: 29 maj 2026 04:56 Jeste jeste, sva korupcija u sda je plod zapadnih sluzbi, i samo ovi koji odu iz sda su u korupciji :lol:

Gdje ti zivis legendo, u Hercegovini, u Mostaru? Imas li ti oci sta se desava i kakav lopovluk i korupcija tu vlada od te stranke. Nemoj da ti sad ovdje nabrajam imena ljudi zaposlenih preko stele od strane vodstva te stranke u Mostaru zadnjih 20 godina a koji su im najblizi rod. Vrlo rado bih ti sve napisao ali necu radi Jacka jer ne da da se imena pisu. A te lopove sve treba javno blatiti dok se ne opamete. Zamisli do ceg je to doslo prijavljuju da im se djeca skoluju u povratnickim mjestima a zive i skoluju se u federaciji da bi dobili 400 KM jednokratne pomoci, zamisli te moralne bjede, spremno je zakinuti Bosnjaka pravog povratnika koji zivi u cetnitetu i jedva sastavlja kraj sa krajem jer su njemu gladne oci iako ima sve.

Valjda se trebamo protiv tog lopovluka boriti a ne braniti. Serem se na svaku drugu stranku da ne pomislis da sam obojen politicki. Ojadili su nas bola kao narod u svakom smislu kako imate obraza taj lopovluk braniti nije mi jasno.

Mozda ce te najbolje zastupati Aner Zuljevic ili Irma Baralija zar ne oni su posteni

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 01 jun 2026 02:30

Živorođeni 16.312
Umrli 21.591
Prirodni priraštaj -5.279
Zaključeni brakovi 10.403
Razvedeni brakovi 1.678
Vitalni indeks 75,5
Prirodno kretanje stanovništva i brakovi u FBiH, 2025.
Konačni podaci o prirodnom kretanju stanovništva i
brakovima u FBiH, 2025. godina
Ako nam je udio 80%, vraćamo se na 13k zivorodjenih. Tu je i visokih 5% ostalih.
:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jun 2026 02:58

Ako?
Nadam se ove sedmice da ce biti podatci Vitalne statistike Federacije BiH 2025

Harambasa
Član

Post Postao/la Harambasa » 01 jun 2026 10:53

sema je napisao/la: 31 maj 2026 18:41
Harambasa je napisao/la: 29 maj 2026 04:56 Jeste jeste, sva korupcija u sda je plod zapadnih sluzbi, i samo ovi koji odu iz sda su u korupciji :lol:

Mozda ce te najbolje zastupati Aner Zuljevic ili Irma Baralija zar ne oni su posteni
Irma je dokazala da je izdajnik, i nikako me ne moze zastupati kao Bosnjaka. Za razliku od Irme, svi sdpovi vijecnici su na kraju ipak glasali za Zlatka Guzina za gradonacelnika i tu su pokazali da su na nasoj strani, za razliku od Irme, a bgm i za razliku od onih sdaovaca koji 2 puta prepustise hdzu gradonacelnika kad su pobjedili na izborima. Mene ko izda je izdajnik, bio on Irma ili Salem, doduse Irma me i nije mogla izdati jer njezinu stranku svrstavam u antibosansku.

Za tvoju info Zuljevic me blokirao, jer isto i njima pisem. Nisam ti ja bola licemjer, poserem se na sve stranke kad god zasluze. Zanima me Bosnjacki narod i to je to, dok tebe ocigledno i takve kao ti zanima jedna stranka.

Kad Jack nalazi prvacice po skolama, sve Bosnjake stavimo u jednu kolonu, a kako drugacije neces valjda djecu od sdpovaca u posebnu kolonu sta vam je, Mostar je osjetljiv kao Srebrenica npr, svi nam ljudi trebaju, eto vas gore po Bosni pa udarajte jedni po drugima stranacki, ovdje mora biti Bosnjacko jedinstvo inace nam se lose pise.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jun 2026 11:18

Imas politiku pa tamo naklapaj mollm te

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 01 jun 2026 13:05

Jack je napisao/la: 01 jun 2026 02:58 Ako?
Nadam se ove sedmice da ce biti podatci Vitalne statistike Federacije BiH 2025
Moram tako napisati, pa nisam demograf. :spavanje:
:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jun 2026 17:36

Covjek se uci dok je ziv
Iako ima budala pa ne zele da nauce nista :nemere: :mrgreen:

Nisam vam ja nikakav demograf samo se razumijem u tematiku

Kao sto postoji statisticka matematika u naprimjer fakultetu tako mozes ili mozete da naucite osnovne pojmove ovdje oko demografije 😆 🤣

Sandzak_boss
Član

Post Postao/la Sandzak_boss » 01 jun 2026 17:59

bosnaprkosna je napisao/la: 28 maj 2026 11:34 Ali eto sta raditi dalje Jack, sta ti predlazes .Evo ja zivim u Sarajevu.I malo cu ispricali situaciju kako ja gledam.Mislim da mi nemamo kapacitet kao narod,previse smo mali neobrazovani,da iznjedrimo neke bitne licnosti,figure,politicare koji imaju bas jak patriotski osjecaj i koji su diplomate politicari,stratezi u pravom smislu te rijeci i koji su koliko toliko pravedni,eticni,dostojanstveni, kojima nije bitnija stranka,vjera,licna korist od drzave. Nazalost ali tako je .
I evo i za ove nove izbore,imas dvije jake struje i par ovih slabijih stranaka koje ne znace nista.I od te obje struje ne zna se koja su gora.Ja sam prije glasao za Sda prvi, i znajuci sta su sve radili,razne afere,mislio sam da su patriote,ali sam se obrzo uvjerio da nisu i :beret: toliko sam ih omrzao da nisam mogao da ih gledam.I zadnje izbore sam glasao ta trojku,nadajuci se da su drugaciji,da donose neku novu svjezinu bar bilo kakvu promjenu,jer su na lokanim nivoima imali nekih kakvih takvih rezultata(neko ce reci populistickih,i nije u krivu ,kao izdvajanja za porodilje,gradski prijevoz,).
I pokazali su da nisu nista bolji od ovih,mozda su cak i gori ali tu je to.Uglavnom se nije pojavio niti jedan politicar kojem je na prvom mjestu drzava,vec svima je licni motiv pa onda sve ostalo.Mozda tu ima rijeci malo i do naseg mentaliteta.Ali o tome drugom prilikom.Uglavnom bar iza rata je bilo tu nekih kapaciteta imako mozda nisu bili dobri politicari ali bar su imali diplome ali prave,ne ove danasnje,doktorate,bili su akademici poput Alije,Slijadzica,Tihica,Lagundzije,Durakovica ali Nijaza itd.Znali su po par jezika,ako nista engleski.Danasnje garniture nazalost rijetko ko i zna engleski koji je postao podrazumjevanje za vodjenje ikakave politike,zavrsavaju se neke diplome po privatni fakulteteima difovima,Travnicima,znaci tu vec vidis da ti ljudi nemaju kapaciteta,i bojim se kako budu ove starije generacije odlazile sve ce biti jos gore.
Tako da vjeruj raspamecen sam ,niti znam za koga bi glasao,sve opcije su lose,a trenutna geopoliticka situacija u kojom se nalazimo odavno nije bila gora,postali smo stara i nebitna tema u tim svjetskim dijalozima,Srbi i Hrvati su u politicnom smislu preuzeli inicijativu tako da iskreno bas sam razocaran cijelokuptnom situacijom a i nama kao narodom i nasom politikom.
U Bosni, samo neka svak uradi sta je do njega i imacemo najjacu i najbolju drzavu u Evropi.
Zvuci lako ali pretesko.

Podjimo od sebe.. koliko citamo, koliko obrazujemo sebe pa onda druge u okolini.. koliko popravljamo stanje u drzavi..?

Mi cekamo da se pojavi nekakav Mehdija u Bosni i mi ga samo zaokrizimo i aplaudiramo i on nam sve rjesava za nas a mi samo ispijamo kahve i navijamo sa strane.. e nece to tako

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jun 2026 05:17

Nazalost to je tako kao sto si rekao

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jun 2026 11:54

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jun 2026 18:39

Mještanin Trubara Rajko Popović rekao je Srni da u tom velikom selu sa više zaselaka zimuje svega 17 ljudi, uglavnom staraca u osmoj deceniji života, te da će nakon ovih nemilih događaja i činjenice da im niko ne garantuje bezbjednost, većina otići kod djece u obližnji Drvar, Republiku Srpsku ili Srbiju.
Iako je popisano 51 ili 54 stanovnika popis 2013 zadnji.Istina tu je losija demografska slika,mnogo veci mortalitet ali i ovdje se vidi da su malkice vise popisali nego sto ih stalno zivi dole.Uglavnom selo broji zadnje dane.I ovo je najvece selo Bihaca poslije Martin Broda.Navodno.A imaju 17 starih cetnika.Sudbina im je trajni nestanak

- Kada ih je policija izbacila iz Hrvatske, oni su prvo došli u srpsko selo Kaldrma pred kuću porodice Bursać i srušili deblo na put da bi onemogućili vlasnika da uzme auto i ode. Ušli su u kuću, tražili hranu, počeli premetačinu i otjerani su samo zahvaljujući hladnokrvnosti domaćina i uz pomoć komšija. Bilo ih je četrdesetak - rekao je Popović.

Vidis kako imas veliku korist od ustaske drzave Hrvatske

Hvala Hrvatskoj na DESRBIZACIJI Unsko-Sanskog kantona :rofll: :respekt:

Kada bi se poštovao sporazum između BiH i Hrvatske, kaže on, Hrvati bi trebali o svojim aktivnostima da obavijeste Graničnu policiju BiH, a ona da preuzme migrante i vrati ih u prihvatni kamp u kome su evidentirani, ali se to ne čini pa oni u većim grupama haraju srpskim selima.

Takav lijepi strah da ljudi u kasnim 70 tim godinama odlaze iz sela i ne pomisljaju da se vrate.Obicno stariji ljudi zadnji ostanu ali u ovom slucaju ne
On je naveo da je provaljeno u kuće porodica Rodić, Rokvić i Babić, a da je opljačkana kuća porodice Zeljković i ukradeno više hiljada KM.

Imate lijepe migrante.Sad DESRBIZACIJA Ide svojim tokom.Steta sto Unsko-Sanski kanton ima svega 250 km granice s Hrvatskom i kako mahom ti Migranti DESRBIZIRAJU ta sela

Uskoro Unsko-Sanski kanton nece imati niti Srba ni Hrvata.Bit ce Skutorija vise raznolika nego fasisticki migrantsko Pakistanski Usk

:mrgreen: :mrgreen:

Dokaz vise da bratska i prijateljska Hrvatska zeli Unsko-Sanski kanton bez tzv Srba i Hrvata

Dehrvatizacija i Desrbizacija USK kantona na djelu.

Hvala Zagreb.12 Bodova.Prvo ste nam pola Pljesevice poklonili

a sad ovo

Popović je naveo da je najveći pritisak migranata na prekogranična sela u pojasu od Dinare do Like jer su Hrvati pojačavanjem ljudstva i video-nadzorom obezbijedili prelaz u širem pojasu prema Bihaću.

:aplauz:

Dvadesetak srpskih povratnika u drvarsko selo Trubar, koje je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma pripalo opštini Bihać, protekle vaskršnje praznike dočekalo je u strahu i neizvjesnosti jer su migranti, vraćeni sa obližnje hrvatske granice, obili mjesnu Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice, te provalili i opljačkali nekoliko domaćinstava.
17

I Hrvatska je 1998 godine 13 sela Drvara prebacila u Bihac.Povrsine 260 km2.Dok su Bosnjaci 1996 bili na 20 km od Drvara .Osjecenica je bila Hrvatska planina pod kontrolom Hrvatske vojske.Danas nema vise Hrvata niti Hrvatske vlasti u Osjecenici a 260 km2 su lijepo prebacili pod BIHAC.U 13 sela inace

Drvar je svega 6 km udaljen od Unsko-Sanskog kantona

Hem nam daju Pljesevicu
Hem rade na Desrbizaciji Unsko-Sanskog kantona
Hem nam daju 260 km2 povrsine
Hem tjeraju migrante u prostor gdje ne zive Bosnjaci

Superiska.Dobro radite posao za nas

:gut: :gut:

Odgovorite