☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar demografska mapa

Jack
Administrator

Re: Mostar demografska mapa

Post Postao/la Jack » 27 sep 2025 00:51

Nazalost vecina ljudi danas zivi u propagandi da je Mostar tzv Hrvatski grad.Javi mi se covjek,momak iz Bosne i kaze

Vidim pisao si o Mostaru i lijepo je to.Ja bih posjetio grad.Zivi negdje oko Tuzle.Smijem li preci na desnu obalu Neretve?Neko ili bog zna ko.Mu je valjda rekao da je tamo neka carina na mostu ili da se gleda ko je vise osuncan i taj zivi na Istocnoj strani.Ali ako neko iz Bosne kaze i upita.Onda ti je jasno da vecina naseg naroda ne gleda van svoje avlije,ili ono malo sto gleda je turbo -folk.Dara Bubamara i ostalo

Naravno da smijes da predjes preko rijeke.Nece te niko snajperom da ganja.i jos kad sam mu rekao da i s druge strane ima Bosnjaka.Sok :shock: :shock: :shock:

Kako cu ja da tim momcima objasnim stvari.Nikako

Jasno je da psiholoski rat se vodi preko medija gdje ustaska drzava Hrvatska s silnim posjetama kao i s onim PING-Pong Majstorom pokusava da stvori ili kod Bosnjaka ili kod sire javnosti u Bosni neku iluziju da je Mostar Hrvatski grad

Gdje ne mogu da predju 55% prvacica ili osnovaca po HNP(Hrvatskom nastavnom planu)
Grad gdje su prosle godine Bosnjaci cinili vecinu zivorodjenih
Grad gdje ove skolske godine udio Hrvata prvacica ide na izmedju 52-53%

Da oni imaju procente kakve mi imamo u naprimjer Busovaci,Novom Travniku ili Jajcu.Mislim da bi se pojavila dole JUGEND Brigada.I Pocela da kupi Bosnjake iz stanova u pidzami.Ili jos gore od tog

Nazalost danas vise vole gledati Senada od Macve kako se svadja nekih pola sata na tv.Nego da nauce nesto novo.A brate u 21 stoljecu da ja odgovaram na takva glupa pitanja.Mislim.Halooooo
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 27 sep 2025 01:45

Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2025 14:53

Po ovom sad.Imamo 18 Nehrvata prvacica po HNP Mostara.Ali fale tu jos 2 skole.Tako da ne bih znao.Fali ona skola GUNDULIC jel Rudnik.i jos jedna skola u gradu ne znam gdje

Skola Count Chocule

slika

Tako da ne bih znao gdje se ta skola nalazi ali nema veze.Uglavnom imamo sigurnih 20 Nehrvata prvacica po nazovi Hrvatskim skolama

Demografski ayatollah je rekao svoje

:fes: :fes: :respekt:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 sep 2025 15:32

Lik zivi u Ugljeviku kaze ja ne mogu da nadjem broj prvacica Bosnjaka u opstini.A ti mozes a ja zivim dole a ti zivis u dijaspori?Kako to?

Da,to je tesko i napredno pitanje.Tesko i napredno pitanje.Zato sto sam ja Jack.A ti vec nisi. :mrgreen: :mrgreen:

berbir
Član

Post Postao/la berbir » 09 okt 2025 12:54

Ne može naći broj prvačića upravo zato jer živi ovdje. Svako ko ima tu informaciju će prije tebi dati u inostranstvu, jer misli da mu možeš valjati. Kad mu neko odavde traži, on misli da ga hoćeš prevariti i da će izgubiti posao.
Zadnja izmjena: berbir, dana/u 09 okt 2025 15:36, ukupno mijenjano 1 put.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 09 okt 2025 13:47

berbir je napisao/la: 09 okt 2025 12:54 Ne može naći broj prvačića upravo zato u jer živi ovdje. Svako ko ima tu informaciju će prije tebi dati u inostranstvu, jer misli da mu možeš valjati. Kad mu neko odavde traži, on misli da ga hoćeš prevariti i da će izgubiti posao.
Mnogo istine ima u ovom.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 okt 2025 05:31

Politika Sarajevske smog carsije je dovela do tog da se ustashe ovako ponasaju u Mostaru.To je realnost.Radi tzv mira u kuci jer Bosnjaci drze sve vece gradove i industriju u Federaciji:Sarajevo,Bihac,Tuzla,Zenica,Travnik,Bugojno..itd.Da im serviramo Mostar kao neki tzv Stoni grad.Stoni tenis Majster Covic :mrgreen: :mrgreen: Iako mi drzimo vecinu gradova i svu namjensku industriju.Haj eto jebo vas Tito imali smo neke koristi od njega.Sarajevska carsija uvijek spominje Mostar kao nekim Hrvatskim gradom i njihovi politicari dolaze tamo i gostuju po Sarajevu

No,zadnjih par godina mi smo napokon malo dosli sebi.Napokon dolaze neki novi ljudi koji vec misle da Mostar nije Herceg Sumska

I ulazu se pare.Ali je to malo.I nama treba daleko vise.I daleko jaca ulaganja ovdje.Da se ovaj neprirodan proces tzv Hrvatskog Mostara okonca.Jednostavno prije 2015 godine u Mostaru ulaganja su bila minimalna u ono sto se pise Istocni Mostar.I ne mislim na opstinu Istocni Mostar :mrgreen: gdje su nam brutalno uzeli zaseok Jarciste u Kokorini kao i najveci dio Kamene sela.Nego onaj istocni dio grada.Ali sve vise imas ulaganja dole.I drago mi je

Ponekad bih vise volio da se jos vise ulaze.Da se prave cijela nova naselja dole.Jer tek tad bi rekli da ne odustajemo od Mostara.

Nama treba najmanje 2-3 nebodera ovdje u Mostaru.Da mozemo reci da hocemo,mozemo i mozemo i u visinu i u sirinu

:lol: 8-)

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 15 okt 2025 06:38

Aqua Park je dobar pocetak a i simbolicno, bit ce prskanja 💦💦💦
:zastava:

Ljiljan
Član

Post Postao/la Ljiljan » 17 okt 2025 13:40

UZP propaganda o Mostaru je ona najjeftinija koja danas pali kod onih kojima je inteligencija jednaka broju obuće koju nose . Nabili ilegalni krst na brdo, napravili onaj ružni toranj a la dimnjak i to je kao "rvacki grad", a manjina rođenih, najstarija crkva u gradu im Titova katedrala iz 1980. :lol: Da ne spominjem džamije, arhitekturu i ostalo što su mrzili i rušili 90ih.

Jedna anegdota... Vozim tadašnju djevojku na more. Budi se u Mostaru i vidi + na brdu. Kaže: "Jesmo li ovo u Hrvatskoj"? :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 okt 2025 23:25

Etnicki teritorij Bosnjaka u Mostaru je povecan a ne smanjen u odnosu na 1991 godinu.Bosnjaci u Mostaru imaju 30 tak naseljenih mjesta,100 tinjak zaseoka.Vecinu gradskog podrucja Mostara.Stari grad,obrazovne institucije,kulturne.I jedino imaju manje teritorije nego 1700 godine ali vise od onog sto su imali u zadnjih 200 tinjak godina

Matan nabija krst na brdascu od 400 metara.Bosnjaci da nabiju mjesec i zvijezdu na vrh Veleza,vidili bi je iz Cetinja i Omisha.A kamoli dalje

Mislili su ako nabace krst.Da ce Bosnjaci iseliti i reci.Mostar je tzv Hrvatski grad

Smijesni su kao i njihove komedije.Ne postoje :lol:

Ljiljan
Član

Post Postao/la Ljiljan » 18 okt 2025 16:20

Mi smo većina na 70% Mostara (opština) i imamo većinu rođenih. :gut:

Kad uzmemo gradonačelnika, mislim da će kod najradikalnijih lagano započeti proces napuštanja Mostara jer kao što su vlasi u Sarajevu 96. govorili: "Pod muslimanskom vlašću mi nikada nećemo živjeti" ma koliko pozicija mostarskog gradonačelnika bila limitirana. Već sad ovima iz ZHK Mostar i nije toliko zanimljiv za život pored Splita i inostranstva. Šta imaju oni sa Mostarom? Ezan 5X dnevno, džamije, pseudo-maurska arhitektura... Mnogi od njih su rođeni i odrasli u 100% katoličkim selima i sve to im je strano i odbojno dok su s druge strane naši ljudi tu domaći i navikli su na sve; i na zvono crkve, i na ezan, zgrade, kuće, orijentalnu, centralnoeuropsku arhitekturu...

Vremenom će doći i autoput te će Sarajevo biti na sahatak vremena od Mostara, turizam će jačati pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Biće to dobro samo treba još dodati gas i nikada se ne opuštati. :rat:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2025 20:37

Geografske konture Mostara su drugacije u odnosu na Sarajevo ili Banja Luku.Grad nema neogranicenog prostora za sirenje grada,posebno jos vise na zapadnoj strani.Mozda kad bi dinamitom ono brdo poravnali(Hum) ali tad ne bi bilo krsta.Teske su to stvari :lol: :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2025 07:54

Dobro sad.Nije da nema prostora za sirenje.Hos Juzni Logor,hos Sjeverni Logor. :D
I to puklo polje sve do Vrapcica i dalje.Ali cuj.Tamo nema nesto puno Hrvatskog zivlja.Mozda da se kopaju kakve rupe.Dinamiti rade.Iz Zagreba

Rafale treba upaliti :mrgreen: :D

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2025 08:32

66 do 70% da
Ne treba biti mitoman pa pricati 75,80% I vise

I 👍 👍 16 epizoda rata u Mostaru bit ce popularna Cotina zgrada 😆 🤣

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2025 10:33

Vidit cemo i to veoma brzo ovo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2025 10:48

66,5% Armija Bih u ratu
33,5% Hvo u ratu

+ Pijesci,Gubavica naselja koja je Hvo drzao 21 km2

Ide to na 68,42% gdje Hrvati nemaju etnicku vecinu
I dodaj veliku Hodbinu 12,7 km2

To ide na 69,5%+

Tako da taj udio od 70% je haman pa tacan

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2025 10:49

Cotina zgrada epizoda 16.Oh.Oh.Oh :mrgreen: :mrgreen:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 24 okt 2025 13:26

Nije čoek bio na liniji dalje od Palme, sam je rekao.
Tako da tačne položaje može samo nabadati iz priča drugih, onih koji su tu bili.
Uostalom, linija u Šantićevoj se mijenjala...u početku je Armija držala položaje prekoputa Hotela Ero, čak je kratko upadala u EMŠC (sadašnja zgrada Milka), no vremenom, najviše zahvaljujući živim štitovima, ta se linija pomakla otprilike u visini zatvora.
Borci s tog dijela linije čak spominju dvije Cotine, jedna je sravnjena sa zemljom, pa je rezervni položaj nazvan po prvom.
Inače su te zgrade dobijale nazive po borcima iz jedinica koje su branile taj dio, naravno da su to bili lokalni momci, pa tako osim Cotine imate Malkočevu zgradu, Harinu itd.
Hoću reć', teško je pričati o tim kolokvijalnim nazivima ljudima koji nisu bukvalno tu bili.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2025 13:45

Sve ce on meni da nacrta do zadnjeg stana :goofy: :D

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 okt 2025 18:20

Gorcin je napisao/la: 24 okt 2025 13:26 Nije čoek bio na liniji dalje od Palme, sam je rekao.
Tako da tačne položaje može samo nabadati iz priča drugih, onih koji su tu bili.
Uostalom, linija u Šantićevoj se mijenjala...u početku je Armija držala položaje prekoputa Hotela Ero, čak je kratko upadala u EMŠC (sadašnja zgrada Milka), no vremenom, najviše zahvaljujući živim štitovima, ta se linija pomakla otprilike u visini zatvora.
Borci s tog dijela linije čak spominju dvije Cotine, jedna je sravnjena sa zemljom, pa je rezervni položaj nazvan po prvom.
Inače su te zgrade dobijale nazive po borcima iz jedinica koje su branile taj dio, naravno da su to bili lokalni momci, pa tako osim Cotine imate Malkočevu zgradu, Harinu itd.
Hoću reć', teško je pričati o tim kolokvijalnim nazivima ljudima koji nisu bukvalno tu bili.
Ako pričamo o Bajramoviću Salemu i njegovim epizodama o ratu u Mostaru na YouTube, onda tom čovjeku treba 10 spomenika napravit.

Niko u Mostaru se nije usudio izać pred kameru i ovjekovječiti događaje iz rata. Evo već 30 godina, svi nešto šute. Sve nešto šuplju bacaju, ko “ma sve se zna” ili “šta ja imam sad pričat, bilo pa prošlo.” Ukratko. Svi se prepali ispričat šta je bilo. Debilska politika. Napokon neko s mudima izašao i da kaže šta je sve bilo.

Pa nema veze ako nije on bio u Cotinoj zgradi. Palma-Cotina zgrada je distanca od nekih 200-250 metara.
Samo BiH.

Odgovorite