☑ Pravila foruma i savjeti

Košarkaška reprezentacija BiH

Gorcin
Član

Re: Košarkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la Gorcin » 06 sep 2025 14:29

Baš bzze termin, al šta 'š mu.
Valjda ovo rade zbog 4 tekme u istoj dvorani, pa ih cale na 3h razmaka.
S Poljacima se definitivno može igrati, treba se čuvati da se ne raspucaju, znaju igrat s 4 beka i ako ih krene znaju bit yebeni. Možda su po tome slični Talama.
Trebaju nam opet solidna slobodna, te trice na oko bar 40 i nešto posto.
Zanimljivo, nikad ih nismo dobili. Zadnja 2x utvrdo.
Idemo srušit tradiciju :zastava:
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 sep 2025 00:22

Proso kao pasulj

Ja ovdje vidim 2 ekipe koje su pune sebe.Poljaci sigurno misle.Easy game.Laganini uzimamo.Isto tako i mi mislimo.Dobili smo najboljeg moguceg protivnika.Da smo dobili Francusku ili Njemacku ne bi imali sanse.I bas zbog tog ova ce utakmica zavrsiti s + 10 za nekog.Hoce li nas Poljaci razbiti u dijeovima ili ne.To je jasno.Ali uvijek kad su obe ekipe toliko ufurane.Da ce neko zijaniti malo gore.Svedska je dobro juce igrala s Turcima.Iako su izgubili a nisu im davali nimalo sanse.Mislim da postoje sanse da napravimo nesto.Makar nesto

Jeste ako prodjemo.Dolaze nam Turci i Sengun ali Sengun nije OLAJUWON.On je dobar centar ali daleko da je on vanserijski talent
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 sep 2025 07:16

Jack je napisao/la: 07 sep 2025 00:22 Proso kao pasulj

Ja ovdje vidim 2 ekipe koje su pune sebe.Poljaci sigurno misle.Easy game.Laganini uzimamo.Isto tako i mi mislimo.Dobili smo najboljeg moguceg protivnika.Da smo dobili Francusku ili Njemacku ne bi imali sanse.I bas zbog tog ova ce utakmica zavrsiti s + 10 za nekog.Hoce li nas Poljaci razbiti u dijeovima ili ne.To je jasno.Ali uvijek kad su obe ekipe toliko ufurane.Da ce neko zijaniti malo gore.Svedska je dobro juce igrala s Turcima.Iako su izgubili a nisu im davali nimalo sanse.Mislim da postoje sanse da napravimo nesto.Makar nesto

Jeste ako prodjemo.Dolaze nam Turci i Sengun ali Sengun nije OLAJUWON.On je dobar centar ali daleko da je on vanserijski talent
Bio sam veoma blizu prognoze

😆 naravno 💩 seronje izgubile od onako smijesne ekipe

😆 🤣

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 07 sep 2025 09:49

Nije bilo onoga što smo imali u prethodim utakmicama - mooda.
Uvukao se kukavičluk, niko nije imao herca da potegne, sem Nurka i Robersona, ostatak ekipe nije bio na nivou.
Slobodna polovična, još se Roberson povrijedi u trenucima kad se lomilo i jbg.
I sudije su imale svoju ulogu, poljaci duplo više bacanja, nekoliko diskutabilnih odluka na stranu poljaka...ne kažem da su presudno uticali, koliko smo mi neke ključne momente odigrali u grču i bezmudo, komplikovali do p.m., al eto...

Nisam nezadovoljan, uz sve probleme i opstrukcije i saveza i fibe, sami protiv svih...pokazali smo da kad smo zajedmo možemo čuda napraviti.

Hvala, momci, na svakom poenu :zastava:
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 sep 2025 13:41

Gruzija pobjedila Francusku danas

😆 🤣 Tacno tako sto si rekao

Uzmes 1/4 I sa ➕️. 9 na kraju zavrsiti sa ➖️ 8
Sramota

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 08 sep 2025 03:29

Selektor je istakao tri stvari zbog kojih smo izgubili i slozio boj se s njim.

Prvo bih istakao penale/ slobodna bacanja. To je bas kriticna tacka. Niko ne moze da ubaci dva slobodna zaredom. Meni neshvatljivo. 55% ubacenih slobodnih je bas amaterski. Da su ubacilu bar 80% bili bi egala do zadnje minute. Manje vise.

Poljake su slobodna drzala. u zivotu.

Osjetio sam vecu agresivnost i eksplozivnost kod Poljaka. Mozda su bili odmorniji ili jednostavno spremniji za duel. Isprovocirali su vise prekrsaja i dobili vise skokova. Mozda su se jednostavno istrosili protiv Grcke i Gruzije.

I povreda Robersona. On bi sigurno poentirao u zadnjih 5 min i omogucio da se povratimo i mozda preokrenemo.

I naravno sto Gorcin rece. Strah. Problem je sto ovi igraci nisu voditelji igre u svojim klubovima. Pa samim time oni ne znaju/ ne smiju preuzeti odgovornost u kljucnim momentima. To moze Musa npr. To bi uradio i Roberson u ovoj utakmici.

Uglavnom dobar rezultat uzimajuci u obzir sastav ekipe. Ovo je nekako maksimum ovih igraca.

Prema meni igrac koji je podbacio je Alibegovic. Ocekivao sam da ce on nositi ekipu kada nema Muse i Castanede ali on se " sakrio" . Jasno da nema liderske predispozicije. Atic je imao dobar turnir ali jucer se ugasio. Malo. Nije imao srce da preuzme lidersku ulogu u zadnjih 5 min. On je trebao praviti prodore i sutati za 3.

Ostali manje vise tu. Mozda se moglo ocekivati vise i od Kamenjasa. I on nema liderske predispozicije.

Nurkic je igrao dobro i ozbiljno. Mnogo bolje na prethodnom turniru. Ali on je igrac koji moze igrati 20min. To je tako. Dobar turnir za njega.

I jos jedna negativna stavka je los izbor nekih igraca. Kasno trazenje zamjene Castanedi, vodenje Halilovica koji ne moze da igra. I slabo ukljucenje mladih/ novih igraca. Moras stalno zvati nove igrace dati im sansu. Ovako smo suzili listi na 7-8 igraca.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 30 nov 2025 16:38

Zavrsena prva runda kvalifikacija za svjetsko. Dva poraza. Od Turaka i pravoslavnih Turaka

Statistika vecerasnje utakmice
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... B#boxscore

Kriminalno jer je ovo bila C ekipa prekodrinskih Turaka i zaista su bili losi i ako je bila prilika da ih pobjede onda je to veceras. Ali previse fulanja na nasoj strani. 11/22 slobodna i 7/26 za tri poena. Ne moze se niko pobjediti sa takvim sutem.

Na kraju Alibegovic masi polaganje za izjednacenje. Cijeli zivot radi samo to. Baca loptu na kos i onda masis polaganje . Katastrofa. :roll:

Arslanagic. Ok lik nije neka klasa ali kakav je to igrac koji uopste ne smije da sutne?

Ovaj amerikanac. Nije neka prevara ali ni neki kvalitet koji ce nam donijeti prevagu.

Uglavnom su ove kvalifikacije vec gotove. Postoje sanse da prodemo u drugi krug (ako pobjede CH dva puta) ali tamo ne prenosimo bodove i to ce biti utakmice samo za treniranje/uigravanje za buduci Euro

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 apr 2026 20:47

Treba da budes zestok debil da ne zoves Luku Garzu sad u tim :mrgreen:
Momak je to i vise nego zasluzio

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 14 apr 2026 08:17

Jack je napisao/la: 06 apr 2026 20:47 Treba da budes zestok debil da ne zoves Luku Garzu sad u tim :mrgreen:
Momak je to i vise nego zasluzio
Izgleda da nikad nece uspjeti da mu promjene status i on ostaje naturolizovani igrad. A radi toga ce uvjek zvati nekog drugog amerikanca koji je play

Odgovorite