Istok 543 Srba
Pec 813 Srba
Prizren 202 Srba
Dragas 17 Srba
Jezicka pripadnost:
Istok 550 Srpski
Pec 824 Srpski
Prizren 241 Srpski
Dragas 1676 Srpski
Vjerska pripadnost:
Istok 542 pravoslavni
Pec 814 Pravoslavni
Prizren 206 Pravoslavni
Dragas 1 Pravoslavni
U opstini Pec imas i nesto Roma ali eto to je na prste jedne ruke mozes da prebrojis Bosnjake koji su rekli da im je maternji jezik Srpski.U najgorem slucaju to moze da bude na prste 2 ruke znaci maksimalno 10 Bosnjaka ovdje koji su rekli da im je maternji jezik Srpski
U opstini Istok tu moze da bude maksimalno 8 Bosnjaka koji su rekli da im je maternji jezik Srpski.Od tog vjerujem da dobar dio tih ljudi je preko 60 iili preko 70 godina
U opstini Prizren imamo slucaj gdje na tako veliku cifru Bosnjaka.Imamo maksimalno 35 govornika Srpskog jezika od cirka 20 000 potencijalnih ili maksimalno 0,2% od ukupnog broja Bosnjaka ovdje je reklo da im je maternji jezik Srpski.Ozbiljno izjasnjavanje ovdje od strane Bosnjaka kako po jeziku tako i po nacionalnosti

Jedino vidimo rast Srpskog jezika u Dragasu iako ima i vise govornika Bosanskog jezika u ovoj opstini od nazovi Srpskog.No,opet u ovoj opstini nema Pravoslavnih kao sto vidimo tako da je plan da se ljudi dijelom asimiliraju u Pro-Srbe ili da im se nametne Srpski jezik ovdje.U prvom plany bi bile usluzne budale i pisale se kao Gorancima.Da bi na kraju kad ne bi imali korist bili odbaceni kao upotrebljen kondom
Gledajuci u ovu statistiku.A prosli post sam vise objasnio
Od regija 1-3
1)Pecka regija
2)Prizrenska regija
3)Goranska regija
Mi smo jedino podbacili na podrucju Gore.
Ako pogledamo neke opstine gdje su podjelili Rome na :Rome,Askalije i Egipcane.Vidimo da od 2800 nacionalnih Roma ovdje nema ni 500 govornika Romskog jezika.Mozda je neko i rekao da mu je maternji jezik Srpski ovdje.Nemamo tu pravu evidenciju oko tog.
Po meni imamo buducnost na Kosovu
Prizren 18 379 Bosnjaka======>19 583 Bosanski
Istok 996 Bosnjaka==========>973 Bosanski
Pec 2974 Bosnjaka============>2908 Bosanski
Dragas 2900 Bosnjaka==========>3674 Bosanski
U opstini Prizren i Dragas imamo vise govornika Bosanskog jezika nego Bosnjaka
Dok u obe opstine Pec i Istok preko 97% Bosnjaka ovdje je reklo da im je maternji jezik Bosanski.Sto i nije los omjer