Volio bih da nadjem popis 1879 i 1885 godine ali su male sanse.

Da. Vrati se na drugu stranicu i pise kako.zucko je napisao/la: ↑12 feb 2025 09:31 Pozdrav,
Da li je neko uspio doci do podataka bilo kojeg popisa (kucne liste) iz Austro-Ugarskog perioda. Ja pokusavam doci (bezuspjesno) do podataka za mjesto Sanica opstina Kljuc.
Dosao sam do podataka Osmanskog popisa iz 1850te god. sad bi mi dobro dosli podaci iz Austrijskog popisa da probam sve uvezati.
Na ovo sam mislio ali sada vidim da link ne radi.Gost1 je napisao/la: ↑27 mar 2016 11:23Ispunite ovaj dokument: http://www.oesta.gv.at/DocView.axd?CobId=18284 i posalji na email koji na documentuABen je napisao/la:Zanima me da li ovi u Sarajevu posjeduju popis za cijelu Bosnu.
Ovi u Becu su jako cudni i nemozes ih zvati i oni ti odgovore na pitanje. Odgovoaraju sve preko Email. Na ovoj stranici su postavili koje Formulare moras ispuniti za pitanje sta trazis i onda ti odgovore da li imaju ili ne.
http://www.oesta.gv.at/site/6407/default.aspx
Samo sto ovdje nemaju Email gdje da im posaljem.![]()
Odgovore navodeći da imaju "Verzeichnis der Wohngebäude und ihrer Wohnbestandsteile", što znači "kataloga stambenih zgrada i njihovih životnih komponente". Onda vam poslati na CD-u.
Na svakoj stranici možete dobiti oko 25 imena (neki ponavljanje, ali mala količina)
Primijetio sam da je 2 stranice su nestali i da određene prezimenima nisu bili prisutni. Pod neka imena piše koliko ljudi su u to domaćinstvo, ali za druge koji biste očekivali piše nula, tako da ...
Na primjer znam da je jedna osoba preminula prije AU okupacije, ali ime je i dalje tu kao domacin. Nema datum rođenja, a ne pise koje protjeran.kliker je napisao/la:To postoji, znam jer imam podatke za selo odakle moji vuku korijene. Ne samo da su popisali trenutno nastanjene po kucnim brojevima, nego cak i one koji su odselili za Tursku, Ameriku, cak i one koji su umrli.velija je napisao/la:Jack, tvrdis da u Becu imaju kucne liste sa popisa stanovnistva u austrijskom periodu. Nisam siguran, ali nije iskljuceno. Medjutim posjeduju nesto drugo do cega se moze doci - popis domacinstava (ime i prezime domacina) negdje oko 1880 godine ili malo iza kad su odlucili raditi katastar. Ja sam to dobio za desetak sela. Za mene su to vrijedni podaci
Kucne brojeve su 1,2,3... a imena su A,B,C.... Neka imena je tesko procitati.
Steta sto nema ili nedaju imena sa popisa.
Next je Osmanske arhive![]()