Trahana je i u Cazinu. Nisam siguran kako je gramatički ispravno. Možda čak i oboje.Prolaznik je napisao/la: ↑28 jan 2025 04:46 Šćorlati poznato znaci svima.
Hantrka kod nas se kaze hantraga i znaci upravo to.
Handrmolja apsolutno isto.
Hanjic nisam cuo nikad.
Ma i ja sam studirao u Sarajevu i upoznao ljude od Krajine i Hercegovine do Tuzle i Gorazda i sa svima se odlicno razumio. Normalno svaki kraj ima neki svoj naglasak i nekih izraza koji su specificni. A ovi izgleda bas gledaju Cazinsku audiciju i Omcu i otamo vade izraze.
Pa kazu jos u Krajini se ne kaze mlijeko nego varenika. Ocigledno ljudi misle da mlijeko nastaje u tetropaku. Prvo u Bosni se kaze kad pomuzes kravu mliko ili mlijeko. A drugo kad uzvaris to mliko to je onda vareno mliko i to je samo ime kaze varenika. A onda oni gledaju u tebe i kontaju vidi ima logike. Ili recimo tarhana. Ja sam cuo samo u sarajevu da govore tarhana, svi ostali koliko znam kazu trahana ali eto kazu sarajlije to se tako kaze u Krajini.
Neko ovdje ne bi mogao da bude ''bjen''
Re: Neko ovdje ne bi mogao da bude ''bjen''
Tema je debilna ali takav je i forum klix i nazalost vecina kod Bosnjaka koji zive u Bosni.Kruha i igara,malo rakije ako zatreba i slusaj ove nove politicare
Neko ko je iz Krajine bi rekao da ne postoje ovakve rijeci.A cuo sam i za trahanu to je njima nesto strano da neko kaze trahana.Pa trahana se kaze u cijelom Usk kantonu,Banjaluckoj regiji i ne znam jedino mozda u Sarajevu i okolici se ne kaze takvo sta.A rijeci varenika mislim koja budala misli da se tako kaze mlijeko
Istina je zbog blizine Hrvatske granice dosta Krajiskih ljudi koristi rijeci koje se koriste u Hrvatskoj,vidi pod ''Kruh'' .Ali da ovako izmisljanje rijeci neko postavi i jos na nazovi najveci portal kod Bosnjaka to je i vise nego sramotno.Ali sta mozes,tako je kako je

Ps da sam cuo za pola tih rijeci nisam.Zapravo niti 90% ovih rijeci ne bih znao

Neko ko je iz Krajine bi rekao da ne postoje ovakve rijeci.A cuo sam i za trahanu to je njima nesto strano da neko kaze trahana.Pa trahana se kaze u cijelom Usk kantonu,Banjaluckoj regiji i ne znam jedino mozda u Sarajevu i okolici se ne kaze takvo sta.A rijeci varenika mislim koja budala misli da se tako kaze mlijeko
Istina je zbog blizine Hrvatske granice dosta Krajiskih ljudi koristi rijeci koje se koriste u Hrvatskoj,vidi pod ''Kruh'' .Ali da ovako izmisljanje rijeci neko postavi i jos na nazovi najveci portal kod Bosnjaka to je i vise nego sramotno.Ali sta mozes,tako je kako je

Ps da sam cuo za pola tih rijeci nisam.Zapravo niti 90% ovih rijeci ne bih znao

“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Moja mama i njena rodbina iz Prijedora kaze trahana.
A sa babine strane govore mliko i varenika a babini su iz Jajca.
Ja sam misljena da krajisnici trebaju cuvati taj "stari govor" i rijeci kao sto su mliko, lito, dite i tako dalje.
A sa babine strane govore mliko i varenika a babini su iz Jajca.
Ja sam misljena da krajisnici trebaju cuvati taj "stari govor" i rijeci kao sto su mliko, lito, dite i tako dalje.
Krajisnici ce govoriti kako ja govorim.A ovi previse gledaju Cazinsku audiciju gdje se izmisljaju neke nove rijeci
Ok

Ok

“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash

Ispravno je trahana i kruh i jebes govor seher smog Sarajeva i njihovih satro -ciganskih rijeci

I ja sam uvijek govorio kruh i trahana.
Al jack jel bostan ili lubenica? To je isto veliko pitanje
Al jack jel bostan ili lubenica? To je isto veliko pitanje

Tema je debilna u stilu Sarajevskih sluga Sarajevske smog carsije carapana i kretenoida koji jedino znaju copy+ paste i trolanja i postavljanja takvih debilnih tema tipa neko bi ovdje mogao da bude bijen.Nijedna razumna inteligentna osoba ne bi takvo sta postavila na nazovi ''slobodarski'' sajt Nvo kiksa
Tako da ko ili sta nije bitno.Bitno je da ja ne zelim da raspravljam ovdje oko ove smijesne teme i njihovih naziva i jedini razlog zasto sam otvorio ovu temu da svi vidite koliki je to apsurd i kretenizam da postavis takvu temu
To je kao kad bi postavio temu kakve gace nosi tvoj komsija.
Blesimetar puca ali ipak shvacam.Mozak im je pukao u onom smogu,tesko se dise.Sve je jasno
Tako da ko ili sta nije bitno.Bitno je da ja ne zelim da raspravljam ovdje oko ove smijesne teme i njihovih naziva i jedini razlog zasto sam otvorio ovu temu da svi vidite koliki je to apsurd i kretenizam da postavis takvu temu
To je kao kad bi postavio temu kakve gace nosi tvoj komsija.

Blesimetar puca ali ipak shvacam.Mozak im je pukao u onom smogu,tesko se dise.Sve je jasno

https://forum.klix.ba/najjadnija-mjesta ... start=3000
Slazem se.Nema jadnijeg grada od Sarajeva.Mislio sam da je Donji Vakuf rekorder ovdje po tom smislu onako sprcen uz Vrbas.Ali tamo nema smoga,makar rijeka je cista,tj bas i nije.Ali cuj 120 stranica o najjadnijem gradu
Tja cuj.A One kaldrme.Sta vam je.Vratnik
Vrat te zaboli dok dodjes tamo
Od svih tih mjesta Sarajevo je najjadnije jer je to grad kojii ima gradjevinsku mafiju gdje se ne postuju urbanisticka pravila u izgradnji,gdje manje od 5% povrsine cine zelenila i parkovi u gradu a u Zenevi je to 75%.Dok gradovi u Svicarskoj na jos vecoj nadmorskoj visini od Sarajeva imaju zelenila.A Sarajevo tog nema pa sad prave zgradu na vrh klizista i brda.Sto je jos veci dokaz pameti Sarajevske carsije kad pravis zgradu na mjestu gdje komunjare nikad nisu ni zamislile da se pravi.
Sarajevo postaje Bogota.Isto tako sprcen grad u kotlini s 5+ Miliona stanovnika gdje se svasta ponekad pravi ali samo nek se pravi.S tim da je Bogota opet cistija jer ima sume koliko hoces
A ona muljika od rijeke koju Sarajlije nazivaju rijekom a zove se Miljacka.Koja smrdi na kanalizaciju preko zime i gdje se na ono malo jel to rijeka ili kanal septicke jame baca svakojaki otpad
I svakih 100 metara toplana.Sarajevo je 7 grad po kolicini smoga u Europi .Cestitke.Usli ste u listu zdravih gradova.A da ne pricam da sve to uzrokuju kancerogena tijela,da se toplane i otrov koji one uzrokuju zadrzavaju u kotlini a gdje Sarajevo jeste
Na stranu tu sto su ona brda takva da ne znas hoce li kisa ili sunce,i da ne vidis nista od prirode za razliku od zelenila cistihn Krajiskih gradova na ravnom zemljistu bez raznoraznih toplana
Drvar onako jadan je za Sarajevo Las Vegas
Onog dana kad se rijesite toplana i napravite park za djecu i malo vise zelene povrsine a ne one lego kockice sto vam ustashe prave.Mozda vas i skinem s liste
Ali ste ubjedljivo jadniji od Bos Grahova jer Bos Grahovo je obicna selendra.Grad treba da ima 20 000 stanovnika i da ima gradsku toplanu.Vidi definiciju grada bivse Jugoslavije
Tako imate ove gradove u Bosni
Pa glasajte kako hocete
Sarajevo
Tuzla
Zenica
Banja Luka
Mostar
Doboj
Prijedor
Bijeljina
Trebinje
Bihac
Brcko
Cuj.Bosansko Grahovo grad
Coralici kraj Cazina su za Bos Grahovo Las Vegas
Slazem se.Nema jadnijeg grada od Sarajeva.Mislio sam da je Donji Vakuf rekorder ovdje po tom smislu onako sprcen uz Vrbas.Ali tamo nema smoga,makar rijeka je cista,tj bas i nije.Ali cuj 120 stranica o najjadnijem gradu
Tja cuj.A One kaldrme.Sta vam je.Vratnik

Vrat te zaboli dok dodjes tamo
Od svih tih mjesta Sarajevo je najjadnije jer je to grad kojii ima gradjevinsku mafiju gdje se ne postuju urbanisticka pravila u izgradnji,gdje manje od 5% povrsine cine zelenila i parkovi u gradu a u Zenevi je to 75%.Dok gradovi u Svicarskoj na jos vecoj nadmorskoj visini od Sarajeva imaju zelenila.A Sarajevo tog nema pa sad prave zgradu na vrh klizista i brda.Sto je jos veci dokaz pameti Sarajevske carsije kad pravis zgradu na mjestu gdje komunjare nikad nisu ni zamislile da se pravi.
Sarajevo postaje Bogota.Isto tako sprcen grad u kotlini s 5+ Miliona stanovnika gdje se svasta ponekad pravi ali samo nek se pravi.S tim da je Bogota opet cistija jer ima sume koliko hoces
A ona muljika od rijeke koju Sarajlije nazivaju rijekom a zove se Miljacka.Koja smrdi na kanalizaciju preko zime i gdje se na ono malo jel to rijeka ili kanal septicke jame baca svakojaki otpad
I svakih 100 metara toplana.Sarajevo je 7 grad po kolicini smoga u Europi .Cestitke.Usli ste u listu zdravih gradova.A da ne pricam da sve to uzrokuju kancerogena tijela,da se toplane i otrov koji one uzrokuju zadrzavaju u kotlini a gdje Sarajevo jeste
Na stranu tu sto su ona brda takva da ne znas hoce li kisa ili sunce,i da ne vidis nista od prirode za razliku od zelenila cistihn Krajiskih gradova na ravnom zemljistu bez raznoraznih toplana
Drvar onako jadan je za Sarajevo Las Vegas
Onog dana kad se rijesite toplana i napravite park za djecu i malo vise zelene povrsine a ne one lego kockice sto vam ustashe prave.Mozda vas i skinem s liste
Ali ste ubjedljivo jadniji od Bos Grahova jer Bos Grahovo je obicna selendra.Grad treba da ima 20 000 stanovnika i da ima gradsku toplanu.Vidi definiciju grada bivse Jugoslavije
Tako imate ove gradove u Bosni
Pa glasajte kako hocete
Sarajevo
Tuzla
Zenica
Banja Luka
Mostar
Doboj
Prijedor
Bijeljina
Trebinje
Bihac
Brcko
Cuj.Bosansko Grahovo grad

Coralici kraj Cazina su za Bos Grahovo Las Vegas