San Cazino(Marino)
San Cazino(Marino)
U narednih 5-10 godina Cazin ce biti najveci industrijski manji grad,cak i veci od jednog Tesnja
Prije 15 tak godina Cazin je imao 0 nebodera.2 osnovne skole.Sportske terene nikakve.Razrovane ceste.Nista
U zadnjih par godina napravljena je:
Moderna sportska dvorana gdje rukometasi Bih cesto igraju utakmice
Moderna atletska staza
Najveci neboder u Cazinu i Usk kantonu
Cazin towers 4 zgrade s 300 stanova,sve neboderi
https://cazin-towers.com/
2014:0 Nebodera s preko 10 spratova u Cazinu
2024:7 Nebodera,od tog 4 u izgradnji od preko 10 spratova.Jedan od 15 spratova je i najvisi neboder u Usk kantonu napravljen
Godisnji budzet se sve vise puni jer Cazin ima najvecu i najjacu dijasporu,koja ulaze na milione eura samo u cestovnu izgradnju,svi lokalni putevi u opstini su finansirani od Cazinske dijaspore
.Nema kladionica puno.Nema Herringa.Sve komunikacije prave lokalne firme tako da ustashke firme iz Zapadne Hercegovine ne zarade niti jedan dinar tamo.Jaka dijaspora,koja broji izmedju 30 000 do 50 000 ljudi porijeklom odatle.Tako da je Cazin uistinu novi Hong Kong,Monte Carlo i San Marino u nastanku.Ovo nije nista sta ce tek da bude
Tu je i lokacija.10 km od rijeke Une,20 km od centra Bihaca,20 km od granice s Hrvatskom,s dobrim cestama lokalnim gdje vlada Federacije nije nista ulozila i imaju takav rast.Mozes li zamisliti sta bi se tek desilo da vlada Federacija ulaze u krajeve van Sarajeva?Da je ovo sve dijaspora napravila?Wowww
Wowww
San Cazino
Monte Carlo
Baden Baden
San Cazino
Prije 15 tak godina Cazin je imao 0 nebodera.2 osnovne skole.Sportske terene nikakve.Razrovane ceste.Nista
U zadnjih par godina napravljena je:
Moderna sportska dvorana gdje rukometasi Bih cesto igraju utakmice
Moderna atletska staza
Najveci neboder u Cazinu i Usk kantonu
Cazin towers 4 zgrade s 300 stanova,sve neboderi
https://cazin-towers.com/
2014:0 Nebodera s preko 10 spratova u Cazinu
2024:7 Nebodera,od tog 4 u izgradnji od preko 10 spratova.Jedan od 15 spratova je i najvisi neboder u Usk kantonu napravljen
Godisnji budzet se sve vise puni jer Cazin ima najvecu i najjacu dijasporu,koja ulaze na milione eura samo u cestovnu izgradnju,svi lokalni putevi u opstini su finansirani od Cazinske dijaspore
.Nema kladionica puno.Nema Herringa.Sve komunikacije prave lokalne firme tako da ustashke firme iz Zapadne Hercegovine ne zarade niti jedan dinar tamo.Jaka dijaspora,koja broji izmedju 30 000 do 50 000 ljudi porijeklom odatle.Tako da je Cazin uistinu novi Hong Kong,Monte Carlo i San Marino u nastanku.Ovo nije nista sta ce tek da bude
Tu je i lokacija.10 km od rijeke Une,20 km od centra Bihaca,20 km od granice s Hrvatskom,s dobrim cestama lokalnim gdje vlada Federacije nije nista ulozila i imaju takav rast.Mozes li zamisliti sta bi se tek desilo da vlada Federacija ulaze u krajeve van Sarajeva?Da je ovo sve dijaspora napravila?Wowww
Wowww
San Cazino
Monte Carlo
Baden Baden
San Cazino
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Re: San Cazino(Marino)

Najvisa zgrada Usk kantona.Dobro je da sve gradjevinske firme su lokalne.Nema Herringa.Lagera i ostalih ustaskih zoharskih firmi koje uzimaju sebi udio.Ljudi prave,imaju fakticki bolje Sportske terene od jednog Mostara,uredjen je grad
San Cazino ocekujem jedan neboder od 250 metara u blizoj buducnosti
Dubai pa San Cazino
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash

Što bi rekli Bišćani: Bihać je samo administrativno središte kantona,sve ostalo se događa u Cazinu.
Bukvalno se po fasunak ide u Cazin.
Bukvalno se po fasunak ide u Cazin.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Komunisticke vlasti tamo nisu htjele ni osnovnu skolu da otvaraju.Jos fakat haman 80% ljudi je radilo o propalom Agrokomercu.
Pa,su umjesto tog poceli da prave nova radna mjesta.Zamisli sad Zenicu s 20 000+ novih radnih mjesta Eto ovako je Cazin nadonkadio gubitak tih radnih mjesta
Rece mi jedan lik iz Cazina
.Kaze cestitajte nam na neboderima.Imamo prvog privatnika koji je napravio neboder?.Cudan lik kazu.Napravio neboder za sebe a nije valjda toliko cudan?.Uostalom,valjda imaju nekog interesa?Iako kod tih ljudi nikad se ne zna sta ce uraditi
Ako ovaj projekt Cazin Towers a vec ste vidjeli 2 nebodera u izgradnji. od 4 .To je velik projekt stanogradnje za tako malu sredinu 300 stanova i rijetko kad zabiljezen rast.Vidit cemo jel ovo za dijasporu,ali jos prave i bazen,otvoreni i zatvoreni,imaju ljudi tartan stazu u Cazinu a u Mostaru je nema
Receno mi je da imaju jednu super dvoranu jel kosarka ili rukomet.Malo,malo pa dodje repka.Ne pratim takvo sta pa ne bih znao jel rukomet ili kosarka u pitanju.Jos se otvara veliki Bingo u nekom selu kraj Cazina
Ima neku sirinu,odudara od naprimjer gradova Srednje Bosne tipa Donji Vakuf,Vitez..itd.Kao fakticki neki grad u Sloveniji.Jedini izuzetak ovdje bi bila dzamija i kao da si na zapadu.Ima neki smek zapadne Europe u Cazinu,od zelenila masovnije,do samog urbanistickog plana
Nije Cazin ''Monte Carlo'' ovo je mala sala bila za one kamenko kremenko vlahe.Ali vidi se da se pravi,da imaju neku viziju,bez obzira.Steta jos uvijek mladi odlaze dole ali ako naprave nesto jos vise.Mozda i sprijece odlazak mladih ljudi i stabilizuju stanje dole.Vidit cemo u narednim godinama
Pa,su umjesto tog poceli da prave nova radna mjesta.Zamisli sad Zenicu s 20 000+ novih radnih mjesta Eto ovako je Cazin nadonkadio gubitak tih radnih mjesta
Rece mi jedan lik iz Cazina
.Kaze cestitajte nam na neboderima.Imamo prvog privatnika koji je napravio neboder?.Cudan lik kazu.Napravio neboder za sebe a nije valjda toliko cudan?.Uostalom,valjda imaju nekog interesa?Iako kod tih ljudi nikad se ne zna sta ce uraditi
Ako ovaj projekt Cazin Towers a vec ste vidjeli 2 nebodera u izgradnji. od 4 .To je velik projekt stanogradnje za tako malu sredinu 300 stanova i rijetko kad zabiljezen rast.Vidit cemo jel ovo za dijasporu,ali jos prave i bazen,otvoreni i zatvoreni,imaju ljudi tartan stazu u Cazinu a u Mostaru je nema

Receno mi je da imaju jednu super dvoranu jel kosarka ili rukomet.Malo,malo pa dodje repka.Ne pratim takvo sta pa ne bih znao jel rukomet ili kosarka u pitanju.Jos se otvara veliki Bingo u nekom selu kraj Cazina
Ima neku sirinu,odudara od naprimjer gradova Srednje Bosne tipa Donji Vakuf,Vitez..itd.Kao fakticki neki grad u Sloveniji.Jedini izuzetak ovdje bi bila dzamija i kao da si na zapadu.Ima neki smek zapadne Europe u Cazinu,od zelenila masovnije,do samog urbanistickog plana
Nije Cazin ''Monte Carlo'' ovo je mala sala bila za one kamenko kremenko vlahe.Ali vidi se da se pravi,da imaju neku viziju,bez obzira.Steta jos uvijek mladi odlaze dole ali ako naprave nesto jos vise.Mozda i sprijece odlazak mladih ljudi i stabilizuju stanje dole.Vidit cemo u narednim godinama

Upitat cu nekog odatle za visinu ovog nebodera u Cazinu
Nadam se da cu saznati i takav info.
Pih.Kad vidis velelepni Mostar i one nebodere.Cazin je saka jada.
Sve dok ne naprave zgradu visu od Mostarke.Cazin je niko i nista.E,kad naprave nesto veliko i masovno tipa Mostarka.E,nek se jave tad
Pih,15 spratova.

Pih.Kad vidis velelepni Mostar i one nebodere.Cazin je saka jada.

Sve dok ne naprave zgradu visu od Mostarke.Cazin je niko i nista.E,kad naprave nesto veliko i masovno tipa Mostarka.E,nek se jave tad
Pih,15 spratova.

Jack je napisao/la: ↑28 dec 2024 04:33 Upitat cu nekog odatle za visinu ovog nebodera u Cazinu![]()
![]()
Pih.Kad vidis velelepni Mostar i one nebodere.Cazin je saka jada.![]()
Pih,15 spratova.![]()
![]()
59 metara

Od inzinjera koji je pravio doticnu zgradu
59,12 metara da budem tacniji.Najvisa zgrada u Usk kantonu
59,12 metara da budem tacniji.Najvisa zgrada u Usk kantonu

Pozdrav, ponosni cazinjanin ovdje.
Da se nadovežem za dijasporu (i sam sam dijasporac
), istina je da ljudi odlaze, ali svi smo toliko vezani za Cazin da je to nevjerovatno.
Možda blizina Cazina EU, pa nam je lakše doći, valjda se tako teže otuđimo, ali zaista cazinska dijaspora je veoma aktivna i veoma ponosna na Cazin.
Ali da nas je puno vani, jeste. Mi smo organizovali maturu (osnovna škola) u decembru (krenulo iz zezancije na messenger grupi), 60ak nas je pohađalo (2 razreda), samo nas je 5 ostalo u Bosni.
Pošto smo veoma vezani za Cazin, lako smo se organizovali i iskupili se, oko 40 nas, iz 5 različitih država EU.
Jack, tvoji jenkiji su falili samo
, njima nije lahko doći, ali nisu zaboravili Cazin i viđamo se svakih 5 god otprilike.
Iako Cazin nije zvučno, kao npr Bihać, kad sam studirao u Mostaru, malo ko je čuo za Cazin od južnjaka, meni je to bilo nevjerovatno (jer je ipak najmnogoljudniji grad u Krajini - USK ), ali eto drago mi je da ste ga otkrili, da znate da nismo više "vukojebina koju treba zaobilaziti".
Ništa, neg' bujrum u San Cazino.
Da se nadovežem za dijasporu (i sam sam dijasporac

Možda blizina Cazina EU, pa nam je lakše doći, valjda se tako teže otuđimo, ali zaista cazinska dijaspora je veoma aktivna i veoma ponosna na Cazin.
Ali da nas je puno vani, jeste. Mi smo organizovali maturu (osnovna škola) u decembru (krenulo iz zezancije na messenger grupi), 60ak nas je pohađalo (2 razreda), samo nas je 5 ostalo u Bosni.
Pošto smo veoma vezani za Cazin, lako smo se organizovali i iskupili se, oko 40 nas, iz 5 različitih država EU.
Jack, tvoji jenkiji su falili samo

Iako Cazin nije zvučno, kao npr Bihać, kad sam studirao u Mostaru, malo ko je čuo za Cazin od južnjaka, meni je to bilo nevjerovatno (jer je ipak najmnogoljudniji grad u Krajini - USK ), ali eto drago mi je da ste ga otkrili, da znate da nismo više "vukojebina koju treba zaobilaziti".

Ništa, neg' bujrum u San Cazino.
Zadnja izmjena: caz_hta88, dana/u 09 jan 2025 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
U planu je izgradnja još 7 zgrada na Alincu, Cazin.
Imaće 244 stana.
Firma Eurostanovi, sestrinka firma od Halko d.o.o.
https://eurostanovi.ba/
Imaće 244 stana.
Firma Eurostanovi, sestrinka firma od Halko d.o.o.
https://eurostanovi.ba/
Hvala prije 10 godina stambeni fond u Usk kantonu je bio
Bihac,Sanski Most,Bos Krupa i Cazin
Vjerujem da ce ovim tempom imati Cazin vise stambenih fondova od jednog Sanskog Mosta kako se prave zgrade
I posebno ako saznas za neku novu zgradu ili neboder.Bilo bi super

Vjerujem da ce ovim tempom imati Cazin vise stambenih fondova od jednog Sanskog Mosta kako se prave zgrade

U izgradnji trenutno što znam:Jack je napisao/la: ↑10 jan 2025 17:30 Hvala prije 10 godina stambeni fond u Usk kantonu je bio
![]()
D-Gradnja pravi dvije zgrade na Ćupriji kod osnovne škole.
https://d-gradnja.com/
Memić Gradnja na Maloj Lisi.
http://mg-stanovi.com/
CC Residence - dvije zgrade u Čaršiji
https://www.facebook.com/p/CAZIN-City-R ... 198541402/
Ljubijankić zgrada na Maloj Lisi
https://ljubijankic.ba/
E-Beganović na Ćupriji kod Binga, mislim da je 4. zgrada u izgradnji.
https://e-beganovic.ba/
Hozan na Ćupriji kod osnonve škole.
https://hozan.ba/
Vaš Dom Gradnja kod stadiona Krajine.
https://vasdomgradnja.ba/zgrada/
To je što znam od zgrada koje se trenutno prave u Cazinu.
Nekih 10ak zgrada uporedo s Cazin Towers (4 zgrade), Vele-Fah i I-Crni neboderima.
Takvo sta neces vidjeti na nekim centrifugalnim sajtovima tipa klix gdje sve vezano za tzv seher Sarajevo.A ostali su glupani
Drago mi je da se nesto i pravi vise u Cazinu i da pocinje da Cazin dobija neke jace stambene objekte.
Drago mi je da se nesto i pravi vise u Cazinu i da pocinje da Cazin dobija neke jace stambene objekte.