☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Jack
Administrator

Re: Podaci katoličke crkve

Post Postao/la Jack » 12 jan 2025 18:06

Nismo budale.Imamo malo vise skole

Vidimo kakvo je stanje tako sve je jasno
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jan 2025 19:15

Ovo je totalni raspad njihove opcije.Ma sta oni lazno napisali i sa popisanom dijasporom gube stanovnistvo vidi Busovaca i Kiseljak

Taj glupan moze da zaustavi pad i curenje stanovnika u Bugojnu za 2-3 godine ali ko moze da zaustavi voz kad ide punom brzinom.Sem ako nisi Superman ne bih rekao niko,pa cak ni ja koji sam krupniji

Ne znam sto je zupnik u Bugojnu poceo da laze i lazira i zaustavlja neminovnu smrt i unistenje

Ne mozes da izbjegnes pad katolika u Bugojnu kao sto ne mozes da pobjegnes od smrti.To je tako kako je

https://en.wikipedia.org/wiki/Appointment_in_Samarra

Zasto lazete taj vas napaceni puk.Sto ne kazete prosjecnu starost vjernika te zupe Bugojno.Ili sto ne kazete da imate manje osnovaca od prosle godine

Sta ovo radite?

Samo usporavate voz.Nista ne dobijate time samo dobijate ismijavanje

E,zalim vas kreteni ali ako je najbolje da imate + 10 domacinstava i 188 vjernika.Onda se upitajte sto nestajete i sto cete nestati.Prije nego poslije
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jan 2025 19:30

1347 godine za vrijeme najvece kuge u Engleskoj/Britaniji pitali su Millera(Mlinara)

Miller je bio covjek koji je znao sta se desava.A ljudi su morali da jedu kruh jel

Mlinaru koliko je umrlo ljudi upitase ga

200 na danasnji dan.A umrlo je 2000 Tog dana.Svijet je trebao da cuje vedrije vijesti tog dana tako i ovaj pop uljepsava tragediju i daje nam totalnu dezinformaciju.Mogao je mlinar reci.E umrlo je 2000 ljudi tog dana.Ali je odlucio da smanji broj za 10 puta.Jer mozes misliti kakva bi tek panika nastupila

Miller told his tale far and wide brothers

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 13 jan 2025 10:17

Zupa Čerin 2024

Krstenih 44
Vjencanih 28
Umrlih 52

https://www.zupacerin.info/nova/index.p ... -12-1-2024

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 jan 2025 11:29

Hvala
Zupa Konjic iduce sedmice jos traje blagoslov obitelji tamo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 jan 2025 11:31

zmaj od bosne je napisao/la: 13 jan 2025 10:17 Zupa Čerin 2024

Krstenih 44
Vjencanih 28
Umrlih 52

https://www.zupacerin.info/nova/index.p ... -12-1-2024

Citluk dio Mostara imas 3 Osnovne skole u Citluku

Citluk
Cerin
Bijakovici

Interesantno da u veoma vitalnoj opstini Citluk imas zupu s vise umrlih od krstenih

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 jan 2025 11:32

Nekako tipujem zupa Vitez do 17 Januara

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 13 jan 2025 16:49

Župa Kongora 2024

Završio sam ovogodišnji pohod obiteljima. Hvala svima na lijepom i ugodnom prijemu, kao i na vašim darovima. Slijede statistike za 2024. godinu: Statistika župe za 2023. godinu:

– Od 28.12.2024. do 7.1.2025. pohodili smo i blagoslivljali obitelji. Prikupljeni podaci: Na području župe Kongora stalno je nastanjeno 296 obitelji, što je 10 manje nego lani. Prijavili ste 1,549 župljana, 49 manje nego lani, od kojih 658 borave u inozemstvu i povremeno dolaze svojim kućama, 57 manje nego lani. Na području župe tijekom godine stalno je nastanjeno 891 župljana, što je 8 više nego lani.

– Imali smo 16 krštenika od kojih je 9 ostalo živjeti u župi.

– Imali smo 30 pokojnika od kojih je 20 živjelo u župi. Prosječna dob umrlih iznosi 73 godina i 6 mjeseci.

– Prvu svetu pričest primilo je 9 djece.

– Potvrdu krizme nismo imali.

– Vjenčalo se 15 parova, od kojih jedan ostaje živjeti na području župe.

– Tokom godine 51 put pohodio smo slabe i bolesne na području župe i tom prigodom 160 puta podijelio sv. sakramente.

– Na prosječnoj nedjeljnoj misi bude oko 60% župljana, a pričesti se 33% župljana (od toga je 27% muških i 73% ženskih).

ŽUPNE OBAVIJESTI: Nedjelja krštenja Gospodinova https://mandino-selo.com/wp/zupne-obavi ... spodinova/

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 02:59

Koji je to sad 'fenomen' zupe Bugojno da ima toliki porast,iako zupa ima prosjecnu starost 58 godina,dok sve ove zupe s padom imaju daleko mladje katolicko stanovnistvo

Odgovor je jasan,on se namece,i svak moze da skopca jedino.Naucnici zupe Bugojno s doktorom Kripto-Inzinjeringa i makromolekularne biologije i radiologije koji je otkrio i toplu i hladnu vodu zupnik najvece zupe katolicke je izmislio kloniranje ljudi

Najveci doprinos 21-32 stoljeca ide sad zupniku zupe Bugojno.Bez neke ceste u centru Zagreba kad Bruno Busic terorista moze da dobije cestu u centru Zagreba ovaj ''gigant'' matematike i ispraznog kloniranja zasluzuje makar 3 ulice u centru Zagreba i jos 2 u centru New Yorka

Ave,Ave N.V.Zupnice zupe Bugojno koji ima porast od 188 vjernika iako omjer krsteni-umrli je 4 puta veci za umrle ovdje,a taj je bilans iznosio -60 uz svega 10 vise domacinstava.Ma,jasta.

Kupusa covjek jede i repe kad je tako bistar um.Nema mu sta zamjeriti

Sto znaci da Americka vlada stampa pare.Dok zupnik zupe Bugojno stampa,pardon klonira ljude.Ocekujmo dobre rezultate

Sutra letim za Bugojno.Placam dobre pare,da se kloniram u drugom zivotu sad.Kad je zupnik sve to sredio i vec klonira masovno ljude dole

Nadam se da ce biti ljubazan i da ce me primiti.

Da se najavim unaprijed onako? :D

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 13:24

Poštovanje, ove godine smo pisali i one koji su povremeno u Bugojnu, tako da je više. :lol:

Hvala doticnoj osobi koja mi je poslala ovaj podatak

Sad je valjda svakom jasno stanje za Bugojno,zar ne?

Ove godine smo pisali.Ono puj,pike sad vise ne vaze stara pravila.Idemo Jovo-Nanovo

:rofll: :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 13:33

Povremeno sadim luk i paradajz.Zupnik sam zupe Bugojno iz velelepnog Dizeldorfa ali to je samo predgradje Bugojna.Al je zivot lep.A tu sam

Tek par tisuca kilometara od Bugojna.Stalno sadim i luk i paradajz a ponekad i papriku pa i kupus

:mrgreen: :mrgreen:

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 14 jan 2025 17:42

Koje odusevljenje na drustvenim mrezama povodom (izmisljenog) rasta broja katolika u Bugojnu :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 18:07

slika

slika

Detaljna statistika katolicke zupe Busovaca na kraju 2024 godine.ja sam rekao da imaju 340 osnovaca.Po ovome upisali su 348 osnovaca sigurno na pocetku skolske godine,Na pocetku ove su imali 340,moguce je da su upisali cirka 2% vise osnovaca na taj broj od 348.Prilicno dobra i tacna statistika za razliku od nekih zupa

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 18:08

Prolaznik je napisao/la: 14 jan 2025 17:42 Koje odusevljenje na drustvenim mrezama povodom (izmisljenog) rasta broja katolika u Bugojnu :lol:
Valja to ''Trubaduriti'' na sve strane,nije to jednostavno.Ja sam prve sekunde rekao da se podatci ne slazu ne mogu biti tacni.Ali evo lijepo covjek priznaje da je ubrojao ove godine dijasporu

Sve u svemu nisam ispao smijesan kad sam rekao da je nemoguce imati ovakve cifre za zupu Bugojno krajem 2024 godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 18:29

Jack je napisao/la: 14 jan 2025 18:07 slika

slika

Detaljna statistika katolicke zupe Busovaca na kraju 2024 godine.ja sam rekao da imaju 340 osnovaca.Po ovome upisali su 348 osnovaca sigurno na pocetku skolske godine,Na pocetku ove su imali 340,moguce je da su upisali cirka 2% vise osnovaca na taj broj od 348.Prilicno dobra i tacna statistika za razliku od nekih zupa

Nema ih ovo mora da su neki nevidljivi treba ih traziti s svijecom :rofll: :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2025 19:29

Naravno ja nemam nista protiv ove detaljne statistike zupe Busovaca a razlog tome je da sam pogodio u omjeru 97%
Ja sam rekao 340 Hrvata osnovaca sk 2024/2025.Ocigledno ih je nesto malo vise ali nista drasticno.Sve dok je u okviru +-3% to se racuna kao pun pogodak u statistici.Nema problema i da im dodam tih 8 osnovaca.Ja sam imao 340 ali eto malo drasticno.Kako su sve to poredali to je jasno

Sto se tice zupe Bugojno pa stanje je daleko gore jer neke zupe Duvna imas vise dijaspore nego sto dole zive.Ili neke zupe Bosanske Posavine gdje vecinu zupljana cini dijaspora.Naumpadne mi zupa Novo Selo Balegovac koja godinama ubraja dijasporu u konacan broj zupljana.Iako jedne godine su ubrojali bez dijaspore

Ovi imaju pisljivih 180 tak zupljana iz dijaspore koji dodju,popisu se za bozica.To je na tako velik broj itekako veoma losa cifra

Mozda ove sedmice ali nadajmo se do 20 Januara da cemo imati podatke i za zupu Vitez

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jan 2025 18:49

Ma,slabo i sporo to ide,ocekivano.Ove manje zupe bi mogle da objave statistiku prvih dana ali ne zele pa cak i skrivaju podatke sad vidi zupa Dubrava kraj Brckog koja je uvijek javno objavljivala broj vjernika.Ili vece zupe katolicke tipa Tolisa

Sve u svemu ocekivano.Naravno niko ne salje meni podatke,pitam se sto?Ali ako i odgovore,pa bolje da ne pricam sta mi odgovaraju.Nije za mladje osobe :mrgreen:

Mozda do kraja ove sedmice bude Vitez.Obicno izmedju 17-22 Januara zupa Vitez objavi podatke pa se nadam ovih dana da ce od vecih zupa oni objaviti nesto.I zupa Konjic zavrsava blagoslov obitelji sad preko vikenda,pa se nadam da ce iduce sedmice objaviti broj vjernika dole u toj zupi

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jan 2025 21:18

Postoji statistika osnovnih skola,kako osnovaca tako i prvacica i ona mi daleko bolje moze reci trajno stanje katolika po nekim opstinama od paradajz i luk ''turista'' po Bugojnu gdje je ove godine zupnik poceo da upisuje dijasporu.Pa,zar je dotle doslo da se i ovo radi

I nakon tog nekih 20 tak sajtova je prenijelo takvu vijest sto znaci da je ovaj pop Hdz covjek.Jer nijednom nije dosla statistika na toliko tzv Hrvatskih sajtova kao po Bugojnu.A rekli smo da je ta statistika lazna da nema nikakve veze i na kraju je bilo takvo sta

Tako da me ne cudi.Kad kazem da ne stimaju podatci za neke zupe.Ja sam zadnji autoritet za broj katolika
Nije papa,Sveti Petar Cetinjski,neki tamo zupnik klonirajuce zupe Bugojno.Ja

Tako kad ja kazem da je tako onda je tako.Navodno u sutnji katolicka crkva sad priznaje da ih je 315 000 i da su malo poceli ''vise'' s popisivanjem dijaspore.Jasno je kao dan nakon ove statistike da ce taj pad katolika biti objektivno -1000 u odnosu na kraj godine iako bi trebao da bude daleko veci

A ako su spremni da laziraju podatke za umirujucu zupu Bugojno gdje 4 puta vise umrlih od krstenih.Na sta su spremni sve za neke kljucne opstine tipa Mostar

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 16 jan 2025 20:11

U župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku, po posljednjim statistikama, stalno živi 2028 vjernika (2060 u 2023. godini) u 851 obitelji, koliko ih je bilo 2024. godine za blagoslov. U 2023. godini blagoslovljene su 34 obitelji više.

Nije blagoslovljeno 148 obitelji, nešto više nego u 2023. godini kada je to bilo 135 obitelji.

U župi je u 2024. godini kršteno 35 djece od kojih je 19 ostalo u župi, dok je 16 iz inozemstva.

Vjenčano je 12 bračnih parova (12 ostalo u župi, 9 došlo iz inozemstva). Rastavljena su 54 župljana, a neoženjenih momaka i cura je 103.

Umrlo je i pokopano 30 osoba, 16 primilo bolesničko pomazanja, dok 14 nije. U župi također živi 167 udovica i 25 udovaca.

Prvu svetu pričest primilo je 20 djece, dok je isto toliko primilo sakrament svete potvrde ili krizme.

Djece do 5 godina, u župi Presvetog Trojstva je 92, osnovnu školu pohađa ukupno 151 dijete, a srednje obrazovanje 82 djece. Studenata je ukupno 79.

Zaposlenih župljana je 723, nezaposlenih 98. Umirovljenika je 523.

Iz spomenute župe, na privremeni rad u inozemstvo, u 2024. godini otišlo je 11 župljana, dok se 6 doselilo.

Zahvaljujemo don Anti Lediću na ustupljenim podacima

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2025 20:33

I opet pad
A 🤡 zupa Bugojno 10 domaćinstva vise I ➕️ 188 vjernika vise
E ovaj je priznao da ubraja dijasporu I kakve imas koristi od te netacne statistike

😆

Odgovorite