☑ Pravila foruma i savjeti

Trazim knjigu

Parergon
Novi kolač

Re: Trazim knjigu

Post Postao/la Parergon » 29 nov 2024 19:00

Jack je napisao/la: 27 nov 2024 17:27
Parergon je napisao/la: 19 nov 2024 10:26 Pozdra, da li neko zna kako nabaviti knjigu Muslimani u 2. sv. ratu od Adnana Jahića ili Vrijeme izazova, Bošnjaciu prvoj polovini 20.vijeka od istog autora.
E,i Adnan Jahic napisao knjigu.Ko bi rekao
Ne,ne bih znao.Od Covida pa nadalje ovaj sajt se ne bavi vise skeniranjem i nabavkom knjiga.Previse je to vremena za nas kao i za sve ostale.Ipak na sajtu imas dosta dobrih skeniranih knjiga koje se i dalje mogu procitati

https://www.bosanskehistorije.com/ebiblioteka/

Raspitaj se na forumu klixa.Svako dobro

:gut:
Hvala na odgovoru, ja ne tražim da se skenira, ja bih je kupio, ali nigdje ne mogu da nađem. L.P.

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 30 nov 2024 21:32

Parergon je napisao/la: 29 nov 2024 19:00
Jack je napisao/la: 27 nov 2024 17:27
Parergon je napisao/la: 19 nov 2024 10:26 Pozdra, da li neko zna kako nabaviti knjigu Muslimani u 2. sv. ratu od Adnana Jahića ili Vrijeme izazova, Bošnjaciu prvoj polovini 20.vijeka od istog autora.
E,i Adnan Jahic napisao knjigu.Ko bi rekao
Ne,ne bih znao.Od Covida pa nadalje ovaj sajt se ne bavi vise skeniranjem i nabavkom knjiga.Previse je to vremena za nas kao i za sve ostale.Ipak na sajtu imas dosta dobrih skeniranih knjiga koje se i dalje mogu procitati

https://www.bosanskehistorije.com/ebiblioteka/

Raspitaj se na forumu klixa.Svako dobro

:gut:
Hvala na odgovoru, ja ne tražim da se skenira, ja bih je kupio, ali nigdje ne mogu da nađem. L.P.

Ima ova ako te zanima 2. svjetski rat:

https://www.bosanskehistorije.com/ebibl ... skom-ratu/

Knjiga: Bosanski Muslimani u 2. svjetskom ratu

Autor: Marko Attila Hoare

Parergon
Novi kolač

Post Postao/la Parergon » 06 dec 2024 18:08

hvala :zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 dec 2024 13:45

Ma,ja to svi jedan od drugog prepisuju.Ako imas neka pitanja sta te tacno zanima.Mozda ti mogu odgovoriti na to pitanje mislim iz 2 Svjetskog rata

:gut: :gut:
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Parergon
Novi kolač

Post Postao/la Parergon » 09 dec 2024 23:59

Jack je napisao/la: 07 dec 2024 13:45 Ma,ja to svi jedan od drugog prepisuju.Ako imas neka pitanja sta te tacno zanima.Mozda ti mogu odgovoriti na to pitanje mislim iz 2 Svjetskog rata

Nema ništa posebno, ja sam mislim da prilično dobro znam, ali sam gledao neku njegovu promociju i zaintrigiralo me. Dosta narativa o 2. sv. ratu koje se trenutno plasiraju su potpuno pogrešne, a njegova knjiga mi je zanimljiva jer znam da se tim periodom bavi već dugo. Nažalost je tiskana u toliko malo primjeraka, i veoma je teško naći. Ali dobro nije hića, kad tad će negdje izviriti da je kupim ahahaha

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 dec 2024 15:34

Parergon je napisao/la: 09 dec 2024 23:59
Jack je napisao/la: 07 dec 2024 13:45 Ma,ja to svi jedan od drugog prepisuju.Ako imas neka pitanja sta te tacno zanima.Mozda ti mogu odgovoriti na to pitanje mislim iz 2 Svjetskog rata

Nema ništa posebno, ja sam mislim da prilično dobro znam, ali sam gledao neku njegovu promociju i zaintrigiralo me. Dosta narativa o 2. sv. ratu koje se trenutno plasiraju su potpuno pogrešne, a njegova knjiga mi je zanimljiva jer znam da se tim periodom bavi već dugo. Nažalost je tiskana u toliko malo primjeraka, i veoma je teško naći. Ali dobro nije hića, kad tad će negdje izviriti da je kupim ahahaha
PARERGON - KNJIGA DERVIŠA SUŠIĆA JE KOMUNISTIČKA PROPAGANDA PROTIV ULEME U BOSNI
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite