Da,ali preko 50% Trebevica je u Federaciji.Velika je razlika odlazak u Trebevic gdje se opet naslanjas na Sarajevo.I odlazak u naprimjer Romaniju,podalje od grada.Ako i racunas padinska naselja Sarajeva tipa Hrid,Jarcedol,Toka-Dzeka,Mahmutovac,Bistrik onda je to jos i vise.Hvala.HvalaAko mi idemo na Trebević to znači da nemamo strah da hodamo gdje hoćemo, to znači da smo slobodni.
No,ako pogledas ove 2 nove lokacije:Trebevic Hills i Roof Gardens,oba ta projekta iako u genocidnoj nalaze se na 200 metara ili manje od Federacije
Roof Gardens se nalazi odmah kraj Motela Osmice koja je nicija zona i niko ne zna kome to ide.To je fakat u 10 tak skokova odatle.I ako skopcas da u toj opstini Istocni Stari Grad danas nema vise od 800 Srba po meni ma sta lazni popis rece.Te 2 zgrade su dovoljne da bude 800 stanovnika znaci radi se o 2 zgrade
Posebno ovaj Roof Gardens koji je skoro pa i zavrsen.Ne znam kakvi su planovi ali ovo bi itekako moglo da utice na promjenu etnicke strukture tog dijela opstine jer Istocni Stari Grad je rijetko naseljen nije kao Lukavica .Tako ne znam stvarno