☑ Pravila foruma i savjeti

Sarajevska regija

Jack
Administrator

Re: Sarajevska regija

Post Postao/la Jack » 01 nov 2024 06:54

Ako mi idemo na Trebević to znači da nemamo strah da hodamo gdje hoćemo, to znači da smo slobodni.
Da,ali preko 50% Trebevica je u Federaciji.Velika je razlika odlazak u Trebevic gdje se opet naslanjas na Sarajevo.I odlazak u naprimjer Romaniju,podalje od grada.Ako i racunas padinska naselja Sarajeva tipa Hrid,Jarcedol,Toka-Dzeka,Mahmutovac,Bistrik onda je to jos i vise.Hvala.Hvala

No,ako pogledas ove 2 nove lokacije:Trebevic Hills i Roof Gardens,oba ta projekta iako u genocidnoj nalaze se na 200 metara ili manje od Federacije

Roof Gardens se nalazi odmah kraj Motela Osmice koja je nicija zona i niko ne zna kome to ide.To je fakat u 10 tak skokova odatle.I ako skopcas da u toj opstini Istocni Stari Grad danas nema vise od 800 Srba po meni ma sta lazni popis rece.Te 2 zgrade su dovoljne da bude 800 stanovnika znaci radi se o 2 zgrade

Posebno ovaj Roof Gardens koji je skoro pa i zavrsen.Ne znam kakvi su planovi ali ovo bi itekako moglo da utice na promjenu etnicke strukture tog dijela opstine jer Istocni Stari Grad je rijetko naseljen nije kao Lukavica .Tako ne znam stvarno
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2024 07:07

Meni to nije jasno jer 3 najbolje lokacije na Trebevicu su Zlatiste,Trebevic Hills gdje se pravi danas zgrada i vrh Trebevica.Odatle je i granatirano Sarajevo tacnije s motela Osmice.Sad ako imas Sunnyland,ako imas ove Roof Gardens.Cetnici sve i da hoce ne mogu se vise ukopovati kao nekad oko Sarajeva jedino im je ostao jos Vrh Trebevica.Ovo sad je vec izgradjeno,polozaj strateski i vise nego izgubljen

No,Mokro i onaj cetnik sto se zali je 20 km od Federacije u opstini Pale,treba da prodjes dotle i jos niko i ne bi znao gdje dodje vukojebina.Ovo sa izgradnjom na podrucju tzv Istocnog Starog Grada mi jos nije jasno.Jel to svjesno cetnici zele da izgube demografsku vecinu.Ili misle da ce imati odmah kupce za te lokacije

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/sta-ka ... u/3349602/

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 04 nov 2024 08:08

Bio sam na dan otvaranja Suny land-a na Trebevicu. Otisao sam gore s taxi ispred SCC I trebalo je 10-ak min voznje. A vratio sam se pjeske (cestom) u grad jer sam zelio da vidim i slikam cijelu tu pozadinu. Trebalo mi je 30-ak min da sidem u grad. Pjeske.

Znaci to je vrlo blizu. Dalje do Brusa ima da se vozi jos podosta. A onda imamo i prilaz zicarom. S te strane nema prohodna cesta. Vrlo je strmo. Trebevic je odlican za stanovanja jer si na planini ima cist vazduh a vrlo blizu samog centra. No koliko vidim tu se gradi bas puno objekata sto istovremeno urusava i taj mirni, prirodni ambijent.

Slozio bih se s tim da je nejasna politika tih iz tzv stocnog starog grada. Koliko vidim na zadnjim izborima tamo su 1092 osobe imale pravo glasa a glasalo ih je 783. Tako je broj stanovnika na tom potezu oko 1.000 a vjerovatno i manje. A i prema onim podacima krmeceg zahoda iz Banja Luke znamo da godisnje gube 20-tak st godisnje putem negativnog PP.

Tako da mozes postati vecina na tom potezu ako napravis dvije postene zgrade. A to se i desava jer nasi i kupuju tamosnju zemlju i nekretnine. Samo je pitanje hoce li se regisrirati na tamosnju adresu ili ce zadrzati u Sarajevu.

Stvar je da nasi definitivno prelazu tu liniju. Imam rodaka koji je iz Hadzica i sa djevojkom zivi u Lukavici. Rade u Sarajevu. Tamo je vec 4 godine. Pitanje je momenta kada ce tzv nasa politicka stranka da baci listu i bori se za udio vlasti na tom podrucju. Tzv stocno Sarajevo je najlaksi plijen.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 26 nov 2024 14:31

Istocni Sarajevo napredzuje.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 12 apr 2025 10:34

Postaju li Srbi manjina u Istočnom Sarajevu
https://nebojsavukanovic.info/patriotiz ... -sarajevu/
U Istočnom Sarajevu danas ima najmanje 700 stambenih jedinica u vlasnistvu ljudi iz Federacije. Mi stanovnici Istočnog Sarajeva smo u nezavidnom položaju i u manjoj platežnoj moći od ljudi sa druge strane entitetske granice. Problem je u politici opština Istočnog Sarajeva koje zarad jako čudne finansijske dobiti djele građevinske dozvole i mjenjaju planove da bi se pravile zgrade koje odgovaraju ljudima iz Federacije. Najradikalnije zgrade su na Dobrinji , parkingu ispod „Terex“ pumpe, zgrade koje se treba praviti u Naselju Starosjedilaca preko puta Dječijeg vrtića i na Dobrinji 1 kod Osnovne škole. Stanovništvo Istočnog Sarajeva da je htjelo da bude manjina i da može biti preglasano, vjerovatno nikad nebi prodavalo svoju imovinu u gradu, na Ilidži, Grbavici, Rajlovcu, Vogošći i ostalo bi da živi dole u Federaciji. Mi smo željeli da napravimo novi grad, na našoj zemlji i da njime upravljamo. To što su nam zabranili da se grad zove Srpsko već Istocno Sarajevo ne znači da ono to više nije. Ako ovako nastavimo ono neće jos dugo biti naše!

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 12 jul 2025 16:52

Nepoznata lica uništila zastavu Republike Bosne i Hercegovine na Trebeviću

Na lokalitetu Velika Čolina – Kapa na planini Trebević, 11. jula je uništena zastava Republike Bosne i Hercegovine, uključujući jarbol i simbol ljiljana.

https://crna-hronika.info/nepoznata-lic ... icu/742446

bruka sta im urade cetnici jel vracena ona zastava na Jahorini ?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jul 2025 18:10

Iduceg dana sta si ocekivao od Sarajlijica samo nek se ne puca a mozes 💩 po meni 😆 🤣

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jul 2025 22:31

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 20 jul 2025 06:08

Reagirao SDP koji je inace stojao uz himnu kurvatske.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jul 2025 18:37

Necemo biti nacionalisti kao zatucani Krajiski seljaci.Mi smo ''Sarajlije''

Malo na cevape prvo.Pa onda idemo kod Deena i njegov puskomet prijatelja.Zalijemo s gajbom Knjaz Milosa.I tramvaj do Hrasnice.A demografija,zastave,pih.Danas je 21 stoljeca.Malo parada pedera,malo Deen,malo Ankica Milepusic iz Sombora i Rade Valjak iz Sabca

Pa da se malo zagostimo s vasim haverom.A kad se dobro napijemo.Onda cemo malo ismijavati govor Krajskih Bosnjaka.Neko bi mogao da bude bijen I onda sve zapakujemo s all inklusive :rofll: :rofll: .

A onda idemo na cevape.Ko nema pare za cevape.Imaju macke i psi.To vam dodje jeftinije

Nemojte se zamarati s zastavama.Nek se ne puca,pa moze i zastava da se trga.Haj,sta vam je.Nije to nista

Sutra nam dolazi ponovo Deen.Ah,meraka.Dolazi nam Radodajka Srbomanovic iz Cetnikovica Donjih.Ima da napuni Zetru

Kakva demografija,kakvi bakraci.Nek se pravi do Hrasnice tramvaj a za ostale povratnike.Sta.A jos ti dijasporci.Pa to su ti jos gori ljudi.Nikakvi

Sarajevo uber alles :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jul 2025 18:41

Burek je napisao/la: 26 nov 2024 14:31 Istocni Sarajevo napredzuje.

Napreduje jer rade u tom Sarajevu a kupaca ce biti iz tog Sarajeva.I zato prave veliki trzni centar.Uostalom ako je tako,kako nije.Sta su u zadnjih 20 tak godina napravili u Kalinoviku sem stalu za Milosa Srbijancevica kraj vukojebine donje.Nista

Veci grad,vece trziste a ovi nafurani ce otici i ostavljati pare kod njih.Tja pa pola Istocnog Sarajeva radi u Sarajevu,dobar dio Kiseljaka.Tako da postoji trziste.Da nije bilo one budale sto je prodavao kruh ili krofne MANJA.

On bi i dalje bio tamo.Iako na srecu neki imaju ponosa.Toliki trzni centar ce jedino targetirati Federaciju

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 05 nov 2025 16:34

fino će se to uklopiti kad se završi :zastava:
slika
slika
slika
slika
slika

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 nov 2025 17:04

BOSNI4K je napisao/la: 05 nov 2025 16:34 fino će se to uklopiti kad se završi :zastava:
slika
slika
slika
slika
slika
Ovo prvo gradi Tihomir Brajkovic iz Kiseljaka. Ovo mu je 7 ili 8 projekat u Sarajevu. Gradio je i po Bjelasnici.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 06 nov 2025 13:51

amkos je napisao/la: 05 nov 2025 17:04
BOSNI4K je napisao/la: 05 nov 2025 16:34 fino će se to uklopiti kad se završi :zastava:
slika
slika
slika
slika
slika
Ovo prvo gradi Tihomir Brajkovic iz Kiseljaka. Ovo mu je 7 ili 8 projekat u Sarajevu. Gradio je i po Bjelasnici.
Jest da je Hrvat is Kiseljaka ali u ovi zadnji 20 godina kako za njega znam nisam nikad cuo da je protiv nas ili Bosnu. Znam od nasi sto su rada radili za njega.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2025 14:46

Jedna je prica ustashe za Sarajevo.Jedna je prica za Kiseljak ili Grude.Naravno da Brajkovic nije kreten covjek da prica tako javno kao onaj kreten sto je imao nekad pekare MANJA U Sarajevu.Pa,gdje su te sad pekare

Gradjevinski posao bi ga pojeo.Nece se nista praviit u Kresevu.Kiseljak mozda zgrada-dvije.Pa je on oprezan s rijecima ovdje

Tako pustite se suplje ovdje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 dec 2025 05:39

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 31 dec 2025 21:32

https://avaz.ba/vijesti/bih/926355/skin ... zastave-rs

Sta je sa ovom zastavom, povukli su se, balijske kukavice iz smogcarsije ?

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 31 jan 2026 16:17

:zastava:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 03 feb 2026 15:56

Ciljuge1 je napisao/la: 04 sep 2024 18:45
amkos je napisao/la: 04 sep 2024 02:36
Ciljuge1 je napisao/la: 03 sep 2024 20:07
Daj mi našu firmu da može parirati Lasti u ovom segmentu. AS Jelah ? Ne bih rekao, solidan je i AS ali ih je Lasta prešišala otkako se vratila na tržište prije par godina.
Ja ne znam sta se desaje sa AS Jelahom i njihovom grupacijom.
U AS-u Jelah je u toku vlasničko preslagivanje. Zbog čega trpi tržišno pozicioniranje firme. Prvobitna tri čovjeka koji su stvorili AS više nisu zajedno. Samo je jedan ostao u Asu, a druga dvojica su isplaćena. Dobili su ogromne otpremnine u novcu (desetine ili čak stotine miliona KM) a dobili su i neke od firmi iz sastava Asa. Npr. Vispak ili Solana Tuzla više nisu u Asu, nego kod jednog od te dvojice. Djeca od ovog preostalog osnivača takođe nagovještavaju želju da sami preuzmu pojedine firme iz AS grupacije. Za sada nema štete, oslobađa se nova energija kod svih. Ali AS kao gigant je prošlost. Vjerovatno će biti dalje parcelisan.
A to što nema nekih prijašnjih proizvoda, poput instant kafe i slično je normalna pojava na tržištu. Ako nešto ide slabije od očekivanja, ne rasipa se energija (i novac) nego se proizvod ukida.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 feb 2026 11:31

Aha

Odgovorite