Vitalna statistika BiH
Moderator/ica: Drina
Re: Vitalna statistika BiH
Kad izlaze podaci za gt po općinama za 2023. ?
Veze nemam ne interesuje me
Thats fake news.Sta ce mi kloniranje Fra Joze Pecirepa i mahnitanje Srpske statistike genocidne tvorevine
Thats fake news.Sta ce mi kloniranje Fra Joze Pecirepa i mahnitanje Srpske statistike genocidne tvorevine
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.
https://www.hayat.ba/article/porazavaju ... 75f5ae337b
Naime, prema podacima Agencije za statistiku BiH, u prvih šest mjeseci ove godine registrovano je 11.142 živorođene djece, što u odnosu na period od januara do juna 2023. godine pokazuje pad broja živorođenih za 2,7 posto ili 309 beba. Odnosno, u istom periodu prošle godine u BiH je na svijet stigla 11.451 živorođena beba.
S druge strane, broj umrlih je mnogo veći, ali je i on u padu. Tačnije, za šest mjeseci ove godine preminule su 17.274 osobe, dok je u istom periodu lani umrlo 17.613 osoba. Pad broja umrlih je prema podacima Agencije 1,92 posto.
Naime, prema podacima Agencije za statistiku BiH, u prvih šest mjeseci ove godine registrovano je 11.142 živorođene djece, što u odnosu na period od januara do juna 2023. godine pokazuje pad broja živorođenih za 2,7 posto ili 309 beba. Odnosno, u istom periodu prošle godine u BiH je na svijet stigla 11.451 živorođena beba.
S druge strane, broj umrlih je mnogo veći, ali je i on u padu. Tačnije, za šest mjeseci ove godine preminule su 17.274 osobe, dok je u istom periodu lani umrlo 17.613 osoba. Pad broja umrlih je prema podacima Agencije 1,92 posto.
Srbi - 8544, 91,78%
Bošnjaci - 548, 5,88%
Hrvati - 69, 0,74%
Nepoznato - 69, 0,74%
Ostali - 39
Romi - 29
Ne izjašnjava se - 9
Ukrajinci - 2
Bošnjaci - 548, 5,88%
Hrvati - 69, 0,74%
Nepoznato - 69, 0,74%
Ostali - 39
Romi - 29
Ne izjašnjava se - 9
Ukrajinci - 2
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
69 Hrvata
Skole 2013/2014
Bosnjaci 674
Hrvati 41 prvačića
Sk 2024/2025 ispod 25 Hrvata prvačića
Bosnjaka moze da bude eventualno Između 450 do 500 ima nesto po Federaciji plan I program a zive dole
Ali nista preko 500 prvačića
Nema sanse da ima 69 Hrvata
Možda majki ali Hrvata nema toliko
A najveci dio njih je udan za cetnike
Skole 2013/2014
Bosnjaci 674
Hrvati 41 prvačića
Sk 2024/2025 ispod 25 Hrvata prvačića
Bosnjaka moze da bude eventualno Između 450 do 500 ima nesto po Federaciji plan I program a zive dole
Ali nista preko 500 prvačića
Nema sanse da ima 69 Hrvata
Možda majki ali Hrvata nema toliko
A najveci dio njih je udan za cetnike
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ne razumijem ovaj post.
Šta on tačno predstavlja? Čiji su podaci i zašto se smiješ. Nisam skonto.
Samo BiH.
Radi se o vitalnoj statistici sumske nacionalna pripadnost zivorodjenih u 2023 godini
Ti podati obicno dodju krajem Septembra..Smijem se ponajvise za broj Hrvata,tacnije 69 Hrvata.Oni imaju statistiku majke,tako da ta statistika nije potpuna.Broj Hrvata dole je znatno,znatno manji
No,ako gledamo statistiku za 2023 godinu imamo slijedeci broj Hrvata zivorodjenih u 2023
Sumska 69
Brcko 21
Federacija 2466
=2556 Hrvatskih majki u 2023 godini
Kod cetnika za 2023:
Sumska 8544
Brcko 303
Federacija 113
=8960 Srpskih majki u 2023 godini
Kod Bosnjaka 2023:
Sumska 548
Brcko 376
Federacija 12 789
=13 713 Bosnjackih majki u 2023 godini
Na stranu sto u kantonu Sarajevo imamo 500+ Ostalih i nepoznatih od navodno 700 i nesto
Ova statistika za sumsku sama po sebi nije losa,ali ima 2 glavne kljucne cinjenice koje nisu tacne
1)Nepotpuna vitalna statistika .Nemate nacionalnost oca u ovoj racunici
2)Oni ubrajaju dijasporu u ovaj broj.Ta cifra nije nuzno netacna,ali ona ubraja dijasporu.Kod nas uopste nije takva racunica ovdje.Pa sad imas vise zirvorodjenih Srba u 2023 godini,tj prosle godine.Nego sto je upisanih Srba prvacica u Sumskoj sk 2024/2025 godini.Sto je obicna glupost
I jos prije sam rekao nepotpuna statistika jer nema nacionalnost oca koja bi nam dala daleko bolju i tacniju statistiku ovdje
Naprimjer pogledajmo samo u Federaciji 2023 godine slijedecu cinjenicu
Imamo 113 Srpskih majki,na prvi pogled rekli bi i 113 zivorodjenih Srba.
Ali od tog broja imamo 36 Bosnjackih oceva,16 Hrvatskih i 53 Srpskih
Imamo znaci svega 53 bebe rodjene u 2023 godini u Federaciji cija oba roditelja su Srbi.Kad zavod za sumsku izbaci ovakvu vrstu podataka.Onda nek se jave.Tako da
Brcko distrikt popisuje dijasporu,a vjerujem i sumska popisuje dijasporu za 2023 godinu
Ti podati obicno dodju krajem Septembra..Smijem se ponajvise za broj Hrvata,tacnije 69 Hrvata.Oni imaju statistiku majke,tako da ta statistika nije potpuna.Broj Hrvata dole je znatno,znatno manji
No,ako gledamo statistiku za 2023 godinu imamo slijedeci broj Hrvata zivorodjenih u 2023
Sumska 69
Brcko 21
Federacija 2466
=2556 Hrvatskih majki u 2023 godini
Kod cetnika za 2023:
Sumska 8544
Brcko 303
Federacija 113
=8960 Srpskih majki u 2023 godini
Kod Bosnjaka 2023:
Sumska 548
Brcko 376
Federacija 12 789
=13 713 Bosnjackih majki u 2023 godini
Na stranu sto u kantonu Sarajevo imamo 500+ Ostalih i nepoznatih od navodno 700 i nesto
Ova statistika za sumsku sama po sebi nije losa,ali ima 2 glavne kljucne cinjenice koje nisu tacne
1)Nepotpuna vitalna statistika .Nemate nacionalnost oca u ovoj racunici
2)Oni ubrajaju dijasporu u ovaj broj.Ta cifra nije nuzno netacna,ali ona ubraja dijasporu.Kod nas uopste nije takva racunica ovdje.Pa sad imas vise zirvorodjenih Srba u 2023 godini,tj prosle godine.Nego sto je upisanih Srba prvacica u Sumskoj sk 2024/2025 godini.Sto je obicna glupost
I jos prije sam rekao nepotpuna statistika jer nema nacionalnost oca koja bi nam dala daleko bolju i tacniju statistiku ovdje
Naprimjer pogledajmo samo u Federaciji 2023 godine slijedecu cinjenicu
Imamo 113 Srpskih majki,na prvi pogled rekli bi i 113 zivorodjenih Srba.
Ali od tog broja imamo 36 Bosnjackih oceva,16 Hrvatskih i 53 Srpskih
Imamo znaci svega 53 bebe rodjene u 2023 godini u Federaciji cija oba roditelja su Srbi.Kad zavod za sumsku izbaci ovakvu vrstu podataka.Onda nek se jave.Tako da
Brcko distrikt popisuje dijasporu,a vjerujem i sumska popisuje dijasporu za 2023 godinu
Ja tu nikako ne vidim vise od 2400 zivorodjenih Hrvata u 2023
Od tih 69 Hrvatskih majki sumska ako I ponavljam ako imas 25 Hrvatsko- Hrvatskih roditelja nek slave.Vidim tu sliku Kao I Srbi Federacije Bih
Mozda budes mislio da imas 113 Srba ali realnost je znatno manja ovdje za Srbe
Od tih 69 Hrvatskih majki sumska ako I ponavljam ako imas 25 Hrvatsko- Hrvatskih roditelja nek slave.Vidim tu sliku Kao I Srbi Federacije Bih
Mozda budes mislio da imas 113 Srba ali realnost je znatno manja ovdje za Srbe
Bosnjaka+Muslimana u Srbiji je rodjenih 2541 u 2023 godini
Hrvata u Bosni je rodjeno 2566 u 2023 godini
Na stranu to da je taj broj jos manji jer u Sumskoj nemas ni 30 Hrvata prvacica.Da po Sarajevu imas masu mjesanih brakova
Da mi je neko rekao da ce broj Bosnjaka samo u Sjevernom dijelu Sandzaka biti veci od broja zivorodjenih Hrvata u Bosni smijao bih ti se
Raspad sistema i to totalni
Naprimjer u 2023 godini
Unsko-Sanski kanton 6 Hrvatskih majki:2 Hrvatsko-Hrvatska roditelja.Ostalo su Hrvatice udane za Bosnjake
Tuzlanski kanton 41 Hrvatskih majki ali svega 17 slucajeva gdje su oba roditelja Hrvati
Sarajevo kanton 53 Hrvatskih majki ali svega 26 slucajeva gdje su oba roditelja Hrvati
Na uzorku od 100 Hrvatskih majki imas tek 45 Hrvatske djece ciste.To nije ni pola u ovom slucaju.Taj broj pada na ispod 2500 i to laganini pada na ispod 2500 Hrvata
Ako ides u detalje.To ce biti jedva 2400 rodjenih Hrvata.Oba roditelja katolici u 2023 godini.
Hrvata u Bosni je rodjeno 2566 u 2023 godini
Na stranu to da je taj broj jos manji jer u Sumskoj nemas ni 30 Hrvata prvacica.Da po Sarajevu imas masu mjesanih brakova
Da mi je neko rekao da ce broj Bosnjaka samo u Sjevernom dijelu Sandzaka biti veci od broja zivorodjenih Hrvata u Bosni smijao bih ti se
Raspad sistema i to totalni
Naprimjer u 2023 godini
Unsko-Sanski kanton 6 Hrvatskih majki:2 Hrvatsko-Hrvatska roditelja.Ostalo su Hrvatice udane za Bosnjake
Tuzlanski kanton 41 Hrvatskih majki ali svega 17 slucajeva gdje su oba roditelja Hrvati
Sarajevo kanton 53 Hrvatskih majki ali svega 26 slucajeva gdje su oba roditelja Hrvati
Na uzorku od 100 Hrvatskih majki imas tek 45 Hrvatske djece ciste.To nije ni pola u ovom slucaju.Taj broj pada na ispod 2500 i to laganini pada na ispod 2500 Hrvata
Ako ides u detalje.To ce biti jedva 2400 rodjenih Hrvata.Oba roditelja katolici u 2023 godini.
Valjda je sad jasno, prema broju prvačića i rođenih, da je stvarno Hrvata u federaciji 280 do 300 hiljada !!!
U gt i db nisu statistički bitni.
U gt i db nisu statistički bitni.
8500 rođenih Srba u gt u 2023. !!!
Ako je to istina onda je moguć broj od milion Srba u gt.
To je natalitet 8.50 a to je više od Hrvatske i Srbije
Ako je natalitet 8.00 , to je preko milion Srba u gt.
Ako je to istina onda je moguć broj od milion Srba u gt.
To je natalitet 8.50 a to je više od Hrvatske i Srbije
Ako je natalitet 8.00 , to je preko milion Srba u gt.
Do,donekle tacno
Odgovor na to pitanje je sasvim jasan i sam ti se namece
Naprimjer:
Skolske 2024/2025 godine imali smo 8957 prvacica u Sumskoj
Bosnjaka je 375 bez nekih 5% mjesanih brakova koji su tu i tamo.I naravno bez po meni vece opstine Doboj.Ako bi sve to sracunali kao sto sam ja sracunao
Trebalo bi da bude 425 Bosnjaka i dodaj 5% Tih ostalih to je cirka 450 Bosnjaka,Bosanaca i ostalih
30 tak Roma
25 Hrvata
I oko 40 tak ostalih
Uz kao sto sam ja rekao 8420 Srba.Po meni Srbi cine 94/100 ovdje medju prvacicima to je zargonski 94% percentile ovdje ili procent.Ne bih rekao da je vise od tog
I jos ovdje nije uracunato 23 Bosnjaka prvacica koji pohadjaju skolsku 2024/2025 po Federalnom planu i programu iz tacno 6 opstina:
Kotor Varos,Ugljevik,Osmaci,Novo Gorazde,Milici i Bratunac
S tim u vidu odgovor kao sto sam rekao se namece i on je sasvim jasan
Koliko je rodjeno u 2018 godini po toj statistici njihovoj.Ako je izmedju 98-100% tacno ova 2 % su migracije.Onda je podatak nacelno tacan
Ako nije jer ja ne vjerujem da se je rodilo 8000 Srba i da ubrajaju dijasporu.Onda je odgovor jos jasniji.Zar ne
Uostalom.ja sam nasao broj Bosnjaka prvacica sk 2024/2025 i nadam se do pocetka iduce sedmice cu sve znati
Da,ili obrali su debelo bostan.Hrvati su beznacajan faktor medju prvacicima u Brcko distriktu sk 2024/2025.Manje od 5%.Imas veci udio Bosnjaka u Prijedoru ili Kotor Varosu od Hrvata u Brckom medju prvacicima
Iako pise da se je navodno rodilo 69 Hrvata.To su Hrvatske majke.Genocidni zavod za statistiku ne daje detaljnu klasifikaciju vitalne statistike citaj zivorodjenih,znaci nacionalnost i oca i majke nego samo majke.,Kad bi se to gledalo.Ja ne vidim nikako vise od 25 Hrvata dole znaci u genocidnoj
Jack je napisao/la: ↑03 okt 2024 21:13Da,ili obrali su debelo bostan.Hrvati su beznacajan faktor medju prvacicima u Brcko distriktu sk 2024/2025.Manje od 5%.Imas veci udio Bosnjaka u Prijedoru ili Kotor Varosu od Hrvata u Brckom medju prvacicima
Iako pise da se je navodno rodilo 69 Hrvata.To su Hrvatske majke.Genocidni zavod za statistiku ne daje detaljnu klasifikaciju vitalne statistike citaj zivorodjenih,znaci nacionalnost i oca i majke nego samo majke.,Kad bi se to gledalo.Ja ne vidim nikako vise od 25 Hrvata dole znaci u genocidnoj
2022 je bilo čak 100 Hrvata rođenih u gt.!!!
Njihov broj tamo je realno ispod 5000.
Pa,dobro
Treba gledati vitalnu statistiku 2018 genocidne
Koliko je tad bilo zivorodjenih I od tog Bosnjaka I Srba
Treba gledati vitalnu statistiku 2018 genocidne
Koliko je tad bilo zivorodjenih I od tog Bosnjaka I Srba
-
- Član
Ma nema šanse da gt ima više od 800 hiljada srba, iako bi ja prije rekao da ih je manje od 750 hiljada
izuzev Bl, Laktaša, Bijeljine i onih naselja do Sarajeva, što oni zovu istočno Sarajevo, sve druge sredine su puste
jedina veća živost je u većim, urbanijim centrima opština - Prijedor, B. Gradiška, Doboj, Zvornik, Pale, Trebinje
Saberi rođene u ovih 10 općina pa ćeš vidjeti da čine 70%
Pa ocigledno mi treba info koliko se je rodilo tamo u 2018 godini.Pa da vidimo da li popisuju diijasporu ili ne
Pa,po meni je ovako nekako bilo makar za Federaciju
56 550 Srba popis 2013
45 000 Srba u pravom zivotu popis 2013
35 000 Srba danas.Izmedju 30 000 do 35 000 Srba u Federaciji.Imao sam slucajeva gdje su se naglo popisali oni.Iako u brojnim selima gdje je nekad bilo preko 100 Srba,vidi Kiseljak opstina Sapna 118 Srba popis 1991 i nijedan popisan.Ali popisanih je puno po Sanskom Mostu i jos nekim opstinama
Migracije i negativan prirodni prirastaj je rekao svoje.Sto se tice katolika samo u opstini Kakanj oni imaju 313 extra katolika izmedju onog sto crkva objavi i stanja na terenu a moze da bude jedino gore
56 550 Srba popis 2013
45 000 Srba u pravom zivotu popis 2013
35 000 Srba danas.Izmedju 30 000 do 35 000 Srba u Federaciji.Imao sam slucajeva gdje su se naglo popisali oni.Iako u brojnim selima gdje je nekad bilo preko 100 Srba,vidi Kiseljak opstina Sapna 118 Srba popis 1991 i nijedan popisan.Ali popisanih je puno po Sanskom Mostu i jos nekim opstinama
Migracije i negativan prirodni prirastaj je rekao svoje.Sto se tice katolika samo u opstini Kakanj oni imaju 313 extra katolika izmedju onog sto crkva objavi i stanja na terenu a moze da bude jedino gore