Broj Hrvata prvacica po kantonima sk 2024/2025
Unsko-Sanski 6 *
Posavina. 110
Zenica 140
Tuzla 39 *
Gorazde 0
Zapadna Hercegovina 770
Livno 278
Mostar 941
Srednja Bosna 432
Sarajevo *
*=Procjena
2756 Federacija
25 RG
27 Brcko distrikt
Istina je da sam dao procjene za 3 kantona.I samo 3 kantona vidi *.U Svim kantonima gdje ima vise od 5% Hrvata.Broj Hrvata nije nikakva procjena.Nego ih je toliko sk 2024/2025.Livno,Srednja Bosna,Posavina,Mostar,Zapadna Hercegovina nije to nikakva procjena.To je realnost
Kako sam isao s procjenama
Tuzlanski kanton je imao 45 Hrvatsko-Hrvatskih roditelja djece u 2018 godini .Kao prekaljen demografa koji zna tablicu sabiranja i oduzimanja.Nesto sto je strano nekim kromanjoncima..Dao sam cirka 90% tog broja ili nekih 39 Hrvatima.Nije ovo nista ukljuceno u Bosanski nastavni plan.Nego sam odmah odbio to iz Tuzlanskog kantona i dao Hrvatima.Da li moze da bude vise Hrvata?
Mozda i moze.Da li moze da bude manje.Pa itekako moze
Usk kanton je mali kanton ovdje su cifre jos manje.Tu je max 6 Hrvata prvacica po meni
Sad nije da ne postoje nejasnoce
Dao sam 41 Hrvata prvacica u Os Visicima.Sve manje od tog.I jao meni.Broj Hrvata naglo pada.Sve vise od broja 41.Broj Hrvata raste
Sto se tice Zenice pricaj ti sta hoces ali to je tako kako je i s Bosanskim nastavnim planom sto mi nije bilo tesko naci.I u Kaknju ima puno mjesanih brakova nisu oba roditelja Hrvati.Jel ima 2808 Hrvata prvacica sk 2024/2025
Ma,znate.Ja bih rekao da ih je 2800.Ravna cifra.Ovih 8 moze da bude jedino viska
A broj Srba je jasan.On je i prikazan tamo gdje ih ima
Da li je moguce da ima vise Srba prvacica
Mozda.Ako ih je u Sarajevu?Ali sta ako ih nije u Sarajevu.Sve je otvoreno ali mislin da je i tamo sve jasno
Budite sretni i uzivajte da cinite 10,25% prvacica.Ipak preko 10% prvacica nije mala stvar.To je znak da ste jos ''narod''
Kad padnete na ispod 10% prvacica.Ustav se mora mjenjati i neki narodi koji cine ispod 10% prvacica.Ne mogu i ne smiiju da budu narodi
Pa pobogu imas vise prvacica procentualno Bosnjaka u Crnoj Gori.A oni nisu narod
To treba objasniti gospon Smitu da manjina ne moze da trazi prava vecine..U ovom slucaju Bosnjaka
Sto bih vas lagao
Ko misli da lazem.Nek ode za Livno i raspita se za broj prvacica