☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Moderator/ica: Drina

Jack
Administrator

Re: Podaci katoličke crkve

Post Postao/la Jack » 24 sep 2024 05:47

zmaj od bosne je napisao/la: 23 sep 2024 16:45 Samo Banjalucka Biskupija ubraja svu dijasporu za sluzbeni podatak biskupske konferencije
Ostale imaju pojedine zupe sa pobrojanom dijasporom Jack ih je naveo gore.
Na osnovu prvacica I osnovaca Jack zna bolje sta se iza brda valja I kakvo je realno stanje tamo
Nazalost nemam vremena za ovu temu.No,kao sto sam postavio podatak biskupske konferencije.Vidi se kako laziraju podatke

Nista.Nadam se da cu ovog puta uspjeti da dodjem do 500 stranice ove teme
:D
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 sep 2024 08:58

:lol: Dajte mi 10 000 vojnika i 72 sata da izbrojim s vojnicima katolike

Ja kazem

Ispod 50 000 katolika Srednjobosanski kanton

Ako bude 50 000+1 katolik.Nek cijela Srednja Bosna ide Hrvatskoj ili tzv Herceg Sumskoj

Ovo vazi i za broj katolika u Bosni.Kad bih sad okruzio ljude hermeticki zatvorio granice i brojao.Ne bi paradajz turisti dosli i imali takve cifre za Kraljevu Sutjesku.ili jos gore neke zupe tipa Fojnica.Fake.Fake news

Ili ono gore oko Posavine.Ne,moji vojnici bi max izbrojali 305 000 katolika u Bosni i pitanje je da li ih ima i toliko u Bosni.To sto katolicka crkva ubraja+ 200,pa+100,pa +500 je samo jedna u vidu velikoHrvatskih aspiracija

Inace zupljani jedne crkve su bili zateceni kad im je pop rekao

Ovdje ce misa biti samo na Hrvatskom i samo na Hrvatskom a ako neko misli drugacije.Onda ce vam crkva biti zakljucana.Na kraju su izbacili kompromis

Katolici tzv Hrvati van Zapadne Hercegovine i Mostara imaju fakat situaciju zabe u loncu koja se na laganoj vatri kuha.Mozes da radis s tom zabom sta hoces.Oni stariji ce umrijeti.Oni mladji ce prestati da budu Hrvati

Ne mozes povezati 5 km2 podrucja Srednje Bosanskog kantona sem tzv Dobretica u Hrvatskom prostoru.Posebno ono malo Viteza sto je Ha-Ha Hvo drzao

Ispod 50 km2.i onda imas Duvno s 1000 km2.Ljudi se ne mogu okrenuti po 2 km u duzini da ne nalete na Bosnjaka dole.To je realnost

Katolicka crkva je rekla i priznala da imamo 51 000 katolika u Srednjobosanskom kantonu
Imali su 78 000 katolika krajem 2010 godine.Vjerujem da je ta cifra jos manja

Ko misli da ima Hrvata ateista,ko misli drugacije.Dajte mi 10 000 vojnika pa pitanje je ima li njih i 45 000 u kantonu Srednja Bosna danas
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 sep 2024 13:20

Zupa Kakanj 498 katolika krajem 2022 godine:1 Krsteni i 32 umrla u 2022 godini
Zupa Kakanj 498 katolika krajem 2023 godine:1 Krsteni i 25 umrlih u 2023 godini

Nagradno pitanje za matematicare,akademike,strucne osobe(4 razreda osnovne skole) :mrgreen:

Kako zupa Kakanj nan tolikom uzorku moze da ima identican broj vjernika,iako kao sto vidite.Broj umrlih je i do 10 puta veci od broja krstenih.
Kloniranje perom Fra Joze Pecirepa
Kako je to moguce ako pogledamo vitalnu statistiku ove zupe?Hoces li mi reci da nakon ovog silnog pada.Broj vjernika je ostao isti

Zupa Doljani 162 vjernika krajem 2022 godine:0 Krstenih i 16 umrlih
Zupa Doljani 165 vjernika krajem 2023 godine:0 Krstenih i 7 umrlih

Koliko su tamo propali nisu imali krstenje zadnje 2 godine a pitanje je kad su imali krstenjaka.i onda sad vidis podatak.Da je ova zupa pozitivna?Pa,gledajte.Ja ne bih imao nista protiv.Kad bi bilo 7 krstenih i 2 umrla.Pa,nekako.Da su se u ovu vukojebinu vratili nazovi Hrvati.Haaha

Da,da.Da kako da ne

Ovom pijanduri iz Kaknja treba reci da je statisticki veca sansa da te pogodi grom u po bijela dana nego da imas isti broj vjernika na zupu koja izumire. i ima preko 400 vjernika

Fake news.Nije ni brojao.Samo je skopirao vijest iz 2022 godine

Eto ja cu prvi u Premier Kladionicu da se kladim oko ovog.Nema sanse da pogrijesim :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 sep 2024 13:25

Ime mi je Jozo.Jozo Pecirep.Po zanimanju povecavam broj katolika po zupama.Tezak je to posao ali cuj.Nisam Einstein.A i ovi seljaci iz moje zupe ne znaju koliko je 2+2.Pa sve sto ja kazem.Bit ce tako

Ha,ja.Pa ako sam malo ''popio'' i napisao istu brojku.Sve je to isto

JAMES.JAMES BOND VS FRA JOZO PECIREP :rofll: :rofll: :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Moderator

Post Postao/la Drina » 26 sep 2024 21:05

Nastavlja se smanjivati broj katolika u BiH: Evo koliko ih je danas, a koliko ih je bilo 1996.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... 6-15506084
Biće onako kako Bošnjaci odluče

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 27 sep 2024 00:48

"Poznavatelji prilika u BiH upozoravaju kako i službene crkvene statistike treba uzimati s blagom rezervom jer se tijekom blagoslova domova nekad, na inzistiranje obitelji, popišu i one osobe koje stvarno ne žive u matičnim župama, nego tamo tek povremeno dolaze."

Ovo je itekako bitna izjava iz navedenog teksta s linka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2024 01:02

Da paradajz turismo zupe Kraljeva Sutjeska

I mr 498 zacarani broj katolika zupe Kakanj

➕️ 500 Spartanaca pardon 300 zupe Fojnica

Ghost 👻 army zupe Novo Selo Balegovac

Ovcarevo ubrajaju I 🐑 I ljude

I tu je Fra Jozo Pecirep magistar za promjene I primjenjenu statistiku

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2024 01:04

Drina je napisao/la: 26 sep 2024 21:05 Nastavlja se smanjivati broj katolika u BiH: Evo koliko ih je danas, a koliko ih je bilo 1996.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... 6-15506084
Fasismo muy bien
Adz Jutarnji list

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2024 08:17

zmaj od bosne je napisao/la: 27 sep 2024 00:48 "Poznavatelji prilika u BiH upozoravaju kako i službene crkvene statistike treba uzimati s blagom rezervom jer se tijekom blagoslova domova nekad, na inzistiranje obitelji, popišu i one osobe koje stvarno ne žive u matičnim župama, nego tamo tek povremeno dolaze."

Vratimo se na Bl biskupiju.U tu spada i opstina Livno.Zupnici Livna rade predan posao.Rade dobar posao.I rade tacan precizan posao.I vole statistiku.Pa jos ubraju pride i broj osnovaca,broj prvacica,broj vjencanih,broj krstenih. :aplauz: :aplauz:

Nemam primjedbu na ovako predan posao.Ja necu odbiti Hrvatima ili katolicima ni 20 katolika manje u opstini Livno.Jer vjerujem da su podatci za tu opstinu tacni.Sto se tice clanka iz Jutarnjeg

Sve je to lijepo sto su oni planski napisali jer moraju da imaju OK od centrale Adz stranke da napisu takvo sta od Don Mihovila Covica/Corleona

Nego sto njihova laz je suprotna naprimjer zvanicnoj statistici Banjalucke biskupije

https://www.biskupija-banjaluka.org/

Sta kaze Banjalucka biskupija za broj vjernika?

Kako vas nije sramota da lazete onda.Mislim.Dajte budimo realni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2024 08:19

slika

Vratimo se na Vrhbosansku nadbiskupiju i pad koji oni priznaju

-220 katolika zupe Kraljeva Sutjeska.Gran(Paradajz) turismo
-1000 katolika zupa Novo Selo Balegovac
-200 katolika zupe Kupresa priznaje i zupnik
-500 katolika koje ne priznaje zupnik Fojnice.
Zacarana brojka o 498 katolika zupe Kakanj
Gdje ba zapelo i kako zupa Tuzla ima 1000+ vjernika u 2 godine iako ima 10 puta vise umrlih od krstenih
Oko 300 katolika zupe Busovaca koju fratar doda nakon konsultacije s Fra Jozom Pecirepom
-500 katolika koji Hdz Rame-Prozor kaze da je na terenu.Obratite se Hdz dole
Otkud sad rast u Kiseljaku a nema porast krstenih?
Zupa Vidovice extra,extra 100+ novih kloniranih katolika.
Zupa Ovcarevo,vise ovaca nego ljudi.Ma,znate don Covic i Fra Jozo Pecirep rekli su nam da i ovce ubrojimo u statistiku zupe ovdje

Da ne pricam o lazima Mostarske biskupije koja objavi podatke svakih 20 godina..Tu je pad jos veci od prikazanog

Nakon svih uzoraka ovdje.Ja nikako,ama bas nikako ne mogu viditi da imamo preko 110 000 katolika u ovoj biskupiji.Sad postoji jos neki koji kazu da je dole ispod 100 000 katolika.Nemam pretjerano velik uzorak za takvo sta ali da ih je ispod 110 ''tisuca'' dole itekako vjerujem.Sad je pitanje samo ima li ih ispod 100 k ovdje?

slika

Koliko vas don Mihovil Covic placa da objavljujete lazne vijesti :rofll: :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2024 09:33

Ko misli da je sala

Nek vidi vrtoglavi rast katolika zupe Tuzla koja je 20 godina gubila vjernike i odjednom gran paradajz turismo.Pogledajte broj katolika zupe Tuzla 2020 i 2021 godine.i onda krece pero Mihovila Covica i Fra Joze Pecirepa

Fra Jozo :popkorn: :gut: :rofll:

Drina
Moderator

Post Postao/la Drina » 27 sep 2024 18:18

Dobro. Svima je jasno da ih je ispod 300.000. oni mogu da se batrljaju ovako jos koji godinu ali danas sutra ce morati priznti da ih je manje od 300.000.

I misljenja sam da se ovaj pad nece zaustaviti do nekih 150.000. nema sanse da opstanu bilo gdje sjeverno od Mostara.

Sva ta pumpanja su besmislena ispuhat ce se prije ili kasnije. Evo za pocetak sada ce izgubiti nacelnika u Zepcu i vise ga nikad nece povratiti. Dakle dobijamo potpuno homogenu liniju od Mostara do Brckog. I demografski i gruntovno.

Sve su ovo procesi. Nesto sto se desava postepeno
U etapama.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 08:28

Katolicki fratri ucestvuju u popisnom genocidu jer broj katolika u Bosni ili je oko 300 k danas ili je pao na ispod 300 k.Pa,vidis i sam kakve nelogicnosti daju za Bl Biskupiju

Vrhbosanska biskupija svaka zupa ima -100 do 200 vjernika a ima takvih zupa koje imaju i jos veci pad.

Zupa Tuzla 2471 vjernika krajem 2020 godine
Zupa Tuzla 2794 vjernika krajem 2022 godine
Zupa Tuzla 2985 vjernika krajem 2023 godine

Zupa s 12 Krstenih i 104 umrla.Ima cirka 3000 vjernika katolika.Dok imas zupu Kresevo

Zupa Kresevo 27 krstenih i 59 umrlih i 2895 vjernika.

Jedna zupa je primjer realnosti i istine,logike i svega.A druga zupa je primjer lazi i beznadja,primjer manipulacije i popisnog genocida

I jos broj krstenih ne znaci i broj rodjenih prije smo pricali kako dobar dio njih pokrstava djecu van granica Bosne.A neke cak i sa 2-3 godine starosti iako smo jednom imali slucaj krstenjaka s 8 godina.I sad ces mi ti reci da zupa Tuzla koja je demografski propala i opustosena.Ima porast od cirka + 500 vjernika iako imaju pazi sad ovo 12 krstenjaka i 104 umrla u 2023 godini.I hoces li mi reci da ima Hrvata ateista

A gdje su Hrvati prvacici
A zasto sveta misa je obavezna za sve kantone gdje Hdz vlada posebno u Zapadnoj Hercegovini.Zamisli da prvi dan skole Bosnjaci idu u dzamije i onda u skole.Ne,ne bih rekao

Rekao bih da se radi o planskom genocidu.Zacarani broj od 498 katolika u 2 godine da se ponovi zupe Kakanj.Onda ovaj ''porast'' je posljedica bolesti i nacionaliizma nekih fratara a nista drugo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 08:36

slika

Banjalucka biskupija 23 426 vjernika
Vrhbosanska 104 445 vjernika
Mostarska i Trebinjska 168 000 vjernika

Evo to je prava istina za broj katolika 2023 godine

Banjalucka biskupija -6000
Vrhbosanska -15 000
Mostarska -13 000

Broj katolika krajem 2023 godine:Oko 300 000

Nabili su punih 10% vise laziranjem podataka i ''soliranjem pojedinih zupnika koji su napravili popisni genocid i lazi

Nemojte biti smijesni.Ko misli da ja lazem.Sutra okruziti cijelu Bosnu zicom.I pazi sad kakav ce broj katolika u Bosni biti koji su tamo na terenu.Sta vam je

A ova soliranja za zupu Tuzla ili za Novo Selo Balegovac ne bih da dajem vise komentara oko ovog

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 08:42

:lol: :lol: :lol:

Nek mi zupnik iz Tuzle dadne evidenciju zupnih knjiga.I nek mi dokaze kako je moguc toliki rast katolika.Nek mi prikaze detaljnu statistiku njegove zupe

Ja koliko sutra kupujem avionsku kartu.I dolazim u Tuzlu.Iako trebat ce mi dan-dva da se spremim.

Toliko o njegovom soliranju ovdje

I to pumpanje treba da se jasno kaze po nasim medjima.Pa ako je njiih 330 k u Bosni onda je nas 2.7 miliona.Nema smisla da se ovakve lazi plasiraju a u Sarajevu cesu muda oko starog-novog tramvaja

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 08:56

Drina je napisao/la: 27 sep 2024 18:18 Dobro. Svima je jasno da ih je ispod 300.000. oni mogu da se batrljaju ovako jos koji godinu ali danas sutra ce morati priznti da ih je manje od 300.000.

I misljenja sam da se ovaj pad nece zaustaviti do nekih 150.000. nema sanse da opstanu bilo gdje sjeverno od Mostara.

Sva ta pumpanja su besmislena ispuhat ce se prije ili kasnije. Evo za pocetak sada ce izgubiti nacelnika u Zepcu i vise ga nikad nece povratiti. Dakle dobijamo potpuno homogenu liniju od Mostara do Brckog. I demografski i gruntovno.

Sve su ovo procesi. Nesto sto se desava postepeno
U etapama.
Glasat ce lokalna groblja,fantomski spiskovi redovnih biraca ako se ne prociste.Mi nikad necemo imati nacelnika opstine

Ti biracki spiskovi su gubljenje vremena i zivaca.Naprimjer u Srebrenici tzv Srbi su 70% redovnih biraca u opstini a pola tih cetnika ne zivi dole.To je realnost sada.Ove poguzije u Sarajevu gledaju da kupe 16 kola a ne zanima ih da pola Srbije glasa za Srebrenicu a ne zive dole.To je i jedan njihov iskren cetnicki pop rekao da ih nema ni pola koliko ti spiskovi

Ne gledaj u te spiskove nego radi da se procisti spiskovi,obrisu fantomski mrtvi glasaci,glasaci iz Hrvatske.Onda ces imati sansu da uzmes Zepce

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 09:34

Samo Banjalucka Biskupija ubraja svu dijasporu za sluzbeni podatak biskupske konferencije
U Zupi Petricevac imas 17% katolika koji su u mjesanim brakovima.Nije ovo neka beznacajna zupa.Ovo je nekad bila stozerna i najjaca zupa Bl Biskupije,najmladja.U Petricevcu su katolicii cinili vecinu sve do zemljotresa.Onda je pocelo plansko naseljavanje Srba i genocid dole.Danas fakticki ako gledas stanje,Imas sve manje i manje puka,a mladji se udaju za druge,u ovom slucaju nazalost pravoslavne

Tu imas i Galijane,Cehe,Talijane oko Prnjavora.Imas mjesane brakova oko Bihaca.Prosle godine 2/3 Hrvatica+ se je udalo za Bosnjake u Bihacu.Nemas vise ni baze kod katolika da imas samo katolici koji se vjencaju ili radjaju.Tako da imas 22 000 Hrvata ovdje na 23 426 vjernika.

Od tog 90% Hrvata otpada na opstine Jajce i Livno.Ovo fakat mozes da spakujes i bacis kao pokvareno mesu kad stavis na frizider.Tu imas neki mini rok trajanja od 5-10 godina.I tu ce katolici nestati.Zapamti

Hrvatska je planski radila da iseli katolike Banjalucke biskupije u svim opstinama gdje su Hrvati bili manjina.I imas to sto imas.

Odbij Livno i Jajce u toj biskupiji ne prenoci ni 3000 Hrvata danas

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 09:53

Poznati franjevac Fra Jozo Pecirep

Uprava za prepravljanje i dopisivanje novih i svjezih podataka

Ante Brune Busica 14 Grude

Fra Jozo molim vas.Fra Jozo

I drugi statisticar im je Mirko Konjevod iz Neuma.Pun k... Konjevoda ovo je Hrvatsko od 7 stoljeca prezime
:rofll: :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 sep 2024 09:55

zmaj od bosne je napisao/la: 27 sep 2024 00:48 "Poznavatelji prilika u BiH upozoravaju kako i službene crkvene statistike treba uzimati s blagom rezervom jer se tijekom blagoslova domova nekad, na inzistiranje obitelji, popišu i one osobe koje stvarno ne žive u matičnim župama, nego tamo tek povremeno dolaze."

Mozes uzeti s blagom rezervom i bajke brace Grim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rofll: :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 sep 2024 12:17

Naravno to je to.Jasno je i budali da namjestanje bi se i nastavilo da nije bilo Covida ali i jos jednog veceg virusa zvanog Jack.I on je jednostavno razvalio iluzije katolicke crkve

Odgovorite