Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
Maticni ured Vares 12 zivorodjenih Jan -Juni 2023:10 Bosnjaka I 2 katolika
Maticni ured Vares 65 umrlih Jan-Juni 2023:36 krscana I 29 Bosnjaka
Maticni ured Vares 65 umrlih Jan-Juni 2023:36 krscana I 29 Bosnjaka
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://www.mediafire.com/file/skonl03b ... 3.xls/file
Zivorodjeni i umrli Federacije Bih Maj 2023 po opstinama
Zivorodjeni i umrli Federacije Bih Maj 2023 po opstinama

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Koja je prosjecan starost Bosnjaka, Srba, Hrvats i Ostalih po popisu 1991 i 2013?
Ima li neko te podatke?
Ima li neko te podatke?
Bosnjaci 38
Hrvati 40 do 41
Srbi 43 do 44
Srednjobosanski kanton Hrvati preko 50 godina prosjecna starost
Skutorija 37 godina
Hrvati 40 do 41
Srbi 43 do 44
Srednjobosanski kanton Hrvati preko 50 godina prosjecna starost
Skutorija 37 godina

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovo je sada a ne prije 10 ili 30 godina
Sadasnja realnost
Hrvati preko 50 godina prosjecna starost
Dobretići
Donji Vakuf
Travnik
Bugojno
Gornji Vakuf
2015 Hrvati su imali 45,7 godina prosjecna starost u Gornjem Vakufu
Sad su pukli na preko 50
Sadasnja realnost
Hrvati preko 50 godina prosjecna starost
Dobretići
Donji Vakuf
Travnik
Bugojno
Gornji Vakuf
2015 Hrvati su imali 45,7 godina prosjecna starost u Gornjem Vakufu
Sad su pukli na preko 50

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
I veoma blizu opstina Jajce
Gdje su veoma blizu 50 godina prosjecna starost
Gdje su veoma blizu 50 godina prosjecna starost

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
To su podatci koje ja ne dijelim
Opstina Bugojno 58,7 godina prosjecna starost katolika krajem 2022 godine
Skoro pa 60 godina to je dom penzionera
Imam precih poslova sad od statistike
Portal,pare,email, reklame,server Itd
Sto bi mogao da skopcas I sam
Opstina Bugojno 58,7 godina prosjecna starost katolika krajem 2022 godine
Imam precih poslova sad od statistike
Portal,pare,email, reklame,server Itd
Sto bi mogao da skopcas I sam

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
I da
Lijepo je imati ove podatke
No opet
Ja Sam I navikao da imam podatke
Dok su neki navikli na laprdanje

Lijepo je imati ove podatke
No opet
Ja Sam I navikao da imam podatke
Dok su neki navikli na laprdanje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kao sto imam popis iz 1991 godine spisak svih stanovnika,po naseljima,selima,dijelovima grada ili ulicama.Klik.Klik
Ali nisam budala da to djelim s vama.Mislim halo.Neke podatke ne mogu da dostavim
Ali nisam budala da to djelim s vama.Mislim halo.Neke podatke ne mogu da dostavim

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Danas znaci 2023 godine
Nacionalna pripadnost
25 000 Roma
20 000 ostalih
I sad big 3
Hrvati 300 000 do 305 000
Srbi 920 000
Bosnjaci 1.54 miliona
Sto se tice Katolicke crkve oni laziraju podatke.Udio Hrvata je daleko manji od onog sto Crkva servira lakovjernim.I po meni,kao i svim indikatorima.Broj Hrvata je tu negdje oko 300 000.Par hiljada gore-dole.Tako sam i ja napisao
Broj Srba je nekako po meni precijenjen na 800 000 od strane nekih politicara cetnickih.No,vidis ja vjerujem da ima vise Srba.Ali da ih je ispod milion to je jasno
Sto se tice broja prvacica.Saberi sve Prvacice Srbe i Hrvate.Dobijes + 4000 do 5000 extra prvacica Bosnjaka od strane Srba i Hrvata.Pamentnom dosta
Na stranu fake news o nepoznatim nacionalno koji su vidi svi u Sa kantoni
Na stranu lazi cetnicke propagande kao i namjestanja cifara
Ja i dalje mislim da je broj Srba impresivan ali ne da je preko miliom kako neki kazu.
Po meni 2030 godine
Bosnjaka 1.4 miliona
Hrvata 250 000
Srba 820 000
Ne vise od 2.56 miliona stanovnika neke 2030 godine
Srbi su totalno zavrsili svoje.Imaju prosjecnu starost gdje ce neke opstine da zalegnu samo tako
Ustashe su vitalne par dobrih opstina
Naravno mi smo rekorderi
2030 godine bit ce vise Bosnjaka u Sandzaku nego Hrvata u BosnI
U to sam i vise nego uvjeren.Katolicka crkva servira jos ljepsu istinu o broju katolika.Njihov broj je jos daleko manji
Nacionalna pripadnost
25 000 Roma
20 000 ostalih
I sad big 3
Hrvati 300 000 do 305 000
Srbi 920 000
Bosnjaci 1.54 miliona
Sto se tice Katolicke crkve oni laziraju podatke.Udio Hrvata je daleko manji od onog sto Crkva servira lakovjernim.I po meni,kao i svim indikatorima.Broj Hrvata je tu negdje oko 300 000.Par hiljada gore-dole.Tako sam i ja napisao
Broj Srba je nekako po meni precijenjen na 800 000 od strane nekih politicara cetnickih.No,vidis ja vjerujem da ima vise Srba.Ali da ih je ispod milion to je jasno
Sto se tice broja prvacica.Saberi sve Prvacice Srbe i Hrvate.Dobijes + 4000 do 5000 extra prvacica Bosnjaka od strane Srba i Hrvata.Pamentnom dosta
Na stranu fake news o nepoznatim nacionalno koji su vidi svi u Sa kantoni
Na stranu lazi cetnicke propagande kao i namjestanja cifara
Ja i dalje mislim da je broj Srba impresivan ali ne da je preko miliom kako neki kazu.
Po meni 2030 godine
Bosnjaka 1.4 miliona
Hrvata 250 000
Srba 820 000
Ne vise od 2.56 miliona stanovnika neke 2030 godine
Srbi su totalno zavrsili svoje.Imaju prosjecnu starost gdje ce neke opstine da zalegnu samo tako
Ustashe su vitalne par dobrih opstina
Naravno mi smo rekorderi
2030 godine bit ce vise Bosnjaka u Sandzaku nego Hrvata u BosnI
U to sam i vise nego uvjeren.Katolicka crkva servira jos ljepsu istinu o broju katolika.Njihov broj je jos daleko manji

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zenicaninn je napisao/la: ↑07 jul 2023 05:47 To bi znacilo -13500 hiljada na godišnjem nivou sto je golemo.
Za 10 godina -135.000 manje stanovnika.
Na 900.000 stanovnika to je -15% za 10 godina. I čak da je samo -100.000 za godina, sto jest najmanje bez ikakve sumnje, to je raspad i nije čudo sto imaju manjka para i sto su nerovozni.
Ako sad ne krenu u odcjepljenje onda ce imati sve manje predispozicija za to.
I sad im se
Bez para,turizma i ekonomije.Bez nekih vecih gradova na Istoku.Sa prenapucenom Bijeljinom bez industrije,sa sve vise sankcija
Crna Gora je prvi put pala na cirka 1500 manje prvacica od strane Krmetnjaka.Krmetnjak ima 8800 prvacica.Crna Gora 7300
Crna Gora istina ima par opstina gdje je stopa nataliteta veoma visoka posebno Rozaje
Naravno da je stanje demografsko sve gore jer to ti govori i broj Prvacica.Crna Gora ce 2030 godine biti egal s cetnicima.Oni nemaju ekonomiju da privucu neke nove ljudi.Turizam im ne postoji sto i sami priznaju.Bez stranih ulaganja kojih nece biti.Oni su donji
Navescu primjer opstine Jajce
Sk 2006/2007 mi i ustashe egal s prvacicima.Sk 2009/2010 nas je bilo nesto malo vise prvacica od nas
Sk 2023/2024 Bosnjaci cine preko 2/3 prvacica u opstini Jajce.Prije 15 godina bilo je 50-50.To je realnost
Za 10-15 godina to je 120 000 do 150 000 manje Srba,gdje neki krajevi pasivniji vec -odlaze ka Srbiji
Mnogi ne znaju da najstarija opstina u Bosni su Rudo i Cajnice danas.A zna se ko tamo zivi.A ono malo nasih povratnika ne utice na starost opstine.U to budite sigurni
Kako vrijeme prolazi.Cetnici su sve nervozniji.Sve vise penzionera.Sve vise zaduzenja.Turizam ne postoji
Ps za one nepismene budale
Zanzibar otok kojeg cetnici spominju.Od Turizma dobije vise para godisnje kao Bosna i Makedonija zajedno i jos pride para pokupe
Sa 150 000 manje Srba.To je kraj price
Isto kao i kod ustasha.Sta mislis katolik u opstini Jajce krajem 2009 godine.Oko 9000 katolika tad.Katolik u opstini Jajce 5500 krajem 2022 godine.I sta ako padne broj na ispod 5000 tamo.Koliko i sta moze da uradi
Haman pa nista.U Srednjonbosanskom kantonu sk 2009/2010 bilo je vise Hrvata nego Bosnjaka u Mostarskom kantonu.Danas Mostarski kanton upise cirka 250 prvacica vise od cijelog Srednjobosanskog kantona kod njih

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Znači po tebi je 100 000 ratna dijaspora + 100 000 poginuli + 100 000 ekonomska dijaspora?
Znači Srbi natalitet 9.5 promila, Hrvati 9.5 promila i Bošnjaci 8 promila.
Na osnovu čega smo mi onda mlad ili vitalan narod?
Mađarska natalitet 9.5 promila, Slovenija 9, Hrvatska 9. Mi 8 ?
Ajmo bit malo realni.
Kakvih 1.54 miliona, to je pad od samo 300 000 u odnosu na prijeratni popis.
A od tada nam je broj rođenih pao 70%, desilo se masovno etničko čišćenje, poginuli, njemačka zadnjih 5 godina štampa vize.
Po ovome ispada da je samo 20% Bošnjaka u dijaspori a 80% u Bosni, što je smiješno.
Pa svi mi sa foruma smo u dijaspori.
==BOSNA==
- Pita sirnica
- Član
1,903 ili ca 44% po lažiranim popisom 1990
Pored toga treba se podsjetit da se ogroman broj izjašnjavao kao Jugosloveni.
Sad se mora podsjetit da je natalitet bio za vrijeme i nakon rata jako visok, kod svih stanovnika.
S druge strane jedan veliki razlog pada npr katolika je blokada povratka u BL i Posavinu od strane kra-de-ze. I to je možda i glavni razlog što je broj katolika manji od 300'.
Oti katolici su se naselili u Slavoniji i naročito u ZG. Samo ova odluka kra-de-ze je prepolovila broj. Ako žive u ZG, ko će se vratiti u Derventu, Modriču, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Brčko, Prnjavor, pa i u BL. Samo starci!!!!! Omladina ostala u ZG.
Slično i kod smrda, mada su oni bili u boljoj poziciji. Kod njih dolazi taj nagli pad s zakašnjenjem. Smrde iz Hrvatske koje su od 1995 naseljavali po BL, Doboju, Brčko, Bijeljini,... je veliki broj produžili ka BG. I s njima puno omladine, naročito visokog obrazovanja.
Slaba ekonomija u istočnom i južnom dijelu Rep BiH je povećala to iseljavanje.
Samo na primjeru iseljavanja, i to jednog dijela, dobijamo jedan od nekoliko razloga zašto su Bošnjaci na ca 1,54 a katolici na ca 300' i Srbi 920'
Nemojte podcijeniti ekonomski razvitak u Bošnjaćkim sredinama. Koliko to nije kao npr u Austriji plata ili radnička prava.... Opet je prisutan taj oporavaka. Kakav takav, i sa svim blokadama od strane kra-de-ze I milokrad-snsd. On koliko toliko osporava iseljenje.
Ova analiza može se preko nekoliko stranica proširiti. Ali bitno je da se zna da ima puno faktora koji utiču na smanjenje smrde i katolika u Rep BiH, kao i Bošnjaka
Sad se mora podsjetit da je natalitet bio za vrijeme i nakon rata jako visok, kod svih stanovnika.
S druge strane jedan veliki razlog pada npr katolika je blokada povratka u BL i Posavinu od strane kra-de-ze. I to je možda i glavni razlog što je broj katolika manji od 300'.
Oti katolici su se naselili u Slavoniji i naročito u ZG. Samo ova odluka kra-de-ze je prepolovila broj. Ako žive u ZG, ko će se vratiti u Derventu, Modriču, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Brčko, Prnjavor, pa i u BL. Samo starci!!!!! Omladina ostala u ZG.
Slično i kod smrda, mada su oni bili u boljoj poziciji. Kod njih dolazi taj nagli pad s zakašnjenjem. Smrde iz Hrvatske koje su od 1995 naseljavali po BL, Doboju, Brčko, Bijeljini,... je veliki broj produžili ka BG. I s njima puno omladine, naročito visokog obrazovanja.
Samo na primjeru iseljavanja, i to jednog dijela, dobijamo jedan od nekoliko razloga zašto su Bošnjaci na ca 1,54 a katolici na ca 300' i Srbi 920'
Nemojte podcijeniti ekonomski razvitak u Bošnjaćkim sredinama. Koliko to nije kao npr u Austriji plata ili radnička prava.... Opet je prisutan taj oporavaka. Kakav takav, i sa svim blokadama od strane kra-de-ze I milokrad-snsd. On koliko toliko osporava iseljenje.
Ova analiza može se preko nekoliko stranica proširiti. Ali bitno je da se zna da ima puno faktora koji utiču na smanjenje smrde i katolika u Rep BiH, kao i Bošnjaka
B -> B -> B
Broj prvačića ti Je najbolji indikator
Koliko prvačića imaju Hrvati?
Saberi sve to imas 2900 max sk 2023/2024 pitanje je ima li jos manje
Koliko prvačića imaju Hrvati?
Saberi sve to imas 2900 max sk 2023/2024 pitanje je ima li jos manje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bosnjaci u Bosni imaju izmedju 15 300 do 15 600 prvačića sk 2023/2024dennis je napisao/la: ↑21 jul 2023 22:34Znači po tebi je 100 000 ratna dijaspora + 100 000 poginuli + 100 000 ekonomska dijaspora?
Ajmo bit malo realni.
A od tada nam je broj rođenih pao 70%, desilo se masovno etničko čišćenje, poginuli, njemačka zadnjih 5 godina štampa vize.
Po ovome ispada da je samo 20% Bošnjaka u dijaspori a 80% u Bosni, što je smiješno.
8 promila natalitet =11600 prvačića
Tako kad racunas natalitet ne ide to tako
Previse citas Kamenko kremenko vlasi forum budala i premalo nalazis podataka ili razumijes se u tematiku

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
KupresPita sirnica je napisao/la: ↑22 jul 2023 02:52 1,903 ili ca 44% po lažiranim popisom 1990
Odzak
Vares
Hrvatska demografija je propaganda
Stave podatke za Posusje I Citluk ,Mostar i to je to
Dok ovaj portal stavi podatke za broj prvačića Bosnjaka po svim opstinama
Da.ja.manipulisem podatcima propagande tipa Poskok,Jabuka ili Kamenko kremenko vlasi forum
Ja ne bih izbacio podatke za sve opstine?
Hrvatska propaganda izbaci podatke za 3-4 opstine ostalo presuti
Dok ovdje je skroz drugacije

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Smiješno je što ti pišeš 1991 je bilo 1.902 hiljade Bošnjaka plus šta misliš koliko Bošnjaka je bilo od 347 hiljada ostalih pa bilo je oko 2 miliona Bošnjaka glat pri tom doseljavanja Bošnjaka iz Sandžaka i na prije ratni 2 miliona sad nas ima skoro pola miliona manje uz doseljavanja iz Sandžaka pri tom Bošnjaci 95 posto njih koji su vani se nisu odrekli BiH i dalje grade tu sve dok za ostale ne može se tako reći. I ni katolici ni pravoslavci nemaju natalitet 9.5 promila otkud ti ta računica i s foruma nisu svi vani evo ja sam tu.dennis je napisao/la: ↑21 jul 2023 22:34Znači po tebi je 100 000 ratna dijaspora + 100 000 poginuli + 100 000 ekonomska dijaspora?
Ajmo bit malo realni.