☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Prolaznik
Član

Re: Izbori 2022

Post Postao/la Prolaznik » 20 dec 2022 09:45

Dzumrukcija je napisao/la: 17 nov 2022 12:22
amkos je napisao/la: 07 nov 2022 07:51
Dzumrukcija je napisao/la: 07 nov 2022 07:49 Hahahaha :lol: , ovo je slatka, nema HDZ-a u ZDK :zastava:
Očekuje se i stav Hrvatskog narodnog saveza, koji danas zasjeda u Mostaru, nakon čega bi trebalo biti poznato da li će ta koalicija biti ojačana i s tri zastupnika koalicije stranaka HNS-a okupljene oko HDZ-a BiH, koja je osvojila tri mandata.
Poruka iz Kasumovićeve stranke: Prije će papa preći na islam, nego što će HDZ ući u vlast u ZDK

Dok se HDZ ZDK nada ulasku u koaliciju Šestorke u Zeničko-dobojskom kantonu, stigao je i odgovor iz Kasumovićeve stranke da će prije papa preći na islam nego oni ući u vlast.

Na jučer održanom sastanku predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića sa predstavnicima općinskih odbora, predsjednik HDZ-a ZDK Ivo Tadić je kazao da se nadaju ulasku u vlast u Zeničko-dobojskom kantonu te da u skladu s tim očekuju i ministarstva.

Vjerovatno se nadaju da će njihov ulazak u vlast u ZDK uroditi plodom nakon što se završe pregovori Osmorke sa HDZ-om na višim nivoima te da će jedan od zahtjeva biti i to da HDZ bude dio koalicije aktuelne Šestorke u Zeničko-dobojskom kantonu.

Međutim, odgovor za HDZ ZDK stigao je na Facebooku od potpredsjednik BHI-KF Kenana Uzunovića koji je na podijeljenom članku “Ivo Tadić, predsjednik KO HDZ ZDK: Prilikom ulaska u vlast očekujemo ministarstva u Vladi ZDK” napisao:

“Veće su šanse da papa pređe na islam nego da HDZ uđe u vlast u ZDK”, napisao je Uzunović.

Komentar na postu je nakon nekog vremena nestao, ali je izgledno da će se teško realizirati ideja da Šestorka prihvati HDZ u zagrljaj bez obzira postane li HDZ BiH dio Osmorke na višim nivoima.
:popkorn:

Amkos, kolike su šanse da papa pređe na Islam? :goofy:
Predje li papa na islam?

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 21 dec 2022 16:06

Sad se uprvo desava ono zasta su 8 jahaca apokalipse napadali df i sda! Kakva ironija….

Toliko Bosnja je nasijelo na laznu propagandu. Mislili da su 8 jahaca apokalipse nevini vitezovi na bijelim konjima. Jos veca ironija kada se zna da su 5 stranaka nastale od bivsih sda kadrova….

Jos jedan dokaz da su to sve izdajiceke stranke. Oni koji su aktivisti tih stranaka, koji su mislili da ce biti „sve“ bolje, polahko se vracaju u realnost. Bude se iz delirijuma, koji su mislili da su SAMO pro bh stranke krive!?!? NES poceo da postavlja podobne, korumpirane tkz politicare

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... /221221167

A vidi se i u ns-u da polahko se realnost vraca…
B -> B -> B

Tarik94

Post Postao/la Tarik94 » 21 dec 2022 17:06

Problem je sto ni Osmorka ni SDA nisu rjesenje, oni se u sustini samo bore da dokazu ko ce biti gori za BIH. To je ustvari bosnjacka politika zadnjih 28 godina: Borba oko toga ko ce biti gori za BIH a u meduvremenu omladina masovno odlazi, skole se prazne, korupcija idalje tu, dolazi nam sve vise strane radne snage itd. itd.

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 12:44

Jel idalje svejedno ko sjedi u predsjednistvu iz reda Bošnjaka!

Tarik94

Post Postao/la Tarik94 » 22 dec 2022 12:53

Svejedno je s obzirom da su Becirovic i Izetbegovic isti po mnogim stvarima.

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 13:45

Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 12:53 Svejedno je s obzirom da su Becirovic i Izetbegovic isti po mnogim stvarima.
Ja mislim da si ti isto kao i Ratko mladić onda od sad.

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 22 dec 2022 13:46

Za mene je bećirević sada pokazao i dokazao da ne predstavlja nikakve vrijednosti koje je on do izborne noći ko fol predstavljao. On je dio UZP.

Schmidtova odluka je upravo omogućila ovo šta se sada dešava. 8 jahača apokalipse su stali uz schmidta, zg i bg. NISU stali za jedinstvenu, demokratsku i građansku BiH!
Sve ide preko naših ledja. Danas izgleda niko nezeli da spomene da su pored sda i df i sbb imali po 1/9 vlasti na državnom nivou. Danas je zacementirano da kra-de-ze dobija vlast vječno!!! 50% na entitetskom nivou i 1/3 na državnom nivou. A da iz gt se uklanjaju Bošnjaci za uvijek!!!
To je za mene veći problem nego dali je sda, ili sdp ili pz... ma... na vlasti.

To što smo imali historijsku priliku da izbacimo fašistički kra-de-ze iz vlasti opet nekima nije važno. Da vas ponovo podsjetim = po kalkulacij za 2021 kra-de-ze ukrao 1,4 mrd samo iz budžeta većeg blentiteta.
Šta Ako računam još zadnjih 9 godina? Koja bi suma onda izašla ? Možda 10 mrd?
Ali neki nasijedaju na onaj montiran proces uvezi respiratora od 10 mil, gdje provizija od 100.000 km predstavlja problem. Za vas koji nepoznavaju kontrakte o električnim aparatima, nebitno iz koje kategorije, uobičajena provizije ide i do 50%. Šta mislite koliko siemens, abb, ge, e&h iz sektora medicinske tehnike davanju svojim predstavnicima? 30%, ništa neobično. Jeb.. znam jednog austrijanca koji ide golf igrat dok mi odradimo cijeli posao. On investira 1-2 h posla, i za svaki problem krajnji kupac nas kontaktira. A on zgrce provizije.... Pa kad sam čitao ovaj nastiman proces morao sam se na pocetku smijati, kakva glupost. Dok nisam skontao da Bošnje u to vjeruju.

Stvarno se pitam dali Bošnje znaju računat? 1,4 mrd nisu izgleda problematične, a jesu 10 mil, i to
Za vrijeme najvece pandemije gdje je cijeli svijet tražio grčevito takve aparate. Nebitno, bitno da sam se vakciniso 4x.
Za mene su MILIJARDE veći problem nego MILIONI

Izgled važno je da kompetentni ljudi iz nip, sdp, pda, kukic-stranka, nes, szbih, ns, i još neka nebitno stranka dođu na vlast i da kra-de-ze i milokradu dadnu još više vlasti?????

Šta je problem da df, sda i sdp na entitetskom i drzavnom nivou koaliraju?
Demi napisite gdje su te programske razlike????? Ne shvaćam? Nisam nikada shvatio tu mržnju? Zašto hoće sa ubicama, silovateljima, teroristima ići u koaliciju? I prije 4 godine je bila prilika takodje nisu pristali. Sda je bio već sa istima u koaliciju I napravio 2 najveće, krucijalno greške što su dovele do značajnog oslabljena (boravak i izborni zakon). Sjećam se da sdp nije dao podršku za tekst himne, znam da sdp nije podržao zakon o oporezivanju igrica na sreću. Znam da je sdp napadao sda kolabirao s kra-deze i milokradu, a da nisu napadali df i sbb? Šta to ti 8 jahača apokalipse žele, šta ?

PS: zašto tužilaštvo nije hapsilo one političare prije izbora? To potvrđuje da upravo kradeze i milokradsnsd kontrolišu sudove i tuzilastvo.
B -> B -> B

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 13:52

Mi kao narod smo djelomicno dosli u ovu situaciju gdje nam izdajnici pokusavaju ovladati zajedno sa neprijateljima zbog toga sto ljudi kao sto ovaj Tarik 94 iznad nisu sankcionisani od strane naroda ili vlast.

Vise mi idete na zivce sa pricom da su dobri politicari isto kao losi. Pa nije vam ovo srbija da mozete lagati sami sebi...

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:00

Pita sirnica je napisao/la: 22 dec 2022 13:46 Za mene je bećirević sada pokazao i dokazao da ne predstavlja nikakve vrijednosti koje je on do izborne noći ko fol predstavljao. On je dio UZP.

Schmidtova odluka je upravo omogućila ovo šta se sada dešava. 8 jahača apokalipse su stali uz schmidta, zg i bg. NISU stali za jedinstvenu, demokratsku i građansku BiH!
Sve ide preko naših ledja. Danas izgleda niko nezeli da spomene da su pored sda i df i sbb imali po 1/9 vlasti na državnom nivou. Danas je zacementirano da kra-de-ze dobija vlast vječno!!! 50% na entitetskom nivou i 1/3 na državnom nivou. A da iz gt se uklanjaju Bošnjaci za uvijek!!!
To je za mene veći problem nego dali je sda, ili sdp ili pz... ma... na vlasti.

To što smo imali historijsku priliku da izbacimo fašistički kra-de-ze iz vlasti opet nekima nije važno. Da vas ponovo podsjetim = po kalkulacij za 2021 kra-de-ze ukrao 1,4 mrd samo iz budžeta većeg blentiteta.
Šta Ako računam još zadnjih 9 godina? Koja bi suma onda izašla ? Možda 10 mrd?
Ali neki nasijedaju na onaj montiran proces uvezi respiratora od 10 mil, gdje provizija od 100.000 km predstavlja problem. Za vas koji nepoznavaju kontrakte o električnim aparatima, nebitno iz koje kategorije, uobičajena provizije ide i do 50%. Šta mislite koliko siemens, abb, ge, e&h iz sektora medicinske tehnike davanju svojim predstavnicima? 30%, ništa neobično. Jeb.. znam jednog austrijanca koji ide golf igrat dok mi odradimo cijeli posao. On investira 1-2 h posla, i za svaki problem krajnji kupac nas kontaktira. A on zgrce provizije.... Pa kad sam čitao ovaj nastiman proces morao sam se na pocetku smijati, kakva glupost. Dok nisam skontao da Bošnje u to vjeruju.

Stvarno se pitam dali Bošnje znaju računat? 1,4 mrd nisu izgleda problematične, a jesu 10 mil, i to
Za vrijeme najvece pandemije gdje je cijeli svijet tražio grčevito takve aparate. Nebitno, bitno da sam se vakciniso 4x.
Za mene su MILIJARDE veći problem nego MILIONI

Izgled važno je da kompetentni ljudi iz nip, sdp, pda, kukic-stranka, nes, szbih, ns, i još neka nebitno stranka dođu na vlast i da kra-de-ze i milokradu dadnu još više vlasti?????

Šta je problem da df, sda i sdp na entitetskom i drzavnom nivou koaliraju?
Demi napisite gdje su te programske razlike????? Ne shvaćam? Nisam nikada shvatio tu mržnju? Zašto hoće sa ubicama, silovateljima, teroristima ići u koaliciju? I prije 4 godine je bila prilika takodje nisu pristali. Sda je bio već sa istima u koaliciju I napravio 2 najveće, krucijalno greške što su dovele do značajnog oslabljena (boravak i izborni zakon). Sjećam se da sdp nije dao podršku za tekst himne, znam da sdp nije podržao zakon o oporezivanju igrica na sreću. Znam da je sdp napadao sda kolabirao s kra-deze i milokradu, a da nisu napadali df i sbb? Šta to ti 8 jahača apokalipse žele, šta ?

PS: zašto tužilaštvo nije hapsilo one političare prije izbora? To potvrđuje da upravo kradeze i milokradsnsd kontrolišu sudove i tuzilastvo.
Kod nas je problem sto ljudi nevide da se SDA dobro popravila u zadnji 10ak godina. A SDP je toliko usrao se kao stranka da ja nemogu da vjerujem sta cujem kad neko uporedjuje SDA i DF sa SDPom...

SDA je pravila najvece greske kad je bio Tihic a i tu postoje dokazi da americka vlada nije htjela Alijinog sina kao predsjednika stranke i tako dalje.

I to se sada stavlja na teret Bakiru a ne križarima. Pa ja za razliku od mnogi znam ko su nam pravi neprijatelji.

I to sto je interesanto je to da ja nisam mogao misliti da ce izdaja ovako velika biti od strane SDPa. I ja cijelo vrijeme kontam da je bolje sa SDPom nego sa HDZom i SNSDom ali hebeni SDP NECE DA SARADJUJE SA MUSLIMANIMA BOŠNJACIMA!

Tarik94

Post Postao/la Tarik94 » 22 dec 2022 14:01

Limas100 je napisao/la: 22 dec 2022 13:45
Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 12:53 Svejedno je s obzirom da su Becirovic i Izetbegovic isti po mnogim stvarima.
Dobro, misli sta hoces...

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:03

Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 14:01
Limas100 je napisao/la: 22 dec 2022 13:45
Dobro, misli sta hoces...
A ti slobodno budi ambivalentan dok ti SDPovci pokolju narod zajedno sa cetnicima i ustasama.

:respekt:

Tarik94

Post Postao/la Tarik94 » 22 dec 2022 14:06

Po tom pitanju su ti SDP i SDA manje vise isti, zato i nisam glasao za njih niti cu ikada glasati za njih (ili za bilo koju od stranaka koje cine dio Osmorke).

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:09

Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 14:06 Po tom pitanju su ti SDP i SDA manje vise isti, zato i nisam glasao za njih niti cu ikada glasati za njih (ili za bilo koju od stranake koje cine Osmorku).
Nemoras za nikoga glasati ali cetnici i ustase hoce. Pa tako si i ti dio njihovog plana. Baš svaka cast!!!

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 22 dec 2022 14:12

Ne idemo da se svadamo, nego da se s argumentima napadamo :glasses:

Još nešto. Zar neko od vas misli da će firme kao bingo, euroasfalt, prevent, hifa,.... drugačije poslovati? Neće!

Ali, zar nebi bilo dobro da se prave iskoraci u oblasti vladavine prava, digitalizacija privrede i administracije, smanjenje birokratije, stvaranja boljih uvjeta za investicije i nova radna mjesta.
Imamo sve dokaze da je kra-deze svaki napredak u većem entitetu blokirao. Bili su sdp, sda, sbb, szbih, df, svi u vlasti, ali niko nije mogao napravit iskorak. Uvijek je kra-deze blokirao, uvijek.

Pa majko moja, ako svi to znaju, pa zašto traze uvijek taj kra-deze? Gdje je ta mentalna blokada?
Bili su svi skupa od 1992-1995, i skupa su odbranili Rep BiH. I to bez pomoći civilizovanog zapada. Bez ijednog tenka, topa, aviona, helikoprera, puske, mitraljeza, minobacaca, metke kao pomoć iz zapada. Sijetite se da je 5 korpus sam sebi ukinuo embargo na oruzje! Sijetite se kako.

Iz ničega uspijeli su koliko, toliko da se odbrane od smrdije i rvatske. Hej, halo, po svakoj logici Bosna je pala, nestala, Bošnjaci uništeni. I danas čitam da je franjo lipenface 1991 već njemačku informisao da će nas zg i bg uništit. Svi su znali, svi.

I opet, tu smo, nedamo se

I sad krecu u narednu perfidnu etapu. Sve čine da se posvadjamo. Malo sabura, idite na seminar retorike. Pomaze :glasses:

Šta nemogu da shvatim. Kad je bilo najteže, bili smo skupa i nešto smo učinili što niko nije mislio da će uspjeti. Ostali smo.

A sada nećemo, zašto. Hajmo da vidimo šta će se desiti ako krenu sdp, df i sda skupa u koaliciju?

Ako može u njemačkoj cdu i sad skupa, onda nerazumjem kako to u Rep BiH sa neprobamo
B -> B -> B

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:13

I govoriti da je SDA (ili DF) isto kao SDP ili osmorka je isto dio sanu2 plana tako da slobodno se pokrsti...

Tarik94

Post Postao/la Tarik94 » 22 dec 2022 14:14

Limas100 je napisao/la: 22 dec 2022 14:09
Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 14:06 Po tom pitanju su ti SDP i SDA manje vise isti, zato i nisam glasao za njih niti cu ikada glasati za njih (ili za bilo koju od stranake koje cine Osmorku).
Nemoras za nikoga glasati ali cetnici i ustase hoce. Pa tako si i ti dio njihovog plana. Baš svaka cast!!!
Glasao sam za DF na zadnjim izborima i jos sam dosao iz inostranstva samo da bih glasao prema tome dzabe me napadas i sam sebe blamiras. Necu da trolamo dalje ovu temu i mene nece i ne treba niko uciti kako se bori za BIH.
Zadnja izmjena: Tarik94, dana/u 22 dec 2022 14:15, ukupno mijenjano 1 put.

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:15

Pita sirnica je napisao/la: 22 dec 2022 14:12 Ne idemo da se svadamo, nego da se s argumentima napadamo :glasses:

Još nešto. Zar neko od vas misli da će firme kao bingo, euroasfalt, prevent, hifa,.... drugačije poslovati? Neće!

Ali, zar nebi bilo dobro da se prave iskoraci u oblasti vladavine prava, digitalizacija privrede i administracije, smanjenje birokratije, stvaranja boljih uvjeta za investicije i nova radna mjesta.
Imamo sve dokaze da je kra-deze svaki napredak u većem entitetu blokirao. Bili su sdp, sda, sbb, szbih, df, svi u vlasti, ali niko nije mogao napravit iskorak. Uvijek je kra-deze blokirao, uvijek.

Pa majko moja, ako svi to znaju, pa zašto traze uvijek taj kra-deze? Gdje je ta mentalna blokada?
Bili su svi skupa od 1992-1995, i skupa su odbranili Rep BiH. I to bez pomoći civilizovanog zapada. Bez ijednog tenka, topa, aviona, helikoprera, puske, mitraljeza, minobacaca, metke kao pomoć iz zapada. Sijetite se da je 5 korpus sam sebi ukinuo embargo na oruzje! Sijetite se kako.

Iz ničega uspijeli su koliko, toliko da se odbrane od smrdije i rvatske. Hej, halo, po svakoj logici Bosna je pala, nestala, Bošnjaci uništeni. I danas čitam da je franjo lipenface 1991 već njemačku informisao da će nas zg i bg uništit. Svi su znali, svi.

I opet, tu smo, nedamo se

I sad krecu u narednu perfidnu etapu. Sve čine da se posvadjamo. Malo sabura, idite na seminar retorike. Pomaze :glasses:

Šta nemogu da shvatim. Kad je bilo najteže, bili smo skupa i nešto smo učinili što niko nije mislio da će uspjeti. Ostali smo.

A sada nećemo, zašto. Hajmo da vidimo šta će se desiti ako krenu sdp, df i sda skupa u koaliciju?

Ako može u njemačkoj cdu i sad skupa, onda nerazumjem kako to u Rep BiH sa neprobamo
Ne postoji argument koji je dovoljo jak da se ne glasa ili da se glasa za osmorku ili neku mini strancicu. Pa nije Bosna Svedska. (Ovo je argument :beret: )

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:17

Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 14:14
Glasao sam za DF na zadnjim izborima i jos sam dosao iz inostranstva samo da bih glasao prema tome dzabe me napadas i sam sebe blamiras. Necu da trolamo dalje ovu temu.
Pa nisam spominjao DF zato sto ti je DF zajedno sa SDA i bice uvijek haman. U tom slucaju nemam pojma kako mozes napadati SDA kad je sam željku prestao to raditi. I na kraju krajeva I JA SAM DOSAO IZ INOSTRANSTVA DA GLASAM.

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:18

Tarik94 je napisao/la: 22 dec 2022 14:14
Glasao sam za DF na zadnjim izborima i jos sam dosao iz inostranstva samo da bih glasao prema tome dzabe me napadas i sam sebe blamiras. Necu da trolamo dalje ovu temu i mene nece i ne treba niko uciti kako se bori za BIH.
Nauciti ce te komsije kako se glasa ali ce biti prekasno tada...

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 dec 2022 14:19

I izvinjavam se svim ostalima narocito jacku na trolanje ali stvarno mi je pun ku**c balija (Ne Bošnjaka) nakon ovi izbora.

Odgovorite