Farrukh i Karaglukh uzeti od strane Azera.

Ujutro, 3. augusta, pripadnici ilegalnih armenskih oružanih odreda na teritoriji Azerbajdžana, gdje je privremeno raspoređen ruski mirovni kontingent, bili su izloženi intenzivnoj vatri s položaja azerbajdžanske vojske stacioniranih u smjeru regije Lachin. Operacija je pokrenuta nakon što je azerbejdžanski vojnik ubijen u terorističkom napdu ilegalnih armenskih naoružanih odreda jutros. Ministarstvo odbrane je navelo kako je Azerbejdžan “preduzeo odgovarajuće mjere” i pokrenuo kontraoperaciju nakon što su armenske snage pokušale zauzeti Kirgisko brdo i uspostaviti nove borbene položaje.
“Kao rezultat antiterorističke operacije ‘Osveta’ koju su provele jedinice azerbajdžanske vojske, vrh Kirgiz, kao i Saribaba duž Karabaškog grebena Malog Kavkaza i niz drugih važnih uzvisina su stavljeni pod kontrolu”
The Azerbaijani army has been deployed to the strategic city of Lachin in Karabakh, the country’s President Ilham Aliyev announced.
"Today, on 26 August, we - the Azerbaijanis - have returned to the city of Lachin," Aliyev said on Twitter on Friday.
"Azerbaijan's Army is now stationed in the city of Lachin.The villages of Zabukh and Sus were taken under control," he added. Aliyev also congratulated all the residents of Lachin and the people of Azerbaijan on this occasion.
"Long live Lachin! Long live Azerbaijan!" the president said.

Ne vjerujem da ce ih ostati vise od 10 000 tamo.Ako i bilo ko ostane.Neka sela sad su vec prazna gdje su Azerski vojnici usli.Ali sta me brigaPita sirnica je napisao/la: ↑20 sep 2023 02:16 Mislim da je sve već dogovoreno, bergkarabah se vraca u ustavni okvir aserbajdana.
Jedino šta preostaje da se vidi šta će sa 70000 armenaca. Po meni ja ih nebi protjero. Vrijeme će svoje učiniti
Zato se po Armeniji i demonstrira. Svi znaju da je njihova fašistička ideologija slomljena