☑ Pravila foruma i savjeti

Željko Komšić i Demokratska fronta

Bosnjak
Član

Re: Željko Komšić_the Bosanac

Post Postao/la Bosnjak » 15 apr 2013 11:55

e-din je napisao/la:u roku od par sati lik je nakupio vise od 10.000 fanova.. puhhhh

http://www.facebook.com/Demokratska.fro ... ref=stream
https://www.facebook.com/stranka.kokuza

A znamo kako je proš'o na izborima. Prema tome...

Bosnjak
Član

Re: Željko Komšić i Demokratska Fronta

Post Postao/la Bosnjak » 15 apr 2013 14:07

Nakon svega što je rečeno u prethodnim postovima na ovu temu u vezi glasanja za DF, bilo bi nepotrebno da se sad lično očitujem oko toga. Podvučene su sve negativne crte glasanja, a pomenute su i pozitivne, tako da je tu manje-više sve jasno. Moj lični stav je ionako nebitan što se toga tiče.

Ali, ako je neko ovdje mislio da se poigrava sa inteligencijom ljudi na najjeftiniji mogući način onda se očigledno prevario. Neće mi biti problem da, po cijenu bana, javno prozovem jednog forumaša za njegovo djelovanje u zadnjih mjesec dana kada je u pitanju ova tema. Jer, ovdje se uopšte ne radi ni o Željku Komšiću ni o njegovoj stranci. Radi se o tome da je neko sebi umislio da, po vlastitom nahođenju i bez ikakvog valjanog argumenta razvrstava Bošnjake na podobne i nepodnobne, pri čemu se njegova praksa ni najmanje ne razlikuje od režima koji je vedrio i oblačio 45 godina na ovim prostorima.

Da li je neko kriv što je slamku spasa vidio u DF-u. Da li je neko kriv što je prije par godina vidio šansu u NS-u. 2010. godine u SDP-u. Ili 1990. godine u SDA. Pa se prevario. Nije! Da li je neko manje Bošnjak što je iz nekog svog ličnog razloga glasao za Komšića, bilo da je to da se izbjegne HDZ-ov "pravi" Hrvat, bilo da je to što je poslao poruku "po prstima i nosu" ili jednostavno što je mislio da će mu biti bolje. Nije! Svejedno, ovdje se jedan forumaš toliko drsko i neotesano ponaša da je to uvreda za prosječnu inteligenciju. On bi, po tome ko za koju stranku glasa, određivao ko je kakav Bošnjak, pa čak i ko je kakav čovjek. Pri tome bez ikakve potrebe uzdiže lik i djelo Željka Komšića do epskih razmjera, nenamjerno, dakako.

A sad me dobro slušaj @Aben-e.

Čovjek rođen tamo nekad 50-ih, 60-ih godina u SRBiH. Kreće u školu sa 7 godina. I šta uči? Uči o herojskoj borbi partizana i mrskim fašistima. Uči o propasti kapitalizma i blagostanju socijalizma. Naravno, bez ikakvog revizionizma bilo kojeg pojedinačnog događaja, crno bijela tehnika prikazivanja događaja. Odrasta, zanima ga fudbal. Gleda ga na televiziji, a tamo virtuoz sa loptom Dragan Džajić teroriše protivničke odbrane. I počne da navija za Crvenu Zvezdu, dakako, svi vole šampione. U školi najbolji učenik ima priliku da nosi štafetu. Kažu im da je to čast. Djeca. Pa ko ne bi bio sretan da ga neko pohvali, da mu kaže da je dobar, uspješan. Odraste. Prijavi se za članstvo u SK, tamo nije mogao svako, morao si biti uspješan i uzoran. Prime ga, sretan je zbog toga, dakako. 80-ih se počne kuhat' nešto. Nekakvi čudni ljudi, nekakvi koji hoće da objasne da nije isto ono što je do juče bilo isto. SK više nije to što je bio, javljaju se neki novi. SDA. HDZ. SDS. Reformisti. Čuj, ovi reformisiti su najsličnije onom što je on oduvijek bio, zašto ne za njih. Ali, uzalud. Ruši se država, njegova država. Šampioni Svijeta i Evrope u košarci, rukometu, za malo i u fudbalu. Vaterpolu. Ski skokovima. Država sa ugledom i pedigreom u svijetu. Nema je više. Zvezda je prvak Evrope. Sretan je. Ali sutra to više nije bila njegova Zvezda, bila je nečija druga, tuđa. Bio referendum, rekao je DA za BiH, više to nije to. Imao vikendicu nedaleko od grada, išao tamo sa suprugom i djecom svako popodne, nakon posla, da odmori dušu. Međutim, jednog dana nije otišao. Jednostavno nije. Kaže da njegova vikendica više nije njegova, da su došli neki bradati i uzeli je. Ko su sad ti bradati. Rezervisti SDS-a. Opet taj SDS. Ali, juče bila vikendica, a danas kuća na nišanu SDS-a. Bilo je vrijeme da se plati cijena za ono DA. Uniforma, dva mača iza ljiljana na grudima i puška. Znao je sa puškom, došao iz države u kojoj je svako znao s puškom. U rov. Na Brčko. Na Vozuću. Na Doboj. Bilo, prošlo. Došao kući. Nastavilo se živit. Lošije, dakako. Pitaju ga, jel još navijaš za Zvezdu. Kaže ne, četnici. Četnici? Ubili su mu državu koju je volio. Ubili mu klub koji je volio. Ali šuti, prošao je odlično, nisu mu ubili nikog u porodici. Ramazan 1997. BHT. Od - do. Šta je sad pak ovo. Bio u džamiji nije nikad, vjerski se nije deklarisao mada je u suštini bio ateista. Ne baš istinski, doduše. Ali djeca u školi imala vjeronauku. Islamsku, dakako. I traže da poste, piše u knjizi da se mora. Djeca su to, zar da gladuju čitav dan. Hajde, ali ne čitav, nego nekoliko dana. I to je puno. Odrasla djeca, naučila štošta. Ne puno u školi, što na kraju i nije loše, ako se vratimo na početak ove priče. Naučila ovako, spoznala stvari. Izjašnjavanje. Bošnjak. Šta je to sad Bošnjak, otkud to. Čitaj. Traži. Spoznaj. Spoznaš. Lako mu je, dijete je, sve mu je novo. A ovaj naš lik iz priče, šta će on? Učili ga da je Jugosloven i da je samo to važno. Bio neopredjeljen, bio Musliman, ali u suštini bio Jugosloven, osjećao tu državu svojom. Volio to društvo i taj društveni poredak. I sad, kad više nije Jugosloven, šta je? Etnička pripadnost. Razlika između etničkog i nacionalnog. Kakve su to sad kategorije, o tome nit ga je ko učio nit je to bilo bitno. Ali sin zna, reče mu šta je šta i zašto je to tako. Objasni mu da je Bošnjak i zašto je Bošnjak. I biće Bošnjak u oktobru, kad bude trebalo. Al mu ne objasni sin zašto Željko Komić ne valja. Nije se vala ni trudio. Zašto, kad i sin ne misli da Željko Komšić ne valja. Možda ne valja kao političar, ali to je nebitno u ovoj priči, jer ovdje neko pokušava da nametne normu koja glasi...

ŽELJKO KOMŠIĆ NE VALJA ZATO ŠTO JE HRVAT. ZATO ŠTO JE KATOLIK (IAKO NIJE). ZATO ŠTO JE ŽELJKO.

E, pa, dragi gospodine Aben. Možda u Bosni ima 55% Bošnjaka, u šta lično vjerujem. Možda će ih se kao Bošnjaci izjasniti preko 50%, u šta također vjerujem. Ali nema ih ni 1% koji će da šutnu Željka samo zato što je Željko. Neće, jer to nije ljudska norma, to je u koliziji sa zdravim razumom. Neće, taman ti sa prve linije iz EU pokušavao da to nametneš ovdje svojim bezobrazlukom i drskošću. Neće jer ne žele da budu ko Ratko, kojem je Avdo Palić bio loš samo zato što je Avdo. I, ako baš hoćeš, neće tebi u inat! Možda u onoj državi nisu naučili kako biti Bošnjak, jer im to nisu dali. Ali su naučili kako biti ljudi, nešto o čemu ti možeš samo da sanjaš.

Ne treba onom čovjeku više ni Zvezda. Ne treba mu ni Jugoslavija. Ne treba mu ni štafeta, prežalio je on to sve. Sad je Bošnjak, zna i zašto. Ali neće njemu niko nikad objasnit da neko ne valja samo zato što nije Bošnjak. Neće, jer taj čovjek ima mozak. Ne može mu se objasnit nešto što je u suprotnosti sa zdravim razumom. Taj čovjek je moj otac.

I zato Abene, moralna i intelektualna nulo, slušaj me dobro. Prestani da radiš protiv interesa Bošnjaka jer na to nemaš nikakvo pravo. Ja ponosno mogu reći da radi mene ima jedan Bošnjak više. Slušajući tebe, svaki normalan Bošnjak bi posumnjao u svoje Bošnjaštvo, ako ništa a onda barem radi želje da nema ništa zajedničko s tobom.

Vjerujem da ćeš se na popisu izjasniti kao Bošnjak, da ti je vjera Islam, te da pričaš bosanski jezik. Nemoj molim te da pišeš da pričaš bosanski jezik, jer, vjeruj mi, ne pričaš. Svaki tvoj post odiše desetinama gramatičkih grešaka kojih bi se postidio učenik prvog razreda osnovne škole. Budi dobar Bošnjak pa nauči svoj jezik i ne brukaj Bošnjake gdje god da se nalaziš.

Doviđenja i prijatno.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 15 apr 2013 18:28

"Politiziralo se pitanje nacionalnog izjašnjavanja ispitanika u popisu stanovništva. Iskreno rečeno, ne mogu da dokučim razloge nečijeg protivljenja tom pitanju. Mislim da je to pitanje značajno za Bosnu i Hercegovinu i da se ne može samo "gurnuti pod tepih" i to iz razloga što je, ipak, za Bosnu i Hercegovinu, kao multietničku državu, bitan nacionalni ključ, kako u cilju očuvanja ravnopravnosti njenih naroda, tako i u političkom životu, odnosno pri raspodjeli političkih funkcija."

http://zeljkokomsic.blogger.ba/arhiva/2 ... 08/1831537

Krajisnik
Član

Post Postao/la Krajisnik » 15 apr 2013 18:44

@"Bosnjak" i svima slicnim njemu:
Komentar ti je ocigledan kompleks ideologije "bitno je biti dobar cojek" ili ostataka "bratstva i jedinstva" preobucenog i revitaliziranog idejama drugih sekularnih uvjerenja kao npr. demokratija.
Zeljko Komsic ili bilo koji drugi nemusliman nemogu biti dobro niti znaciti dobro bosnjacima niti bilo kome drugo upravo iz ideoloskih uvjerenja, jer muslimani (u sta se bosnjaci ubrajaju) ne traze uputu i vodju medju onima za koga su uvjereni da mu je uvjerenje put koji vodi vjecno u vatru. Koja bi budala povjerila bitna, vitalna pitanja covjeku ili zajedni za koju je uvjeren da nemaju ispravnu i istinitu orijentaciju po pitanju svrhe i nacina zivota na ovoj zemaljskoj kugli. -->Te budale cemo naci medju onima koji ogranicavaju svoje postojanje na materijalni svijet pa govore kako je je vjera nesto licno, duhovno, odvojeno od prakticnog zivota drustva i drustvenih odnosa. Takvi na bezobrazan nacin postavljaju neznalicama svoje arsine kao normu pa cemo nerijetko cuti kao "argument" :'Ti si ekstremista' kada im neko predoci besmislenost njihovih izlaganja.
Da skratimo: Muslimani bez obzira kojeg naroda, nesmiju i logicnim svodom nemogu prihvatiti savjet, vodjstvo i prepustanje svojih pitanja bilo kome, makar im to i rodjeni otac bio, koji je diskvalifikovan za to od Allaha dz.s.
Zeljku Komsica treba pozvati da primi Islam i spasi se od vatre u najboljoj dobronamjernosti, umjesto ga pozivati da svojom desorijentacijom pokusava da vodi one koji tvrde da su uvjereni da znaju i imaju putokaz u zivotu.
Ovako nesto mogu zahtjevati samo oni koji su "nominalno" muslimani bez znanja u sta u stvari tvrde da vjeruju.
Zadnja izmjena: Krajisnik, dana/u 15 apr 2013 18:57, ukupno mijenjano 1 put.

Krajisnik
Član

Post Postao/la Krajisnik » 15 apr 2013 18:50

@Bosnjak i slicnima:
Evo jos jedno pitanje, da bi se razotkrila polemika takvih samo da bi spasili i nekako opravdali svoj "gradjanski" pogled i argumentaciju: Kada je zeljko komsic to sto ti i takvi kao ti tvrdite - pa zasto nije uvazavao volju jednog naroda koji ga nece a kome se on pripisuje prvenstveno pa odstupio od svoje pozicije i time pokazao tu svoju pravednost gradjansku koju toliko zagovarate.
Zivis za nebulozne ideje i jos pozivas druge tome...

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 15 apr 2013 19:25

Ti si uvreda za inteligenciju i s tobom nemam nikakvu namjeru raspravljati.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 apr 2013 19:47

Molim vas.Bez pretjeranih ''epiteta''.Hvala lijepo
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 15 apr 2013 20:04

Jack je napisao/la:Molim vas.Bez pretjeranih ''epiteta''.Hvala lijepo
To da ja tebe držim za umišljenog i arogantnog nije novost, to smo već raspravili na temi BiH - Grčka.

Al' da te držim glupim - nikako, naprotiv. Svjestan svega što si napravio uz to bih dodao da si također jako sposoban. Cijenim te zbog toga.

Vidiš li ti šta ovaj lik priča? Čitajući njegove postove ja se ne bih smio kladit' da je on čovjek uopšte, ne garantujem za njeg da bi prošao "human test" kad otvara e-mail. Otkako se pojavio na forumu širi nekakvu negativnu energiju, iritantan je i piše takve gluposti da je to neprihvatljivo čak i za čitatelja, a kamo li za nekog kome se on lično obraća. Inače sam pristalica razmjene mišljenja i nisam za nametanje, ali ovo njegovo piskaranje je zaista pretenciozno nazvat mišljenjem. Osim toga, u par navrata mi je otvoreno i prijetio, na što ti nisi reagovao, ali me to i ne brine jer takav bezličnjak je u stanju samo da napravi problem sam sebi. Što se mene tiče okružuj se ljudima kakvim hoćeš, ja sam ionako s ovim forumom završio kao aktivan član, s razlogom, dakako. Ali imam moralnu potrebu da ti skrenem pažnju na ovakve robote, bruka je za forum da neko pročita postove poput ovih njegovih, a ovaj forum ipak ima pedigre i legitiman je nasljednik onog starog foruma i to ljudi znaju. Ovaj forum je važniji i od mene, zato ja nisam želio da zbog svog neslaganja s tobom podrivam ovaj forum (kao onaj Bošnjo) nego sam se dostojanstveno povukao, želim da ovo uspije i shvatam važnost toga.

Želim ti svu sreću u budućem radu i izvinjavam se na OFF-u.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 apr 2013 20:29

Bosnjak uz duzno postovanje.Procitaj privatnu poruku prvo.Ne zelim da se rasipam time ovdje javno.I jos nesto.Napisao sam ti da ja ovdje SLABO.Pratim politiku i zato sam i postavio 2 moderatora, a ne znam.I oni bi trebali malo da gledaju forum, i kazu mi ako ima problema.Tako, bez uvrede, imas gore stvari od par rijeci tezih, i ima ljudi koji su svasta vidjeli

Zato.Uz duzno postovanje.Samo ti navrati na STATISTICKU TEMU.Gdje sam ja MODERATOR.I imam apsolutnu kontrolu.I neces sigurno imati primjedbi dole.Previse mi je bilo da nadzirem cijeli forum, pa sam dao pozicije i par osoba ovdje s foruma

Hvala unaprijed

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 16 apr 2013 03:30

Krajisnik je napisao/la:zasto nije uvazavao volju jednog naroda koji ga nece a kome se on pripisuje prvenstveno pa odstupio od svoje pozicije i time pokazao tu svoju pravednost gradjansku koju toliko zagovarate
Pravednost gradjanska je postovati volju vecine gradjana a ne nekakvog manjinskog naroda koji misli da glas katolika treba vaziti vise od glasa vecine.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 16 apr 2013 04:45

Bosnjak je napisao/la:Nakon svega što je rečeno u prethodnim postovima na ovu temu u vezi glasanja za DF, bilo bi nepotrebno da se sad lično očitujem oko toga. Podvučene su sve negativne crte glasanja, a pomenute su i pozitivne, tako da je tu manje-više sve jasno. Moj lični stav je ionako nebitan što se toga tiče.
Da, stvarno je tvoj stav nebitan. Drago je da citam i da vidim kako nekom sa druge strane smeta prosjecni stav muslimanskog Bosnjaka, gdje nemozes vise da mutis i da ih potcjenujes.

Bosnjak je napisao/la:Ali, ako je neko ovdje mislio da se poigrava sa inteligencijom ljudi na najjeftiniji mogući način onda se očigledno prevario. Neće mi biti problem da, po cijenu bana, javno prozovem jednog forumaša za njegovo djelovanje u zadnjih mjesec dana kada je u pitanju ova tema. Jer, ovdje se uopšte ne radi ni o Željku Komšiću ni o njegovoj stranci. Radi se o tome da je neko sebi umislio da, po vlastitom nahođenju i bez ikakvog valjanog argumenta razvrstava Bošnjake na podobne i nepodnobne, pri čemu se njegova praksa ni najmanje ne razlikuje od režima koji je vedrio i oblačio 45 godina na ovim prostorima.
Upravo je to tvoj rezim za kojim patis, jeftinijeg od tvog nacina nema. I ovdje se upravo radi o Željku Komšiću i o njegovoj stranci, i ovdje se neradi o razvrstavanju Bošnjaka na podobne i nepodnobne.

Bosnjak je napisao/la: Da li je neko kriv što je slamku spasa vidio u DF-u. Da li je neko kriv što je prije par godina vidio šansu u NS-u. 2010. godine u SDP-u. Ili 1990. godine u SDA. Pa se prevario. Nije! Da li je neko manje Bošnjak što je iz nekog svog ličnog razloga glasao za Komšića, bilo da je to da se izbjegne HDZ-ov "pravi" Hrvat, bilo da je to što je poslao poruku "po prstima i nosu" ili jednostavno što je mislio da će mu biti bolje. Nije! Svejedno, ovdje se jedan forumaš toliko drsko i neotesano ponaša da je to uvreda za prosječnu inteligenciju. On bi, po tome ko za koju stranku glasa, određivao ko je kakav Bošnjak, pa čak i ko je kakav čovjek. Pri tome bez ikakve potrebe uzdiže lik i djelo Željka Komšića do epskih razmjera, nenamjerno, dakako.
Vidis ti si mene uvrijedio, a glumis neku kulturu i skrivas se iza onog cega stojis. Ja tebe necu vrijedati jer. Stojis iza te diologije koju prosipas ovdje, gdje je za tebe politika Komsica i Lagumdzije ispravna. Njihova dijela ispravna. I naravno svaki moj post koji napisem protiv njih ovdje te boli.
Bosnjak je napisao/la:A sad me dobro slušaj @Aben-e.
Nemam ja tebe sta da slusam. Niti si vrijedan nekog slusanja.

Bosnjak je napisao/la: Čovjek rođen tamo nekad 50-ih, 60-ih godina u SRBiH. Kreće u školu sa 7 godina. I šta uči? Uči o herojskoj borbi partizana i mrskim fašistima. Uči o propasti kapitalizma i blagostanju socijalizma. Naravno, bez ikakvog revizionizma bilo kojeg pojedinačnog događaja, crno bijela tehnika prikazivanja događaja. Odrasta, zanima ga fudbal. Gleda ga na televiziji, a tamo virtuoz sa loptom Dragan Džajić teroriše protivničke odbrane. I počne da navija za Crvenu Zvezdu, dakako, svi vole šampione. U školi najbolji učenik ima priliku da nosi štafetu. Kažu im da je to čast. Djeca. Pa ko ne bi bio sretan da ga neko pohvali, da mu kaže da je dobar, uspješan. Odraste. Prijavi se za članstvo u SK, tamo nije mogao svako, morao si biti uspješan i uzoran. Prime ga, sretan je zbog toga, dakako. 80-ih se počne kuhat' nešto. Nekakvi čudni ljudi, nekakvi koji hoće da objasne da nije isto ono što je do juče bilo isto. SK više nije to što je bio, javljaju se neki novi. SDA. HDZ. SDS. Reformisti. Čuj, ovi reformisiti su najsličnije onom što je on oduvijek bio, zašto ne za njih. Ali, uzalud. Ruši se država, njegova država. Šampioni Svijeta i Evrope u košarci, rukometu, za malo i u fudbalu. Vaterpolu. Ski skokovima. Država sa ugledom i pedigreom u svijetu. Nema je više. Zvezda je prvak Evrope. Sretan je. Ali sutra to više nije bila njegova Zvezda, bila je nečija druga, tuđa. Bio referendum, rekao je DA za BiH, više to nije to. Imao vikendicu nedaleko od grada, išao tamo sa suprugom i djecom svako popodne, nakon posla, da odmori dušu. Međutim, jednog dana nije otišao. Jednostavno nije. Kaže da njegova vikendica više nije njegova, da su došli neki bradati i uzeli je. Ko su sad ti bradati. Rezervisti SDS-a. Opet taj SDS. Ali, juče bila vikendica, a danas kuća na nišanu SDS-a. Bilo je vrijeme da se plati cijena za ono DA. Uniforma, dva mača iza ljiljana na grudima i puška. Znao je sa puškom, došao iz države u kojoj je svako znao s puškom. U rov. Na Brčko. Na Vozuću. Na Doboj. Bilo, prošlo. Došao kući. Nastavilo se živit. Lošije, dakako. Pitaju ga, jel još navijaš za Zvezdu. Kaže ne, četnici. Četnici? Ubili su mu državu koju je volio. Ubili mu klub koji je volio. Ali šuti, prošao je odlično, nisu mu ubili nikog u porodici. Ramazan 1997. BHT. Od - do. Šta je sad pak ovo. Bio u džamiji nije nikad, vjerski se nije deklarisao mada je u suštini bio ateista. Ne baš istinski, doduše. Ali djeca u školi imala vjeronauku. Islamsku, dakako. I traže da poste, piše u knjizi da se mora. Djeca su to, zar da gladuju čitav dan. Hajde, ali ne čitav, nego nekoliko dana. I to je puno. Odrasla djeca, naučila štošta. Ne puno u školi, što na kraju i nije loše, ako se vratimo na početak ove priče. Naučila ovako, spoznala stvari. Izjašnjavanje. Bošnjak. Šta je to sad Bošnjak, otkud to. Čitaj. Traži. Spoznaj. Spoznaš. Lako mu je, dijete je, sve mu je novo. A ovaj naš lik iz priče, šta će on? Učili ga da je Jugosloven i da je samo to važno. Bio neopredjeljen, bio Musliman, ali u suštini bio Jugosloven, osjećao tu državu svojom. Volio to društvo i taj društveni poredak. I sad, kad više nije Jugosloven, šta je? Etnička pripadnost. Razlika između etničkog i nacionalnog. Kakve su to sad kategorije, o tome nit ga je ko učio nit je to bilo bitno. Ali sin zna, reče mu šta je šta i zašto je to tako. Objasni mu da je Bošnjak i zašto je Bošnjak. I biće Bošnjak u oktobru, kad bude trebalo. Al mu ne objasni sin zašto Željko Komić ne valja. Nije se vala ni trudio. Zašto, kad i sin ne misli da Željko Komšić ne valja. Možda ne valja kao političar, ali to je nebitno u ovoj priči, jer ovdje neko pokušava da nametne normu koja glasi...

ŽELJKO KOMŠIĆ NE VALJA ZATO ŠTO JE HRVAT. ZATO ŠTO JE KATOLIK (IAKO NIJE). ZATO ŠTO JE ŽELJKO.
Naravo da je bitno ko je kakav politicar, i ko treba da stoji na celu Bosnjaka. Da, Zeljko nemoze da zastupa interes Bosnjaka islamske vjeroispovijesti, da jer je sta ja znam a nije ono sto je 99% Bosnjaka. 99% Bosnjaka su muslimani.
Ovo gore sto si napisao, prosli su svi Bosnjaci i vecina ih je prosla jos gore. Patis za onom Jugom koja je nekad bila, koje vise nema i nikad je nece vise biti. Bosnjaci kao ja nismo poceli rat i rasturili Jugu za kojom ti patis. Nego oni koji su ti ovu
dijalogiju prodavali i kad su pokazali svoje pravo lice sa veliko Srbijom i Hrvatskom.

Bosnjak je napisao/la:E, pa, dragi gospodine Aben. Možda u Bosni ima 55% Bošnjaka, u šta lično vjerujem. Možda će ih se kao Bošnjaci izjasniti preko 50%, u šta također vjerujem. Ali nema ih ni 1% koji će da šutnu Željka samo zato što je Željko. Neće, jer to nije ljudska norma, to je u koliziji sa zdravim razumom. Neće, taman ti sa prve linije iz EU pokušavao da to nametneš ovdje svojim bezobrazlukom i drskošću. Neće jer ne žele da budu ko Ratko, kojem je Avdo Palić bio loš samo zato što je Avdo. I, ako baš hoćeš, neće tebi u inat! Možda u onoj državi nisu naučili kako biti Bošnjak, jer im to nisu dali. Ali su naučili kako biti ljudi, nešto o čemu ti možeš samo da sanjaš.
Budi siguran da 99% Bosnjaka ce da sutne Zeljku samo zato sto je Zeljko. Mi smo naucili da nema bratstva i jedinstva, i da jedan Ratko i jedan Zeljko uvijek ce ostati ono sto jesu. Pricas o ljudskoj normi i prosipas tu glupost kod Bosnjaka muslimana, odi to pricaj kod bosanskih katolika ili kod bosanskih pravoslavaca i vidjeces sta ces dobiti. . Ja nisam zaboravio sa mojih 11 godina kad su Ratko i Zeljko ubili mog komsiju Hasiba pred mojom kucoom i zavezali za auto i vukli ga po gradu je jer je bio musliman.
Mislis da sam zaboravio kad su moje komsije bosi odvedeni u redovima u logore. I ti meni pricas o nekom zivotu nekog covjeka, kao da Bosnjaci takve zivote nisu imali i idiologiju.

Sta trebamo svi to da zaboravimo i da budemo ponovo poklani? Odi pricaj ovu svoju pricu o ljudstvu zenama koje su silovane, dijeci koji su svoje oceve izgubili.

Bosnjak je napisao/la:Ne treba onom čovjeku više ni Zvezda. Ne treba mu ni Jugoslavija. Ne treba mu ni štafeta, prežalio je on to sve. Sad je Bošnjak, zna i zašto. Ali neće njemu niko nikad objasnit da neko ne valja samo zato što nije Bošnjak. Neće, jer taj čovjek ima mozak. Ne može mu se objasnit nešto što je u suprotnosti sa zdravim razumom. Taj čovjek je moj otac.
Meni je zao tebe i tvog oca koji tako razmisljate, koji jos uvijek zale za Jugom i komunjarom koje vise nema i nikad je nece biti. Da je prezivio 1% onog sto je 99% Bosnjaka prezivilo nebi mu niko trebao da objasnjava stvari da muslimanima Bosne bez razloga zele svi ono ponovo sto su prije 20 godina prezivili. I da ti ne Bosnjaci ponovo cekaju taj trenutak kad ce moci ponovo kolju i siluju Bosnjake i Bosnjakinje. Zdrav razum tvrdis da imas a drazi ti je jedan Ratko ili Zeljko od Mehmeda koji je izbjegao iz Podrinja i komsija ti je i nikad nece, ama nikad ti nece doci u tvoju kucu i istjerati te iz nje. I nikad ti nece poklati porodicu, zenu, sestre silovati, dijecu poklati. Volis vise popiti kahvu sa Ratkom i Zeljkom i ako su oni gadali tvoje kuce sa brda, i ako su silovali i klali Bosnjake jer su samo muslimani.

Bosnjak je napisao/la: I zato Abene, moralna i intelektualna nulo, slušaj me dobro. Prestani da radiš protiv interesa Bošnjaka jer na to nemaš nikakvo pravo. Ja ponosno mogu reći da radi mene ima jedan Bošnjak više. Slušajući tebe, svaki normalan Bošnjak bi posumnjao u svoje Bošnjaštvo, ako ništa a onda barem radi želje da nema ništa zajedničko s tobom.
A ako neko radi protiv interesa Bosnjak onda si ti to jer neces da razumijes jednu stvar a to je da nema bratvstva i jedinstva. Nisu Bosnjaci naivni i gdje im mozes pricati neke price o moralu, mi Bosnjaci nezivimo oko i sa normalnim ljudim. I ipak nismo takve nule kao ti sto ih ti volis i branis ovdje. Bosnjaci nisu poceli neke ratove i nisu isli klati svoje komsije.

Bosnjak je napisao/la:Vjerujem da ćeš se na popisu izjasniti kao Bošnjak, da ti je vjera Islam, te da pričaš bosanski jezik. Nemoj molim te da pišeš da pričaš bosanski jezik, jer, vjeruj mi, ne pričaš. Svaki tvoj post odiše desetinama gramatičkih grešaka kojih bi se postidio učenik prvog razreda osnovne škole. Budi dobar Bošnjak pa nauči svoj jezik i ne brukaj Bošnjake gdje god da se nalaziš.

Doviđenja i prijatno.
Da hocu se tako izjasniti, to sto sam prije 22 godine sa 11 godina izbjegao iz Bosne i nisam imao mogucnost da naucim da pisem moj maternji jezik. To je zbog tvog Ratka i Zeljka. Zato pisem i pricam ispravno dva strana jezika, za razliku od tebe, na kojim sam zavrsio uspjesno fakultete. Ti i nemozes da brukas Bosnjake jer nepripadas 99% Bosnjaka muslimana. Pripadas nekoj manjini koja tvrdi da je Bosnjak a prezire i mrzi islam.

Zasto nenapises kako ces se ti izjasniti. Ja nevjerujem da ces se ti izjasniti uopste kao Bosnjak.

Mozda Bosnjak ali vise mislim da si ti Bosnac i da ces se tako izjasniti.
Koje si vijere? Napsio si na drugoj temi da si ateista i izgelda da ti smeta sve muslimansko a puno i blize ti je krst.
Da li ces napisati da pricas bosanskim jezikom? Mozda, a mozda i srpsko-hrvatskim?

Za vas ateiste je uredu da vas vodi jedan ateista ili katolik. Za muslimane nije!!
Bosnjak je napisao/la:Vidiš li ti šta ovaj lik priča? Čitajući njegove postove ja se ne bih smio kladit' da je on čovjek uopšte, ne garantujem za njeg da bi prošao "human test" kad otvara e-mail. Otkako se pojavio na forumu širi nekakvu negativnu energiju, iritantan je i piše takve gluposti da je to neprihvatljivo čak i za čitatelja, a kamo li za nekog kome se on lično obraća. Inače sam pristalica razmjene mišljenja i nisam za nametanje, ali ovo njegovo piskaranje je zaista pretenciozno nazvat mišljenjem. Osim toga, u par navrata mi je otvoreno i prijetio, na što ti nisi reagovao, ali me to i ne brine jer takav bezličnjak je u stanju samo da napravi problem sam sebi. Što se mene tiče okružuj se ljudima kakvim hoćeš, ja sam ionako s ovim forumom završio kao aktivan član, s razlogom, dakako. Ali imam moralnu potrebu da ti skrenem pažnju na ovakve robote, bruka je za forum da neko pročita postove poput ovih njegovih.
Ja ti nisam nigdje prijetio ili takvo nesto, jer ti i takvi kao ti ste beznacajni. Vi ste oni sto izumiru u Bosni, sanjate o bratstvu i jedinstvu kao sto je bilo prije rata. Toga vise nema, sad mozes sam da sjedis i oblazis se sa Ratkom i Zeljkoom a muslimanske komsije te gledaju poprijeko kad ti oni dodu u goste.

Bosna je Bosnjacka i islamska drzava. Da, drazi mi je brat musliman od sve i jednog katolika, pravoslavca ili ateiste.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 16 apr 2013 05:22

Abidaga je napisao/la:
Krajisnik je napisao/la:zasto nije uvazavao volju jednog naroda koji ga nece a kome se on pripisuje prvenstveno pa odstupio od svoje pozicije i time pokazao tu svoju pravednost gradjansku koju toliko zagovarate
Pravednost gradjanska je postovati volju vecine gradjana a ne nekakvog manjinskog naroda koji misli da glas katolika treba vaziti vise od glasa vecine.
Sto mislis da on postuje volju vecine gradanja? Ni vecina Bosnjaka ga nece. Zasto se Bosanac (bosanski poni) namece Bosnjacima kad on nemoze i nezastupa interes Bosnjackog naroda?

On moze da zastupa interes jedan dio ostalih poput njega koji ze izjasnjavaju Bosnacima i ateistima. A nemoze nikako da zastupa Bosnjake islamske vjeroispovijesti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 16 apr 2013 08:53

Ovo zadnje što si citirao bilo je upućeno Krajišniku, a ne tebi.

A sve što si iznad napisao može se vrlo lako elaborirati u jednoj rečenici. Izađi iz kuće, pitaj 100 Bošnjaka da li im Željko Komšić smeta samo zato što nije Bošnjak+musliman i vrati se ovdje sa odgovorima. Ti se predstavljaš kao neka većina, a zapravo si stroga manjina, takvi kao ti su zastupljeni u promilskim vrijednostima.

Interesantno kako si iz onog posta zaključio da ja žalim za bivšom državom. Il nisi dobro čitao il je nešto drugo, da ne kažem šta. O tome koliko ja zapravo žalim za bivšom državom sam već pisao na ovom forumu i to je jasno, tako da nemam nikakvu namjeru dalje polemisati o tome.

I konačno, svaki put kad kažem "moje mišljenje nije bitno", ti uzvratiš sa "tako je, nebitan si" i još to dodaš par put do kraja. To zapravo najviše govori o tebi. Ali to govori o tebi samo onima koji su u stanju da to pravilno sagledaju, što tebi svakako ne ide od ruke.

O meni kao ateisti samo ću poručiti: :lol:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 16 apr 2013 09:27

Bosnjak je napisao/la: Izađi iz kuće, pitaj 100 Bošnjaka da li im Željko Komšić smeta samo zato što nije Bošnjak+musliman i vrati se ovdje sa odgovorima. Ti se predstavljaš kao neka većina, a zapravo si stroga manjina, takvi kao ti su zastupljeni u promilskim vrijednostima.
Nema potrebe da ti prenosim misljenje Bosnjaka iz mog drustva, samo ti prelistaj ovu temu i vidi koliko to Bosnjaka bi dalo svoj glas Zeljki i njegovoj stranci. Samo zato sto nije Bosnjak i musliman. Sve ce ti biti jasno.

Pokuso si uvredama jer ti nepase moje misljenje, sad bi ti svakom zabranio da iznosi svoje misljenje jer tebi nepase.
Bosnjak je napisao/la:
O meni kao ateisti samo ću poručiti
Zar nisi napisao na temi o Popisu stanovnistva da si ateista?
Zasto nenapises kako ces se izjasniti na popisu?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 16 apr 2013 09:43

ABen je napisao/la:
Bosnjak je napisao/la: Izađi iz kuće, pitaj 100 Bošnjaka da li im Željko Komšić smeta samo zato što nije Bošnjak+musliman i vrati se ovdje sa odgovorima. Ti se predstavljaš kao neka većina, a zapravo si stroga manjina, takvi kao ti su zastupljeni u promilskim vrijednostima.
Nema potrebe da ti prenosim misljenje Bosnjaka iz mog drustva, samo ti prelistaj ovu temu i vidi koliko to Bosnjaka bi dalo svoj glas Zeljki i njegovoj stranci. Samo zato sto nije Bosnjak i musliman. Sve ce ti biti jasno.

Pokuso si uvredama jer ti nepase moje misljenje, sad bi ti svakom zabranio da iznosi svoje misljenje jer tebi nepase.
Bosnjak je napisao/la:
O meni kao ateisti samo ću poručiti
Zar nisi napisao na temi o Popisu stanovnistva da si ateista?
Zasto nenapises kako ces se izjasniti na popisu?
Mora da si me pomiješao sa nekim, čuj ateista :lol:

Pa da si bar do kraja pročitao post koji je bio tebi namijenjen zaključio bi bez problema šta sam.

Bošnjak/Islam/bosanski jezik

E pa vidiš, kad počneš iznositi svakakva mišljenja onda budi spreman na razne reakcije. Ja ne želim da iko misli o Bošnjacima da im smeta Komšić (ili bilo ko drugi) samo zato što nije Bošnjak-musliman sa prefiksom hadži u prezimenu i što ne ide na džumu. Želim da ljudi misle o Bošnjacima da nisu za Komšića (ili bilo koga drugog) zbog toga što se ne slažu s njegovom politikom i što misle da imaju boljeg kandidata - Bošnjaka, koji će štititi njihove interese. Dakle, želim da ljudi misle da Bošnjaci razmišljaju mozgom. Kad bi se Komšić prijavio da bude imam ja bih reagovao i rekao da on ne može biti imam jer nije musliman, tu je logično da se povlači pitanje vjere. Kad bi se Komšić prijavio da bude predsjednik SBK, ja bih reagovao i rekao da on ne može biti predsjednik SBK jer nije Bošnjak, tu je logično da se povlači etničko pitanje. Ali da nebošnjak ne može dobiti glas na sekularnim izborima od Bošnjaka, to je izvinićeš nedopustivo razmišljanje. Ako neki Bošnjak smatra da njegova sekularna (podvlačim ovo) prava bolje može zastupati neki nebošnjak, on ima puno pravo da mu da glas i da ga zbog toga niko ne smatra manje vrijednim Bošnjakom. I tačka. Ovaj forum je javan i ti, ako baš hoćeš da iznosiš stavove koji su suprotni interesu Bošnjaka, iznesi i svoje ime i prezime, a ne da svoje mišljenje koje nema nikakvo uporište (o ovome slobodno pitaj i čelnike SBK, pošalji im e-mail) kod velike većine Bošnjaka sakrivaš iza ovog foruma (dakle Jacka) ili cijelog Bošnjačkog naroda.

O tome zašto ja ne bih glasao konkretno za Željka komšića sam ranije pisao i to su čisto politički razlozi.

atif
Član

Post Postao/la atif » 16 apr 2013 10:05

Pa to vazi i u evropi. Prvi odgovor u vezi bosne je vi bosnjaci muslimani niste vecina. Ako mi nismo onda nemamo ni pravo da nesto odlucujemo.

Bosnjak napisao: E pa vidiš, kad počneš iznositi svakakva mišljenja onda budi spreman na razne reakcije. Ja ne želim da iko misli o Bošnjacima da im smeta Komšić (ili bilo ko drugi) samo zato što nije Bošnjak-musliman sa prefiksom hadži u prezimenu i što ne ide na džumu. Želim da ljudi misle o Bošnjacima da nisu za Komšića (ili bilo koga drugog) zbog toga što se ne slažu s njegovom politikom i što misle da imaju boljeg kandidata - Bošnjaka, koji će štititi njihove interese. Dakle, želim da ljudi misle da Bošnjaci razmišljaju mozgom.
Bas tako bosnjo. Mi se ne slazemo sa politikom komsica i za to nismo za njega. On je vec po drugi put u predsjednistvu i nista nije ucino. Pored toga gaji netrepeljivost prema islamu i to je dokazao u ponasanju u vezi vjeronauke. Kad bude demokrata neko i MERHAMETLI kao bosnjaci onda cemo svi biti za njega. Ovako je samo marioneta kojeg nasi drze da je TITO. A u sustini vruc vazduh.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 16 apr 2013 10:50

Bosnjak je napisao/la: Mora da si me pomiješao sa nekim, čuj ateista :lol:

Pa da si bar do kraja pročitao post koji je bio tebi namijenjen zaključio bi bez problema šta sam.

Bošnjak/Islam/bosanski jezik
Nisam te pomjesao niskim, samo si napisao da si ateista. I to si se jos meni obratio. Sad si odjednom i musliman. Nemoj da ti trazim post.
Bosnjak je napisao/la: Kad bi se Komšić prijavio da bude imam ja bih reagovao i rekao da on ne može biti imam jer nije musliman, tu je logično da se povlači pitanje vjere. Kad bi se Komšić prijavio da bude predsjednik SBK, ja bih reagovao i rekao da on ne može biti predsjednik SBK jer nije Bošnjak, tu je logično da se povlači etničko pitanje. Ali da nebošnjak ne može dobiti glas na sekularnim izborima od Bošnjaka, to je izvinićeš nedopustivo razmišljanje. Ako neki Bošnjak smatra da njegova sekularna (podvlačim ovo) prava bolje može zastupati neki nebošnjak, on ima puno pravo da mu da glas i da ga zbog toga niko ne smatra manje vrijednim Bošnjakom. I tačka. Ovaj forum je javan i ti, ako baš hoćeš da iznosiš stavove koji su suprotni interesu Bošnjaka, iznesi i svoje ime i prezime, a ne da svoje mišljenje koje nema nikakvo uporište (o ovome slobodno pitaj i čelnike SBK, pošalji im e-mail) kod velike većine Bošnjaka sakrivaš iza ovog foruma (dakle Jacka) ili cijelog Bošnjačkog naroda.

O tome zašto ja ne bih glasao konkretno za Željka komšića sam ranije pisao i to su čisto politički razlozi.
Vidi ovo, sad odjednom si promjenio misljenje i nisi da Bosnjaci glasaju za DF. :rofll:

Bosnjaci i nece glasati za Komsica i DF iz razloga sto nije Bosnjak i nije musliman. Sto je iz reda drugih naroda ili ostalih i ateista. Ako budu Bosnjaci glasali za njega nece zastupati interese Bosnjaka i nece stati na celo Bosnjackog korpusa nego ce zastupati interese Bosanca (bosanskih konja) ili Hrvata. On nemoze da zastupa muslimane jer je Zeljko.

Bosnjak je napisao/la: Ja ne želim da iko misli o Bošnjacima da im smeta Komšić (ili bilo ko drugi) samo zato što nije Bošnjak-musliman sa prefiksom hadži u prezimenu i što ne ide na džumu.
I sta, imas prezime kao i ministar Damir Hadzic, Zlajin pionir. Svi ovdje na forumu znaju ko je on. I on isto ne ide na dzumu.
Bosnjak je napisao/la:Ako neki Bošnjak smatra da njegova sekularna (podvlačim ovo) prava bolje može zastupati neki nebošnjak, on ima puno pravo da mu da glas i da ga zbog toga niko ne smatra manje vrijednim Bošnjakom. I tačka. Ovaj forum je javan i ti, ako baš hoćeš da iznosiš stavove koji su suprotni interesu Bošnjaka, iznesi i svoje ime i prezime, a ne da svoje mišljenje koje nema nikakvo uporište (o ovome slobodno pitaj i čelnike SBK, pošalji im e-mail) kod velike većine Bošnjaka sakrivaš iza ovog foruma (dakle Jacka) ili cijelog Bošnjačkog naroda.

Izgleda da si prelisto forum i vidio misljenja forumasa na ovom forumu o Zeljku the Bosnacu i promjenio svoj stav za 180°. :rofll: :rofll:

Nema Bosnjaka koji ce glasati za stranku koje nece zastupati interese Bosnjaka a to je DF na celu sa Zeljkom the Bosancom.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Krajisnik
Član

Post Postao/la Krajisnik » 16 apr 2013 10:56

Bosnjak je napisao/la:Ovo zadnje što si citirao bilo je upućeno Krajišniku, a ne tebi.

A sve što si iznad napisao može se vrlo lako elaborirati u jednoj rečenici. Izađi iz kuće, pitaj 100 Bošnjaka da li im Željko Komšić smeta samo zato što nije Bošnjak+musliman i vrati se ovdje sa odgovorima. Ti se predstavljaš kao neka većina, a zapravo si stroga manjina, takvi kao ti su zastupljeni u promilskim vrijednostima.

Interesantno kako si iz onog posta zaključio da ja žalim za bivšom državom. Il nisi dobro čitao il je nešto drugo, da ne kažem šta. O tome koliko ja zapravo žalim za bivšom državom sam već pisao na ovom forumu i to je jasno, tako da nemam nikakvu namjeru dalje polemisati o tome.

I konačno, svaki put kad kažem "moje mišljenje nije bitno", ti uzvratiš sa "tako je, nebitan si" i još to dodaš par put do kraja. To zapravo najviše govori o tebi. Ali to govori o tebi samo onima koji su u stanju da to pravilno sagledaju, što tebi svakako ne ide od ruke.

O meni kao ateisti samo ću poručiti: :lol:
Pa neka o tebi govori tvoj komentar :) ... Za razliku od tebe, nije mi potrebno licno da te vredjam, jer je najbolji moguci nacin da te se uvredi u citiranju tvojih nebuloza. Ti nemas argumenata da bi odgovorio na ono sto sam rekao a ni kapaciteta da sledis argumentaciju. Ispunjava me zadovoljnoscu cinjenica da su takvi umovi kod bosnjaka poceli prelaziti konacno u proslost, kao kada insan pocinje da se oporavlja nakon teske bolesti... I vidis - za razliku od tebe, ja se obracam direktno tebi i nije mi potreban treci ili neki sudija da bih ga pokusao koristiti u diskreditiranju protivnicke strane. To obicno cine kao sto rekoh oni koji nemaju kapaciteta ni argumenta sem svojih emocija na kojima se temelji njihov vidokrug, nostalgicari...

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 16 apr 2013 11:43

Bošnjaci nisu nekakava bezumna horda koja bi trebala da glasa za jedne ili ne bi trebala da glasa za druge. Svaki Bošnjak, svjestan svojih razloga i potreba, treba da glasa za koga god želi. Prema tome, ne vidim nikakav problem u tome ako neki Bošnjak glasa za DF, isto kao što ne vidim problem da glasa za SDA, SDP ili BPS. Nije problem da ovdje obrazložim zašto ja lično ne bih glasao za DF. Međutim, poenta je da nekog ne određuje da li je veći Bošnjak to za koju stranku glasa. I tačka.

Iako ja nisam potencijalni glasač DF-a, nemam nikakav problem sa Bošnjacima koji misle da će ta stranka ispuniti njihova očekivanja.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 apr 2013 12:10

Off topicarenje, spamanje i trolanje nije dozvoljeno na ovom forumu.Drzimo se tog.Par takvih postova sam izbrisao.I bilo kakvo licno napadanje na forumu

Ako se vi na forumu s cirka 300 clanova ne mozete izmedju sebe dogovoriti.Onda ne znam, stvarno

Odgovorite