Mapa Elektroprivrede Bih
Mapa Elektroprivrede Bih
Zapravo kad bih imao jednu mapu dobru po naseljima.Imam sve podatke za sva naseljena mjesta sem opstine Zepce
Pogledao sam onu smijesnu ustasku mapu.Nijedan cm Konjicke opstine i Vareske nije na podrucju Ep Herceg Sumske.Kao i da preko 80% opstine Fojnica je pod Elektroprivredom.Negdje elektroprivreda Bih sijece naselja totalno pa je tesko reci sta je sta
Uglavnom ko zeli da napravi ovu mapu.Nek me kontaktira i dat cu mu spisak naseljenih mjesta za Elektroprivredu Bih
Pogledao sam onu smijesnu ustasku mapu.Nijedan cm Konjicke opstine i Vareske nije na podrucju Ep Herceg Sumske.Kao i da preko 80% opstine Fojnica je pod Elektroprivredom.Negdje elektroprivreda Bih sijece naselja totalno pa je tesko reci sta je sta
Uglavnom ko zeli da napravi ovu mapu.Nek me kontaktira i dat cu mu spisak naseljenih mjesta za Elektroprivredu Bih
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Re: Mapa Elektroprivrede Bih
Znam da ovo nije sto trazis ali eto za pocetak:
https://www.epbih.ba/stranica/servisne-informacije
https://www.epbih.ba/stranica/servisne-informacije
Tek sad vidim da ne pokrivaju Brcko grad.
Ne nista Ali Ako znate nekog ko radi u elektroprivredi treba MI spisak

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ne znam kako postaviti kartu,ali idi na derk.ba
i traži EES kartu
i traži EES kartu
Da, nema ni EP BiH a ni EP GT u Brčkom ?
Nema EP BiH u Jajcu ?
Znači EP BiH ne ide dalje od Mostara južno, nema je u Stocu npr. Bošnjaci Stoca, Čapljine plaćaju EP HZ HB račune za struju ?!
Ova gore karta pokazuje brutalnu i surovu podjelu BiH. Surova realnost.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Može li neko izračunati koliko EP BiH zauzima u % u odnosu na čitavu RBiH ?
Ja trazim mapu a ne trolanje na ovoj temi imam ja spisak Ali MI treba jos

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kad kazem cijeli kanton ne trebam da nabrajam opstine,tako je lakseMože li neko izračunati koliko EP BiH zauzima u % u odnosu na čitavu RBiH ?
Unsko-Sanski kanton 4201,29 km2.Cijeli kanton
Gorazde kanton 501,67 km2.Cijeli kanton
Sarajevo kanton 1269,05 km2.Cijeli kanton
Tuzla kanton 2632,59 km2.Cijeli kanton
Ta 4 kantona=8604.6 km2.Nisam naveo Zenicki kanton jer opstina Usora i najveci dio opstine Zepce nije u sastavu Elektroprivrede Bih
Zenicki kanton ima 3314,71 km2 povrsine
Odbijes od ovog cijelu opstinu Usora 46,54 km2.I nekih 190 km2 opstine Zepce.Opstina Zepce ima povrsinu od cirka 283,01 km2.Sto znaci kad bih odbio takvo sta to je cirka -237 km2 od 3314 km2.Zenicki kanton Elektroprivreda Bih je 3077 km2.Kad dodas to uz postojecu povrsinu.Dobijes 11 681,6 km2.
Nijedan dio u 3 Hrvatska kantona nema Elektroprivredu Bih.Sto nas baca na podrucje opstina Jablanica,Prozor,Mostar i Konjic gdje je locirana Elektroprivreda Bih
Opstina Konjic 1142,60 km2
Opstina Mostar izmedju 760-780 km2.
Opstina Prozor cirka 60 km2
=1980 km2 te 3 opstine imas Elektroprivredu Bih.
E,sad tu je pitanje nekih naselja gdje bi mogla da bude locirana Elektroprivreda.Radi se o 3 naselja koja su jednim dijelom u Ep Bih to su Slatina.Doljani i Sovici.Iako nemam nista odavde da mogu s sigurnoscu reci
No s sigurnoscu mogu reci da 200 od 297 km2 opstine Jablanica je sigurno pod Elektroprivredom Bih.Iako taj udio moze da bude jos malo veci.Sto nam daje konacnu cifru od cirka 2180 km2 za Mostarski kanton
Kad saberes Mostarski kanton dobijes 13 861,6 km2
OpstIna Bugojno 360,83 km2.Sva opstina
Opstina Donji Vakuf 320,70 km2.Sva opstina.Kad dodas ovo dobijes 14 543 km2
Sto se tice opstine Travnik 539,38 km2.Hvo je drzao 6 naseljenih mjesta ove opstine i to je pod Herceg Sumskom.Sjediste je u malom selu ovdje Nova Bila.Ta naseljena mjesta su:
Nova Bila 0,86 km2
Pokrajcici 3,88 km2
Gladnik 1,92 km2
Ricice 1,88 km2
Brankovac 1,1 km2
Kula 1,70 km2
To je Hvo drzao.Vece selo Puticevo i Donje i Gornje i Srednje sve je to drzala Armija.Citao sam da je to selo bilo podijeljeno u ratu.Netacno
Ne znam jel Hvo drzao i selo Cifluk 0,87 km2.Sto nas baca da je Hvo i Herceg Sumska drzala 12,7-14 km2 opstine Travnik od ukupno 540 km2.Ili najvise do 3% Opstine.Sto znaci da su Bosnjaci ovdje na 525 km2 ili Elektroprivreda Bih
Kad dodas Travnik+ 525 km2 i kad dodas Gornji Vakuf cirka 295-305 km2 Elektroprivreda Bih od 395 km2 ali ja cu zaokruziti na 300 km2.Dobijes + 825 km2 ovdje.Imas 15 368 km2 povrsine
I dodas tu 250-260 km2 opstine Fojnica od 300 km2=15 618 km2.Dodaj 100 km2 opstine Vitez=15 718 km2
Od 70-90 km2 opstine Jajce to je cirka 15 800 km2
+ 20-30 km2 opstine Kresevo oko 15 820 km2
I oko 50 tak km2 opstine Kiseljak 15 870 km2
I oko 215 km2 opstine Novi Travnik=16 095 km2
I jos nekih 70 km2 opstine Busovaca =16 165 km2
16 000 km2=cirka 31%
16 500=Cirka 32%
Oko 31,3% Elektroprivreda Bih

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la: ↑12 dec 2021 05:59Kad kazem cijeli kanton ne trebam da nabrajam opstine,tako je lakseMože li neko izračunati koliko EP BiH zauzima u % u odnosu na čitavu RBiH ?
Unsko-Sanski kanton 4201,29 km2.Cijeli kanton
Gorazde kanton 501,67 km2.Cijeli kanton
Sarajevo kanton 1269,05 km2.Cijeli kanton
Tuzla kanton 2632,59 km2.Cijeli kanton
Ta 4 kantona=8604.6 km2.Nisam naveo Zenicki kanton jer opstina Usora i najveci dio opstine Zepce nije u sastavu Elektroprivrede Bih
Zenicki kanton ima 3314,71 km2 povrsine
Odbijes od ovog cijelu opstinu Usora 46,54 km2.I nekih 190 km2 opstine Zepce.Opstina Zepce ima povrsinu od cirka 283,01 km2.Sto znaci kad bih odbio takvo sta to je cirka -237 km2 od 3314 km2.Zenicki kanton Elektroprivreda Bih je 3077 km2.Kad dodas to uz postojecu povrsinu.Dobijes 11 681,6 km2.
Nijedan dio u 3 Hrvatska kantona nema Elektroprivredu Bih.Sto nas baca na podrucje opstina Jablanica,Prozor,Mostar i Konjic gdje je locirana Elektroprivreda Bih
Opstina Konjic 1142,60 km2
Opstina Mostar izmedju 760-780 km2.
Opstina Prozor cirka 60 km2
=1980 km2 te 3 opstine imas Elektroprivredu Bih.
E,sad tu je pitanje nekih naselja gdje bi mogla da bude locirana Elektroprivreda.Radi se o 3 naselja koja su jednim dijelom u Ep Bih to su Slatina.Doljani i Sovici.Iako nemam nista odavde da mogu s sigurnoscu reci
No s sigurnoscu mogu reci da 200 od 297 km2 opstine Jablanica je sigurno pod Elektroprivredom Bih.Iako taj udio moze da bude jos malo veci.Sto nam daje konacnu cifru od cirka 2180 km2 za Mostarski kanton
Kad saberes Mostarski kanton dobijes 13 861,6 km2
OpstIna Bugojno 360,83 km2.Sva opstina
Opstina Donji Vakuf 320,70 km2.Sva opstina.Kad dodas ovo dobijes 14 543 km2
Sto se tice opstine Travnik 539,38 km2.Hvo je drzao 6 naseljenih mjesta ove opstine i to je pod Herceg Sumskom.Sjediste je u malom selu ovdje Nova Bila.Ta naseljena mjesta su:
Nova Bila 0,86 km2
Pokrajcici 3,88 km2
Gladnik 1,92 km2
Ricice 1,88 km2
Brankovac 1,1 km2
Kula 1,70 km2
To je Hvo drzao.Vece selo Puticevo i Donje i Gornje i Srednje sve je to drzala Armija.Citao sam da je to selo bilo podijeljeno u ratu.Netacno
Ne znam jel Hvo drzao i selo Cifluk 0,87 km2.Sto nas baca da je Hvo i Herceg Sumska drzala 12,7-14 km2 opstine Travnik od ukupno 540 km2.Ili najvise do 3% Opstine.Sto znaci da su Bosnjaci ovdje na 525 km2 ili Elektroprivreda Bih
Kad dodas Travnik+ 525 km2 i kad dodas Gornji Vakuf cirka 295-305 km2 Elektroprivreda Bih od 395 km2 ali ja cu zaokruziti na 300 km2.Dobijes + 825 km2 ovdje.Imas 15 368 km2 povrsine
I dodas tu 250-260 km2 opstine Fojnica od 300 km2=15 618 km2.Dodaj 100 km2 opstine Vitez=15 718 km2
Od 70-90 km2 opstine Jajce to je cirka 15 800 km2
+ 20-30 km2 opstine Kresevo oko 15 820 km2
I oko 50 tak km2 opstine Kiseljak 15 870 km2
I oko 215 km2 opstine Novi Travnik=16 095 km2
I jos nekih 70 km2 opstine Busovaca =16 165 km2
16 000 km2=cirka 31%
16 500=Cirka 32%
Oko 31,3% Elektroprivreda Bih
Hvala puno. Znači skoro 1/3.
Pa mozda 32% ako se ubroji i Brcko distrikt ovdje.Ja jos ne znam i volio bih da znam neke opstine,neka naselja poput Jajca,Zepca,da budem siguran da imam kolektivan spisak naseljenih mjesta.Pitao sam ali sumnjam da cu dobiti te podatke

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da li se bh elektroprivreda igdje širi? Recimo na mapi fali vjetropark podvelež kao i vekai solarni park u bosanskom petrovcu.
Ja necu zivjeti vjerno.Prije ili poslije i ja cu umrijeti.Ako se vi ne angazujete mladji momci.Onda mogu jedino da zalim vise ljudi jer Bosnjaci nece imati nikog ko ce ganjati ili traziti ove demografske podatke
Inace dali su mi ''mapu'' onako istu sto su postavili.Sve goli ''strucnjak i inzinjer'' tamo je.Iako sam ja naglasio da zelim spisak komplet naseljenih mjesta.No,imam ja taj spisak sem Zepca i Jajjce opstinu.A u Elektroprivredi Bih nemaju ni email adresu,mozes misliti.
Inace dali su mi ''mapu'' onako istu sto su postavili.Sve goli ''strucnjak i inzinjer'' tamo je.Iako sam ja naglasio da zelim spisak komplet naseljenih mjesta.No,imam ja taj spisak sem Zepca i Jajjce opstinu.A u Elektroprivredi Bih nemaju ni email adresu,mozes misliti.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ne,cijela opstina Brcko,tacnije Brcko distrikt ima poseban elektrosistem koji vrijedi na podrucju opstine tj distriktaDa, nema ni EP BiH a ni EP GT u Brčkom ?
Nema EP BiH u Jajcu ?
U Gradu ne.Ali u Vincu da i nekim selima juzno.Ne znam nista za naselja Biokovina i Serici navodno su rekli da je tu.I da jedan dio Bravnica je pod Ep Bih
Tacno takoZnači EP BiH ne ide dalje od Mostara južno, nema je u Stocu npr. Bošnjaci Stoca, Čapljine plaćaju EP HZ HB račune za struju ?!
Naprimjer naselja Crnicki Kamenik.Botunja,Gunjani i Vidosovici.Nasa sela u opstini Kresevo koje je drzala Armija Bih za rata.To je Ep Bih.Neka naselja koja smo mi drzali tipa Dezevice u Kresevu je kod njih dok izgleda to je razmjenjeno za neka nazovi sela koje je Hvo bio okupirao u ratu znaci na podrucju opstine Fojnica

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pa to je sad napravljeno.Ovo za Bos Petrovac prvi put cujem sada

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Stalno je redukcija struje u Grevicima a pise Jablanica,Svaki dan.Jadni ljudi tamo
Pise stalno Jablanica-Grevici.iako je to selo u opstini Prozor.To je taj dio sto je Elektroprivreda Bih.Znaci Here.Scipe,Kute,Lizoperci,Toscanica i Grevici i jos 2-3 Cro sela.
Pise stalno Jablanica-Grevici.iako je to selo u opstini Prozor.To je taj dio sto je Elektroprivreda Bih.Znaci Here.Scipe,Kute,Lizoperci,Toscanica i Grevici i jos 2-3 Cro sela.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Imat ces onoliko Bosne koliko se boris za nju.To je realnost.Evo tamo neke 2000 godine vjerovali ili ne glupe ustashe su htjele da naprave Ep Herceg Sumske u ona 3 sela sto su drzali u Konjicu.Mi smo rekli ne ide.Brzo smo isutali one ustashe sto su dosle iz Mostara da ''provucu'' struju.Kupili su prnje tamo i propa im ono sto je drzao ''Hvo'' u ratu zajedno s bracom cetnicima.Realno mi da smo htjeli nijedan cm Srednje Bosne van dijela Gornjeg Vakufa ne bi oni imali.Jer su oni u enklavi i sve te zice moraju da prodju kroz nasu kontrolu.Sto znaci da su oni podlozni da im moze nestati struja dok kazes ali baba i 40 HajdukaOva gore karta pokazuje brutalnu i surovu podjelu BiH. Surova realnost.
Ali da smo takvo sta htjeli u Jajcu da uradimo.Jug opstine je nas,kud ce oni.Samo brzo uvezemo naselja,oni bi u 15 minuta sve propustili tamo.Ali sta ocekivati kad imamo smecarsku stranku kojoj su vaznije pare nego sto Bosnjaci imaju tamo neku Herceg Sumsku u po grada Jajca

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zasto smo mi njima dali Crnice u Kresevu koje smo drzali u ratu jos mi nije jasno.Pod upravom Uzp Herceg Bosne elektro
Kojsina,Vranci i Dezevice to je cijelog vremena rata drzala Armija Bih u opstini Kresevo.Kao i Crnice.Ali Crnice su bile nase selo na popisu 1991.I sad je pitanje zasto bas ovo selo i zbog cega je ovo dato na upravi njihovoj struji,kad sepet ustasha je ratovalo 800 metara od centra Kreseva i ginuli kao mravi u mravinjau.Da bi mi njima dali ne samo Kupres kojeg smo oslobodili nego i pola opstine Kresevo.Ovo sad sto smo im dali katolicko ima smisla.Ali sto smo im Crnice prepustili
To je debilizam,defetizam politicke Sarajevske carsije i da se komsija koji bi te sutra zaklao ugodis.Ne talasaj politika.Da,to je politika totalnog kretenizma.Da smo se mi drzali linije razdvajanja u ratu kao sto su se oni.Danas ne bi smio da prdnes u Kresevu jer bi presao liniju tzv razdvajanja
Kojsina,Vranci i Dezevice to je cijelog vremena rata drzala Armija Bih u opstini Kresevo.Kao i Crnice.Ali Crnice su bile nase selo na popisu 1991.I sad je pitanje zasto bas ovo selo i zbog cega je ovo dato na upravi njihovoj struji,kad sepet ustasha je ratovalo 800 metara od centra Kreseva i ginuli kao mravi u mravinjau.Da bi mi njima dali ne samo Kupres kojeg smo oslobodili nego i pola opstine Kresevo.Ovo sad sto smo im dali katolicko ima smisla.Ali sto smo im Crnice prepustili
To je debilizam,defetizam politicke Sarajevske carsije i da se komsija koji bi te sutra zaklao ugodis.Ne talasaj politika.Da,to je politika totalnog kretenizma.Da smo se mi drzali linije razdvajanja u ratu kao sto su se oni.Danas ne bi smio da prdnes u Kresevu jer bi presao liniju tzv razdvajanja

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Potreban mi je spisak svih naseljenih mjesta Elektroprivrede Bih.Tako ako znate nekog ko radi tamo.Meni je taj spisak potreban radi statistickog pregleda a mozda i demografskog pregleda vizualnog(Mape).Ovako sad nemamo nista konkretno jasnije.S tim bih volio da se raspitate i procitate ovo.Pa ako sta mozete da nadjete

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom