☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

BH-HZ
Član

Re: Lokalni izbori 2020

Post Postao/la BH-HZ » 19 nov 2020 03:47

Ne gubi vrijeme na objašnjavanje. Oni su toliko opterećeni i zaslijepljeni mržnjom prema SDA da bi prije podržali Radovana Karadžića nego uradili nešto što se podudra sa SDA mišljenjem, bolesnici.
Bosna Bosnjacima!

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 19 nov 2020 05:41

Prolaznik je napisao/la: 18 nov 2020 17:41Vama stvarno sve treba crtat. Vrati se koju stranicu nazad ima sve fino napisano. NiP je kandidovao Rizvica naknadno, nakon sto su sve ostale stranke vec podrzale Palica.
Sad sam provjerio datume kandidatura u Novom Travniku:
Palić: 29.6.2020.
Rizvić: 30.6.2020.

Radi se o jednom danu, a ti naglašavaš naknadno, kao da se radi o sedmici, mjesecu ili još i duže.

To je moglo samo biti ono staro SDA-ovo pravilo: Štaš ti ovdje? Mi smo se već dogovrili bez vas? Vi ste mala stranka! i sl.
SDA živi u paralelnom svijetu, odvojena od naroda. Ne može se dogoditi da očekuješ pobjedu, a pritom doziviš potop, 2/3 glasača ne glasa za tvog kandidata u Sarajevu. Isto tako i u Novom Travniku, 42% je više glasača za Rizvića, nego za Palića. To je paralelan svijet. Ne može biti da nisu znali da će izgubiti. Zna li su, pa sad po starom pravilu misle krivicu svaliti na NiP, kao oni su Bošnjake podjelili. Ako nisu znali, onda SDA živi u paralelnom svijetu, ne možeš izgubiti s tolikom razlikom.

Sad ono najbitnije pitanje. U kojoj općini je SDA prepustila nekoj drugoj stranci mjesto načelnika?
Barem jednu općinu?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 nov 2020 05:54

Dzumrukcija je napisao/la: 19 nov 2020 05:41
Prolaznik je napisao/la: 18 nov 2020 17:41Vama stvarno sve treba crtat. Vrati se koju stranicu nazad ima sve fino napisano. NiP je kandidovao Rizvica naknadno, nakon sto su sve ostale stranke vec podrzale Palica.

Radi se o jednom danu, a ti naglašavaš naknadno, kao da se radi o sedmici, mjesecu ili još i duže.

To je moglo samo biti ono staro SDA-ovo pravilo: Štaš ti ovdje? Mi smo se već dogovrili bez vas? Vi ste mala stranka! i sl.
SDA živi u paralelnom svijetu, odvojena od naroda. Ne može se dogoditi da očekuješ pobjedu, a pritom doziviš potop, 2/3 glasača ne glasa za tvog kandidata u Sarajevu. Isto tako i u Novom Travniku, 42% je više glasača za Rizvića, nego za Palića. To je paralelan svijet. Ne može biti da nisu znali da će izgubiti. Zna li su, pa sad po starom pravilu misle krivicu svaliti na NiP, kao oni su Bošnjake podjelili. Ako nisu znali, onda SDA živi u paralelnom svijetu, ne možeš izgubiti s tolikom razlikom.

Sad ono najbitnije pitanje. U kojoj općini je SDA prepustila nekoj drugoj stranci mjesto načelnika?
Barem jednu općinu?
U Tuzli ti je SDA podrzala onog Jusufovica koji je valjda clan SDP abortusa zvanog SD. Ali to je nebitno.

NIP je samo jedan u nizu SDA abortusa. Konakovic je izasao kako bi bio Bakir umjesto Bakira. To jeste da bude broj 1 i da bude sef stranke. Nema tu ni 0% razlike. Nije to prvi abortus. SZBIH, BPS, A-SDA, PDA.... ne mogu se sjetiti svih.

U biti ne mozes predstaviti NIP kao nesto novo, revolucionarno, s idejama, vizijom itd... To su sve preletaci koji traze drugciji put da dodu do pozicije. Ni manje ni vise.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 nov 2020 05:58

Zanimljiv je i raspad SDS-a. Ta stranka ide ka nestanku.

https://www.rtvbn.com/3995909/sds-u-zna ... dne-izbore

U Doboju nisu presli ni cenzus :shock:
U Brckom dobili 5000 glasova manje :shock:

Rasturio ih onaj bivol iz Laktasa

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 nov 2020 06:00

I jucer citam izjavu Kasumovica kako ce prvo ic u Banja Luku kod onog draska praska. Koja budala. On se nada saradnji sa tim cetnikom koji u svakom razgovoru istice kako je dobio ime po stricu koji je u cetnickim formacijama poginuo divljajuci u Kotor Varosi 1992

Isto se sjecam Zlatka Lagumdzije koji je kao ministar vanjskih poslova BIH prvo otisao u Banja Luku :roll:

atif
Član

Post Postao/la atif » 19 nov 2020 06:09

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/177 ... stice.html
KBSA UPUTIO OTVORENO PISMO CIK-u: Mnogi građani BiH još nisu dobili glasačke listiće...
U pismu ih obavještavaju da mnogi građani Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi još nisu dobili glasačke listiće, iako su dobili potvrdu da su uredno registrirani i nalazili su se na spisku za glasanje izvan BiH, objavljenom na web stranici izbori.ba.

- Razlog nedolaska glasačkih listića nam nije poznat, ali smatramo da je na ovaj način našim državljanima oduzeto zakonsko pravo da glasaju na izborima u Bosni i Hercegovini. U jednom broju lokalnih zajednica, glasovi iz dijaspore mogu biti presudni za izborni rezultat - ističu u pismu i dodaju:

"Kao organ koji je prema Izbornom zakonu odgovoran za činjenicu da glasački listići nisu na vrijeme stigli na kućne adrese onih koji su se registrirali za izbore, tražimo da se očitate o razlogu nedolaska glasačkih listića, te učinite ono što je u vašoj nadležnosti da naši građani ne ostanu bez prava učešća na lokalnim izborima 2020. godine".

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 19 nov 2020 06:27

Dzumrukcija je napisao/la: 19 nov 2020 05:41

Barem jednu općinu?
Stvarno ne znam sad tacne datume. Ali to je prva prijava kao nezavisnog kandidata. Tu prijavu Rizvicu je CIK odbio zbog nekih proceduralnih razloga. Ovde govorimo o prohadeze politici NiP.
Onda je naknadno NiP stavio Rizvica kao svog kandidata, ne znam sad tacno datum, a sve ostale stranke su vec bile podrzale Palica koji nije kandidat sda nego nezavisni i cak mislim da ga je sda podrzala poslije sdp i ostalih.
Pisali smo o tome ranije kad se to desavalo a mozes i proguglat.
Bit svega je da je NiP u inat kandidovao Rizvica samo da hdz pobijedi.

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 19 nov 2020 06:46

I molim vas da me vise ne citirate i ne gnjavite sa tim izdajnicima. Isti obrazac ponasanja te stranke u N. Travniku, Jajcu i Kladusi. Stvari su jasne ko dan. To sto vi nece da ih vidite vas problem.

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 19 nov 2020 06:47

Prolaznik je napisao/la: 19 nov 2020 06:27 Ovde govorimo o prohadeze politici...
Hajmo malo realno i konkretno, sama SDA je više pro hadezeovska nego sve ostale partije zajedno. Ustupila im je financije, kladionice, predstavništva, šverc komerc, vlast ili dio vlasti u općinama i kantonima, sve živo... ma dođe mi sa macolom da se obračunam sa pojedincima iz SDA koji su mi nadohvat ruke a suodgovorni su za ovo gore navedeno. Ako moralni pojedinci iz stranke nemaju moć ili neće da počiste hamelj iz stranke onda neka se SDA ugasi, bolje i to nego da zauzimaju prostor nekoj drugoj potencijalnoj stranci koja hoće i može šutnuti HDZ gdje mu je mjesto.

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 19 nov 2020 06:51

bilbo je napisao/la: 19 nov 2020 06:47
Prolaznik je napisao/la: 19 nov 2020 06:27 Ovde govorimo o prohadeze politici...
Hajmo malo realno i konkretno, sama SDA je više pro hadezeovska nego sve ostale partije zajedno. Ustupila im je financije, kladionice, predstavništva, šverc komerc, vlast ili dio vlasti u općinama i kantonima, sve živo... ma dođe mi sa macolom da se obračunam sa pojedincima iz SDA koji su mi nadohvat ruke a suodgovorni su za ovo gore navedeno. Ako moralni pojedinci iz stranke nemaju moć ili neće da počiste hamelj iz stranke onda neka se SDA ugasi, bolje i to nego da zauzimaju prostor nekoj drugoj potencijalnoj stranci koja hoće i može šutnuti HDZ gdje mu je mjesto.
Uglavnom se slazem s tobom. Samo sto NiP nije ta stranka. Totalno su razocarali. Oni jos gori po tom pitanju.

Sto se mene tice ta tema za sad je zavrsena. Do izbora u Mostaru :popkorn:

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 19 nov 2020 07:04

Drina je napisao/la: 19 nov 2020 05:54U Tuzli ti je SDA podrzala onog Jusufovica koji je valjda clan SDP abortusa zvanog SD. Ali to je nebitno.NIP je samo jedan u nizu SDA abortusa. Konakovic je izasao kako bi bio Bakir umjesto Bakira. To jeste da bude broj 1 i da bude sef stranke. Nema tu ni 0% razlike. Nije to prvi abortus. SZBIH, BPS, A-SDA, PDA.... ne mogu se sjetiti svih.
U biti ne mozes predstaviti NIP kao nesto novo, revolucionarno, s idejama, vizijom itd... To su sve preletaci koji traze drugciji put da dodu do pozicije. Ni manje ni vise.
Mislio sam na višenacionalne općine. Nije valjda Jasmin Imamović ratni zločinac da se protiv njega nacionalno trebamo ujediniti?

SZBIH i BPS su osnovane 1996. godine. Nisu to abortusi. Silajdžić znao kada otići i otišao je. Isto tako i Lagumdžija.

Lagumdžija je dva puta izbacio HDZ iz političkog života BiH.
SDA je oba puta vratila HDZ, kao svog koalicionog partnera i šta sve ne.

SDA ako ne odstupi, kao što su uradili Silajdžić i Lagumdžija napravit će još veće probleme Bošnjacima.

Lilium Bosniacum
Član

Post Postao/la Lilium Bosniacum » 19 nov 2020 07:11

BH-HZ je napisao/la: 19 nov 2020 03:47 Ne gubi vrijeme na objašnjavanje. Oni su toliko opterećeni i zaslijepljeni mržnjom prema SDA da bi prije podržali Radovana Karadžića nego uradili nešto što se podudra sa SDA mišljenjem, bolesnici.
Pa jel' te dosta vise? Ne mogu da vjerujem fakat da si spreman uvrijediti sunarodnjaka, najvjerivatnije brata u vjeri itd. samo zato sto ne podrzava tvoju SDA. Bukvalno 90% ljudi ovdje nije moga politickoga opredjeljenja, ali se uspjevam odnosit sa njima sa postovanjem, kao i oni vecinom sa mnom. Samo se ti nesto foliras i vrijedjas. Izmisljas neke stvari o meni, nazivas me bolesnikom i sta sve ne, i onda se kao cudis kako ne podrzavam tvoje stavove i kako toboze nisam za jedinstvo Bosnjaka. Nekad sam mislio da je ovaj Forum iznad svih ostalih, jer mozes artikulisat svoj stav, siguran od lazi i uvreda. Cast ostaloj raji, ali fakat ti nije neki fol.

atif
Član

Post Postao/la atif » 19 nov 2020 08:30

Drina je napisao/la: 19 nov 2020 06:00 I jucer citam izjavu Kasumovica kako ce prvo ic u Banja Luku kod onog draska praska. Koja budala. On se nada saradnji sa tim cetnikom koji u svakom razgovoru istice kako je dobio ime po stricu koji je u cetnickim formacijama poginuo divljajuci u Kotor Varosi 1992

Isto se sjecam Zlatka Lagumdzije koji je kao ministar vanjskih poslova BIH prvo otisao u Banja Luku :roll:
I koji otpad od SDA mi dobijemo. Nek mu smet ponese jednu sajkacu da se slikaju skupa i postavi je u zenicu da je svi dobro vide. Eto u cemu je problem ovih ostrascenih koji sa tolikom strascu se bore protiv sda. Ona im je doneklen bila uvertira da ne srljaju i cine antibosnjacke/drzavne stvari. A ovo sad za saku dukata prodaje se svakome. Poslat ce mu eu odmah kartu da ide savjetovati kurca, orbana i wildersa.

Zašto je i koliko je izgubila SDA
Nakon što su objavljeni prvi izborni rezultati i ustanovljeno da su stranke četvorke uvjerljivo pobijedile u utrci za načelnika u nekoliko sarajevskih općina, stranački predstavnici i njihove pristalice u medijima i na društvenim mrežama pokušale su kreirati dojam da je SDA doživjela debakl i da je potučena.

Kad se magla od slavljeničkih dimnih bombi razišla, ustanovilo se da za opoziciju nije sve baš onako divno i bajno kako se prve noći činilo: SDP ostala je bez više od trećine glasača izgubivši mnoge vijećnike i vijećničke većine širom Federacije BiH; NiP, uprkos velikom rastu, ostao je uglavnom u granicama Kantona Sarajevo, osvojivši u njemu dvije trećine od ukupno svojih glasova, slično kao i Naša stranka, koja je izvan ovog kantona uspjela privući jedva deset hiljada birača.

S procentima stvari još lošije stoje. U Federaciji je Naša stranka ovojila približno 3,6 % od ukupnog broja glasova, NiP – 8,2 %, NLB – 2,8 %, a SDP – 12,6 %. Sve skupa to je 27,2 % dok je SDA sama osvojila nešto više od 29 %. Kad se sve to posmatra na lokalnom i kantonalnom nivou, izvan uskih sarajevskih okvira, onda se vidi da osim SDP-a nijedna stranka četvorke ne postoji kao relevantan politički faktor.

SDA je u padu, to je očigledno, a taj pad rezultat je različitih okolnosti koje su se desile u posljednje četiri godine. Ova stranka izgubila je u odnosu na 2016. godinu šezdesetak hiljada glasova. Većinom su otišli strankama čiji su lideri prethodno bili funkcioneri Stranke demokratske akcije.

U ovom četverogodišnjem periodu osnovani su NiP, NB, PDA i NBL, kao i PZP Mirsada Hadžikadića. Tih pet novih stranaka osvojilo je 2020. godine približno 130.000 glasova. Drugim riječima, ove su stranke većinu svojih glasova našle ipak negdje drugdje, a ne kod SDA.

Osim što su osnovane nove stranke, čija su ciljna skupina mahom isti oni glasači na koje računa i SDA, ova se stranka, kao vladajuća, odgovorna za vođenje države u kriznim situacijama, suočila s pandemijom kao zdravstvenom i ekonomskom krizom, zatim s raspadom skupštinske većine u Kantonu Sarajevo, s aferama “Asim” i “Respiratori”, bila je izložena neviđenoj navijačkoj hajci svih mogućih “nezavisnih” medija, pred sam početak izborne kampanje iz stranke je otišao Aljoša Čampara, ranijih godina važna osoba u izbornom periodu, unutar stranke ostalo je nezadovoljstvo različitim kadrovskim rješenjima, a ne treba zanemariti ni činjenicu da je smanjena izlaznost procentualno najveća bila kod starije populacije, koja u većem broju glasa za ovu stranku.

Kada se sve to sabere, pad koji je ova stranka imala iznenađujuće je mali i mnogo je manji nego kod većine njezinih političkih konkurenata, kakva je, naprimjer, SBB, čiji se rejting toliko srozao da je osvojila svega nešto više od 35.000 glasova, 4 % od ukupno broja glasova u Federaciji. Time je to strašnije sjetimo li se da je za SBB 2014. godine glasalo 146.000 birača.
https://stav.ba/zasto-je-i-koliko-je-izgubila-sda/

Četvorica jednog broji; četiri se jednog boji
Premda se stječe dojam da je takozvana četvorka napravila ogroman uspjeh i pretekla SDA, jer se mnogo toga gleda iz perspektive rezultata u Sarajevu, činjenica je da su stranke iz ove grupacije – SDP, NiP, NS i NBL – ukupno gledano u padu u odnosu na prethodne izbore.

Prije dvije godine ove su četiri stranke osvojile 234.000 glasova u utrci za Federalni parlament dok će na ovim izborima imati približno 200.000 osvojenih glasova. U isto vrijeme SDA je imala pad sa 253.000 na približno 220.000, što znači da je razlika u broju birača ostala gotovo nepromijenjena.

Suština je da su NiP i NBL generirali porast od 42.000, a SDP i NS ostvarile pad od 76.000, tako da je NiP postao druga najjača stranka četvorke, a NBL se znatno približio Našoj stranci.

Ljevica u Federaciji BiH privlači iz godine u godinu sve manji broj glasača. Na ovim izborima za stranke koje se deklariraju kao lijeve glasalo je približno 20 % birača. U Bosni i Hercegovini malo se koja stranka samonaziva desnom, pa imamo čudnu situaciju da su formalno skoro sve stranke lijeve i u centru, a takozvana ljevica je ta koja određuje ko je lijevo a ko desno na političkom spektru.

Kako god, među deklariranim ljevičarskim strankama su SDP, DF, SDBiH, GS te još neke manje političke stranke, a pojedinci i liberalnu NS svrstavaju među lijeve stranke. Za mnoge stranke teško je sa sigurnošću tvrditi jesu li u centru ili desno, jer programska opredjeljenja i političko djelovanje često bivaju međusobno posvađani. Kako god, ni SDA, ni NiP, ni Nezavisni blok (BN), ni PZP, ni NLB, ni PDA, ni SBB, ni BPS i SBiH, ni A-SDA nisu stranke lijeve orijentacije. Nisu to ni HDZ niti bilo koja stranka iz takozvanog hrvatskog bloka.

Kada se to ima na umu, onda imamo situaciju da je u Kantonu Sarajevu, naprimjer, za lijevu opciju glasalo manje od četvrtine birača, a u nekim sredinama, kakve su općine s hrvatskom većinom, ljevica se na izborima prepoznaje samo kao statistička pogreška.
https://stav.ba/cetvorica-jednog-broji- ... dnog-boji/

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 19 nov 2020 09:15

Lilium Bosniacum je napisao/la: 19 nov 2020 07:11
BH-HZ je napisao/la: 19 nov 2020 03:47 Ne gubi vrijeme na objašnjavanje. Oni su toliko opterećeni i zaslijepljeni mržnjom prema SDA da bi prije podržali Radovana Karadžića nego uradili nešto što se podudra sa SDA mišljenjem, bolesnici.
Pa jel' te dosta vise? Ne mogu da vjerujem fakat da si spreman uvrijediti sunarodnjaka, najvjerivatnije brata u vjeri itd. samo zato sto ne podrzava tvoju SDA. Bukvalno 90% ljudi ovdje nije moga politickoga opredjeljenja, ali se uspjevam odnosit sa njima sa postovanjem, kao i oni vecinom sa mnom. Samo se ti nesto foliras i vrijedjas. Izmisljas neke stvari o meni, nazivas me bolesnikom i sta sve ne, i onda se kao cudis kako ne podrzavam tvoje stavove i kako toboze nisam za jedinstvo Bosnjaka. Nekad sam mislio da je ovaj Forum iznad svih ostalih, jer mozes artikulisat svoj stav, siguran od lazi i uvreda. Cast ostaloj raji, ali fakat ti nije neki fol.
Zato što lažeš. Pričaš o časnosti i poštenju NiP-ovih kadrova u smislu korumpiranosti SDA-ovih pa kad ti nabrojim one Dini najbliže kompromitovane kadrove ne odgovoriš. Evo i Nermin Muzur je DIF-ovac koji je prije politike bio prodavač Avon kozmetike, a koji je nakon sklapanja prijateljstva sa Dinom naglo postao zaposlenik mnogih javnih ustanova koje nemaju veze sa DIF-om što samim tim dovodi u pitanje način na koji je uopšte zaposlen na navedena radna mjesta kad za njih nije ispunjavao kriterije, na kraju i direktor Turističke Zajednice koja opet nema veze sa DIF-om, ali tako ti grah padne kad si dobar sa "prepoštenim" poglavicom i vođom islamske revolucije u BiH Elmedinom Konakovićem. Ne mogu fakat više slušati vaš munafikluk. Popeli ste mi se na glavu. I sami ne vjerujete u to što pričate.

I još jednom da ponovim, zahvaljujući vašoj izdaji Fikret Abdić je ponovo načelnik Velike Kladuše. Podržali ste NS-ove i SDP-ove kadrove ili nezavisne kandidate u opštinama u kojima je trebalo rušiti SDA, ali niste podržali nezavisne kandidate u opštinama u kojima je trebalo rušiti Fikreta Abdića ili HDZ.
Bosna Bosnjacima!

Lilium Bosniacum
Član

Post Postao/la Lilium Bosniacum » 19 nov 2020 09:30

BH-HZ je napisao/la: 19 nov 2020 09:15
Lilium Bosniacum je napisao/la: 19 nov 2020 07:11
Zato što lažeš. Pričaš o časnosti i poštenju NiP-ovih kadrova u smislu korumpiranosti SDA-ovih pa kad ti nabrojim one Dini najbliže kompromitovane kadrove ne odgovoriš. Evo i Nermin Muzur je DIF-ovac koji je prije politike bio prodavač Avon kozmetike, a koji je nakon sklapanja prijateljstva sa Dinom naglo postao zaposlenik mnogih javnih ustanova koje nemaju veze sa DIF-om što samim tim dovodi u pitanje način na koji je uopšte zaposlen na navedena radna mjesta kad za njih nije ispunjavao kriterije, na kraju i direktor Turističke Zajednice koja opet nema veze sa DIF-om, ali tako ti grah padne kad si dobar sa "prepoštenim" poglavicom i vođom islamske revolucije u BiH Elmedinom Konakovićem. Ne mogu fakat više slušati vaš munafikluk. Popeli ste mi se na glavu. I sami ne vjerujete u to što pričate.

I još jednom da ponovim, zahvaljujući vašoj izdaji Fikret Abdić je ponovo načelnik Velike Kladuše.
1) Ne lazi, nisam spomenuo NiP-ove kadrove, nego clanove koje licno poznajem.

2) O Muzuru mozes diskutovati koliko hocese, ali daj mi boljeg direktora u historiji TZ KS i daj mi nacelnika Ilidze u historiji te opcine koji je ikad imao toliku podrsku kao taj momak.

3) Boj se Allaha kad muslimane zoves munafikom ili kafirom. Prenosi se od Abdullaha ibn Omera radijellahu ‘anhuma da je rekao Allahov Poslanik sallallahu ‘alejhi ve sellem:

„Koji god čovjek kaže svom bratu: O kafire, – jedan od njih dvojice je to stekao.“

Hadis bilježe imami Buharija i Muslim. Op.prev: Onaj ko ovo kaže drugom muslimanu neosnovano nije time izašao iz vjere, već čini ogroman grijeh koji ulema naziva “malo nevjerstvo”. Na veličinu grijeha dovoljno upućuje činjenica da šerijat takav grijeh naziva (malim) nevjerstvom, pa makar to ne izvodilo iz vjere! Od dokaza za ovo jeste i sam tekst ovog hadisa gdje se dotična dvojica nazivaju braćom, a bratstvo važi samo unutar islama. A Allah najbolje zna.

Jedna druga predaja cak kaze da je Resulullah s.a.v.s. rekao da je nazivanje brata u vjeri kafirom je kao ubijanje istog.

Cuvaj se takvih stvari. Molim Allaha da nam oprosti obojici i da nas uputi na pravi put.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 19 nov 2020 09:46

Ljudino, opet ti ne negira ništa nego navodiš vodu na svoj mlin. Pričaš stvari koje nisu tema. Dakle, fokus je na liku koji je kao DIF-ovac postao direktor turističke zajednice, dva različita faha. Sumnjam da je konkurs na toj poziciji tražio nekoga te struke. Na koji način je to izvedeno? Treba li neko od ovih "pravednika" da se boji Allaha što su ga nezakonito zaposlili? Ovo što ti pričaš je preslikano Elmedin Konaković, gubi se fokus, spinuje se, priča se odvodi u drugom smjeru. Silovanje zdravog razuma sa onim "mi pošteni, mi pravedni", a od poslije poroda sve u životu stekli haramom. Neku noć nahuška narod Semiru Efendiću pred opštinu jer je u medijima čuo da su neke vreće u opštini Novi Grad ostavljene otvorene i bez nadzora dva sata, nazvaše pravednici iz NiP-a Semira lopovom da bi se kasnije saznalo da se navedeno desilo u opštini Bosanski Novi. Ušutiše se svi, niko se ne izvini. Samo da je hajku dizati. Manite me se o pravednici...

Čuj pričaš o članstvu, pa je li ovi likovi koje sam ti nabrojao nisu članovi. Šta su oni, duhovi?
Bosna Bosnjacima!

Rodman93
Član

Post Postao/la Rodman93 » 19 nov 2020 10:53

jel ovo forum SDA uhljeba?

Samo SDA ima pravo da predstavlja Bošnjake! nema veze koliko nas kradu :rocky: :zastava:

Lilium Bosniacum
Član

Post Postao/la Lilium Bosniacum » 19 nov 2020 11:57

Polako postajes fakat dosadan - evo seciracu ti.
BH-HZ je napisao/la: 19 nov 2020 09:46 Ljudino, opet ti ne negira ništa nego navodiš vodu na svoj mlin. Pričaš stvari koje nisu tema. Dakle, fokus je na liku koji je kao DIF-ovac postao direktor turističke zajednice, dva različita faha.
Ne, to nije fokus, to si ti u jednom postu spomenuo. Fokus je taj sto ne mozes podnijeti drugo misljenje pa pocens psovat, vrijedjat i lagat.
Sumnjam da je konkurs na toj poziciji tražio nekoga te struke. Na koji način je to izvedeno? Treba li neko od ovih "pravednika" da se boji Allaha što su ga nezakonito zaposlili?
Ako je nezakonito, trebaju. A i ako nije nezakonito, opet se trebaju bojati Allaha, kao i svako od nas.
Ovo što ti pričaš je preslikano Elmedin Konaković, gubi se fokus, spinuje se, priča se odvodi u drugom smjeru. Silovanje zdravog razuma sa onim "mi pošteni, mi pravedni", a od poslije poroda sve u životu stekli haramom.
Ko smo "mi"? Nit sam clan NiP-a, nit sam aktivista, nit sam glasao za njih - u cemu je problem?
Neku noć nahuška narod Semiru Efendiću pred opštinu jer je u medijima čuo da su neke vreće u opštini Novi Grad ostavljene otvorene i bez nadzora dva sata, nazvaše pravednici iz NiP-a Semira lopovom da bi se kasnije saznalo da se navedeno desilo u opštini Bosanski Novi. Ušutiše se svi, niko se ne izvini. Samo da je hajku dizati. Manite me se o pravednici...
Da imalo pratis situaciju znao bi da su se okupili jer su listici bili u tom trenutku bez nadzora. Kad su pustili posmatrace u zgradu opcine, Delic je okupljene rastjerao kucama.
A to da je Efendic lopov - to cu ti ja sad odmah potpisat. A da ne govorimo o tome da je covjek ubica.
Čuj pričaš o članstvu, pa je li ovi likovi koje sam ti nabrojao nisu članovi. Šta su oni, duhovi?
Jesu, jesu clanovi. ALI SE RADILO O CLANOVIMA KOJE JA LICNO POZNAJEM! Ne mogu vjerovat da treci put istu recenicu moram pisat jer fakat ne ide u tvoju SDA glavu. Hajmo ponovo: Clanovi, koje ja L I C N O poznajem.
Prije nego sto krenes kucat uvrede i psovke u tastaturu procitaj jos jednom... ma i dva put - zlu ne trebalo.

Jesi li ti fakat toliko arogantan da ne mozes prihvatit da je neko (u ovom slucaju tvoj grad, predpostavljam da si iz Sehera) drugacijeg misljenja i mentalnog sklopa nego ti? Jesam simpatizer NiP-a. Jel to znaci da cu ih bezrezervno branit? Ne znaci. Jel to znaci da mislim da je dobro sto nemamo nacelnika u NT ili odbornika u Visegradu? Ne znaci. Jel to znaci da mislim da je Kifla bezgrijesan? Ne znaci.

Na politickoj sceni niko nije bezgrijesan i greske treba sankcionisat. Mi u Bosni ne biramo najboljeg, nego najmanje zlo. To sto si mislis da je najmanje zlo neko drugi nego ja - to je tvoje pravo (i pravo ostalih 70-80% koji nisu glasali za NiP). Sad cu ti reci sta ja mislim:
Ja mislim da je SDA toliko puta izdala, da je vrijeme da se makne sa predstavljanja Bosnjaka, da makar 4 godine odsjedi na klupi. Ja mislim, da je u ovom trenutku pogubno koalirati sa njima, osim tamo gdje je nuzno po nacionalni interes (tj. gdje smo u manjini, npr. Bijeljina). Sad ces ti spomenuti Visegrad i ja cu ti odgovorit da se slazem, da se nije trebalo ici sa dvije odvojene liste i da je to greska. S druge strane, uz duzno postovanje, ocjenjujem kao gori problem aktu respiratori, osmicu, seku na KCUS, izdaju MVP-a, reviziju tuzbe i svo to maslo SDA, nego jednog odbornika u Skupstini Visegrada koji cak ni ne zivi tamo, nego u Sarajevu i nije bukvalno nista uradio od rata na ovamo za povratnike. I zato, iako razocaran time, mi je jos uvijek NiP MANJE ZLO nego SDA.

A to sta je receno u interviju o legitimnom predstavljanju okaci macku o rep. Bakir je rekao da ce ukinut ime genocidne, pa nije. Komsic je rekao da nece sa SDA, pa evo ga. Scepo je rekao da ce skocit sa tornja prije nego udje u koaliciju sa SDA, pa evo ga. Stvari i stavovi se mjenjaju. Osim toga, ko je to jos neke "radikalne" stavove iznjeo na pocetku postojanja neke stranke? Eno onaj Cetnik drasko u BL govori o tome kako je Banja Luka grad svih gradjana i nije samo srpska itd., pa vidjeces kad se docepa vlasti kako ce se povampirit. Po istom sablonu kao i Dodik koji je govorio o genocidu i kako karadzica treba uhapsit, pa evo ga. Pa cak i SDA i HDZ i SDS su nakon osnivanja imali daleko umjerenije stavove nego danas.

I da zakljucim, slazem se sa Kiflom u tom pogledu. Komsic je zaista imao priliku da pridobije volju kamenjara. Mogao nas je dovesti u tu poziciju da skutori ne glasaju 100% uniformno za HDZ. Mogao je etablirat sebe, svoj koncept i svoju stranku tamo gdje je katolicka vecina. Mogao je jer je imao tu poziciju. Umjesto toga, osim sto je smjenio ambasadore i istjerao Covketa iz Predsjednistva nije bukvalno nista uradio korisno za Bosnu. Da je pametno odigrao karte, DF bi bio politicki faktor u ZHK, u Hlivnu, u Duvnu, PK, Citluku, Neumu, Capljini itd. Mogli smo imati probosanske delegate u Dom Naroda iz tih kantona gdje ih dan danas ne mozemo ni sanjat. Umjesto toga, skutori ga proglasili personom non grata i sta sve ne i on im je posto olicenje zla. Mogao je zagrabit barem dio katolicke populacije, imao je sredstva. I prije nego sto mi kazes da je nemoguce, moraces mi objasnit kako je nemal 10% Gruda sad glasalo za SDP, koji vec 10 godina nije vlast.

Prije nego sto pocnes napadat:
-nisam rekao da je SDP dobra stranka koja se bori za nas interes
-nisam rekao da se slazem ili da ima bilo kakvog smisla izborni zakon kakav ga zeli HDZ
-nisam rekao da je Komsic los za Bosnjake
-nisam rekao da je NiP ili bilo ko iz NiP-a savrsen i bezgrijesan

Lilium Bosniacum
Član

Post Postao/la Lilium Bosniacum » 19 nov 2020 11:57

Rodman93 je napisao/la: 19 nov 2020 10:53 jel ovo forum SDA uhljeba?

Samo SDA ima pravo da predstavlja Bošnjake! nema veze koliko nas kradu :rocky: :zastava:
Ma pratim ovaj Forum sigurno petu godinu i nikad mi se nije cinio takav. Fakat sam zatecen, jos pogotovo psovkama i uvredama. Ne mogu da vjerujem...

bosnaprkosna
Član

Post Postao/la bosnaprkosna » 19 nov 2020 12:01

BH-HZ cekaj ljudino.Evo da pricamo samo na temu izbora za nacelnika Ilidze u kojoj i ja zivim.Zar je to Muzur gori od Prevljaka kao kandidat za nacelnika.Da je sda stavila bilo koga ko je mladji sposobniji i ima kvaliteta kao kandidata dvoumio bih se za koga cu glasati.Ali glasati za Prevljaka zbog cega,kakvu kvalitetu ima(ne zna sastaviti recenicu kako treba,a da ne pricamo o necemu drugom)sta je uradio ,da ne bih mozda zbog rata i i zasluga u ratu(ako ih uopce i ima) trebao glasati za njeg.I kakve veze ima sto je Muzur pobjedio, Ne mjenja mnogo stvari.Ima mandat ako se pokaze kao dobar posten,kvalitetan bit ce i dalje,ako ne sigurno nece dobiti jos jedan mandat.Tako je i u ostalim djelovima.Ako se pokazu da imaju kvalitet,da brane interese i ostalo,ja cu sigurno glasati opet za njih.Ne znam sto ste se vi fanovi sda toliko digli ,ovaj jedan mandat ne znaci toliko a sigurno ce se vidjeti da li su dobri ili ne.I smatram da je narodu svega dosta i da ako budu zakazali sad(cetvorka)sigurno ce otici putem sbba i dfa.I ne shvatam vas tj to da niko drugi ne moze predstavljati Bosnjake do sda.Zbog cega molim vas,ovo i sda moze biti dobar znak da se ili promjene iz korijena,pociste je od olosa i krenu novim putem ili ce sigurno kako koji izbori budu dolazili sve vise gubiti i gubiti.Ja bas smatram da je dobra promjena ovo sto se desilo na ovim izborima i da nece biti ne vece stete.

Odgovorite