ovako..
mislim da realno gledano imamo najbolje sanse najbolje sanse da budemo prvi u grupi. ako se ne bi desila 2 velika kiksa naravno. sto uopste nije realno jer imamo jaku, motivisanu ekipu, koja je u cijelim kvalifikacijama dala 18 a primila 3 gola i u 6 utakmica izgubila samo 2 boda. evo par razloga zasto je to tako..
- odigrali smo najteze utakmice protiv direktnog konkurenta i pokupili cak 4 poena.
- od "tezih" utakmica nas ceka dvoboj sa slovacima koji do sada imaju samo 2 pobjede: protiv lihtenstajna i latvije kod kuce. i to jedva nekako

. ali ne smiju se ipak potcijeniti.
- pored grcke i spanije najcesce smo igrali protiv litvanije (5 puta). poznajemo ih dobro.
- zadnju utakmicu smo dobili 3:0 protiv litvanije. rasutrili ih u roku od 15 minuta i onda se dodavali lopte.
- kanite se nekih starih utakmica od 2005. od tad su se i timovi i treneri izmjenjali. nista vise se ne moze porediti od tada i danas.
- momci su motivisani i namirisali su brazil. mislim da smo svi svijesni da nikad nismo bili ovako blizu nekog velikog takcmicenja.
- naravno ne smije se opustiti, ali mislim da pape momke prije svake utakmice vrati na pod i dobro ih psihicki pripremi i motivise.
utakmica u zenici protiv grka je pokazala koji potencijal imamo kad se sve kockice sloze. ja iskreno ne bih mjenjano nista u timu. misimovic je odigrao bolje nego sto je pjanic ijednu utkamicu u kvalifikacijama. sva 3 gola je misimovic pripremio! ko zna kako bi bilo da je pjanic igrao.
pored toga zelim reci da mi se najvise svidio zukanovic. momak je beton. rasturao je sve sto mu se priblizilo. po meni nije ni sejo vise potreban na toj poziciji. moze komotno malo ofanzivnije da igra ako ga ubaci. ali eto.
i naravno spahu moram spomenuti. covjek je krpio i poklapo sve. samaras nije se ni primjetio na terenu.
po meni je velika greska papeta sto je ubacio rahimica. odma smo oslabili i primili gol. to da je rahimic dosta odradio za repku stoji. ali nije on za reprezentacije. spor je previse i nema te borbenosti koju su ostali momci pokazali.
uostalom, mislim da smo najvise zbog borbenosti pobjedili utakmicu. ulazili su momci u svaki duel kao da je zadjni. i tako treba nastaviti u kvalifikacijama i bice sve ok