☑ Pravila foruma i savjeti

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDBAL)

Rezultati utakmice Bosna-Lihtenstajn/Litvanija-Bosna.Koliko bodova ocekujete i idemo li u Brazil?

Ovaj.Nema opcija za ispod 3 boda, cak ni ja ne vjerujem da mozemo manje uzeti
1
7%
Uzimamo 4 boda.Put u Brazil nesiguran, mozda baraz
2
13%
Pobjeda protiv Lihtenstajna i Litvanije i odlazak u Brazil
12
80%

Ukupno glasova: 15

Jack
Administrator

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDB

Post Postao/la Jack » 25 mar 2013 19:51

Neophodno je sto prije uvuci Kolasinca i onda imamo solidnu ekipu za Brazil :gut:
Nazalost, Spahic ce nakon iduce godine najvjerovatnije u penziju, iako bih volio da bude sto duze u repki.Mora se naci neka zamjena.Hrvati imaju Kovacica, strasan igrac a mlad.Cetnici nemaju nikakvu kreativnost u sredini, ama bas nista.Mislim da bi mi Hrvatima 2 gola na Maksimiru uvalili, jer fakat

Nama je najvaznije da uzmemo Latviju.Ozbiljno.I onda s Slovacima.No, ima do tog jos

Sutra cu pogledati nesto, vidit cu.Necu sigurno gledati sugavi Portugal

Ako uzmemo Latviju i Slovacku.Gotovo je.Kraj.Treba napasti, mi se slabo znamo braniti.Mi da smo s Hrvatskom, igrali bilo bi 5"3 za nekog ponovo, ali ne bih rekao da bi Hrvati pobjedili.Kako bi napali.Tako i treba.Napasti, ali s ozbiljnom odbranom.Ovog Bicakcica treba zvati sto prije.Nadam se nakon Juna.Da cemo imati jednu prepreku samo, a to je Slovacku.

Latvija je zeznuta jer je u Junu.No, kad vidim kako je Pjanic ozlijedjen, kako Spahic ima problema s sinusima.Da smo slucajno igrali s njima sutra, tesko bi to islo.A, kod njih je hladna zemlja, tako
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 26 mar 2013 17:41

Crnogorci u 2 poluvremenu stisli engleze i zasluzeno 1:1
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 mar 2013 18:57

Nije lose za njih.Da, dadnem neki presjek grupa zasad

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_A

Kao sto se vidi.U Grupi A.Skoti su eliminisani.Uskoro ce i Makedonija, ali i Srbija te Wales.Ovdje je jasno ko ce biti medju 2 ekipe.Hrvati i Belgijanci.Samo je ovdje jedno pitanje nejasno?Ko ce biti na 1 mjestu?Belgijanci su klepili cetalje u po Beograda.Hrvatska to mora da uradi, ako zeli da bude prva.Mislim da ce Belgija uzeti i Skote u gostima

BELGIJA
HRVATSKA

Ostaje pitanje ko ce biti prvi, ali otom kasnije.Ovi ostali ce svi ispasti, veoma brzo

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_B

Poslije dolazimo na grupu B

Ovdje mislim da je poznat prvak u grupi, a to je Italija.Ima tu jos meceva, ali borba za 2 mjesto bit ce izmedju Bugara, Ceha i Danaca.Sve je jos otvoreno ovdje

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_C
U Grupi C, sve je otvoreno.Njemacka je sigurno na prvom mjestu.A, mislim da ce Svedi biti ti koji ce zavrsiti na 2 mjestu

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_D

U grupi D.Sve je jasno, ko ce biti prvak u grupi, a to je Holandija.Borba za 2 mjesto bit ce izmedju Madjara, Rumuna i Turaka.Turci su ovdje u najgoroj poziciji zasad.Inace, gledao sam letimicno Madjare i Turke, sta su samo Madjari promasili.Uzas zivi

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_E
U ovoj grupi se nista ne zna.Iako Seferovic je igrao protiv Kipra, a nije mogao gola uvaliti.Komedija.Ovdje dajem Svicarcima sansu za 1 mjesto, a buckuris ce biti za 2 mjesto izmedju Islanda,Albanije i Norveske.Slovenija je ispala, iako nije jos zvanicno, kao i Kipar

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_F

Ovdje mislim da ce Rusija i Portugal.Iako i Izrael se dobro drzi, makar zasad

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_H

Preskocio sam nasu grupu.Iako mi moramo ozbiljno shvatiti Latviju, jer gledao sam Wels-Hrvatska, i ovi su se gadno napatili da ih uzmu.Mi treba ovo ozbiljno da shvatimo.Dok Slovaci ne dodju.

U ovoj grupi.Crnogorci su igrali nerijeseno s Englezima.To zasad i nije los rezultat.Poljska i Ukrajina imaju utakmicu manje.Crnogorci su na 1 mjestu, ali ipak.Jos je rano, i nisu oni odradili meceva.Sve je u igri

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_I

Spanci su uzeli Francuze.I vjerujem da ce biti na 1 mjestu, kad bude zavrsio kraj kvalifikacija ovdje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2013 11:54

Ma, gledam sinoc na nekoj Spanskoj televiziji mislim da je Univision.Utakmicu izmedju Meksika i Amerike, sta su sve Meksikanci promasili a i nemaju neku moze se reci sredinu

Iako sad gledam kako neki cekiraju karte za Brazil.Na Grckim forumima vec svi pricaju da cemo mi pasti od silne zelje.Realno, mi nekako se useremo na kraju, ali vidjet cemo

Po meni jedna od veoma bitnih utakmica za nas tim je sad u Junu protiv Latvije.Bitna je utakmica jer realno, ako pobjedimo,a imamo kvalitet, sredinu i napad, i sve ostalo za takvo sto.Docekujemo Slovake sa tada + 5.Jer Slovaci ce ovog puta uzeti Lihtenstajn.I bjezimo Grcima + 3

Ako do Slovaka budemo ovako igrali i vodili.Onda nema se tu sta reci.Utakmice protiv Slovaka bit ce odlucujuce.U to nema sumnje.No, cak imamo pravo da izgubimo jednom tad, ako bas bude se islo na to.Znaci, mora se Slovacka uzeti na domacem terenu.Kao i sad protiv Latvije

Trenutno sam oprezan i dajem sanse da odemo u Brazil na 10%

Statisticki, ovako ja to vidim

Ako uzmemo Latviju, skacu nam sanse na 25%, ali jos smo daleko od Brazila
Ako uzmemo Slovake u Zenici.Skacu nam sanse na 50%.To je po meni kljucna utakmica.Cak sta vise.Ne kazem utakmice, jer ne treba da strahujemo i od poraza jednom.Ok, onda se moramo namuciti zadnju protiv Litvanije, i to je nepoznanica, ali opet

Mi smo jos daleko od Brazila i to mora svakom da bude jasno.Pobjeda protiv Latvije nam tek moze dati neku sansu da sanjamo Brazil.Ali,ako uzmemo Latviju.Onda ce u Zenici protiv Slovaka biti sve odluceno

I ako bas mora da useremo.Neka zeznemo u Slovackoj.Zato ova utakmica protiv Latvije je veoma, veoma vazna

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 27 mar 2013 12:52

Jack je napisao/la:Iako sad gledam kako neki cekiraju karte za Brazil.Na Grckim forumima vec svi pricaju da cemo mi pasti od silne zelje.Realno, mi nekako se useremo na kraju, ali vidjet cemo
Ha ha ha, eno danas i Turci pricaju kako imaju jos sanse i da ce oni ici u Baraz. Zasto i Grci nebi smili sanjati. svak ima pravo da sanja svoje zelje, da li ce mu se one ispuniti to je druga stvar.

Karta iz Njemacke u dva pravca 900,-€ po osobi. 3 sedmice planiram biti u Brazilu, bit ce skupo ali sta ces. Zato ce za EP 2016 biti dosta jeftinije ipak je to blize i to treba planirati. :mrgreen:

slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2013 12:56

Ha ha ha, eno danas i Turci pricaju kako imaju jos sanse i da ce oni ici u Baraz. Zasto i Grci nebi smili sanjati. svak ima pravo da sanja svoje zelje, da li ce mu se one ispuniti to je druga stvar.

A, mi cemo uzeti sve do kraja.Daj bolan.Turci realno imaju sanse.Imaju jos 4 utakmice da igraju.Jeste malo je teze kod njih, ali realno sanse postoje.U to nema sumnje

Tek kad mi ostvarimo tu sansu, da se zna da idemo u Brazil.Mozemo da pricamo dalje

A, to cemo znati tek u Junu-Septembru

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 27 mar 2013 13:13

Jack je napisao/la:

A, mi cemo uzeti sve do kraja.Daj bolan.Turci realno imaju sanse.Imaju jos 4 utakmice da igraju.Jeste malo je teze kod njih, ali realno sanse postoje.U to nema sumnje

Tek kad mi ostvarimo tu sansu, da se zna da idemo u Brazil.Mozemo da pricamo dalje

A, to cemo znati tek u Junu-Septembru
da znat cemo tek u septembru. Ali bi morali dvije utakmice kiksati a grci nijednu. Ako si gledao utakmice nase i Grcke, u sve i jednoj su utakmici bili Grci blizi da kiksaju, a mi samo u jednoj protiv Grka u Grckoj. Zasto bi mi sebe ubijali u pojam da cemo kiksati. Nek oni razmisljaju kako ce u baraz i protiv koga ce tamo igrati.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2013 13:27

da znat cemo tek u septembru. Ali bi morali dvije utakmice kiksati a grci nijednu. Ako si gledao utakmice nase i Grcke, u sve i jednoj su utakmici bili Grci blizi da kiksaju, a mi samo u jednoj protiv Grka u Grckoj. Zasto bi mi sebe ubijali u pojam da cemo kiksati. Nek oni razmisljaju kako ce u baraz i protiv koga ce tamo igrati.
Njihov najbolji odbrambeni igrac Papadopulus iz Salkea, nije igrao, a zna se da su Grci uvijek forsirali cvrstu odbranu.To je ekvivalent da nije igrao Dzeko za nas.On ce itekako biti spreman za Litvanije, a to je losije za nas.No, mi ne treba da gledamo to.Realno, odbijmo ovdje Lihtenstajn, ali eto.Nakon 6 nazovi utakmica imamo + 3.To je dobro, ali Vels, Malta, i mnoge ekipe znaju da iznenade, a mi to moramo da znamo.Zato je vazno da se odigra sto bolje protiv Latvije i naravno pobjedi u Junu.A, Slovaci ce nas napasti, u to nema sumnje,jer realno oni itekako imaju sanse da budu prvu, na nas racun, ali opet.Sanse postoje, a sad steta je sto ce biti nabrijani jer u Junu igraju protiv Lihtenstajna, a oni itekako znaju da napadnu, a ne preko kontre, ala Grcka.Grci imaju laksi raspored, njihov najbolji odbrambeni dolazi uskoro.Mogu oni da kiksaju, ali dzaba je to gledati

Put u Brazil moze samo da se ostvari kroz 2 pobjede.Sad u Junu protiv Latvije.I makar jednom da uzmemo Slovake.Zato uvijek treba oprezno igrati i napasti sad Latviju, imamo kvalitet da pobjedimo, nema opustanja.

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 27 mar 2013 14:53

Mi imamo uslovno receno 4 boda prednosti pred Grcima, gleda se gol razlika u slucaju istog broja bodova, a mi ih tu sijemo za vise od 10 golova. Slazem se sa Osimom da je vrijeme da se polako spremamo za Brazil. :vojnik2:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 mar 2013 18:24

Nama treba 6 bodova protiv Slovačke, u najgorem slučaju 4. Pazite šta vam kažem. Teško ćemo mi Litvaniju vani dobiti. Zadnji put smo ih jedva 1-0 dobili. :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2013 18:38

Da.Misimovic iz slobodnog zabio

Mi, imamo+ 3.Ja znam da cemo mi izgubiti, u to nema sumnje.No, ako cemo izgubiti, da ne izgubimo sto prije, nego kasnije

Skeptican sam nekako, previse smo se digli

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 27 mar 2013 22:27

amkos je napisao/la:Nama treba 6 bodova protiv Slovačke, u najgorem slučaju 4. Pazite šta vam kažem. Teško ćemo mi Litvaniju vani dobiti. Zadnji put smo ih jedva 1-0 dobili. :what:
Pa dobro, ali ova generacija je dosta kvalitetnija od one kad smo dobili samo 1-0

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 mar 2013 02:48

Misljen je napisao/la:
amkos je napisao/la:Nama treba 6 bodova protiv Slovačke, u najgorem slučaju 4. Pazite šta vam kažem. Teško ćemo mi Litvaniju vani dobiti. Zadnji put smo ih jedva 1-0 dobili. :what:
Pa dobro, ali ova generacija je dosta kvalitetnija od one kad smo dobili samo 1-0
Da, a danas imamo jednog Pjanica koji je dosta bolji igrac od Misimovica i uvijek isto moze da zabije gol, pokraj Dzeke i Ibisevica.

Samo opusteno.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 28 mar 2013 05:53

ovako..

mislim da realno gledano imamo najbolje sanse najbolje sanse da budemo prvi u grupi. ako se ne bi desila 2 velika kiksa naravno. sto uopste nije realno jer imamo jaku, motivisanu ekipu, koja je u cijelim kvalifikacijama dala 18 a primila 3 gola i u 6 utakmica izgubila samo 2 boda. evo par razloga zasto je to tako..

- odigrali smo najteze utakmice protiv direktnog konkurenta i pokupili cak 4 poena.
- od "tezih" utakmica nas ceka dvoboj sa slovacima koji do sada imaju samo 2 pobjede: protiv lihtenstajna i latvije kod kuce. i to jedva nekako :). ali ne smiju se ipak potcijeniti.
- pored grcke i spanije najcesce smo igrali protiv litvanije (5 puta). poznajemo ih dobro.
- zadnju utakmicu smo dobili 3:0 protiv litvanije. rasutrili ih u roku od 15 minuta i onda se dodavali lopte.
- kanite se nekih starih utakmica od 2005. od tad su se i timovi i treneri izmjenjali. nista vise se ne moze porediti od tada i danas.
- momci su motivisani i namirisali su brazil. mislim da smo svi svijesni da nikad nismo bili ovako blizu nekog velikog takcmicenja.
- naravno ne smije se opustiti, ali mislim da pape momke prije svake utakmice vrati na pod i dobro ih psihicki pripremi i motivise.

utakmica u zenici protiv grka je pokazala koji potencijal imamo kad se sve kockice sloze. ja iskreno ne bih mjenjano nista u timu. misimovic je odigrao bolje nego sto je pjanic ijednu utkamicu u kvalifikacijama. sva 3 gola je misimovic pripremio! ko zna kako bi bilo da je pjanic igrao.

pored toga zelim reci da mi se najvise svidio zukanovic. momak je beton. rasturao je sve sto mu se priblizilo. po meni nije ni sejo vise potreban na toj poziciji. moze komotno malo ofanzivnije da igra ako ga ubaci. ali eto.

i naravno spahu moram spomenuti. covjek je krpio i poklapo sve. samaras nije se ni primjetio na terenu.

po meni je velika greska papeta sto je ubacio rahimica. odma smo oslabili i primili gol. to da je rahimic dosta odradio za repku stoji. ali nije on za reprezentacije. spor je previse i nema te borbenosti koju su ostali momci pokazali.

uostalom, mislim da smo najvise zbog borbenosti pobjedili utakmicu. ulazili su momci u svaki duel kao da je zadjni. i tako treba nastaviti u kvalifikacijama i bice sve ok ;-)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2013 11:14

Misliti i trebati nije nesto sto nama treba, uz svo postovanje.Nama treba rad, zalaganje i rezultat.To je i budali jasno

Po meni ne smije se desiti da ne dodjemo u poziciju s Slovacima, da moramo obe pobjediti.Znaci, Latvija se mora pobjediti.Slovaci su malo nesrecno igrali s Litvanijom, masili svasta, kao i protiv Grka, tako ne treba bahat biti.Oni su pobjedili Italiju, bili na Svjetskom prvenstvu, nije to mala stvar.No, prije tog mora se Juni ozbiljno shvatiti, i pobjediti Latviju

Ako, i ponavljam ako se to uspjesno uradi.Onda nam cilj mora biti Slovacka.Zato necu nista pisati ovdje vise do Juna, da vidim da li ce se Latvija ozbiljno shvatiti prvo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2013 12:45

po meni je velika greska papeta sto je ubacio rahimica. odma smo oslabili i primili gol. to da je rahimic dosta odradio za repku stoji. ali nije on za reprezentacije. spor je previse i nema te borbenosti koju su ostali momci pokazali.
Vrhunska igra Rahimica.Greska je bila kod Vrsajevica, koji nije talent za repku.Rahimic moze itekako da presudi za nas, jos ove godine.

No, ko ce cekati sad do Juna, a onda tek u Septembru.Uzmemo li Latviju, u Septembru ce me srcani strefiti, koliko sam zivcan.Ahhh.No, utakmicu po utakmicu trebamo igrati, tako

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 28 mar 2013 16:07

Svaka čast i Misimoviću i Dzeku, stvarno su odlično odigrali, ali zanimljivo je da nigdje niko po medijima ne spominje čovjeka koji je sudjelovao kod sva 3 gola - Ibiševića. Dao je onaj gol nakon što je Misimović falio penal i mozda još i vaznije - oba faula nakon kojih su uslijedili nabačaji i golovi su napravljeni nad njim. Meni je Vedad jako drag igrač. Definitivno nije klasa kao Dzeko, ali igra srcem i to volim.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2013 16:14

Meni je Vedad jako drag igrač. Definitivno nije klasa kao Dzeko, ali igra srcem i to volim.
Podsjeca na Olica.Puno trci, mlatara, bori se.Susta suprotnost Dzeke, koji lagano lezi, setka i ne krece se.Dzeko nema sluha za kretanje kao Ibisevic.Po tom je Ibisevic najbolji igrac ovdje.Inace, cujem na nekim Hrvatskim forumima spominju Olica ili Mandzukica kao boljeg od Dzeke.Daj bolan, spustite se na zemlju, kakav Mandzo crni :rofll:

Malo me zabrinjava da Dzeko ima vec jedan zuti karton, nadam se da nece pozutiti u Latviji.Latvija se mora ozbiljno shvatiti.Ako pobjedimo njih, i makar jednom Slovake.Pa cak i da zijanimo u Slovackoj.Opet imamo popravni u Litvaniji, a njih mozemo uzeti.Zato, vazno je cekati i igrati utakmicu po utakmicu

Iako ja ne bih ubacio Misimovica i Pjanica da igraju zajedno, no eto

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 28 mar 2013 16:21

Točno to, Vedo je borac veliki. Olić i Mandzukić nisu Edinova klasa, dobri su igrači, ali ne kao Dzekson.

Ma ovakva Bosna i sa pravim pristupom se ne treba bojati nikoga. Ne zelim zvucati prepotentno i ti si Jack u pravu kad si oprezan, ali realno na 2 gostovanja kod ovih zemalja na L plus Slovačka u Zenici je devet bodova. Kratko i jasno, to MORAJU biti 3 pobjede.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2013 16:25

Spanija-Finska 1:1
Kako Hrvatska odigra s Maltom.Jel ono zijanila od jedne velesile Gruzije?

Latvija nema neka zvucna imena, istina.No, uvijek maksimalno shvatiti to.Ne treba nam.Pa, razvalit cemo ih

Slovaci ce itekako da se bore,u to nema sumnje, a da imaju napad bolji od Grka.To vec imaju

Zato, maksimalno ozbiljno shvatiti Latviju.

Zaključano