Treba širiti patriotizam i ponos, to je ono što popravöja demografiju jednom narodu. Naravno vjeru trebamo staviti prije nacije ali nam je potrebno još više patriotizma, treba nam omladina koja je ponosna i koja voli svoju zemlju i svoj narod.
Dušmani su dosta radili na tome da nam ubiju pojam bošnjaštva i da nas ubjede kako smo niko i ništa. U nekim područjima su uspjeli u tome manje a u nekim više. Pa ćete često vidjeti kako je veći patriota i ponosniji neki Bošnjak sa sela nego neki doktor nauka iz grada, koji samo klima glavom kada razgovara sa nekim iz Beograda/Zagreba, to je zato što su dušmani tom Bošnjaku iz grada izbrizgali mozak a do tog Bošnjaka na selu nisu mogli nikad da dokuče, pa zato on i dalje drži do svoga i neda na svoje.
Dosta smo izgubili šta je uloga porodice i kako porodica treba da funkcionise. Žene sve više ganjaju nekakve karijere pa se zadovolje sa jednim ili eventualno sa dvoje djece, a očevi ne gaje kod sebe onu imperijsku svijest i nemaju volju da grade svoju malu ali mnogobrojnu porodičnu ponosnu imperiju, gdje će imati dosta djece, koje će odgojiti da budu lavovi a ne da budu djeca!
Mi treba da radimo na ovome, da pomognemo sebi i da pomognemo našem narodu u našem domeni da budu ponositi i da vrate stare bošnjačke familijarne vrijednosti gdje su naši očevi i djedovi imali puno zdrave i hrabre djece. Ne zaboravimo da smo mi sinovi onih očeva koje su dušmani pokušali da unište do zadnjega, a nisu uspjeli u tome, elhamdulillah!
Mislim da ima ovdje dosta stručnjaka koji znaju da barataju kamerom i video editovanjem, vjerujem da bi se mogla napraviti jedna ekipa koja bi mogla da pravi video klipove koji bi služili da promovišu bošnjačke vrijednosti i tako jačaju patriotizam.