I da taj "Bingo" dodje u Sandzak kladim se da bi ga nasi primitivci iz SDA i prodani bosnjomrzci iz SDP oterali po nalogu svojih mentora iz Beograda! Bilo bi jako dobro kad bi FBiH investirala u Sandzak,jer pored ekomonskog dobitka ,imali bismo i psihicko rasterecenje Bosnjaka Sandzaka ...amkos je napisao/la:"Bingo" se još fokusira na Bosnu, uskoro otvaraju supermarket u Medjugorju, Gornjem Vakufu, Bihaću itd..
Nisam siguran da se uskoro misle širiti na Sandžak. Ali ako budemo pitali, pisali, sve je moguće.
Sjeverni Sandzak etnicka mapa 2011
-
Sandzo el Bazari
- Član
Re: Sjeverni Sandzak etnicka mapa 2011
Zaista mi je žao što Bošnjaci iz Sandžaka ne dobivaju ni gram podrške koju dobivaju bosanski Srbi i Hrvati iz svojih matica.Bošnjaci i u samoj Bosni su slabi i razjedinjeni da bi sebi pomogli,pa kao što kaže Jack nama je potrebna nacionalna bošnjačka stranka koja će pokrenuti proces buđenja državotvorne i nacionalne svijesti.
A opet Bosnjaci u Sandzaku potvrdjuju svoju progresivnost jer su prvi osnovali stranku sa onim B,Bosnjacka Demokratska Zajednica je za 2 godine ucinila vise nego ostali politicari u Bosnjaka od vremena Spahe zajednobilbo je napisao/la:Zaista mi je žao što Bošnjaci iz Sandžaka ne dobivaju ni gram podrške koju dobivaju bosanski Srbi i Hrvati iz svojih matica.Bošnjaci i u samoj Bosni su slabi i razjedinjeni da bi sebi pomogli,pa kao što kaže Jack nama je potrebna nacionalna bošnjačka stranka koja će pokrenuti proces buđenja državotvorne i nacionalne svijesti.
MBO je bila puno ,puno starija.Muhamed Filipović je bio glavni.
Za ne postoji vec Bingo u Bihacu? Cudno mi to. Logicno da se prvo ucvrstiti u centralnoj Bosni.
No ipak im treba pisati. Bat da imaju tu ideju u glavi. NP, Prijepolje, Bijelo Polje, Tutin i Rozaje su dovoljni veliki za takvo nesto. Trziste bi im bilo blagonaklono.
U svakom oko 100 radnika i to je odmah +-500 zaposlenih.
No ipak im treba pisati. Bat da imaju tu ideju u glavi. NP, Prijepolje, Bijelo Polje, Tutin i Rozaje su dovoljni veliki za takvo nesto. Trziste bi im bilo blagonaklono.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Drina je napisao/la:Za ne postoji vec Bingo u Bihacu? Cudno mi to. Logicno da se prvo ucvrstiti u centralnoj Bosni.

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 1&page=231
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
-
Sandzo el Bazari
- Član
jako sam ubedjen da podaci za pojedina Pesterska sela uopste nisu tacni! nemam bas vremena da se bavim istrazujem podatke ali poznajem stanje na terenu :
Aliverovice- ako ima 30 ljudi u ovome selu ja sam MAJK TAJSON!! ! selo je veliko i ima najmanje preko 150 - 200 Bosnjaka
Raskovice - tu ima 40?? selo je veliko i ima mnogo vise. inace u ovim selima zive " bosnjaci" koji su do juce govorili albanski jezikom!
Zabren
Zitnice - u ova dva sela pouzdanoi znam da popisivaci nisu nu smeli da udju u ova sela
Duga poljana
Drazevice
Karajukice bunari
Raskovice- broj je nepouzdan u ovim selima ,mnogo su veca.Duga poljana je bukvalno varosica! Pouzdani mislim daj je broj Bosnjaka na Pesteri mnogo veci,jer su verovatno ovi podaci uradjeni po glasackim listicima!
Jedan dio Bosnjaka je bojkotovao pa je time broj manji u nekim mjestima nego sto je to realno stanje
-
Sandzo el Bazari
- Član
Bosnjacki predstavnici su trebali da se dogovore oko bojkota popisa ,ili svi da se popisemo ili niko. ovako samo sami sebi naskodili jer smo se umanjili i zanemarili dijasporu.Mislim da je broj bosnjackih porodica mnogo veci od 500 koje su bojkotovale popis,realan broj je 10x veci ukljucujuci i porodica iz dijaspore .Muftija i BDZ su pozvali na bojkot ,i uprkos opstrukcijama postali su treca partija u sandzaku ,nerealno je da su se njihovi simpatizeri i glasaci popisali.Najgore je sto smo vec na dva popisa zanemarili nasu dijasporu...
evo kako je selo Zitnice ozivi leti kada dodje dijaspora iz zapadne Evrope : http://www.youtube.com/watch?v=xiLAWy7_PSE
evo kako je selo Zitnice ozivi leti kada dodje dijaspora iz zapadne Evrope : http://www.youtube.com/watch?v=xiLAWy7_PSE
Bojkot je odrzan na horuk i bez dovoljne pripreme no sta je tu je.Broj Bosnjaka konstantno u zavodima smanjuju ali opet broj raste