Bosna popis 2013
Re: Bosna Popis stanovništva 2013
Dobro, da se razumijemo, koja god stranka predstavljala Bošnjake, mora sarađivati sa predstavnicima druga dva naroda, sve suprotno od toga vodi zamrzavanju stanja. J... ga, ne možeš ih mimoići. Ipak je urađeno puno toga od 1995. do danas-DGS, OSBiH, registracije, pasoši, lične, ima se se šta nabrojati. Ekonomski gledano, jad i čemer smo. Ogromna nezaposlenost, kolonizirani smo, nešto poput sjevernoafričkih zemalja u prošlosti.
Livno je dobilo 2000 katolika iz centralne Bosne, sad ima 20 000.Znaci da je jos gore, ovi su im ublazili padove.
Banjalucka biskupija je imala 5943 katolika krajem 2010 godine.Krajem 2012 godine imaju 5273 katolika.To je 670 katolika manje u toj biskupiji za 2 godine
Inace krajem 2010 godine za cetnitet bilo je ovako
Banjalucka 5943 katolika
Trebinjsko-Mrkanjska 928 katolika
Vrhbosanska 5053 katolika
Ukupno 11 924 katolika krajem 2010 u cetnitetu
U to je ubrojano i 200 katolika zupe Gorice(Brcko distrikt).Odbij to dobijes 11 720 katolika.Odbij onaj minus od 670 katolika.To je 11 050 katolika.Kao i famozna zupa Stjepan Kriz gdje imas 314 katolika svi su se prijavili da zive dole, a niko fizicki nije prisutan.Odbij i to.To je cirka 10 750 katolika u cetnitetu
I sad odbij jos pada do popisa, odbij asimilaciju, koja ce postojati, odbij naravno jos i negativan prirodan prirastaj
Po svim statistikama.Broj Hrvata u cetnitetu pada na ispod 10 000
Inace zupa Blazene Marije Djevice u Banja Luci je imala 1386 katolika krajem 2010 godine.Imali su oko 1086 katolika krajem 2011.A, sad imaju 940 tak katolika krajem 2012 godine
U cetnitetu imas manje od 100 Hrvatskih osnovaca.Kod nas je izmedju 6500-8000 Osnovaca
Banjalucka biskupija je imala 5943 katolika krajem 2010 godine.Krajem 2012 godine imaju 5273 katolika.To je 670 katolika manje u toj biskupiji za 2 godine
Inace krajem 2010 godine za cetnitet bilo je ovako
Banjalucka 5943 katolika
Trebinjsko-Mrkanjska 928 katolika
Vrhbosanska 5053 katolika
Ukupno 11 924 katolika krajem 2010 u cetnitetu
U to je ubrojano i 200 katolika zupe Gorice(Brcko distrikt).Odbij to dobijes 11 720 katolika.Odbij onaj minus od 670 katolika.To je 11 050 katolika.Kao i famozna zupa Stjepan Kriz gdje imas 314 katolika svi su se prijavili da zive dole, a niko fizicki nije prisutan.Odbij i to.To je cirka 10 750 katolika u cetnitetu
I sad odbij jos pada do popisa, odbij asimilaciju, koja ce postojati, odbij naravno jos i negativan prirodan prirastaj
Po svim statistikama.Broj Hrvata u cetnitetu pada na ispod 10 000
Inace zupa Blazene Marije Djevice u Banja Luci je imala 1386 katolika krajem 2010 godine.Imali su oko 1086 katolika krajem 2011.A, sad imaju 940 tak katolika krajem 2012 godine
U cetnitetu imas manje od 100 Hrvatskih osnovaca.Kod nas je izmedju 6500-8000 Osnovaca
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Po meni nije lose.Iako su ti ljudi stradali i sve.Niko se dole nece izjasniti kao Bosnjakom medju katolicima.To je tako.Ako ih je ispod 5000 katolika dole prije popisa.Onda nek se statistika i nastavi.Uglavnom, kakvo je stanje.Pocetak iduce decenije ce na tom podrucju najvjerovatnije donijeti promjenu u vidu pada katolika s 5200 i nesto sada na ispod 4000 katolika pocetkom iduce decenije.Tad ce na tom podrucju zivjeti i Ceha, Talijana i Srba, a bit ce i najmanje Hrvata.Mozda je to tragedija, ali za Bosnjake ovi minusi su samo pozeljni
Ukupan broj Hrvata naglo pada, i nastavit ce.Kontinuitet pada je zabiljezen u skoro svim opcinama centralne Bosne, cetnitetu, Brcko distriktu, tu imamo jos pad i u Bugojnu gdje na podrucju opcine zivjelo pocetkom ovog stoljeca oko 6000 katolika, a do popisa bi moglo da bude 4000 katolika.To je pad od cirka 2000 u 13 godina.Nije to mala stvar.Sve to je samo jedan razlog vise, zasto cemo mi biti vecina, ako se ne podjelimo
Suncana biskupija je suncana po imenu.Svi ti katolici su se grupisali u Mostar.U Jablanici i Konjicu, posebno u Konjicu iducu deceniju ce docekati prvi put sa ispod 1000 katolika.Zamisli imas 1000 katolika u Konjicu iduce decenije.Odbij zenu i ono malo djece, a sumnjam da ce biti ista.Tu neces naci ni 50 vojnosposobnih katolika koji ce se izjasnjavati kao Hrvatima.To je rijeseno pitanje
Naravno.Oni znaju da nestaju iz cetniteta i iz centralne Bosne, pa ce pokusati nesto da urade na potezu Mostara.A, to ce biti prije nego poslije
I ja mislim da Vrhbosanska biskupija ce biljeziti pad.Jednostavno sve cifre ukazuju na takvo sta
Iako mislim da ce Vatikan ponovo poceti da mjesa ruke kao prije.Vjerujem da ce prebaciti sjediste biskupije u Stolac umjesto Trebinja, i da ce drzati liniju Stolac-Mostar, znaci Kupreska Vrata.
Podatci nisu losi.Kifla ulazi u Eu.Tako, naravno ne vjerujem da ce se ista izmjeniti u Bl biskupiji tj u onom dijelu sto je cetnitet.No.Imam nadu u razvikano Livno, da kaze.Dolazimo, spremajte nam Zadar i Zagreb
Ukupan broj Hrvata naglo pada, i nastavit ce.Kontinuitet pada je zabiljezen u skoro svim opcinama centralne Bosne, cetnitetu, Brcko distriktu, tu imamo jos pad i u Bugojnu gdje na podrucju opcine zivjelo pocetkom ovog stoljeca oko 6000 katolika, a do popisa bi moglo da bude 4000 katolika.To je pad od cirka 2000 u 13 godina.Nije to mala stvar.Sve to je samo jedan razlog vise, zasto cemo mi biti vecina, ako se ne podjelimo
Suncana biskupija je suncana po imenu.Svi ti katolici su se grupisali u Mostar.U Jablanici i Konjicu, posebno u Konjicu iducu deceniju ce docekati prvi put sa ispod 1000 katolika.Zamisli imas 1000 katolika u Konjicu iduce decenije.Odbij zenu i ono malo djece, a sumnjam da ce biti ista.Tu neces naci ni 50 vojnosposobnih katolika koji ce se izjasnjavati kao Hrvatima.To je rijeseno pitanje
Naravno.Oni znaju da nestaju iz cetniteta i iz centralne Bosne, pa ce pokusati nesto da urade na potezu Mostara.A, to ce biti prije nego poslije
I ja mislim da Vrhbosanska biskupija ce biljeziti pad.Jednostavno sve cifre ukazuju na takvo sta
Iako mislim da ce Vatikan ponovo poceti da mjesa ruke kao prije.Vjerujem da ce prebaciti sjediste biskupije u Stolac umjesto Trebinja, i da ce drzati liniju Stolac-Mostar, znaci Kupreska Vrata.
Podatci nisu losi.Kifla ulazi u Eu.Tako, naravno ne vjerujem da ce se ista izmjeniti u Bl biskupiji tj u onom dijelu sto je cetnitet.No.Imam nadu u razvikano Livno, da kaze.Dolazimo, spremajte nam Zadar i Zagreb

Drzite se teme
Bihacki dekanat 4316 katolika(Unsko-Sanski kanton, Prijedor, Novi,Dubica, Drvar, dio Banja Luke i Bos Kostajnica
Zupa Surkovac 202+ ostatak zupa Prijedora cirka 800
Zupa Stara Rijeka 107
Zupa Sanski Most 176
Zupa Bihac 2350
Sasina oko 70 tak pretpostavka
Bihac ima 2350.Sana moze da ima Sasina+Stara Rijeka+Sanski Most.To je oko 350.Saberes to imas 2700 katolika.Opcina Prijedor s svim zupama ima 1000 katolika, to je 3700 katolika.Ostane ti jos 615 tak katolika
Drvar nek je 500 katolika, to je 4200.Ostane ti jos 115 katolika.Dubica ima oko 90.Ostatak zivi u ovim malim sitnisima Novi, Kostajnica.Par desetina.Mislim da se to poklapa u bocu
Po opcinama Bihac 2350+ Zavalje oko 300.Po meni ne vise od 2700 Hrvata
Sanski Most oko 330 Hrvata, par porodica se nece izjasniti kao Hrvatima
Prijedor isto tako.Ima jos i mjesanih brakova u samom Prijedor gradu dosta, to im je najveca zupa dole
Interesantno je kakvi veliki minusi su kod Banja Luke
Takodjer vlasi kod Drvara su podivljali oni su sad vecina i zivot katolika je jeftin dole sad.Cak je i nacelnik ''Istocnog '' Drvara pozvao da se srusi spomenik Hvo dole, u izgradnji kao i bilo koja crkva.Srbi im sigurno vjerski zivot nece dati.Za razliku od nas
Ocekivano.
Bihac je takodjer slab natalitetom.Imaju oko 200 osnovaca i 350 maloljetnih svega.Oko 2350 katolika u zupi
Bihacki dekanat 4316 katolika(Unsko-Sanski kanton, Prijedor, Novi,Dubica, Drvar, dio Banja Luke i Bos Kostajnica
Zupa Surkovac 202+ ostatak zupa Prijedora cirka 800
Zupa Stara Rijeka 107
Zupa Sanski Most 176
Zupa Bihac 2350
Sasina oko 70 tak pretpostavka
Bihac ima 2350.Sana moze da ima Sasina+Stara Rijeka+Sanski Most.To je oko 350.Saberes to imas 2700 katolika.Opcina Prijedor s svim zupama ima 1000 katolika, to je 3700 katolika.Ostane ti jos 615 tak katolika
Drvar nek je 500 katolika, to je 4200.Ostane ti jos 115 katolika.Dubica ima oko 90.Ostatak zivi u ovim malim sitnisima Novi, Kostajnica.Par desetina.Mislim da se to poklapa u bocu
Po opcinama Bihac 2350+ Zavalje oko 300.Po meni ne vise od 2700 Hrvata
Sanski Most oko 330 Hrvata, par porodica se nece izjasniti kao Hrvatima
Prijedor isto tako.Ima jos i mjesanih brakova u samom Prijedor gradu dosta, to im je najveca zupa dole
Interesantno je kakvi veliki minusi su kod Banja Luke
Takodjer vlasi kod Drvara su podivljali oni su sad vecina i zivot katolika je jeftin dole sad.Cak je i nacelnik ''Istocnog '' Drvara pozvao da se srusi spomenik Hvo dole, u izgradnji kao i bilo koja crkva.Srbi im sigurno vjerski zivot nece dati.Za razliku od nas
Ocekivano.
Bihac je takodjer slab natalitetom.Imaju oko 200 osnovaca i 350 maloljetnih svega.Oko 2350 katolika u zupi

Tebe javno prozivam: Ili si dosao ovde da poturas podanicki mentalitet i ubrizgavas bosnjacima u podsvjest da su sami krivi sto su ih klali krstasi uz pomoc njihovog zapada ili si neopisivo uskog i kratkog vida. Za tebe vredi sve ono sto stoji u vezi s tim na podforumu "Religija". Ali suvise je prosta i prozirna tvoja metodologija da ne podjem od toga da si ubacen od strane onih za koje se brines kako li ce to oni samo o nama misliti zbog Mevlida Jasarevica - kao da je 1992 bilo Mevlida u Bosni pa su nam morali uvesti embargo na oruzje, cekati 4 godine ne bi li latini i vlasi uspili nas poraziti i podijeliti Bosnu te na kraju da nam onemoguce i sprece nas da oslobodimo nasu zemlju, stvarajuci sve uvjete nefunkcionalne drzave da bi se pripremila za njihov zeljeni mirni raspad. Upozoravam sve forumase i narod svoj od tipova poput tebe, neka procitaju u vezi toga ono sto je Jack prebacio na podforum "Religija". Gadi mi se kad procitam ovakve podvale koje ti siris na moj narod. Boldiranje rijeci poput "TERORIZAM" i dovodjenje u vezu to sa bosnjacima - pa gubi se covjece. Kao da te je Dzevad Galijasevic poslao ili FTV da prosipas to sto prosipas ovuda. Ljudi jos jednom - pazite se ovakvih osoba!Jakub je napisao/la:Normalno,pored statistike vezane za bosanske kršćane najviše me interesuju brojni stanje muslimana u BIH zbog čega i jesam na ovom forumu.
Ono sto je Jack napisao za naše dusmane Evropu zajedno sa Rusijom i Vatikanom tu ima lijeka,ali opet smo mi oni koji sebi jamu kopamo.
Ne mogu oni nama ništa SAMO ako im mi ne damo povoda i opravdanja da nas unište.
A to je TERORIZAM !
Nas neće nikakvi Srbi ili Hrvati koštati belaja nego NAŠI BOŠNJACI koji su upali u kolo muslimanskih ekstremista ala onaj idiot sugavi Mevludin kojega je trebalo ubiti kao psa da ne sere po novinama i da nas ne bruka.
Samo kroz ovakve majmune Vatikan će imati povod da nas napadne i iskomadaju Bosnu na paramparcad.
Svaki vid terorizma sa bošnjačke strane manje su simpatije Zapada prema Bosni i veće šanse da nam dohakaju.
Prema tome,neće nas niko dirati i USA će uvijek biti na našoj strani dok se pronašamo civilizirano i bez utjecaja ekstremista.
Na Zapadu ne žive budale i coravi političari!
Oni ODLIČNO znaju ko su Srbi,šta su uradili i kome su naklonjeni!!!
Samo mi možemo sami sebe sunovratiti !!!
Radoncic,Lagumdjija,Mevludin terorista,Galijasevic expert,"Bosanci",razni prodani novinari,gramzivi političari .. sto će nam četnici pored ovakvih iz naših redova?
Ako sam malo vise pisao ovo mi je da malo olakšam dušu,pa nek' halali ko može.
Samo da dam zaključak.U ratu kad smo imali embarga i jos mnogo sto-šta nisam se bojao četnika ni ustaša jedne sekunde samo sam se plasio naših murtata.I danas sam tog ubjedjenja da smo nepobjedivi samo ako pametno radimo i onemogucimo gamad iz naših redova da vrsljaju.
Sto je rekao efendija Zukorlic "Mi smo balkanska gospoda !" I znamo mi kako ćemo dovesti u suru one proste primitivce tipa Dodik,Covic i slični njima.
Samo trebamo naše redove ocistiti !
- Abdurrahman
- Član
Polahko Krajsnice. Ne pravi od prijatelja neprijatelja. To se da blagim tonom pojasniti i razvrstati, a ne licno prozivati i bombardovati na ovakav nacin. Nadam se da ce i Jakub sa saburom procitati tvoj post, poslije toga ne odgovarati odmah vec malo razmisliti o onome sto je napisao ali i onome sto si ti napisao, NE uzeti to kao licno i onda hladne glave napisati jos jedan fin komentar. 
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Vjeruj mi Abdurahmane - istom argumentacijom kao ovaj gore je Fikret Abdic poveo ljude da pucaju na rodjenu bracu, narod i drzavu jer su im predbacivali fundamentalizam i terorizam. Znate li kako je glasao "referendum" za autonomiju "ap zapadna bosna" ? - ovako: "Da li se za: 1. Rat 2.Mir" . Pa onaj ko bi prekrizio "Mir" bio je za autonomiju a ostali su bili ekstremi koji su zeljeli rat. Po slicnom principu ovo ovde ide. Pominjanje terorizma i svih floskula iz zapadne masinerije i kuhinje predrasuda prema muslimanima, ovde bosnjacima, je dovoljan dokaz sta je pisac zelio postici. Kao da u Bosni ima na hiljade Mevlida Jasarevica a samo jedan cetnicki pokret sa 10ak clanova. Ovo je vredjanje zdravog ljudskog razuma...Abdurrahman je napisao/la:Polahko Krajsnice. Ne pravi od prijatelja neprijatelja. To se da blagim tonom pojasniti i razvrstati, a ne licno prozivati i bombardovati na ovakav nacin. Nadam se da ce i Jakub sa saburom procitati tvoj post, poslije toga ne odgovarati odmah vec malo razmisliti o onome sto je napisao ali i onome sto si ti napisao, NE uzeti to kao licno i onda hladne glave napisati jos jedan fin komentar.
Neću ti odgovoriti jer očito neće biti nikakve svrhe.
Slično sam išao od vrata do vrata '91 i zvao komisije da se organizujemo ,pa su me nazivali svakakvim imenima.
Nisi me nit uvrijedio niti naljutio samo si mi dao potpunu sliku o tome kako razmišljas.
Od mene ti je čista jedinica i neka te dragi Bog čuva sa takvim načinom rezonovanja.
Slično sam išao od vrata do vrata '91 i zvao komisije da se organizujemo ,pa su me nazivali svakakvim imenima.
Nisi me nit uvrijedio niti naljutio samo si mi dao potpunu sliku o tome kako razmišljas.
Od mene ti je čista jedinica i neka te dragi Bog čuva sa takvim načinom rezonovanja.
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58

Evo i malo opsirnije: http://sandzakpress.net/muftija-zukorli ... ilo-naciju
Kao uvijek, svaka cast ovom covjeku i SBK-u.Zukorlić je istakao da postoji i „konkretan plan“ raslojavanja Bošnjaka i to pod nazivom „Bijeli ciganin“ koji vode pojedinci, udruženja iz raznih zemalja!
O značaju da se muslimani prvenstveno izjasne nacionalno kao Bošnjaci danas su na pres konferenciji Svjetskog bošnjačkog kongresa govorili Sejfudin Tokić i predsjednik Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa muftija Muamer Zukorlić.
Zukorlić je ovom prilikom istakao da svako drugo izjašnjavanje, npr.Bosanac, musliman; Bošnjake raslojava i samim tim ih i ugrožava.
On je također istakao da postoji i „konkretan plan“ raslojavanja Bošnjaka i to pod nazivom „Bijeli ciganin“ koji vode pojedinci, udruženja iz raznih zemalja!
Iako je Zukorlić rekao da je izjašnjavanje prije svega stvar osjećanja, a ne nametanja na pitanje šta je onda problem da se oni koji to osjećaju ne izjasne kao Bošnjaci on je istakao da su Bošnjaci prije 100 godina ostali bez svog nacionalnog imena i jezika.
Po riječima muftije Zukorlića izjasniti se kao Bošnjak znači sačuvati matičnu državu Bošnjaka Bosnu i Hercegovinu.
Na današnjoj pres konferenciji je pročitan i Apel Svjetskog bošnjačkog kongresa povodom predstojećeg popisa stanovništva u BiH, u kojem se između ostalog kaže:
- Bilo bi tragično ako bi nas, nakon svega što smo kao autohtoni balkanski i evropski narod u svojoj cjelokupnoj, a naročito najnovijoj historiji doživjeli, neko iznova mogao navesti na to da se prema sebi, svojoj historijskoj poziciji i sudbini, te stradanjima, kojima smo naročito intezivno bili podvrgavani čitav jedan protekli vijek opet ponašamo neodgovorno i kratkovido, povodeći se za agitatorima raznih boja i pseudonaučnicima, pa i onima iz vlastitih redova koji nam „nude sve“ osim našeg pravog nacionalnog imena i identiteta što nije stvar nikakvih ponuda, odluka, sporazuma i pogađanja već je pitanje historije i gole naučne istine i prava svakog čovjeka na slobodu iskazanu u vlastitom kulturnom i nacionalnom identitetu.
Evo i malo opsirnije: http://sandzakpress.net/muftija-zukorli ... ilo-naciju
Eksperiment podjele Bošnjaka već viđen
On je dodao da je eksperiment “ovoga što se sada dešava u BiH prošle godine izveden u Crnoj Gori gdje su Bošnjaci popisivani na četiri kolone ali na svu sreću to u Crnoj Gori nije dalo veće negativne rezultate”.
„Mi imamo paradoks da su ove vještačke dileme otvorene upravo u matici BiH i u samom centru te matice, u Sarajevu. Zato Svjetski bošnjački kongres kao stožerna nacionalna organizacija Bošnjaka smatra da je od izuzetne važnosti da se pokrenu svi nacionalni potencijali Bošnjaka i u matici, dakle u domovini, i u dijaspori, kako bi i ovaj put odbranili sopstveni identitet uz uvjerenje da odbranom bošnjačkog imena i bošnjačkog identiteta ostvarujemo pretpostavku za konačnu odbranu države BiH, domovine Bosne bez koje niti ima Bošnjaka, a vjerujem niti ima stabilnosti ovoga prostora“, kazao je Zukorlić.
Bošnjaci imaju više od hiljadu godina tradicije
On je naglasio da bi svako prihvatanje novog imena za narod i naciju sa više od hiljadu godina tradicije Bošnjačkog nacionalnog imena i državnosti, značilo svojevrsni nacionalni i opće civilizacijski suicid.
Zukorlić je uvjeren da će Bošnjaci i ovaj put, položiti ovaj civilizacijski ispit i da će se suprotstaviti svim pokušajima da se otvori dilema tamo gdje nema razloga za to jer nacionalno i etničko ime je nešto o čemu se ne donosi odluka.
„To je nešto što pulsira u našim srcima i biću i što ima svoju bogatu tradiciju i historijsko uporište. U tom pogledu ponavljam poziv svim Bošnjacima, ne da poslušaju Svjetski bošnjački kongres, već da poslušaju sebe, zov svoje kulture, svoje tradicije al isto tako i zov svoje pameti koja jasno nalaže da nema potrebe da se za nas Bošnjake ponovno nudi nešto što se ne nudi nikome“, pojasnio je Zukorlić.
On je također dodao i da nakon što smo dobili Ustav države koji su garantirali organizatori agresije i genocida, dobili smo državu u invalidskim kolicima koja ne može vršiti svoju funkciju prema svojim građanima i onima koji je doživljavaju kao svoju domovinu.
„Nama se ponovo nudi nešto što bi i bošnjačku naciju smjestilo u invalidska kolica“, rekao je Zukorlić.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Popis će najvjerovatnije ponovo biti odgođen...
Usput Hassan je rekao da ce popis biti odgodjen u aprilu 2013.Tako velike su sanse da do popisa nece biti u Oktobru

Objasni mi malo vise o ovome.Koji je razlog?hassan je napisao/la:Popis će najvjerovatnije ponovo biti odgođen...

Neke stvari necu reci
No, radi se o metodologiji popisa, to je svima bilo jasno.Pravna formulacija pitanja br 48 o nacionalnom izjasnjavanju i dalje nije rijesena.Ako se u zadnjih 15 dana ne rijesi to oko popisa.On pada u vodu.Hassan je jos neke stvari rekao, ali ne zelim da idem u detalje ovdje
Takodjer da znate, da cetnici furaju ENTITETSKO drzavljanstvo da bude na popisu, i ako mi to dopustimo haman smo im legalizovali entitet i gore.Ukoliko ne bude se to rijesilo do Maja-Juna.Ustasha Milinovic, koji je guzni Dodikov prijatelj, u drzavi gdje Bosnjaci cine preko 50% imamo ustashu kao sefa jedne statisticke kuce
On ce dobiti otkaz.Eu je rekla da se sva metodologija MORA.Do maja rijesiti.Ovaj sad mjesec, ako se ne rijesi
Pocetkom Maja dolazi visoka delegacija Eustata, i ako oni kazu, a nadam se da nece.No, zasad cetnici jos nove uslove bacaju, METODOLOGIJA nije promjenjena.Manite se sta kaze Damir Hadzic, kazem vam, ako u ovom mjesecu se ne rijesi pitanje br 48.
Kao i ovo zatezanje oko entitetskog drzavljanstva.Popis pada u vodu
No, radi se o metodologiji popisa, to je svima bilo jasno.Pravna formulacija pitanja br 48 o nacionalnom izjasnjavanju i dalje nije rijesena.Ako se u zadnjih 15 dana ne rijesi to oko popisa.On pada u vodu.Hassan je jos neke stvari rekao, ali ne zelim da idem u detalje ovdje
Takodjer da znate, da cetnici furaju ENTITETSKO drzavljanstvo da bude na popisu, i ako mi to dopustimo haman smo im legalizovali entitet i gore.Ukoliko ne bude se to rijesilo do Maja-Juna.Ustasha Milinovic, koji je guzni Dodikov prijatelj, u drzavi gdje Bosnjaci cine preko 50% imamo ustashu kao sefa jedne statisticke kuce
On ce dobiti otkaz.Eu je rekla da se sva metodologija MORA.Do maja rijesiti.Ovaj sad mjesec, ako se ne rijesi
Pocetkom Maja dolazi visoka delegacija Eustata, i ako oni kazu, a nadam se da nece.No, zasad cetnici jos nove uslove bacaju, METODOLOGIJA nije promjenjena.Manite se sta kaze Damir Hadzic, kazem vam, ako u ovom mjesecu se ne rijesi pitanje br 48.

Ovo je pravi horor, sta se radi
Ustasha Milinovic je vec sad poceo da stampa bez naseg znanja entitetsko drzavljanstvo na novoj popisnici
Pitanje br 48 koje mi imamo primjedbi on ne zeli da radi.Svaki dan covjek ide i zove Banja Luku, i dogovara se sa cetnicima iza nasih ledja.Ovo je uzas, sta sam sad dobio na znanje.Pola iz statisticke kuce sto radi, posebno Bosnjaka, mrzi tog ustasha.Kakve vijesti dobijam, i pusti ti Depo, i sve ovo.Statisticki ovo sto se radi je genocid, u vidu velikohrvatske, citaj ustaske politike
Zele da uvedu u popisnicu sad medju narode i Bosance, ne zele automatski da stave Muslimane kao u Bosnjake, i jos rade na podjeli.Koja bruka i sramota, da mi sutimo, dobro sem mene.I cekamo zadnjih 5 minuta, umjesto da se angazujemo i kazemo svima i medijima.Ovo i Sejfudin Tokic zasluzuje da sazna sta se radi
Ustasha Milinovic je vec sad poceo da stampa bez naseg znanja entitetsko drzavljanstvo na novoj popisnici
Pitanje br 48 koje mi imamo primjedbi on ne zeli da radi.Svaki dan covjek ide i zove Banja Luku, i dogovara se sa cetnicima iza nasih ledja.Ovo je uzas, sta sam sad dobio na znanje.Pola iz statisticke kuce sto radi, posebno Bosnjaka, mrzi tog ustasha.Kakve vijesti dobijam, i pusti ti Depo, i sve ovo.Statisticki ovo sto se radi je genocid, u vidu velikohrvatske, citaj ustaske politike
Zele da uvedu u popisnicu sad medju narode i Bosance, ne zele automatski da stave Muslimane kao u Bosnjake, i jos rade na podjeli.Koja bruka i sramota, da mi sutimo, dobro sem mene.I cekamo zadnjih 5 minuta, umjesto da se angazujemo i kazemo svima i medijima.Ovo i Sejfudin Tokic zasluzuje da sazna sta se radi

lvxuS3eTlKw
Misljen je napisao/la:lvxuS3eTlKw
He-He.Hvala na ovome.Neces trebati vise statistike da pravis, jer ako ovaj ustasha bude radio popis kako radi, a znam kako i radi.Najvjerovatnije i nece biti popisa 2013 godine.Nazalost

Kako ce iduca poruka biti oznacena novom stranicom.Da svi vidite.Ovo sam napravio ja za Konjic i Jablanicu jos prije.Sad, dao sam jos neke podatke Misljenu za Sarajevo i to je toJack je napisao/la:Misljen je napisao/la:lvxuS3eTlKw
He-He.Hvala na ovome.Neces trebati vise statistike da pravis, jer ako ovaj ustasha bude radio popis kako radi, a znam kako i radi.Najvjerovatnije i nece biti popisa 2013 godine.Nazalost
Ali, kazem ponovo.Sanse su male da ce i biti popisa 2013

- Abdurrahman
- Član
Tamam.Jack je napisao/la:Neke stvari necu reci
Ja kako god pogledam ne vidim lose to za Bosnjake - mislim ako se odgodi.
Ima tu opasnih stvari koje se mogu dogoditi u buducnosti za Bosnjake, ali ako vagamo, mislim da cemo mi biti tu na dobitku, in sha Allah. Vise nacionalno osvijesceni, a usput i bice nas nesto malo vise, ako Bog da.
Mislim da ovo se mora provuci kroz usi SBK ako to oni vec i ne znaju, neka oni opet provuku nekim nasim politicarima da se to ovako i odradi, da dobije ovaj ustasa nogu, a entitetsko "drzavljanstvo" da bude prihvaceno kad na vrbi budemo vidjeli Karadzicevu Lilju da se sunca.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
- Abdurrahman
- Član
Jack, provjeri privatnu poruku.
Mi, nema cega da se bojimo.Cetnici krse Dayton.Zele da markiraju granicu ponovo u Brckom.Zele da ubace i vec su stampali par probnih listica sve pod blagoslovom znas koga i uvodjenja entitetskog drzavljanstva.Entitet sam po sebi nema oznaku drzave, tako..To sam ti preko privatne objasnio.Da bude gore.Oni nisu jos uradili da odstrane popisnicu od prije 6 mjeseci, kako su je tad formulisali, objasnio sam ti preko privatne, kakva je prije bila popisnica, a kakva je sada, sve zbog Dodikovog druga u Sarajevu.Tako da ima Radmilu u Bl, i njega u Sarajevu da radi kako zeleJa kako god pogledam ne vidim lose to za Bosnjake - mislim ako se odgodi.
Nisu i dan-danas markirali Entitetsku liniju, nisu nikad dali doznaku da prvo pisu ime drzave a ne entiteta u popisnici.Sto ukazuje ne samo da je Bosna vec podijeljena, jer na popisnici jeste.Nego se samo ceka znak kada ce i zvanicno Dodikova politika biti nagradjena
Nazalost, mi se slabo pitamo unutar statistickog zavoda.Ustase i cetnici su prigrabili poziciju
Lose je za Bosnjake, jer time Bosnjaci su ti u medijima koji koce popis.Oni su ti koje ce Eu kasnije spominjati da ne zele popis, a mi bas ZELIMO Popis.Sad sam ti dao informaciju ko je glavni KRIVAC.Ako ne bude popisa, sta oni rade, tj ne rade, kako manipulisu sa Bosnjacima i sta jos suruju.Kad dodje Eu delegacija.Odmah se treba jasno reci i predociti.Sta se radi, kako se krse ljudska prava Bosnjacima, i kako cemo ih tuziti u Strasburgu
A, Tvoj prijatelj novinar.Moze da istrazi to.Imam ja jos neke podatke, ali oni su povjerljive prirode i obecao sam da necu dati takvo sta bilo kome, cak i preko privatne.No, ono sto je jasno je da je ovim jasno naznaceno da mi ne kocimo popis, nego da dobijamo sve vise diskriminacije u i oko popisnih listica, formulacije kao i same metodologije popisa, stetna rjesenja se konstantno namecu Bosnjacima i uvode u popisne listice, greske se ne ispravljaju nego jos vise dostavljaju a mi sutimo i niko ne prica o tome
Mozes mu reci tom novinaru sve ovo