☑ Pravila foruma i savjeti

Željko Komšić i Demokratska fronta

ABen
Član

Re: Željko Komšić_the Bosanac

Post Postao/la ABen » 13 dec 2012 02:58

Sulejman Kanuni je napisao/la:Pa, po Bogu brate, nemam ja ništa protiv Željka, patriota je i neka u redovima nebošnjaka bude što više patriota, ali dokle ćemo mi Bošnjaci, tražiti "idole" i svoje predstavnike u redovima drugih naroda. Dokle će multietničke stranke u BiH,("Naša stranka", "SDP" i sl.), imati 95 % Bošnjaka-glasača, odnosno kako će one ,kao nešto "promjeniti", kada iza njih stoji samo bošnjačko izborno tijelo....
Zašto imamo kompleks od samih sebe ... Zašto sami sebe lažemo da postoji "multi-kulti", BH- javnost i opozicija, kada su to samo Bošnjaci ili 95-96% Bošnjaci?
Slazem se u potpunosti sa tobom. I sta je najgore da te takozvane multi-kulti stranke najvise rade protiv Bosnjaka a dobiju svoje glaosve od Bosnjaka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 13 dec 2012 07:34

Nemam ja kompleks od samog sebe,niti lidere gledam u krscanima niti zivim po idealima samo hocu reci cinjenicu su jedno naglabanja i mahalisanja drugo.Sto se mene tice ja sam da Zukorlic bude lider Bosnjaka a druga je stvar sto mi nemamo u Bosni lidera

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 feb 2013 06:02

The Bosanac se ponovo javlja i cestita dan nezavisnost. Daj boze da se broj onih Bsonjaka smanjio koji misle da ih treba krst prestavljati i voditi. I nepadati na ovakve izjave.
Željko Komšić: 1. mart zlatnim slovima upisan u historiju BiH
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/13317 ... u-BiH.html
SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH. “Svim Bosancima i Hercegovcima, ali i svim građanima i ljudima dobre volje u zemlji i širom svijeta, onima koji vole Bosnu i Hercegovinu, sretan 1. mart, Dan nezavisnosti.

Ovaj izuzetno važan dan naše zemlje zlatnim slovima je upisan u njenu dugogodišnju historiju. To je dan kada je većina građana BiH izašla na referendum i izjasnila se za samostalnu i suverenu BiH.

Nakon svega što su građani ove zemlje prošli, moramo pokušati vratiti povjerenje među ljudima, da budemo ustrajni i prepoznamo ono što nam je zajedničko, ono što je vrijedno i ljudsko. Jedino tako ćemo svakom ponaosob uspjeti vratiti dostojanstvo i ponos, ono što nas čini dobrim ljudima.

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti, sa željom da svaka sljedeća godina bude bolja i da svi koji žive na njenoj teritoriji osjećaju BiH svojom domovinom”.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 28 feb 2013 14:28

The Bosanac očigledno čeka trenutak da ga aktiviraju.
On im dođe nešto ko džoker, as iz rukava.
Vjerovatno će ići u paketu ili sa popisom ili kao sredstvo amortizacije predstojećeg SDP-SBB izbornog brodoloma u 2014-toj.
U vezi toga mi moramo raditi na edukaciji politički nepismenih i pogrešno usmjerenih patriotskih Bošnjaka...Bosančine i multikultivatori su izgubljeni slučajevi jer oni zaista imaju drugačije interese i prioritete od Bošnjaka.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 28 feb 2013 17:00

ZV Keli je napisao/la:Ja rodoljube ne dijelim po politickoj opredjeljenosti a plus covjek se borio 4 godine dok su mnogi Bosnjaci iz mjesta koja nisu bila okupirana pobjegli neki cak i prije rata.Isto tako po mnogima komunjara Stjepan Kljujic jedini od svih javno govori sta su uradili sdp i sbb u koaliciji u Srebrenici i koju bi mogli stetu napraviti Bosnjacima dole,a nijedan nit musliman nit Bosnjak a veci rodoljubi nego svi ostali politicari skupa.

mislim da je komsic napravio gresku sto je napustio SDP ovako ce propast i zavrsit na margini u sjeni zajedno sa seferom, ajanovicem,kljujicem, lazovicem, silajdzicem i sl...ja tog covjeka mnogo postujem bio borac ARBIH na prvim linijama fronta, svaka mu cast!nek je ziv i zdrav,a opet i kada izadje na izbore draze mi je njega vidjet nego Silajdzica, Kaplana, Efendica, Hecu,Radeljasa, i mnoge druge ublehe i kleptomane..Bosnjaci imaju za saveznike samo ovakve BOsance kao sto je KOmsic i treba da njeguje savez sa takvim ako nam je dozivit da vidimo republiku BiH

Aladza
Član

Post Postao/la Aladza » 28 feb 2013 17:28

Sulejman Kanuni je napisao/la:Pa, po Bogu brate, nemam ja ništa protiv Željka, patriota je i neka u redovima nebošnjaka bude što više patriota, ali dokle ćemo mi Bošnjaci, tražiti "idole" i svoje predstavnike u redovima drugih naroda. Dokle će multietničke stranke u BiH,("Naša stranka", "SDP" i sl.), imati 95 % Bošnjaka-glasača, odnosno kako će one ,kao nešto "promjeniti", kada iza njih stoji samo bošnjačko izborno tijelo....
Zašto imamo kompleks od samih sebe ... Zašto sami sebe lažemo da postoji "multi-kulti", BH- javnost i opozicija, kada su to samo Bošnjaci ili 95-96% Bošnjaci?

Sve dok nas ovi nasi ne prestanu krasti, i kozu nam gulit'. Eto do kad, moj ti @Suljo.
Koga bi to ti svega ti stavio da nas prestavlja, eto ostavimo se Zeljka, svi znamo sta je covjek uradio za drzavu !!!

Eto daj jednog naseg predstavnika, koji nece ukrast i slagat narod i samo gledat' svoju korist. Nazalost, mi takvog covjek nemamo u nasem korpusu.

Krajisnik
Član

Post Postao/la Krajisnik » 28 feb 2013 18:50

Roger Wilco je napisao/la:The Bosanac očigledno čeka trenutak da ga aktiviraju.
On im dođe nešto ko džoker, as iz rukava.
Vjerovatno će ići u paketu ili sa popisom ili kao sredstvo amortizacije predstojećeg SDP-SBB izbornog brodoloma u 2014-toj.
U vezi toga mi moramo raditi na edukaciji politički nepismenih i pogrešno usmjerenih patriotskih Bošnjaka...Bosančine i multikultivatori su izgubljeni slučajevi jer oni zaista imaju drugačije interese i prioritete od Bošnjaka.
Prati samo na ovom topicu kako zmije polahko izvirivaju, pripremajuci to aktiviranje koje pominjes sa hvalom i slavom na Komisca
, jer je on iskreni patriota s kojim moramo "njegovati savez" ako hocemo da "dozivimo pa da vidimo RBiH" (ne znam sta to sada trenutno onda gledamo). Jer mi "svi znamo sta je covjek ucinio za drzavu", pa zato nam treba savez jer on ce privuci 1-2% srba i hrvata a bosnjake razdjeliti i oduzeti bosnjackom korpusu 5-10% ljudi. To valjda po ovom treba da doprinese stabilnosti bosnjackog korpusa a s time i stabilnosti BiH - da se razjedinimo bar malo, ne bi li se ugledali hrvati i srbi pa i oni postali bosanci u nekom vecem broju ili tako nekako. I eto vidis, zato nam je valjda bitno da njegujemo Komisca, taj savez, da ga s tim ozivljavamo i podsjetimo na njega i njegovu "pozitivnu ulogu" ovde na forumu, ili ne ? ;)
Mnogo je ovde sumnjivih izjava i struja, a od najopasnijih su one dje na 99 istinitih sledi jedna kriva...

P.S. - ako to bosnjaci imaju za saveznike samo takve ko Komsica - pa zasto se taj Komsic onda okomio toliko na svoj rad ako svi znamo da su 95% onih koji ga biraju Bosnjaci i zna da s time samo parca bosnjacki korpus i tako i samu BiH? Zasto se kod Hadzifejzovica nije izjasnio kao "bosanac" , vec kao hrvat? Zasto nije odustao od svoje pozicije koja mu je pripala na osnovu toga sto kaze da je hrvat, a hrvati ga nece i ne priznaju - sto nije dao ostavku kao bosanac i bio pravedan kako to ti bosanci inace tvrde?
I onda dodje neko i pise ovda kako su ljudi kao Zeljko Komsic jedini saveznici bosnjaka - da li takvi uopste prate dogadjaje okolo sebe pitam se...

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 28 feb 2013 20:57

Krajisnik je napisao/la:P.S. - ako to bosnjaci imaju za saveznike samo takve ko Komsica - pa zasto se taj Komsic onda okomio toliko na svoj rad ako svi znamo da su 95% onih koji ga biraju Bosnjaci i zna da s time samo parca bosnjacki korpus i tako i samu BiH? Zasto se kod Hadzifejzovica nije izjasnio kao "bosanac" , vec kao hrvat? Zasto nije odustao od svoje pozicije koja mu je pripala na osnovu toga sto kaze da je hrvat, a hrvati ga nece i ne priznaju - sto nije dao ostavku kao bosanac i bio pravedan kako to ti bosanci inace tvrde?
I onda dodje neko i pise ovda kako su ljudi kao Zeljko Komsic jedini saveznici bosnjaka - da li takvi uopste prate dogadjaje okolo sebe pitam se...
Svi ovi koji zagovaraju ideju bosanstva kao etnicke pripadnost imaju cudno rezonovanje. Kod njih se vrti par teza o Bosnjacima koja su nelogicna i nespojiva ali u ime umanjivanja Bosnjaka oni sve te teze guraju;

1. Bosnjaci, ako vole BiH, moraju se izjasnjavati kao Bosanci.
Ova ucjena je izpocetka glupa, kao da su Bosnjaci ikad bili bilo sta osim pro-BiH nastrojeni. Svaki Bosnjak bi trebo biti uvrjedenj kad ovu tezu cuje.

2. Bosnjaci, ako hoce da pokazu da su multi-kulturalni, moraju se izjasnjavati kao Bosanci.
I ovo je glupost. Prvo, Bosnjaci nikad nisu tjerali druge narode da se izjasnjavaju osim kako oni hoce, sto im naravno nije uzvraceno. Drugo, izjasnjavanje nema nikakve veze sa multikulturalizmu (odnosu prema ljudima iz razliciti etnicki grupa). Neko se moze izjasnjavati kao Bosanac i mrziti druge narode, kao sto vidimo sa mrznjom koja je upucena od etnicki Bosanaca prema Bosnjacima.

3. Bosnjaci, ako hoce da promjene ustav, moraju se izjasnjavati kao Bosanci.
Ljudi koji ovo govore neznaju kako se ustav mijenja. A to je kroz institucije koje taj sami ustav stvara tj, dozvoljava da postoje. Bilo kakvo izjasnjavanje na popisu stanovnistva ne mijenja ustav samo od sebe. I 99% Bosanaca na popisu ne mijenja, nego institucije. Iako bude nekog naroda koji postoji u vecem broju od konstitutivnog naroda, to ne mijenja ustav.

Vidi na primjer Sloveniju, tamo imas 40,000 Bosnjaka koji nemaju zakonom oderedenog vijecnika u parlamentu a imas par hiljada Talijana i Madzara koji imaju svoje vijecnike. Znas kad ce se mijenjati Slovenski ustav da Bosnjaci dobiju vijecnike? Nikad (najvjerovatnije). Gledaj Kanadu; imas nacionalne jezike Francuski i Engleski. U nekim dijelovima drzave (British Columbia) imas vise govornika kineskog ili pundzabi jezika. Znas kad ce se Kanadski ustav mijenjati da njima da ustavno pravo na jezik u cijeloj drzavi? Nikad. U Americi imas vise ljudi Africkog porijekla nego authohtonog stanovnistva (Native Americans) koji imaju odredena pravila na autonomiju, jezik, itd. Znas kad ce ljudi Africkog porijekla dobiti ta ista prava? Nikad.

Sta god bude rezultat popisa, posljedice samo mogu biti politicke. To Bosnjacima daje bolju pregovaracku poziciju. Za nas Bosnjake to je dovoljno za sad. Za Bosance, kojima je cilj ili ponistavanje ustava (sto bi i ja podrzavao da je moguce i da nebi imalo katastrofalne posljedice po Bosnjacima) ili uvodenje ostalih u grupu konstitutivni. A to je nemoguce sa svakakvim Dodikovima i Covicima, jer bi oni takve promjene preusmjerili na stetu Bosnjaka.

Ono sto povezuje sve te teze je da se Bosnjaci ciljaju kao glavni krivac za podjeljeno BiH drustvo i lose politicko stanje. Ovu ideju cemo sve vise cuti. Mada se to i sad desava, ako Bosnjaci budu 50%+ onda ce nam neprijatelji lose stanje prebacivati kao krivicu. Od Bosnjaka, zbog svojeg broja, ocekiva se sve oko rada da drzava ide naprijed. Ali realno, Bosnjaci nemaju ni 33% politicke moc u drzavi, tako da nemaju mehanizme u svojim rukama da ista konkretno urade sami, a kamoli da su odgovorni za cijelokupno stanje.

Sto se tice Komsica. Hvala sto se borio, ali Bosnjaci nisu duzni zrtvovati sebe, svoje ime, svoju vijeru, itd. da budu zahvalni. BiH u kojoj je Bosnjacima negirano pravo da budu ono sto jesu (radi ucjena drugi, ili radi kompleksa zbog koji neki sami sebi zabranjuju to) nije ona BiH za koju se ABIH borila. Nadam se da to vazi i za Komsica.

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 02 mar 2013 09:03

Dezidijat je napisao/la:
ZV Keli je napisao/la:Ja rodoljube ne dijelim po politickoj opredjeljenosti a plus covjek se borio 4 godine dok su mnogi Bosnjaci iz mjesta koja nisu bila okupirana pobjegli neki cak i prije rata.Isto tako po mnogima komunjara Stjepan Kljujic jedini od svih javno govori sta su uradili sdp i sbb u koaliciji u Srebrenici i koju bi mogli stetu napraviti Bosnjacima dole,a nijedan nit musliman nit Bosnjak a veci rodoljubi nego svi ostali politicari skupa.

mislim da je komsic napravio gresku sto je napustio SDP ovako ce propast i zavrsit na margini u sjeni zajedno sa seferom, ajanovicem,kljujicem, lazovicem, silajdzicem i sl...ja tog covjeka mnogo postujem bio borac ARBIH na prvim linijama fronta, svaka mu cast!nek je ziv i zdrav,a opet i kada izadje na izbore draze mi je njega vidjet nego Silajdzica, Kaplana, Efendica, Hecu,Radeljasa, i mnoge druge ublehe i kleptomane..Bosnjaci imaju za saveznike samo ovakve BOsance kao sto je KOmsic i treba da njeguje savez sa takvim ako nam je dozivit da vidimo republiku BiH
Komšić je kao fenomen obična ubleha. Priviđenje.
Kao političar apsolutno nedorastao za funkcije koje je obavljao.
I kao čovjek sa identitetom, porijeklom i ubjeđenjem nije nikakav Bosanac nego Hrvat. To je već pokazao ma koliko Poskokove narikače čupale sebi kose.
Što se tiče Bosanaca oni nisu nikakvi saveznici nego u 99% slučajeva ljudi koji su se odrodili od vlastitog porijekla, tradicija i identiteta i koji samim svojim izborom imaju nevjerovatan odium prema Bošnjacima. Nemoguće je da Bosanac misli bilo šta pozivno o Bošnjacima jer samim tim bi mislio negativno o sebi i svome izboru. Bosanska vizija BiH je katastrofalna i pogubna za Bošnjake kao narod u jednakoj mjeri kao i Srpska i Hrvatska. Njihova BiH je BiH bez Bošnjaka. Preporučujem svima da prate forume, portale i FB sada kada su "Bosanci" izašli iz ilegale pa da vide da gaje apsolutno isti šovinistički naboj prema svakoj komponentni Bošnjačkog identiteta i da se služe istim stereotipima i uvredama kao i Srbi i Hrvati. Na kraju krajeva radi vjerovanje u te stereotipe i jesu postali to što jesu.

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 02 mar 2013 09:51

Sramota je pljuvati po nosiocu Zlatnog Ljiljana!
Vama nije jasno da ima etnickih Bosnjaka sa muslimanskim imenom i prezimenom koji su ateisti i koji i danas crkose za Titom.Iz te (nakaradne i propale)ljubavi prema Jugoslaviji oni utjehu nalaze u "bosanstvu".
Željko Komsic jeste Hrvat koji voli svoju Domovinu za koju se i borio.To nije prvi ni jedini Hrvat koji se rame uz rame borio protiv četnika.Protiv njega pisati je odvratno i ovakvim pisanjem ništa ne dokazujete.
Utuvite sebi u glavu da ima naših ateista koji mrze islam i najradije bi promijenili ime da mogu.
Za njima ne zalite i neka idu sa Komsicem jer taj čovjek na političkom planu može biti bolji i posteniji od SDA sa malo napora.SDA je dodirnula skoro dno i zašto ne Željko Komsic?
Pošten čovjek je pošten,a lopov je lopov bilo kojoj naciji da pripada.

Nešto drugo je ako Komsic privuće Bosnjake da se izjasnjavaju. kao Bosanci.To mu već ne bih odobrio.

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 02 mar 2013 11:46

Jakub je napisao/la:Sramota je pljuvati po nosiocu Zlatnog Ljiljana!
Vama nije jasno da ima etnickih Bosnjaka sa muslimanskim imenom i prezimenom koji su ateisti i koji i danas crkose za Titom.Iz te (nakaradne i propale)ljubavi prema Jugoslaviji oni utjehu nalaze u "bosanstvu".
Željko Komsic jeste Hrvat koji voli svoju Domovinu za koju se i borio.To nije prvi ni jedini Hrvat koji se rame uz rame borio protiv četnika.Protiv njega pisati je odvratno i ovakvim pisanjem ništa ne dokazujete.
Utuvite sebi u glavu da ima naših ateista koji mrze islam i najradije bi promijenili ime da mogu.
Za njima ne zalite i neka idu sa Komsicem jer taj čovjek na političkom planu može biti bolji i posteniji od SDA sa malo napora.SDA je dodirnula skoro dno i zašto ne Željko Komsic?
Pošten čovjek je pošten,a lopov je lopov bilo kojoj naciji da pripada.

Nešto drugo je ako Komsic privuće Bosnjake da se izjasnjavaju. kao Bosanci.To mu već ne bih odobrio.
Daj ba Jakube.
Nemojmo svetih krava.
Ako se stalno, pa i ovdje na forumu, propitkuje lik i djelo rahmetli Predsjednika zašto bi nekakav Željko Komšić bio nedodirljiv?
I zaista ne vidim ko ga pljuje, ja o njemu kao čovjeku apsolutno ne razmišljam, ne pišem, niti me to zanima, u pitanju je njegov javni imidž, njegov politički nastup i uopšte ideja i ideologija koju zastupa.
Što se tiče njegove ili borbe sličnih njemu (a koji su bili teška, teška manjina) ja bih rekao da se oni i Bošnjaci nisu borili za isti ideal i cilj. Njihova ideja i vodilja je prije bila SRBiH, sa sve odnosima, normama i pravilima koja su tada važila za Bošnjake a ne RBiH u kojoj će Bošnjaci biti svoji na svome.
Nije mi jasno zašto kao protivtezu Komišiću uvodiš Bosance i militantne ateiste, pa Komšić upravo i jesta njihova politička ikona!
Ne znam vala ni ko to žali za takvima, Bosančinama i multikulti ekstremima, ja lično smatram da je vrlo pozitivna diferencijacija takvih tipusa i Bošnjaka....dosta su paratizirali na nama i vezali nam ruke djelujući iznutra. Neka ih malo obasjaju svjetla pozornice pa da i najnaivniji Bošnjak vidi ko su i šta su. Njihovo i formalno otpadanje od Bošnjaka je za mene pozitivan i iscjeljujući proces.
Što se tiče SDA nemojmo politikanstva i strančarenja, ja sam sto puta napadao tu stranku, nisam njihov ni glasač ni simpatizer i smatram da je srozana na najniže grane ali na svoju veliku žalost sam se uvjerio da nam je politička scena toliko katastrofalno poltronska i kijentelistička da je SDA najmanje loša i skoro pa jedini izbor. Sviđalo se to nekome ili ne ali ove dvije godine od izbora su pokazale kakvi i čiji su obavještajni projekti SDP i SBB (doduše kome nije bilo jasno šta je dušmanski SDP još od vremena Alijanse za Potjere).

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 02 mar 2013 12:10

Nas dvojica ,a vjerujem i svi mi na ovom forumu,pusemo u istu tikvu samo sto se u blagim nijansama ne slažemo.
Slažem se sa svim ovim sto si napisao,čak i ovo u vezi Komsica u globalu.

Nadam se da i ne očekujes da se bas u svemu 100% slažemo?Nebi valjalo! :)

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 02 mar 2013 14:57

Jakub je napisao/la:Nas dvojica ,a vjerujem i svi mi na ovom forumu,pusemo u istu tikvu samo sto se u blagim nijansama ne slažemo.
Slažem se sa svim ovim sto si napisao,čak i ovo u vezi Komsica u globalu.

Nadam se da i ne očekujes da se bas u svemu 100% slažemo?Nebi valjalo! :)
Potpisujem.
Izvinjavam se ako sam ispao navalentan.

:zastava:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 03 mar 2013 15:08

mozemo mi o ovoj temi vazit do sabaha,misljenja svih uvazavam al ostajem pri svome.Komsica i njemu slicne postujem radi njihovog doprinosa kojeg su dali u odbrani ove zemlje,to sto je on katolik mene ne iritira poznajem brdo tkz Bosnjaka muslimana sto su cijeli rat bili po dijaspori ili se skrivali po sumama nisu imali muda da uzmu pusku pa odu na liniju,neki od takvih su danas na funkcijama vlasti i prvi su kraj hodze u safovima..nek su njima na obraz!Al ja takve ne postujem da su mi iz oka ispali. ja zelim vidjet Bosnu-Hercegovinu kao normalno uredjenu drzavu po republickom ustroju sa jakom ekonomijom i vladavinom prava, drzavu u kojoj ce Bosnajcka kultura i nacija da ima jake bedeme svoje odbrane i jake institucije koje ce njegovati nasu usmenu i pismenu tradiciju aktivno se boriti protiv toga da budemo neciji vazali ili robovi. U toj drzavi Bosnjaka, nemam nista protiv toga da odredjeni broj Bosnjaka bude katolicne ili druge vjere,ja Komsica smatram Bosnjakom i ovim putem svima kojima smeta moja izjava predlazem da procitaju pripovjetku Bosnjaluk Joze Tavare od rahmetli Zije Dizdarevica. Takodjer imenica Bosnjak oznacava narod ili etnos koji je od AU pa kroz Jugoslavije bio zametnut i namjerno marginaliziran i izopcen sa ciljem asimilacije Bosnjaka i nase vrijednosti i kulture u ono sto je srpstvo ili hrvatstvo.U toj borbi za opstanak Bosnjastva doprinjeli su ljudi kao sto je Komsic s puskom u ruci i franjevci ocuvajuci spise na bosancici kao i grbove Ilirskoga grbovnika..bez obzira na to treba napomenuti i cinjenicu da koliki god da je procenat ne muslimana ucestvovao u ocuvanju Bosnjastva isti toliki procenat je i muslimana javno radio i na njegovom i nasem degradiranju uzmimo primjer rada i aktivnosti danasnje srbijanske islamske zajednice na celu sa Jusufspahicem ali i borbene vodove tkz.Mesa Selimovic sastavljene od muslimana aktivnih u borbama vrs.

Dakle ono sto ja uvijek govorim nije sve crno bijelo veje u svakom crnom imas malo bijelog a u svakom bijelom imas i malog crnog..Isplivace na povrsinu ono sto navise hranis ..

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 10 mar 2013 13:34

Osnivačka skupština nove stranke Željka Komšića biće održana 7. aprila u Sarajevu, saznaje Klix.ba. Pripreme za novu stranku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića privode se kraju. Kako piše Klix.ba

Više detalja o stranci i njenom nazivu biće poznato narednih dana.

Željko Komšić je u julu 2012. godine napustio SDP zbog neslaganja u stavovima sa rukovodstvom te stranke.

On će na Opšte izbore naredne godine izaći sa svojom strankom.

LINK:

http://tacno.net/novosti/zeljko-komsice ... -7-aprila/

Elem, kad se udruže Željko Hrvat (za kojeg samo Bošnjaci misle da je Bosanac (Ostali) i Hadžifejz i škutorski TV Fejs kao Bosanac i Hercegovac (Ostali), "dva Ostala in the action" :)

slika
photo uploader
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 20 mar 2013 13:40

Član Predsjedništva BiH potvrdio
Nova stranka Željka Komšića zvat će se Demokratska fronta Objavljeno: 20.03.2013

Link:
http://mojusk.ba/vijesti.php?id=4893

:rofll:

Bossan
Član

Post Postao/la Bossan » 20 mar 2013 14:47

natalitetlija je napisao/la:Član Predsjedništva BiH potvrdio
Nova stranka Željka Komšića zvat će se Demokratska fronta Objavljeno: 20.03.2013

Link:

Zeljko ce napraviti vecu stetu Bosnjacima nego Covic i Dodik zajedno.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 mar 2013 15:36

Bossan je napisao/la:

Link:

a

nazalost tako ce biti. jer ce Bosnjaci za njega u najvecem broju glasati. ali sami smo sebi krivi, da imamo pravu pro Bosnjacku stranku i postene Bosnjacke lidere a ne ove isprde.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 20 mar 2013 18:45

ABen je napisao/la:
Bossan je napisao/la:

Link:

a

nazalost tako ce biti. jer ce Bosnjaci za njega u najvecem broju glasati. ali sami smo sebi krivi, da imamo pravu pro Bosnjacku stranku i postene Bosnjacke lidere a ne ove isprde.
Imamo mi Bošnjačkih stranaka sijaset od liberalnih do desnice, ali samo kukamo i imamo kritizerski, a ne kritički pristup svemu. Niko od kritizera da digne dupe pa da se politički aktivira, ne, najlakše je laprdati i čekati mesiju. Osim toga mi smo narod sa najvećom nacionalnom samonegacijom u svijetu. Treba li naučno istraživački rad da se to dokaže, ne treba, to svako iole svjestan vidi iz aviona. Ne plašim se toga što će se dio nacionalnih Bošnjaka izjasniti regionalno, kao bosanac, podrinjac, krajišnik, al se plašim gluposti jer ne raspoznaju šta je nacija a šta regija, nikad plaho nisu ni vodili računa o tome i ponekad bi se i vračali u nacionalni tabor, kao što i danas već par stotina godina Turci koji saznaju za Bošnjačke korjene se vraćaju Bošnjaštvu, tačnije plašim se kompleksa samonegacije koji bi se produbljivao i nastavio dalje da jača, a u jednu ruku možda nam tako i treba. Pa do slijedećeg popisa da se nacionalno ostali uvjere da su zajebani i onda će tek postati opasni i prihvatiti Bošnjaštvo i biti gori od trenutno sve i jednog Bošnjačkog nacionaliste iz revolta.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 25 mar 2013 18:21

u roku od par sati lik je nakupio vise od 10.000 fanova.. puhhhh

http://www.facebook.com/Demokratska.fro ... ref=stream

Odgovorite