Bosna popis 2013
Re: Bosna Popis stanovništva 2013
moguce da je zbog izbora. mozda i zbog ulaska Hr u Eu da se dobari dio katolika odjavljuje. ali to su samo nagadanja, jedina mogucnost je da se nabavi spisak prijavljneih i odjavljenih lica i onda da seprebroji i tacno po imenima kaze.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Svi ovi podatci su nepouzdani.Biracki spiskovi nisu osvjezeni zadnjih 15 godina.Migracije se stelaju, kako hoces
Hrvatska je ozbiljno krenula s ciscenjem birackih spiskova.Cujem, zale se skutori jer 1200 ih je izbrisano samo iz VRGORCA!.Zapamti, imas kod nas ustasha da su prijavljeni u Dalmaciji i dole, a to su mogli.Sve do sada.E, sada bit ce drugacije.I za ove migracije.To se steli i to masovno.Krsteni ista prica.Eno, na onom blesavom forumu skutora pricaju da 120 Hrvata je rodjeno u Jajcu, jer toliko ih se je navodno krstilo u zupama Jajce i Podmilacje.Jeste, kljucna rijec je KRSTENI ne znace i zivorodjeni, ali ovo je igra gluhih telefona, i ja to ponavljam vec dugi niz godina, dobio sam i dojavu da ce biti i preko 30% manje rodjenih u Jajcu kod katolika, od onih sto su krsteni, ali dobro.Pazi, sad cekaj April-Maj, pa opleti po meni.Bit ce ''stela'' i pop je ''tocan''
Zvornik je pozitivan jer smo mi pozitiva.Cetnici nikad nisu bili pozitiva dole.Uglavnom, ustashama se u Bosni zuri, jer bit ce takvih Vrgoraca koliko hoces.Hrvatska ce ozbiljno morati da racuna na Eu kulturu, a ne Hrvatsku, pa sad su vec krenuli s buducom Sengenskom granicom.I oni sami znaju da ta Sengenska granica unistava u prvom pogledu katolike Centralne Bosne, pa ce svim silama probati da zadrze Mostara
Krmetnjak i to sto pisu.Batalite, sve je to namjestaljka.Cekati kraj Marta, da saznamo koliko je rodjeno u okviru Bih cijele, pa cemo moci da dadnemo neku procjenu, tj ja cu dati neku procjenu tada
Hrvatska je ozbiljno krenula s ciscenjem birackih spiskova.Cujem, zale se skutori jer 1200 ih je izbrisano samo iz VRGORCA!.Zapamti, imas kod nas ustasha da su prijavljeni u Dalmaciji i dole, a to su mogli.Sve do sada.E, sada bit ce drugacije.I za ove migracije.To se steli i to masovno.Krsteni ista prica.Eno, na onom blesavom forumu skutora pricaju da 120 Hrvata je rodjeno u Jajcu, jer toliko ih se je navodno krstilo u zupama Jajce i Podmilacje.Jeste, kljucna rijec je KRSTENI ne znace i zivorodjeni, ali ovo je igra gluhih telefona, i ja to ponavljam vec dugi niz godina, dobio sam i dojavu da ce biti i preko 30% manje rodjenih u Jajcu kod katolika, od onih sto su krsteni, ali dobro.Pazi, sad cekaj April-Maj, pa opleti po meni.Bit ce ''stela'' i pop je ''tocan''
Zvornik je pozitivan jer smo mi pozitiva.Cetnici nikad nisu bili pozitiva dole.Uglavnom, ustashama se u Bosni zuri, jer bit ce takvih Vrgoraca koliko hoces.Hrvatska ce ozbiljno morati da racuna na Eu kulturu, a ne Hrvatsku, pa sad su vec krenuli s buducom Sengenskom granicom.I oni sami znaju da ta Sengenska granica unistava u prvom pogledu katolike Centralne Bosne, pa ce svim silama probati da zadrze Mostara
Krmetnjak i to sto pisu.Batalite, sve je to namjestaljka.Cekati kraj Marta, da saznamo koliko je rodjeno u okviru Bih cijele, pa cemo moci da dadnemo neku procjenu, tj ja cu dati neku procjenu tada
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Sve je moguce, manite se mogucih.Iz Ravske su dosli najveci cetnici u 2 svjetskom i ovom ratu.Pjevali su cetnicke pjesme, kada su palli Hrvatsko selo Brisevo.Zapamti, prica koju vam potucaju skutori iz Zagreba i Dalmacije je da katolik=Hrvat.Itekako je isuvise smijesna.A, meni se ne naklapa.Ovo istrazivanje nije lose, ali ja takodjer vjerujem da 100% katolika u ona njihova 3 kantona ce se izjasniti Hrvatima, iako imam rezerve prema Odzaku, vjerujem da ce biti dosta toga nejasnog dole
Zapamti.Trebali smo za 20 dana doci u par dana pred popis.Pa, je ponovo odgodjen.Takozvano entitetsko drzavljanstvo, ako se slucajno ostvari na popisu.Zamisli imas drzavu Bosnu i jos ''entitetsko'' drzavljanstvo.Tako ispadne ti da imas mini Srbiju u Bosni, i to legalnim putem.Takvo sta moramo odmah da brisemo
Tesko mi je vise da pricam, nagadjam i govorim.Samo znam da ako za 20 dana ne bude nekih pomaka oko popisa, tesko je da ce biti i popisa u Oktobru.Ima jos do Oktobra, a meni posla nece trebati.Sve do kraja Ljeta.Tek onda ce biti nesto, ako bude.A, do tad.Manite se one lude Radmile i njihovog zavoda za statistika, ta je meni zena psovala preko maila, a ona je kao neka ''direktorica'''.Dodikov cobanski zavod za statistiku i sve to nije nikakva opcija, sta ili kako ce biti na popisu, to i ovi misevi ustaski znaju
Cekati April.Tek ce se nesto vise znati u Aprilu, a do tad.Nista.
Zapamti.Trebali smo za 20 dana doci u par dana pred popis.Pa, je ponovo odgodjen.Takozvano entitetsko drzavljanstvo, ako se slucajno ostvari na popisu.Zamisli imas drzavu Bosnu i jos ''entitetsko'' drzavljanstvo.Tako ispadne ti da imas mini Srbiju u Bosni, i to legalnim putem.Takvo sta moramo odmah da brisemo
Tesko mi je vise da pricam, nagadjam i govorim.Samo znam da ako za 20 dana ne bude nekih pomaka oko popisa, tesko je da ce biti i popisa u Oktobru.Ima jos do Oktobra, a meni posla nece trebati.Sve do kraja Ljeta.Tek onda ce biti nesto, ako bude.A, do tad.Manite se one lude Radmile i njihovog zavoda za statistika, ta je meni zena psovala preko maila, a ona je kao neka ''direktorica'''.Dodikov cobanski zavod za statistiku i sve to nije nikakva opcija, sta ili kako ce biti na popisu, to i ovi misevi ustaski znaju
Cekati April.Tek ce se nesto vise znati u Aprilu, a do tad.Nista.

Hrvatska ulazi u Eu.Vec su samo u Vrgorcu 1200 skutora nasli s laziranim adresama.Nece moci vise biracki spisak Bjelovara i Dobretica.Ili jedno ili drugo.Skutorija je u panici.Na poskoku velik slovima
KRISTALNA NOC U VRGORCU.Voda jos nije usla do usiju, ali tu su negdje.Slijedi i potapanje i nestanak Hrvata.Biracki spiskovi ce nam omoguciti totalno poklapanje centralne Bosne, a idemo dalje i za Mostar
Ustashe ce ako popis bude sad u Oktobru.Jedino slaviti na podrucju Mostara.To ja i vama kazem, da ne bude nekih''iznenadjenja''.Ovo ostalo, vidjet cete koliko ''Hrvatske'' centralne Bosne imaju
Kazem vam,posebno na ljeto.Bit ce im sparno, jer isparit ce dobrim dijelom tada.Ovo sad nije nista, sta ce tek biti.Nemam vise zivaca i cekanja za ovo oko popisa, ali ako bude sad popis u Oktobru, a nadam se da hoce
Bit ce u tih 2 sedmice prava komedija, kad budem sve brojali, kad i oni su sami priznali da popis nece biti NAMJESTEN.Pa, zamisli da brojis to sve u tih 15 tak dana.Pa, nek se znoje kad krene popis.Previse su oni glupi da panicare prije tog.No, nema veze
Ovo je slab podatak, treba cekati nesto konkretnije u Aprilu
Viditi kad April-Maj krene kako cemo, oko popisa.Hoce li biti popisa u OKTOBRU.Ili nece biti popisa tada
KRISTALNA NOC U VRGORCU.Voda jos nije usla do usiju, ali tu su negdje.Slijedi i potapanje i nestanak Hrvata.Biracki spiskovi ce nam omoguciti totalno poklapanje centralne Bosne, a idemo dalje i za Mostar
Ustashe ce ako popis bude sad u Oktobru.Jedino slaviti na podrucju Mostara.To ja i vama kazem, da ne bude nekih''iznenadjenja''.Ovo ostalo, vidjet cete koliko ''Hrvatske'' centralne Bosne imaju
Kazem vam,posebno na ljeto.Bit ce im sparno, jer isparit ce dobrim dijelom tada.Ovo sad nije nista, sta ce tek biti.Nemam vise zivaca i cekanja za ovo oko popisa, ali ako bude sad popis u Oktobru, a nadam se da hoce
Bit ce u tih 2 sedmice prava komedija, kad budem sve brojali, kad i oni su sami priznali da popis nece biti NAMJESTEN.Pa, zamisli da brojis to sve u tih 15 tak dana.Pa, nek se znoje kad krene popis.Previse su oni glupi da panicare prije tog.No, nema veze
Ovo je slab podatak, treba cekati nesto konkretnije u Aprilu
Viditi kad April-Maj krene kako cemo, oko popisa.Hoce li biti popisa u OKTOBRU.Ili nece biti popisa tada

Mi moramo poraditi na tome da se u Bosni u skorije vrijeme stvori BOSANSKA KATOLICKA CRKVA I BOSANSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. U mjestima poput Sarajeva, Zenice, Tuzle vjerujem da bi ovo pilo vode.
BOSNA IMA SVOJU KATOLIČKU CRKVU
Katica B.
Hoću da kažem Bosanskom katoličkom vrhu, svim sveštenicima, uključujući i Franjevce, svima do Rima: "Bosna ima BOSANSKU KATOLIČKU CRKVU."
Bosanska katolička crkva je CRKVA svih katolika u RBiH. Svi katolici u RBiH NISU HRVATI, prema tome Bosanska katolička crkva, nije Hrvatska katolička crkva.
Nas, koji smo građani RBiH, po vjeri katolici NIKO NEMA PRAVO URAČUNAVATE U HRVATE, ako mi to nismo, niti nas pripisivati bilo kojoj katoličkoj crkvi, a shodno tome niti bosanskim katolicima pripisivati da su "hrvatski katolici".
Sa istom ujdurmom još od 1991, ma još i od prije, prisvaja se nešto što ne pripada nikome, izuzev državi BiH. S tom ujdurmom i dan danas muti se u Ustavu, Izbornim zakonima, svim zakonima, gdje god se može. Cilj je OD KATOLIKA, napraviti Hrvate, od Pravoslavaca Srbe.
http://www.orbus.be/aktua/2012/aktua3424.htm
Katica B.
Hoću da kažem Bosanskom katoličkom vrhu, svim sveštenicima, uključujući i Franjevce, svima do Rima: "Bosna ima BOSANSKU KATOLIČKU CRKVU."
Bosanska katolička crkva je CRKVA svih katolika u RBiH. Svi katolici u RBiH NISU HRVATI, prema tome Bosanska katolička crkva, nije Hrvatska katolička crkva.
Nas, koji smo građani RBiH, po vjeri katolici NIKO NEMA PRAVO URAČUNAVATE U HRVATE, ako mi to nismo, niti nas pripisivati bilo kojoj katoličkoj crkvi, a shodno tome niti bosanskim katolicima pripisivati da su "hrvatski katolici".
Sa istom ujdurmom još od 1991, ma još i od prije, prisvaja se nešto što ne pripada nikome, izuzev državi BiH. S tom ujdurmom i dan danas muti se u Ustavu, Izbornim zakonima, svim zakonima, gdje god se može. Cilj je OD KATOLIKA, napraviti Hrvate, od Pravoslavaca Srbe.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
Dobra vijest.Takvih ce biti najvise u Sarajevu, oko Zenice, ali dobio sam i najavu da cirka 200 katolika iz Bugojna od 4000.Nece se pisati Hrvati.Skutorija ce izabrati Hrvate, u to nemam ni najmanju sumnju, ali vjerujem da uz malo jace angazovanje.Mozemo bolje.Sto vise katolika oko Tuzle se izjasne drugacije od Hrvata, to znaci da i Hrvatska opcija pada na ispod 10%.
A, da ih ima.Ima ih
A, da ih ima.Ima ih

sarajlija je napisao/la:Mi moramo poraditi na tome da se u Bosni u skorije vrijeme stvori BOSANSKA KATOLICKA CRKVA I BOSANSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. U mjestima poput Sarajeva, Zenice, Tuzle vjerujem da bi ovo pilo vode.
Katica B.
To je masta,gdje su nam biskupi,patrijarh? ko bi pristao na to?
Popis stanovništva za Bošnjake najvažnije pitanje proteklih 100 godina
T. C. 24/02/2013 13:27:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/13243 ... odina.html
SARAJEVO - Popis stanovništva za Bošnjake najvažnije je pitanje u proteklih 100 godina, izjavio je Sejfudin Tokić, koordinator Koalicije nevladinih organizacija ''Bitno je biti Bošnjak'', u nedjelju u Sarajevu na skup povodom različitih izjava predstavnika državnih struktura ...
... i nevladinih organizacija vezanih za popis stanovništva 2013. godine.
Koalicija smatra da se u javnosti pojavio veliki broj nevladinih organizacija koje za cilj imaju zbunjivanje naroda u vezi popisa stanovništva, te smanjenje broja Bošnjaka u BiH koji, kako pokazuju procjene statističkih institucija, trenutno ima 55 posto.
- Značaj regularnog popisa stanovništva je od velikog značaja i imat će dalekosežne posljedice za ustavnopravno uređenje BiH i njenu budućnost i to na način da što bude više Bošnjaka na popisu toliko će BiH biti stabilnija i toliko će evropska demokratska budućnost naše zemlje biti izvjesnija - smatra koordinator Koalicije Sejfudin Tokić.
Pretpostavka za građansku državu BiH jeste afirmacija univerzalnog demokratskog prava po kome jedan čovjek predstavlja jedan glas.
A pretpostavka za ostvarivanje univerzalnog ljudskog prava jeste i realno oslikavanja etničke strukture popisa u oktobru, uz obavezu poštivanja svih međunarodnih konvencija, načela i standarda prava svih naroda i nacionalnih manjina, istaknuto je tokom današnjeg skupa.
Iz Koalicije smatraju da je popis stanovništva za Bošnjake najvažnije pitanje u proteklih 100 godina, i kako navode, iznenađeni su izjavom ministra Damira Hadžića koji navodi da je popis tehničko pitanje.
Također, navode da se plaše i izražavaju otvorene sumnje da ustavne promjene i inicijativa za preustroj FBiH, koja je ideja Američke ambasade, jedna zamka koja ima cilj teritorijalne podjele FBiH između Bošnjaka i Hrvata i smanjivanju životnog prostora za Bošnjake, pri čemu se ''podrazumijeva'' da je RS ekskluzivna teritorija Srpskog naroda.
Tokić smatra da bi u tom slučaju došlo do ''palestinizacije'' bošnjačkog naroda.
Naglašena je i važnost dolaska bh. dijaspore, uz objašnjenje da su se izjašnjavanja putem interneta i pošte pokazala nepouzdanim.
- Mi ovom kampanjom ne pozivamo Srbe i Hrvate da se vrate bošnjaštvu, nego pozivamo samo sve ljude, institucije i građane da omoguće da se svako izjasni onako kako želi i da bez lažnih kampanja i zbunjivanja pokušavaju ostvariti ono što nije uspjelo genocidom - dodao je Tokić.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Mi bez imalo katolika na nasu stranu, nemamo sanse da predjemo 55%.Vazno je da se sto manje katolika izjasni Hrvatima izvan Zapadne Hercegovine.Nemam ja neku iluziju da ce dole biti nesto katolika koji nisu Hrvati
Sto se tice ovog poteza.Treba pricati da nas je 55% pa cak i da nije.I oni trube ono o ''22''% ili sta li vec.Vrijeme radi za nas.Pitanje je samo.Da li mi radimo za vrijeme, ili obratno
Hrvatska radi dobar posao za nas.Gestapo im nije ravan kako uvode Strogocu, jer im je vanjska politika postala Eu politika, a ne Hrvatska.
Brisu se spiskovi, azuriraju drzavljanstva, nema vise kao prije.Sto se tice cetnika, i ovog popisa.Bit ce tesko.Cetaljima ako se popusti, a kao da gledam uz kvislinge koje sam ja opominjao Radoncica i dalje.Da ce biti onako, kako sam rekao.Moze se na popisu desiti i entitetsko drzavljanstvo, ali i gore
No, mi nismo zapadna Europa, tako treba cekati odredjeno vrijeme, da se vidi hoce li biti popisa 2013
Sto se tice ovog poteza.Treba pricati da nas je 55% pa cak i da nije.I oni trube ono o ''22''% ili sta li vec.Vrijeme radi za nas.Pitanje je samo.Da li mi radimo za vrijeme, ili obratno
Hrvatska radi dobar posao za nas.Gestapo im nije ravan kako uvode Strogocu, jer im je vanjska politika postala Eu politika, a ne Hrvatska.
Brisu se spiskovi, azuriraju drzavljanstva, nema vise kao prije.Sto se tice cetnika, i ovog popisa.Bit ce tesko.Cetaljima ako se popusti, a kao da gledam uz kvislinge koje sam ja opominjao Radoncica i dalje.Da ce biti onako, kako sam rekao.Moze se na popisu desiti i entitetsko drzavljanstvo, ali i gore
No, mi nismo zapadna Europa, tako treba cekati odredjeno vrijeme, da se vidi hoce li biti popisa 2013

Upravo to. Migracije su nepouzdane. Dosta ljudi se prijavi u Doboj npr da bi dobio neku donaciju za povratnike onda se ponovo odjavi i prijavi u Sarajevu da bi se tu lijecio pa taj proces ponovi 10-15 puta a biti se nigdje nije makao. U mom mjestu ima jedan takav. Mislim da je 20 puta nakon rata mjenjao adresu. Tako da ti podaci o unutrasnjim migracijama nisu mjerilo bilo cega.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Ma polako glavno je da se spominje ovako nesto. Mislim da bi sa par hiljada ljudi koji zele bh katolicku crkvu ovo se moglo odradit.elma89 je napisao/la:sarajlija je napisao/la:Mi moramo poraditi na tome da se u Bosni u skorije vrijeme stvori BOSANSKA KATOLICKA CRKVA I BOSANSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. U mjestima poput Sarajeva, Zenice, Tuzle vjerujem da bi ovo pilo vode.
Katica B.
To je masta,gdje su nam biskupi,patrijarh? ko bi pristao na to?
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
Uz 4000 katolika u Bosni, oni bi lagano bili fakticki pri kraju.Ostala bi im Skutorija+Mostar.
Sve vise od 4000 katolika koji nisu Hrvati.Super za nas

Sve vise od 4000 katolika koji nisu Hrvati.Super za nas

Bolje i da ne gledas.Gledaj u osnovne skole, gledaj u zivorodjene i to je sveUpravo to. Migracije su nepouzdane
Migracije su pouzdane kao i glupost oko krstenih, eno mi Fratar iz Jajca preko maila rekao da najmanje 30% krstenih u njegovoj zupi nije rodjeno dole.A, oni idioti skutori uporno ponavljaju da se u opcini Jajce rodilo 120 Hrvata, jer toliko imaju i krstenih.Migracije mozes odmah baciti u kantu za smece, nezavne, irelevantne, glupe
Citam malo ove cete, hoce da obiljeze entitetsku GRANICU! Sic.Lijepim velikim rijecima spominju GRANICU.Iako to nikad i nije, niti bi trebalo da bude takvo sta.Oni to izjave, iako po Daytonu, oni tog i nemaju, gdje pise da imaju drzavu u drzavi.Pola firmi bi se trebalo davno uklopiti u nas dio, ali nista od tog
Srbi su zavrsili svoje.Imaju oko 90 000-95 000 osnovaca po meni i oko 9000 zivorodjenih, i to u najbolju ruku.U Federaciji nemaju ni 1000 osnovaca.Racunajuci i nekad Drvar, Grahovo i Glamoc, i jos cijele vece urbane sredine(Sarajevo, Tuzla, Zenica).Od gradova im je ostala samo Banja Luka, a vise ne mogu da nas blokiraju u toj Federaciji
Ustashe su malo bolje samo u skutoriji, a ni u Mostaru gdje ima 64 000 katolika, valjda oni tako kazu.Imaju svega ispod 500 Hrvata prvacica prosle skolske godine.Pola tih ljudi su nakmeceni na komadu neplodne zemlje.Primjer Ortijesa.I vidjet ces, kako i koliko ce tek od ove godine biti ''Hrvatska'' Zapadna Hercegovina a ne Bosna

-
tarikoblak
- Član
Mi Bošnjaci moramo samo pamtiti šta nam je urađeno u proteklih 50-100 godina i ne dozvoliti da nam se ponovi. Moramo unatoč svemu poštovati druge nacije i vjere i živjeti s njima, jer nije dobro da smo isti kao četnici. Oni ne vole nikoga
/i]. Nije toliko ni bitno koliko je koga u BiH Bitno je, da su odnosi među ljudima dobri i da se uvažavamo. Bitno je, da se napravi normalna država, u kojoj će svi imati osnovna ljudska prava.
Bošnjaci će dugoročno akobogda i biti većinski narod, a vjerovatno su već sada. Ali, ipak treba graditi suživot i dobar komšiluk. Ali bogami, treba se i braniti ako nas ponovo napadnu. A to je samo pitanje vremena, max. 30 godina. Pogotovo kad skontaju da ih je sve manje i manje, onda će pokušati opet smanjiti naš broj ratom.
Bošnjaci će dugoročno akobogda i biti većinski narod, a vjerovatno su već sada. Ali, ipak treba graditi suživot i dobar komšiluk. Ali bogami, treba se i braniti ako nas ponovo napadnu. A to je samo pitanje vremena, max. 30 godina. Pogotovo kad skontaju da ih je sve manje i manje, onda će pokušati opet smanjiti naš broj ratom.
Dobrodosao Tarik. Ovo je forum koji okuplja najvise bosnjackih nacionalista na internetu, svih godista.
Misli trezveno, pisi slobodno.
Jack je vlasnik, tako oprezno s njim. On ima najvise informacija i najpouzdaniju etnicku statistiku vezanu za Bosnu, Sandzak, Srbiju, Kosovo i druge drzave. Tako, vrijedi se ponekad i strpiti s njim. Nas ostale samaraj kako hoces ako imas argumente. Samo kulturno...
Jack je vlasnik, tako oprezno s njim. On ima najvise informacija i najpouzdaniju etnicku statistiku vezanu za Bosnu, Sandzak, Srbiju, Kosovo i druge drzave. Tako, vrijedi se ponekad i strpiti s njim. Nas ostale samaraj kako hoces ako imas argumente. Samo kulturno...
tarikoblak je napisao/la:Nije toliko ni bitno koliko je koga u BiH Bitno je, da su odnosi među ljudima dobri i da se uvažavamo. Ali, ipak treba graditi suživot i dobar komšiluk. .
To je pogresan nacin razmisljanja. Ako se pitas zasto onda pogledaj ovaj video.
http://www.youtube.com/watch?v=pwGBrvbaldQ
Pametan govor a u kojem kaze i sljedece. Kad vidis cetnika ubi ga. Ako ga ne ubijes kad budes imao priliku onda ces sutra imati problem s njim.
Ovaj covjek je vizionar. Nama treba sto vise takvih ljudi. On je pametan i takve ljude treba postavljati na znacajne polozaje.
Ja te ne pozivam da ubijes prvog hriscanina kojeg vidis na ulici ali nama je....u interesu da njih bude sto manje u Bosni.
Sto ih bude manje danas to cemo imati manje problema sutra. Svaki korak koji vodi ka tom cilju je nesto sto treba podrzavati i promovirati.
Jedan od nacina je preuzimanje njihovih nekretnina i potiskivanje hriscana ka granicama Bosne. Za pocetak preuzeti sve u Srednjoj Bosnim pederaciji a kasnije gurati ka Drini, Vrbasu, Savi, moru.
Sarajpolje ti je odlican primjer toga. Ili Konjic ili Bihac ili ona velika hriscanska sela oko Srebrenika itd...
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Tarik,
Samo ću ti reci iskustvo moje porodice u zadnja tri rata.
Kao prvo i sami Vlasi u opisu mjesta odakle mi je bila rahmetli mati pišu da je njezina begovska porodica bila najpravednija prema svojim kmetovima i da su ih štititi.
Iz mamine porodice su bili solunski borci i izjasnjavali su se kao Srbi(ne cijela familije,normalno).
U I sv.ratu su spasavali Srbi od Suckora.
U II sv. Ratu ti isti psi su ih desetkovali.
U ovom ratu je to selo ostalo bez mamine porodice.Iskorienjeno!
Babin otac sa A-U vojskom popalio Cetinje i svi moji su prezivili.
U II sv.ratu babina porodica masovno u ustaše od B.Dubice,Kozare,Jasenovca do Slovenije i Blajburga.
BAbo mi je bio u partizanima,ubijao četnike.
U ovom ratu 90%. Babine porodice je uzeli pusku od prvog dana računajući moga brata,moju sestru(sanitet,ona doktorica)i ja sa puskom,elhamdulilahi!
Šta hoću da ti kažem?
Sa njima se ne može lijepo.To su krvolocni divljaci koji će te vazda mrziti zbog 28/6/1389.
Ko hoće s njima lijepo skočiti će mu na nos kad -tad.
Ja neću s njima!
Ja sam njihov neprijatelj!
Kao prvo i sami Vlasi u opisu mjesta odakle mi je bila rahmetli mati pišu da je njezina begovska porodica bila najpravednija prema svojim kmetovima i da su ih štititi.
Iz mamine porodice su bili solunski borci i izjasnjavali su se kao Srbi(ne cijela familije,normalno).
U II sv.ratu babina porodica masovno u ustaše od B.Dubice,Kozare,Jasenovca do Slovenije i Blajburga.
U ovom ratu 90%. Babine porodice je uzeli pusku od prvog dana računajući moga brata,moju sestru(sanitet,ona doktorica)i ja sa puskom,elhamdulilahi!
Šta hoću da ti kažem?
Sa njima se ne može lijepo.To su krvolocni divljaci koji će te vazda mrziti zbog 28/6/1389.
Ja neću s njima!
- Abdurrahman
- Član
Dobra ova dobro-doslica, haha... pravo me je nasmijala.Razum je napisao/la:Dobrodosao Tarik. Ovo je forum koji okuplja najvise bosnjackih nacionalista na internetu, svih godista.
Ps. Dobro dosao, Tarik.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Allah dz.s. nam kaze:Jakub je napisao/la:Tarik,
Šta hoću da ti kažem?
Ja neću s njima!
Ni Jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: “Allahov put je jedini pravi put!” A ako bi se ti poveo sa željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti. (Al-Baqara 120)
“Kako, kada oni, ako bi vas pobijedili, ne bi, kad ste vi u pitanju, ni srodstvo ni sporazum poštivali?! Oni vam se ustima svojim umiljavaju, ali im se srca protive, većina njih su nevjernici” (At-Tawba, 8.)
“Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli” (Al-Baqara, 217.) “Nevjernici bi jedva dočekali da oslabi pažnja vaša prema oružju i oruđu vašem, pa da svi odjednom na vas navale” (An-Nisa’, 102.)