Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Realnost i ono sto bi moglo da bude realnost ce se desiti samo ako ti budes vjerovao u takvo sta a ne postavljao genocidne termine volio bih,ovo ili ono.Od tog nema nista.
Kosovo je odavno zavrsena stvar pa po Srbiji ponavljaju lazna drzava Kosovo.Mi danas ovaj genocidni brlog treba da tako ozvanicimo .Sto i jeste tako.A ne da velikim slovima pisemo vlastitu sramotu.
Kosovo je odavno zavrsena stvar pa po Srbiji ponavljaju lazna drzava Kosovo.Mi danas ovaj genocidni brlog treba da tako ozvanicimo .Sto i jeste tako.A ne da velikim slovima pisemo vlastitu sramotu.
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Manje-vise iako stanje ovdje je veoma alarmantno za katolike sto se tice broja.Popis 1991 nije bio pravi popis i to nemoj smatrati istinom.Popisani su svi iz dijaspore tu nije nikad bilo toliko Hrvata.Isto kao sto popis 2013 je rekao da imas cirka 15 000+ vise Hrvata od ukupnog broja katolika u opstini Livno.I ovdje nisam racunao da je popis bio validan.Imam neku procjenu o toliko.Da sam htio da poboljsam Bosnjacima dao bih 25% Bosnjaka u opstini Livno ali onda bi malo vise lagao.Ovako uz +-1%.Znaci gore-dole vjerujem u ovu cifru za LivnoKad izbacis Srbe iz popisa 1991 to je otprilike slican procenat u preostalom stanovnistvu.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
To nam je jedna od (po meni) najstrateskijih opstina. Hvala Bogu da se odatle i iz Duvna masovno iseljavaju. Svaki procenat je bitan. Ako ih tu uspijemo presijec i na potezu Stolac Capljina ostaje ono sto si cini mi se ti ili neko ovdje na forumu nazvao skutoristan-trokutistan od zapadnog Mostara do granice koji je jako mal i koji onda vise ne predstavlja nista. A tu su realno skoro 100 % i tu objektivno nemozemo zasad nista uraditi. Sto se mene tice ove enklave nemaju nikakvog strateskog znacaja npr. usora, Zepce, Dobretici pa cak i dolina Lasve je vise nespojiva sa Zap. herc. Znaci definitavan poraz katolika ako ovladamo gore navedenim prostorom.
-
JuzniDoboj
- Član
3MY"FJ9tscv^6S<%VDVTXGhld_)QjY^2sBC2*o&"Nw)^_zkBnY
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 06 maj 2020 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.
Prvenstveno treba forsirati ove male opcine koje su priljepljene za nase vece opcine i gde imaju zemlju i procentualno gledano dobru prisutnost. Tzv Novo Gorazde, Vukosavlje, Osmaci. Npr u Kopacima kod Gorazda je razlika +-200 za vlahe. I oni su tu vecinom stara populacija i nemaju neku zaledinu dok mi tu imamo Gorazde. Kopaci su zaljepljeni za Gorazde.JuzniDoboj je napisao/la: ↑21 apr 2019 07:59Slazem se, moze biti neke jos po koji povratnik ali je proces uglavnom gotov, a vecinom zivi staro stanovnistvo. Ne znam koji nam je plan po tom pitanju, u opstinama tipa Vlasenica, Visegrad, itd.bosnaponosna je napisao/la: ↑19 apr 2019 10:00 Neko je iznad pisao da se treba porediti mapa iz 2006. ili 2019. (mislim, moj zemljak Hercegovac). Slažem se da je poređenje popisa 2013. i procjene 2019. poređenje "krušaka i jabuka". Slažem se da je u odnosu na 2006. postignut veliki napredak kada su u pitanju kako Bošnjaci Podrinja, tako i cijele BiH. Ali ono što želim dodati je, da je povratak Bošnjaka u tzv. RS završen proces, i mislim da se svi možemo složiti oko toga. Dakle, u odnosu na 2006. (dok je povratak još trajao) stanje je mnogo bolje, ali trenutno osim Srebrenice i Vukosavlja, činjenica je da Bošnjaci (naravno i Srbi) u tzv. RS nestaju, odnosno da je njihov broj, pa i udio u stanovništvu sve manji i manji. Situacija u Federaciji je mnogo, mnogo bolja, a to pokazuje i mapa.
Tu uloziti malo vise sredstava. Izgraditi 100injak kuca i dobijamo vecinu i odbacujemo ih do Ustiprace a i dalje. Prema meni to bi trebala biti prva meta. To je mjesto gdje najlakse mozemo postici vecinu. Nas je tu oko 1000 a njih oko 1200. To je naljepljeno na Gorazde i nasi tu mogu zivjeti a raditi u GZ bez vecih problema
Oda imamo cijeli prostor do Zvornika gdje su uglavnom nasa sela i grunt. Uvezati sa dobrim putevima ka Federaciji i fakticki si dobio izlaz na Drinu. Ovaj Ramic je ucinio dosta na tom planu jer je zadnjih godina asfaltirao i izgradio mnogo puteva u tom kraju
Isto bih radio na Trnovu. Tu ima ispod 1000 vlaha. Ove godine imaju samo 2 prvacica. To govori koja je propast tamo. Ovaj nas dio opcine Trnovo je bogat i budzet im je u sificitu a dio su i kantona Sarajevo. Sa 200 kuca bi preuzeli vecinu tamo. A to je i vazna opcina zbog kote Rogoj.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
I meni smeta taj naziv al nisam znao koje drugo ime da napisam. Hajd od sad cu stavljat Jakeš.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Radi se o planski napravljenom selu koje je trebalo da razdvoji Jakes od Modrickog Luga i dalje od Odzaka gdje su naseljeni Odzacki Srbi

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Novo Gorazde sigurno jer s jednim vecim selom ovdje mogli bi da preuzmemo cijelu opstinu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
ja sam kupio zemlju u Odzaku i mogu vam reci da je tamo isto Nuklearni holokaust. MASOVNO iseljavanje nazalost svih. Da imam para mogao bih kupiti cijelu opstinu. Sve se prodaje budzasto.
Jos kad Krajiski navalis,deres se i sve to.Dobijes povoljno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bosnjaci kupuju pomalo. Uglavnom pcelari. Nazalost nema nekih vecih i jacih privrednika da kupuju naveliko. Ali zaista vjerujte da ima jacih igraca posavina se moze kupiti 90%.
Dobro ne moze se kupiti Posavina.Moze se kupiti Posavski kanton.To je realno.Najvise industrije je ostalo kod cetnika u Bosanskoj Posavini.Rafinerija Brod i Modrica su zaposljavali preko 20 000 ljudi prije rata.Rafinerija Brod je bila jedna od jacih firmi.Danas je to propalo.Ovo sto je mahom Posavski kanton nije bilo industrijski jako kao ostatak Bosanske Posavine.Ljudi su mahom zivjeli od poljuprivrede za razliku od naprimjer Bosanskog Broda ili Modrice.Prije par godina bile su velike poplave,sto je sigurno napravilo dosta stete na tom podrucju.I imamo stanje koje imamo.Ima tu masovnijeg iseljavanja katolika tako vjerujem da taj kanton ce dobijati sve vise potencijalnih kupaca
Cestitke na kupovini nekretnine
.To se gleda a ne ko ce uzeti kucu u Hadzicima ili Stupu.Ovo je konkretno vec nesto uradjeno od tebe,iako nije masovno,kad bi vise ljudi to radili ili poceli da kupuju.Bilo bi bolje.Po meni najbolje je u Odzaku jer ipak gradic je 80% Bosnjacki znaci da se tamo po selima kupuje imovina
Cestitke na kupovini nekretnine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Mehmed beg Catic
- Član
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Super potez.Grad je ionako nas.Sad sto vise zemlje okolo ako uzmemo,moze jedino da bude bolje za nas.Neka Posavska verzija Bos Petrovca

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack, mozes li nam dati svoju procjenu koliko nas ima u Odzaku, Jakesu i Modrici.
Ne procente.
Jer gledo sam sinoc da nismo lose povezani od carsije Odzaka do carsije Modrice.
Ne procente.
Jer gledo sam sinoc da nismo lose povezani od carsije Odzaka do carsije Modrice.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Jakes 95%.Odzak 80%.Modrica nekih 20%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
To sam mogo i sa mape procitati.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."