Bosna popis 2013
Re: Bosna Popis stanovništva 2013
Sirite ali nenamjerno. Razmislite malo. Nije bitno, koliki je udio muslimana u BiH, ionako pravih vjernika nema ni 10%. Bitno je koliko je domoljuba, patriota.Meni licno, islam dodje kao tradicija. Dao sam djeci muslimasnka imena, slavim bajram, ne pijem alkohol, ne jedem svinjetinu, moja zena klanja svih 5 vakti namaza. Ja mogu mjenjat vjeru svake godine, ali ne mogu krv promjeniti, gene, moju fizionomiju, moj merhamet, moje porijeklo, mog oca, moju nanu... Duboko u sebi sam Bosnjak, to i da hocu promjeniti ne mogu. Svaka moja dlaka, moja pora, svaka celija, svaki gen sve je bosnjacko. I ne pravi nas islam bosnjacima a jos manje Bosnjastvo muslimanima.
Jack je upravu. I ja to vidim nazalost. Pa niko nema hrabrosti da kaze Nikolicu da kada ide u zvaničnu posjetu jednoj državi , prvo posjecuje glavni grad- gdje su smjestene institucije te države. To je politički precedent. Mislim da mu je Bakir poslao pismo neko nesto. Pa nije mu on ljubavnik da se dopisuju . Šta je ministar vanjskih poslova, slučajni prolaznik, uradio ? Opet znam da postoje države gdje je situacija još gora pa su uspjele održati koliko toliko suverenost i cjelovitost. Očit primjer Liban (šiti, suniti, kršćani) , Irak( šiti , suniti , kurdi) . Nama treba snažna medjunarodna podrška u naradnih 10 godina koje ce biti presudne za BiH. Znači Amerika, Turska , Arapske zemlje.
Neke stvari na međunarodnij sceni su se okrenule u našu korist - pobjeda opozicije u Libiji. Realno iako je dosta našeg naroda tamo radilo, sada možda možemo imati još bolje odnose sa njima. Gadafi je svakako preferirao Srbiju.
Što se tiče religije. Pa ja sam musliman , i osjećam se tako. Ali različite se situacije dešavaju u životu. Znam ljude koji su bili vjernici pa postali ateisti-agnostici , opet znam ljude koji su apsolutno negirali religiju a kasnije postali fanatično religiozni. TO nema nikakve veze .
Neke stvari na međunarodnij sceni su se okrenule u našu korist - pobjeda opozicije u Libiji. Realno iako je dosta našeg naroda tamo radilo, sada možda možemo imati još bolje odnose sa njima. Gadafi je svakako preferirao Srbiju.
Što se tiče religije. Pa ja sam musliman , i osjećam se tako. Ali različite se situacije dešavaju u životu. Znam ljude koji su bili vjernici pa postali ateisti-agnostici , opet znam ljude koji su apsolutno negirali religiju a kasnije postali fanatično religiozni. TO nema nikakve veze .
Kome nema veze pitanje vjere kao i onima koji pricaju price poput "Ne cini nas Islam bosnjacima" ne vredi ocigledno zboriti dalje, jer takvi sasvim jasno zive van realnog svijeta i desavanja. Svako pitanje na Balkanu ili svijetu je borba ideologija i uvjerenja. Vjera je razlog sto su bosnjaci-katolici i -pravoslavci danas hrvati ili srbi i sto zele parcati Bosnu, jer su je bosnjaci-muslimani jedino dozivljavali kao svoju i pod dini Islamom u njoj vidjali uokvirene svoje interese. Svako buncanje mimo ovih cinjenica je isto poput buncanja onda o jugoslavenstvu i danas bosanstvu. Temelj bosnjacima kao narodu sa svojim obicajima, vrednostima i duhovnim polazistima je islljucivo vjera Islam. Ko se zeli izjasniti bosnjakom neka tako ucini ali nase vezivo i razlog sto smo napadani i napadnuti je nasa vjera Islam. Price o kojekakvim genima je krajnja glupost. Covjeku se moze desiti da mu za transfuziju krvi u citavom rodu niko ne moze dati krv jer ima drugu krvnu grupu a jedan eskim da mu moze dati tako da spasi zivot. Pametnom je ovo dovoljan isaret da pogleda malo dalje od nosa i gore pomenutih premisa.enis1991 je napisao/la:Jack je upravu. I ja to vidim nazalost. Pa niko nema hrabrosti da kaze Nikolicu da kada ide u zvaničnu posjetu jednoj državi , prvo posjecuje glavni grad- gdje su smjestene institucije te države. To je politički precedent. Mislim da mu je Bakir poslao pismo neko nesto. Pa nije mu on ljubavnik da se dopisuju . Šta je ministar vanjskih poslova, slučajni prolaznik, uradio ? Opet znam da postoje države gdje je situacija još gora pa su uspjele održati koliko toliko suverenost i cjelovitost. Očit primjer Liban (šiti, suniti, kršćani) , Irak( šiti , suniti , kurdi) . Nama treba snažna medjunarodna podrška u naradnih 10 godina koje ce biti presudne za BiH. Znači Amerika, Turska , Arapske zemlje.
U biti to je tako,ali Bosnjak moze biti i ateista ili preci na drugu vjeru.Mislim jeste islam tradicija Bosnjaka ali nije obaveza ,,nije da negiramo ulogu islamaKrajisnik je napisao/la:Kome nema veze pitanje vjere kao i onima koji pricaju price poput "Ne cini nas Islam bosnjacima" ne vredi ocigledno zboriti dalje, jer takvi sasvim jasno zive van realnog svijeta i desavanja. Svako pitanje na Balkanu ili svijetu je borba ideologija i uvjerenja. Vjera je razlog sto su bosnjaci-katolici i -pravoslavci danas hrvati ili srbi i sto zele parcati Bosnu, jer su je bosnjaci-muslimani jedino dozivljavali kao svoju i pod dini Islamom u njoj vidjali uokvirene svoje interese. Svako buncanje mimo ovih cinjenica je isto poput buncanja onda o jugoslavenstvu i danas bosanstvu. Temelj bosnjacima kao narodu sa svojim obicajima, vrednostima i duhovnim polazistima je islljucivo vjera Islam. Ko se zeli izjasniti bosnjakom neka tako ucini ali nase vezivo i razlog sto smo napadani i napadnuti je nasa vjera Islam. Price o kojekakvim genima je krajnja glupost. Covjeku se moze desiti da mu za transfuziju krvi u citavom rodu niko ne moze dati krv jer ima drugu krvnu grupu a jedan eskim da mu moze dati tako da spasi zivot. Pametnom je ovo dovoljan isaret da pogleda malo dalje od nosa i gore pomenutih premisa.enis1991 je napisao/la:Jack je upravu. I ja to vidim nazalost. Pa niko nema hrabrosti da kaze Nikolicu da kada ide u zvaničnu posjetu jednoj državi , prvo posjecuje glavni grad- gdje su smjestene institucije te države. To je politički precedent. Mislim da mu je Bakir poslao pismo neko nesto. Pa nije mu on ljubavnik da se dopisuju . Šta je ministar vanjskih poslova, slučajni prolaznik, uradio ? Opet znam da postoje države gdje je situacija još gora pa su uspjele održati koliko toliko suverenost i cjelovitost. Očit primjer Liban (šiti, suniti, kršćani) , Irak( šiti , suniti , kurdi) . Nama treba snažna medjunarodna podrška u naradnih 10 godina koje ce biti presudne za BiH. Znači Amerika, Turska , Arapske zemlje.
Krajišnik, načelno si u pravu i slažem se s tobom, ali ima jedna jako važna stvar u svemu ovome. Točno jest da je islam sastavni dio Bošnjaštva, ali po meni, pogotovo u današnje vrijeme, veći naglasak se treba stavljati na NACIONALNO, a ne na religijsko. Naravno, to nikako ne znači da se islam treba zanemarivati, baš suprotno. Ali, u religijskom smislu su muslimani već odavno osviješteni i taj segment nije sporan. Drugim riječima, u Bosni (i okolnoj regiji) je svakom muslimanu jasno da je musliman, ali nažalost svakom Bošnjaku nije jasno da je Bošnjak. I upravo zato dolazi do ovog problema sa "Bosanstvom" i upravo zato strepimo hoće li nas biti preko ili ispod 50%. Jebi ga, nama treba biti jasno da mi u smislu stvaranja nacije i nacionalnog osviještenja zaostajemo za narodima koji nas okružuju otprilike 100-tinjak godina. I baš zato taj segment trebamo do maksimuma pojačati. Znači, eliminirati raznorazne indijanske termine koje muslimani u regiji koriste pri deklariranju (npr. Musliman, Musliman-Crnogorac, Musliman-Bošnjak, Bosanac, pa čak i Gorani) i postići to da se svi pišu kao ono što zapravo i jesu - Bošnjaci.Krajisnik je napisao/la:Kome nema veze pitanje vjere kao i onima koji pricaju price poput "Ne cini nas Islam bosnjacima" ne vredi ocigledno zboriti dalje, jer takvi sasvim jasno zive van realnog svijeta i desavanja. Svako pitanje na Balkanu ili svijetu je borba ideologija i uvjerenja. Vjera je razlog sto su bosnjaci-katolici i -pravoslavci danas hrvati ili srbi i sto zele parcati Bosnu, jer su je bosnjaci-muslimani jedino dozivljavali kao svoju i pod dini Islamom u njoj vidjali uokvirene svoje interese. Svako buncanje mimo ovih cinjenica je isto poput buncanja onda o jugoslavenstvu i danas bosanstvu. Temelj bosnjacima kao narodu sa svojim obicajima, vrednostima i duhovnim polazistima je islljucivo vjera Islam. Ko se zeli izjasniti bosnjakom neka tako ucini ali nase vezivo i razlog sto smo napadani i napadnuti je nasa vjera Islam. Price o kojekakvim genima je krajnja glupost. Covjeku se moze desiti da mu za transfuziju krvi u citavom rodu niko ne moze dati krv jer ima drugu krvnu grupu a jedan eskim da mu moze dati tako da spasi zivot. Pametnom je ovo dovoljan isaret da pogleda malo dalje od nosa i gore pomenutih premisa.
Naravno, a sad cu reci da ce se ovo i pojacati cim krene ljeto.Pa, ce vam biti svima jasnije.Sto se popis bude priblizavao, doci ce do raznih politickih talasanja na ovom podrucju.Nazalost jos je gore, kao sto forumas mudhoney rece.Nama ne trebaju toliko beznacajnih opcija koje je naveo.I popisnica treba jasno da ubroji Bosnjake, Srbe, Hrvate i ostale.Nista vise, ako budu Bosanci ubrojani gore u popisnicu, to ce biti katastrofa za nas
Po meni mislim da iako imamo nikakvu drzavu, banana drzavicu, ekonomski.Mi danas imamo mnogo bolji polozaj nego prije 12 godina.Broj Srba je sve manji i manji, i prosli put Srbi su imali i oruzje i sve.A, danas im se Kosovo zari i pali.Nestali iz Hrvatske.U Bosni, prodani, citaj PRODANI koridor.Ponovo i nije razbijen kao nekada.Hrvatska opcija je uglavnom zasluzna za postojanje cetniteta, prodaja Dervente, Broda,Modrice
Popis 2013 je najvazniji dan, mozda i nasih zivota, jer prvi put imamo pravo da se izjasnjavamo po svom narodnom imenu.Prosli popis nam je dao to pravo za jezik BOSANSKI.Kojim je tad pricalo cirka 1.6 miliona ljudi.Ovog puta imamo nacionalnu pripadnost, i na tome treba raditi.Tesko je pricati, i naklapati o tome, sve je do boga, cak ni ja ne znam kako ce biti i kakva ce biti podjela, ali statisticki i matematicki je nemoguce da Srbi i Hrvati budu cinili apsolutnu vecinu
A, do popisa ima jos.Iako ima dosta vremena.To nam treba biti prednost, jer dovoljno je sasvim jos 7 mjeseci+ reklamiranja i agitovanja da budemo imali jos vise nacionalnih Bosnjaka
Po meni mislim da iako imamo nikakvu drzavu, banana drzavicu, ekonomski.Mi danas imamo mnogo bolji polozaj nego prije 12 godina.Broj Srba je sve manji i manji, i prosli put Srbi su imali i oruzje i sve.A, danas im se Kosovo zari i pali.Nestali iz Hrvatske.U Bosni, prodani, citaj PRODANI koridor.Ponovo i nije razbijen kao nekada.Hrvatska opcija je uglavnom zasluzna za postojanje cetniteta, prodaja Dervente, Broda,Modrice
Popis 2013 je najvazniji dan, mozda i nasih zivota, jer prvi put imamo pravo da se izjasnjavamo po svom narodnom imenu.Prosli popis nam je dao to pravo za jezik BOSANSKI.Kojim je tad pricalo cirka 1.6 miliona ljudi.Ovog puta imamo nacionalnu pripadnost, i na tome treba raditi.Tesko je pricati, i naklapati o tome, sve je do boga, cak ni ja ne znam kako ce biti i kakva ce biti podjela, ali statisticki i matematicki je nemoguce da Srbi i Hrvati budu cinili apsolutnu vecinu
A, do popisa ima jos.Iako ima dosta vremena.To nam treba biti prednost, jer dovoljno je sasvim jos 7 mjeseci+ reklamiranja i agitovanja da budemo imali jos vise nacionalnih Bosnjaka
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Mi se slabo angazujemo, dovoljno je vidjeti ovaj forum.
Vares Majdan 377 Katolika na kraju ove godine
Vares gradic cirka 1200 katolika
Ostatak oko 1000 katolika u par sela
Zupa Borovica 47 porodica i 76 katolika
U Vares Majdanu bit ce i cirka 420 Muslimana, ako se ne podjelimo uzimamo vecinu ovdje,makar relativnu
I oko 1300 Muslimana u samom gradicu Varesu .Ostaje nam nada da ce se oni vise podijeliti.Doseljeno 11 Sandzackih porodica u grad, kao i nesto nasih iz okolnih sela.Nista drasticno, makar sto se tice povecanja.Njihov veci pad, s cirka 3300 katolika u gradu, na danas 1200.Ne mogu da kazem ko ce biti vecina u gradu, ali u 5 deka, to je tu negdje.

Vares Majdan 377 Katolika na kraju ove godine
Vares gradic cirka 1200 katolika
Ostatak oko 1000 katolika u par sela
Zupa Borovica 47 porodica i 76 katolika
U Vares Majdanu bit ce i cirka 420 Muslimana, ako se ne podjelimo uzimamo vecinu ovdje,makar relativnu
I oko 1300 Muslimana u samom gradicu Varesu .Ostaje nam nada da ce se oni vise podijeliti.Doseljeno 11 Sandzackih porodica u grad, kao i nesto nasih iz okolnih sela.Nista drasticno, makar sto se tice povecanja.Njihov veci pad, s cirka 3300 katolika u gradu, na danas 1200.Ne mogu da kazem ko ce biti vecina u gradu, ali u 5 deka, to je tu negdje.

a bih opet naveo primjer nasih katolika i pravoslavaca: Njihova privrzenost njihovim vjerama je upravo ta koja ih je odredila cak da negiraju bosnjacki identitet i oglase se kao hrvati ili srbi. Isto iz ideoloskih razloga danas imamo one koji se odricu bosnjastva i bosnjaka pa vele da su "bosanci" - pazite, ovo je sustinski potpuno isti cin kao prethodno spomenutih, pa cak to otvoreno i "predbacuju" kada govore "bosnjak=musliman=nacionalisti". I to sve rade iako dobro znaju da je bosnjacki korpus jedini koji se borio i bori za BiH, pa bi logicno bilo da im se u ovom trenutku pripoje umjesto pokusavanja da ih rasparcaju. Znaci zrtvuju i rizikuju cak i opstojnost za radi svog uvjerenja. Da bar pominju da se izjasnjeni bosnjaci i bosanci saberu pod jedno kao sto ce biti npr. sa "romima" i "ciganima", oni se ne zamaraju da podvlace kako ne zele nikakve veze sa bosnjacima. Ovo je otvoreno neprijateljstvo upravo zbog uvjerenja i besmisleno je okretati ili zabadati glavu kao noj od realnosti. I vidicemo da je kod svih onih koji Islam shvataju ozbiljno a ne za "privatnu stvar" u nekom cosku kuce, jasna odrednica kao bosnjacima bez ikakve dileme, ne osporavajuci to pravo nikom ko to zeli. Kada dakle budemo vjeru shvatili kako treba, nece biti zime za bosnjastvo ili bilo koje drugo pitanje naseg naroda, kako u regionalnom tako i na svijetskom pozoristu borbi ideologija za srca i um ljudi.mudhoney je napisao/la:Krajišnik, načelno si u pravu i slažem se s tobom, ali ima jedna jako važna stvar u svemu ovome. Točno jest da je islam sastavni dio Bošnjaštva, ali po meni, pogotovo u današnje vrijeme, veći naglasak se treba stavljati na NACIONALNO, a ne na religijsko. Naravno, to nikako ne znači da se islam treba zanemarivati, baš suprotno. Ali, u religijskom smislu su muslimani već odavno osviješteni i taj segment nije sporan. Drugim riječima, u Bosni (i okolnoj regiji) je svakom muslimanu jasno da je musliman, ali nažalost svakom Bošnjaku nije jasno da je Bošnjak. I upravo zato dolazi do ovog problema sa "Bosanstvom" i upravo zato strepimo hoće li nas biti preko ili ispod 50%. Jebi ga, nama treba biti jasno da mi u smislu stvaranja nacije i nacionalnog osviještenja zaostajemo za narodima koji nas okružuju otprilike 100-tinjak godina. I baš zato taj segment trebamo do maksimuma pojačati. Znači, eliminirati raznorazne indijanske termine koje muslimani u regiji koriste pri deklariranju (npr. Musliman, Musliman-Crnogorac, Musliman-Bošnjak, Bosanac, pa čak i Gorani) i postići to da se svi pišu kao ono što zapravo i jesu - Bošnjaci.Krajisnik je napisao/la:Kome nema veze pitanje vjere kao i onima koji pricaju price poput "Ne cini nas Islam bosnjacima" ne vredi ocigledno zboriti dalje, jer takvi sasvim jasno zive van realnog svijeta i desavanja. Svako pitanje na Balkanu ili svijetu je borba ideologija i uvjerenja. Vjera je razlog sto su bosnjaci-katolici i -pravoslavci danas hrvati ili srbi i sto zele parcati Bosnu, jer su je bosnjaci-muslimani jedino dozivljavali kao svoju i pod dini Islamom u njoj vidjali uokvirene svoje interese. Svako buncanje mimo ovih cinjenica je isto poput buncanja onda o jugoslavenstvu i danas bosanstvu. Temelj bosnjacima kao narodu sa svojim obicajima, vrednostima i duhovnim polazistima je islljucivo vjera Islam. Ko se zeli izjasniti bosnjakom neka tako ucini ali nase vezivo i razlog sto smo napadani i napadnuti je nasa vjera Islam. Price o kojekakvim genima je krajnja glupost. Covjeku se moze desiti da mu za transfuziju krvi u citavom rodu niko ne moze dati krv jer ima drugu krvnu grupu a jedan eskim da mu moze dati tako da spasi zivot. Pametnom je ovo dovoljan isaret da pogleda malo dalje od nosa i gore pomenutih premisa.
U ovom trenutku je NAJVAŽNIJE BOSNJASTVO ,važnije od islama,Boze oprosti mi!
Kamo sto je napisao Mudhoney mi smo "osvijesceni" muslimani ,ali smo "neosvijesceni" Bošnjaci.
Moj rodjo klanja 5 vakat namaza,sabah klanja obavezno u dzamiji i kad sam mu rekao "Mi Bošnjaci..."
On je podviknuo "Kakvi Bošnjaci ? Mi smo muslimani,ummet Muhamedov je nedjeljiv."
E,hajde ove tvrdoglavce vrati u bošnjački korpus!
Ali čvrsto vjerujem da će se preko 95 muslimana vjernika izjasniti kao Bošnjaci.
Ateisti i Titoisti ce se preko 2/3 izjasniti kao Bosanci=Jugoslaveni.
Kamo sto je napisao Mudhoney mi smo "osvijesceni" muslimani ,ali smo "neosvijesceni" Bošnjaci.
Moj rodjo klanja 5 vakat namaza,sabah klanja obavezno u dzamiji i kad sam mu rekao "Mi Bošnjaci..."
On je podviknuo "Kakvi Bošnjaci ? Mi smo muslimani,ummet Muhamedov je nedjeljiv."
E,hajde ove tvrdoglavce vrati u bošnjački korpus!
Ali čvrsto vjerujem da će se preko 95 muslimana vjernika izjasniti kao Bošnjaci.
Ateisti i Titoisti ce se preko 2/3 izjasniti kao Bosanci=Jugoslaveni.
Veoma, veoma vazno
Dobio sam podatak danas da u Varesu imas 1200 katolika, izmedju 1200-1300 Muslimana i manje od 100 pravoslavnih.Osjetljivo mjesto, a zasto?
Ukoliko se mi izjasnimo u 90-95% omjeru kao Bosnjaci.Ima, velike sanse da uzmemo vecinu ovdje .Svaki glas je bitan.Vares Majdan ima 380 katolika, 410 Muslimana i izmedju 20-30 Pravoslavnih.Dva najbitnija naselja u toj opcini.Sve ispod 90% Bosnjaka, mi gubimo vecinu ovdje.Vrijeme radi za nas do popisa, ali mora se raditi na tome
Mora se ici da izmedju 92-97% Bosnjaka se izjasne tako kao Bosnjaci.Jezik je veoma bitan
Shvacam ja da ce skutori 101% reci da su Hrvati i Hrvatski jezik, i da ce oni iz Istocne Hercegovine tako reci.No, ako mi uzmemo fin broj Bosanskog, i ako uzmemo u katolickim naseljima Tuzle i Varesa, i dijelom cak i Travnika.Totalno smo ukopali Hrvatsku stranu
http://www.forum.hr/showthread.php?t=701252&page=137
Bosnjaci imaju 17 000 km2 teritorije, a povrsina Usk kantona je 4200 km2.To nije ni 1/4
Dobar dio Krajiskih Bosnjaka se radja u Hrvatskoj i Sloveniji, cak i Austriji.Ne vjerujte sve sto ovi vlaski skutori iz 3 selektivne opcine + koji Dalmatinac kazu, a nisu nikad bili
Izmedju 90-95% Bosnjaka ako se izjasni nacionalno, ako samo malo udarimo prema katolicima.Znaci malo.Vares treba da tangiramo jer je sad bas gusto.A, mozemo uzeti to
Mislim da sve nade ustasha polazu u Mostar, jer i kretenu je jasno da cemo mi rasturiti u Busovaci, Novom Travniku, ali i u centralnoj Bosni
Kljuc uspjeha treba da bude
Sto bolja nacionalna afirmacija
+ Udariti na pravoslavne i katolike gdje smo vecina, primjer Varesa.Kako u Varesu nema vecih naselja.Uzmemo li ova dva naselja gdje je gusto sad.Mi smo uzeli i totalno cijelu opcinu, ova naselja sa ispod 100 stanovnika.Ona ce i dalje gubiti stanovnistvo
Dobio sam podatak danas da u Varesu imas 1200 katolika, izmedju 1200-1300 Muslimana i manje od 100 pravoslavnih.Osjetljivo mjesto, a zasto?
Ukoliko se mi izjasnimo u 90-95% omjeru kao Bosnjaci.Ima, velike sanse da uzmemo vecinu ovdje .Svaki glas je bitan.Vares Majdan ima 380 katolika, 410 Muslimana i izmedju 20-30 Pravoslavnih.Dva najbitnija naselja u toj opcini.Sve ispod 90% Bosnjaka, mi gubimo vecinu ovdje.Vrijeme radi za nas do popisa, ali mora se raditi na tome
Mora se ici da izmedju 92-97% Bosnjaka se izjasne tako kao Bosnjaci.Jezik je veoma bitan
Shvacam ja da ce skutori 101% reci da su Hrvati i Hrvatski jezik, i da ce oni iz Istocne Hercegovine tako reci.No, ako mi uzmemo fin broj Bosanskog, i ako uzmemo u katolickim naseljima Tuzle i Varesa, i dijelom cak i Travnika.Totalno smo ukopali Hrvatsku stranu
http://www.forum.hr/showthread.php?t=701252&page=137
Bosnjaci imaju 17 000 km2 teritorije, a povrsina Usk kantona je 4200 km2.To nije ni 1/4
Dobar dio Krajiskih Bosnjaka se radja u Hrvatskoj i Sloveniji, cak i Austriji.Ne vjerujte sve sto ovi vlaski skutori iz 3 selektivne opcine + koji Dalmatinac kazu, a nisu nikad bili
Izmedju 90-95% Bosnjaka ako se izjasni nacionalno, ako samo malo udarimo prema katolicima.Znaci malo.Vares treba da tangiramo jer je sad bas gusto.A, mozemo uzeti to
Mislim da sve nade ustasha polazu u Mostar, jer i kretenu je jasno da cemo mi rasturiti u Busovaci, Novom Travniku, ali i u centralnoj Bosni
Kljuc uspjeha treba da bude
Sto bolja nacionalna afirmacija
+ Udariti na pravoslavne i katolike gdje smo vecina, primjer Varesa.Kako u Varesu nema vecih naselja.Uzmemo li ova dva naselja gdje je gusto sad.Mi smo uzeli i totalno cijelu opcinu, ova naselja sa ispod 100 stanovnika.Ona ce i dalje gubiti stanovnistvo

Sve bi to islo dobro da nemamo budale u vlastitim redovima,citam temu na klix,ako je ono realno stanje bit ce 50% bosnjaka a 50% bosanaca,jugoslavena,stanovnika svemira itd
a svi muslimani,nema srba i hrvata(osim pokoji trol)
a svi muslimani,nema srba i hrvata(osim pokoji trol)
Elma.Kiks baaa.Je utociste zadnjih Skorojevica i komunjara, i anketa na Kiks.ba.Ne vrijedi nicemu
http://bosanskehistorije.com/component/ ... anovnistva
Glasalo 730
Bosnjaka 684
Ostali 46
Ovako nek bude i u pravom zivotu.Meni dovoljno
http://bosanskehistorije.com/component/ ... anovnistva
Glasalo 730
Bosnjaka 684
Ostali 46
Ovako nek bude i u pravom zivotu.Meni dovoljno

Ne treba toliko sad ni zapinjat za tu temu Bosnjaci pa Bosnjaci javno, imaju tribine su krenule ide se po gradovima, Bitno je biti Bosnjak( ukljucena je i IZ) prva tribina je bila u Visegradu da se zna u punoj sali et tako.Samo to ne treba gurat mediski, al ovi sto pisu po klixu to je vecinski gradsko stan. itd itd.sad da ne peglam tj Bosanci ti i taakooooooooooooooooooo : ))))
elma89 je napisao/la:Zasto bi se radovao? sta to ima lose u tome sto smo vecinski muslimanski narod? neki od vas izgleda imaju komplekseABen je napisao/la:Slazem se i ja sa vama dvojicom, ali 99% Bosnjackog korpusa su islamske vijeroispovijesti. I nedam nikom da omalovazava ovu cinjenicu i da nema nas Bosne nebi bilo.
Vi ako mislite da ce vise od 1% Bosnjaka imati nesto drugo osim islamske vijesroispovijesti, bujurum pa dakazite na popisu. Ja bi se radovo kad bi se drugacijepe pokazalo.
Srbi se ne stide sto su vecinom pravoslavni ,niti hrvati sto su vecinom katolicki narod ...samo je bosnjacima sporno kad neko kaze da smo vecinom muslimani.E pa jesmo
Elma, mislim da niko nema komplekse od toga da je Bosnjak barem ne od nas ovdje na ovom forumu. Ali ja govorim u svoje ime znam Bosnjaka koji se izjasnjavaju kao Hrvati jer su iz raznih razloga zavoljeli zivot na moru i svjetla Zagreba ali isto tako poznajem katolike i pravoslavce i ljude iz mijesanih brakova koji su se borili u redovima ARBIH i koji i dan danas zive i rade,skoluju djecu i vele da su Bosnjaci,ne treba im to osporavat .Ne vjerujem da ce biti veliki procenat takvih slucajeva ali ce biti definitivno, ovaj popis je kljucno pitanje i za mene je ovo pocetak jedne nove epohe u historiji naseg naroda i Bosne uopste.
Bosnjastvo je bez sumnje vezano za Islam ali isto tako Bosnjastvo nije Islam stvorio ono je stvoreno jos u srednjovjekovnoj Bosni i toga se ne trebamo stidjeti nasih bogumilskih predaka,nemojte me pogresno shvatit nemam ja nikakv kompleks sto sam musliman i sto sam Bosnjak ali isto tako nemam problema ni sa time da vidim u nasem korpusu ne muslimane franjevce, evandjeliste,protestante,katolike i dr..
Bravo Dezidijat
Mi smo ovdje potrosna roba na dunjaluku, niko i nista, samo komad mesa, sa razumom.Nasa vrijeme ce isteci kao sto istice i rok trajanja za mlijeko.To moramo shvatiti.
Danas, u ovaj cas, i posebno jer smo smrtnici.Mi treba da razmisljamo vise i bolje, unaprijed jer popis iduci je 2021 godine.I na kraju dana, svak od nas ce preseliti na bolji svijet.
Ovaj svijet je jos gori za nas, ako u ovo doba mi budemo glupi, nacionalno nesvjesni, neslozni, eno danas mi lik opsova i staru i sestru, i boga, i kruha i sunce, a rece da je iz Tutina i rece da je Musliman
Ne znam zasto, ali nije bitno.Danas, ako mi ne polozimo ovaj ispit.Hocemo li za neke nove generacije Bosnjaka raditi gore ili bolje
Sta ce onaj Bosnjak rodjen 2031 godine reci, za mene, za sebe, za sve vas.Vidi.Moj dido je bio glup, pa lagano je davao ustashama i cetnicima malo vise zemlje, malo vise.Pa, evo ja danas zivim u nekom Bosnjackom Lesotu
Ne, mi danas moramo da napravimo plan i za Neum, Srebrenicu, Jajce, trebamo raditi i planirati.Ovi nazovi Bosanci i ne rade, boli njih briga, gdje vecina Muslimana Bosanskih bi dosla
Ima jedna jama na Grmecu, teskoj cetnickoj planini i pise.Ovdje je ta i ta jama.U toj jami su cetnici ubili oko 100 tinjak Bosnjaka.Kraj te Jame je bilo selo.Srpsko.Danas tamo nema nikog.Jer treba zivjeti dole, treba radjati, a to vise neces moci glupom Bosnji da podvalis
Bosna nije od Bascarsije do Ilidze, ima je i u Prijedoru i Modrici.Ko misli da nije tako.Nazovi Dacica.Reci da ti treba malo zemlje.On ce rado ti dati komad zemlje.Mrkonjic sigurno, da dobije Banja Luku u Srbiji
Zidovi su pricali 2000 godina.Dogodine u Jerusalemu.E, nas Jerusalem je nas.Ali, nas drugi Jerusalem Banja Luka je okupirana.Pa, vicimo i mi.Dogodine u Banja Luci, i nek iduca generacija vice takvo sta i kad mene ne bude
Mi smo ovdje potrosna roba na dunjaluku, niko i nista, samo komad mesa, sa razumom.Nasa vrijeme ce isteci kao sto istice i rok trajanja za mlijeko.To moramo shvatiti.
Danas, u ovaj cas, i posebno jer smo smrtnici.Mi treba da razmisljamo vise i bolje, unaprijed jer popis iduci je 2021 godine.I na kraju dana, svak od nas ce preseliti na bolji svijet.
Ovaj svijet je jos gori za nas, ako u ovo doba mi budemo glupi, nacionalno nesvjesni, neslozni, eno danas mi lik opsova i staru i sestru, i boga, i kruha i sunce, a rece da je iz Tutina i rece da je Musliman
Ne znam zasto, ali nije bitno.Danas, ako mi ne polozimo ovaj ispit.Hocemo li za neke nove generacije Bosnjaka raditi gore ili bolje
Sta ce onaj Bosnjak rodjen 2031 godine reci, za mene, za sebe, za sve vas.Vidi.Moj dido je bio glup, pa lagano je davao ustashama i cetnicima malo vise zemlje, malo vise.Pa, evo ja danas zivim u nekom Bosnjackom Lesotu
Ne, mi danas moramo da napravimo plan i za Neum, Srebrenicu, Jajce, trebamo raditi i planirati.Ovi nazovi Bosanci i ne rade, boli njih briga, gdje vecina Muslimana Bosanskih bi dosla
Ima jedna jama na Grmecu, teskoj cetnickoj planini i pise.Ovdje je ta i ta jama.U toj jami su cetnici ubili oko 100 tinjak Bosnjaka.Kraj te Jame je bilo selo.Srpsko.Danas tamo nema nikog.Jer treba zivjeti dole, treba radjati, a to vise neces moci glupom Bosnji da podvalis
Bosna nije od Bascarsije do Ilidze, ima je i u Prijedoru i Modrici.Ko misli da nije tako.Nazovi Dacica.Reci da ti treba malo zemlje.On ce rado ti dati komad zemlje.Mrkonjic sigurno, da dobije Banja Luku u Srbiji
Zidovi su pricali 2000 godina.Dogodine u Jerusalemu.E, nas Jerusalem je nas.Ali, nas drugi Jerusalem Banja Luka je okupirana.Pa, vicimo i mi.Dogodine u Banja Luci, i nek iduca generacija vice takvo sta i kad mene ne bude

Upravo tako ja kazem uzmimo Jevreje kao primjer koliko dugo su sanjali o izraelu ginuli za tu ideju danas ga imaju..i tom Tutinjcu drugi put odvali samar nije veci od tebe jbte cemu ti Bog dade tih 1.95 i 100kg nego da mos hajvanu odalamit maru po po' face! 
Ma, ne znam ni ja ko je on.Poslao mi mail, i fakat
Gorcin je 195 cm.Jack je 185 cm.Ispravka
I to sve jer mu se nije svidio tekst o Tutinu.

Psihopata neki jbes ga!Samo mu se zahvali i preporuci mu dobrog psihijatra,posalji hudi i link vjerovatno se nece snacJack je napisao/la:![]()
Ma, ne znam ni ja ko je on.Poslao mi mail, i fakat
Gorcin je 195 cm.Jack je 185 cm.Ispravka
I to sve jer mu se nije svidio tekst o Tutinu.![]()
![]()
Nego ono istraživanje od prije nekoliko dana je zanimljivo, Bošnjaka 53 posto, dinosaura 8 posto 
Od tih 8% vecina su Muslimani,Bosnjaci-muslimani,Katolici itd...tek 2% Bosancimarli je napisao/la:Nego ono istraživanje od prije nekoliko dana je zanimljivo, Bošnjaka 53 posto, dinosaura 8 posto