☑ Pravila foruma i savjeti

Čajdžinica

Bosman
Administrator

Re: Kahvana (tema za off topicarenje)

Post Postao/la Bosman » 11 feb 2019 15:12

krhan je napisao/la: 11 feb 2019 14:41
Misljen je napisao/la: 11 feb 2019 14:02 sad znam sto je SDP toliko jak u Bosni. Svi neki socijalisti na forumu :mrgreen: :lool:
A ti kreno brate uz covu i dodu :rofll:
Samo nek je bosnjakovanja :rocky:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 11 feb 2019 15:37

slika

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 feb 2019 19:48

Nesto nam se @amkos usutario.
Da se nije slucajno ozenio :tutu: :lol: :mrgreen:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 feb 2019 19:49

Gluho bilo.Pametan covjek se ne zeni

:lol: :lol: :rofll:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 feb 2019 20:05

Jack je napisao/la: 12 feb 2019 19:49 Gluho bilo.Pametan covjek se ne zeni

Mora i on vec jednom da krene u produkciju da poboljsamo stanje na terenu. :kuhar:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 mar 2019 14:40

krhan je napisao/la: 12 feb 2019 19:48 Nesto nam se @amkos usutario.
Da se nije slucajno ozenio :tutu: :lol: :mrgreen:
Jok ja. :mrgreen:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 mar 2019 14:40

Jack je napisao/la: 12 feb 2019 19:49 Gluho bilo.Pametan covjek se ne zeni

:lol: :lol:

:gut:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Herceg
Član

Neurtalna Bosna

Post Postao/la Herceg » 14 mar 2019 04:52

Pozdrav moji Bošnjaci!

Svi pratimo ove diskuzije za evropske integracije i nato i svijedoci smo kako vlahadija blokira proces razvoja.
Šta su razlozi da su naši tako nespretni u izgradnji i integraciji države, neznam ali mislim da treba da se razmisli i o alternativama.

EU i Nato su oboj na svoj način super sile i sve se zackli tam lijepo zgoda.
Ali ako smo iskreni znamo da je to ustvari birokracija i vojska koja služi naj bogatim ljudima i grupama da ostvare svoje interese i ništa drugo.

Nato nam u ratu nije pomogo, već je svima pomagao i mico pionire i laufere kako mu odgovara.

Ja vidim alternativu u neurtalnoj Bosni,
Sa dobrim i koristnim vezama i sa eu i sa nato i sa rusijom i kinom, a najbolja sama za sebe.

Mislim uslov te neurtalnost mora bit jaka vojska:
- sa vojnom rokom
- jakom vojnom industrijom
- 100'000 stalnog osoblja
- Budget od minimalno 2,5%
- Integracijom civilne službe i zaštite
- redovnom obukom za rezervu
- osnivanjem druge vojske kao (TO, stay behind princip)

Vojska bit trebala imate specifične zadatke:
- Spriječavanje rata i održavanje mire
- Štitit Bosnu i njezin narod
- Podržavanje mirovnih misija po svijetu
- Podržavat civilne ustanove kad se dešavaju teške katastrofe (poplave zemljotres itd...)

Što da se narod mučio u ratu da se oslobodimo ovih morlaka a to da mijenjamo za zapadnu komadu, najbolje kad smo mi na vlast i mi samostalna stariješina.

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Neurtalna Bosna

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 23 mar 2019 23:08

Herceg je napisao/la: 14 mar 2019 04:52 Pozdrav moji Bošnjaci!

Svi pratimo ove diskuzije za evropske integracije i nato i svijedoci smo kako vlahadija blokira proces razvoja.
Šta su razlozi da su naši tako nespretni u izgradnji i integraciji države, neznam ali mislim da treba da se razmisli i o alternativama.

Ali ako smo iskreni znamo da je to ustvari birokracija i vojska koja služi naj bogatim ljudima i grupama da ostvare svoje interese i ništa drugo.

Nato nam u ratu nije pomogo, već je svima pomagao i mico pionire i laufere kako mu odgovara.

Sa dobrim i koristnim vezama i sa eu i sa nato i sa rusijom i kinom, a najbolja sama za sebe.

Mislim uslov te neurtalnost mora bit jaka vojska:
- sa vojnom rokom
- jakom vojnom industrijom
- 100'000 stalnog osoblja
- Budget od minimalno 2,5%
- Integracijom civilne službe i zaštite
- redovnom obukom za rezervu
- osnivanjem druge vojske kao (TO, stay behind princip)

Vojska bit trebala imate specifične zadatke:
- Spriječavanje rata i održavanje mire
- Štitit Bosnu i njezin narod
- Podržavanje mirovnih misija po svijetu
- Podržavat civilne ustanove kad se dešavaju teške katastrofe (poplave zemljotres itd...)

Što da se narod mučio u ratu da se oslobodimo ovih morlaka a to da mijenjamo za zapadnu komadu, najbolje kad smo mi na vlast i mi samostalna stariješina.
Kada bi BiH bila država Bošnjaka i ostalih, onda da. Ali ako postoje entiteti kao što postoje sada i ako Vlahadija ima pravo veta - onda je ulazak u EU i NATO definitivno bolja opcija nego bilo kakva neutralnost.

Također, opšte poznato je da Vlasi traže neutralnost a ti si se tek registrovao ovdje i mi te ne znamo. U svakom slušaju alejkumu selam.
Samo BiH.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 24 mar 2019 07:47

Herceg je napisao/la: 14 mar 2019 04:52 Pozdrav moji Bošnjaci!

Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).

damirR
Član

Post Postao/la damirR » 24 mar 2019 08:42

Neutralnost zvuci ok kada bi BiH imala izuzetno jaku ekonomiju,mocnu armiju i bar 5 miliona Bosnjaka vise nego sto ima danas.Za sada Bosna nije ekonomski jaka za naoruzavanje i odrzavanje neke ogromne vojske na duzi rok,cak i kad bi ta vojska bila cisto Bosnjacka.Zbog toga po meni uclanjenje u NATO je strateski interes za ocuvanje BiH.Takodje cak i sama kandidatura za clanstvo garantuje zemlji odredjenu stabilnost i zastitu od petljanja anti-zapadnih sluzbi,sto su srpski i ruski obavjestajci u vise navrata osjetili u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji u proteklih par godina.

Beretta
Član

Post Postao/la Beretta » 24 mar 2019 09:59

Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
NATO kao organizacija je globalni siledžija pod američkim kišobranom koji satire muslimane i sa te strane nema mojih simpatija.
Ulazak u NATO je nama nužno zlo i što je meni bitno a to je garant da Zapad neće moći biti licemjeran i pokvaren kao 90ih ako budemo članica.

Herceg
Član

Post Postao/la Herceg » 01 apr 2019 07:34

Abidaga je napisao/la: 24 mar 2019 07:47 Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).
Sta Srbujem? Nemoj da me vam kaljas odma tek sam poceo pisat.

Vidi ovo kako sam naveo nije kako vlahadija zamisljava vec slicno kao damirR...

I mora se mislit vise decenija unaprijed, kad si s Aliansom kao Nato dodje trenutak gdje je nas narod na pogresnoj strani historije.

Sa jako privredom i razvojojm dovoljno mozemo izgradit sve nase potrebe i imat koristne veze sa istok i zapadom.

U Natu su i drugi koji su bili otvoreno protiv nas i podrzavali i srbiju i hrvatsku u ratu, cak sa kontra spijuniranjem.

Mislim realno, bolje je bit svoj gazda, svoj na svojim i niciji kusur.

Herceg
Član

Post Postao/la Herceg » 01 apr 2019 07:37

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 23 mar 2019 23:08 Kada bi BiH bila država Bošnjaka i ostalih, onda da. Ali ako postoje entiteti kao što postoje sada i ako Vlahadija ima pravo veta - onda je ulazak u EU i NATO definitivno bolja opcija nego bilo kakva neutralnost.

Također, opšte poznato je da Vlasi traže neutralnost a ti si se tek registrovao ovdje i mi te ne znamo. U svakom slušaju alejkumu selam.
Pa, racunaj da ce ovaj entitski ustav nestat... Bosna je stara preko hiljadu godina.. a entiti su tu kao tv spot u reklami.
Ni srba ni rvata do skoro nije ovd bilo u nasoj zemlji.. znaci dugorocno pogledano Entiteti nisu za orientaciju.

Mislim dacemo ih moci demokratski demontirat kad dodje vakat

Herceg
Član

Post Postao/la Herceg » 01 apr 2019 07:39

Beretta je napisao/la: 24 mar 2019 09:59 Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
NATO kao organizacija je globalni siledžija pod američkim kišobranom koji satire muslimane i sa te strane nema mojih simpatija.
Ulazak u NATO je nama nužno zlo i što je meni bitno a to je garant da Zapad neće moći biti licemjeran i pokvaren kao 90ih ako budemo članica.
Ja se slazem bas tako, ali moze se iz NATO i kasnije izic.. bilo ih je vise .. cak je francuska izisla i opet usla.. ^^

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 01 apr 2019 10:19

Herceg je napisao/la: 01 apr 2019 07:39
Beretta je napisao/la: 24 mar 2019 09:59 Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
Ja se slazem bas tako, ali moze se iz NATO i kasnije izic.. bilo ih je vise .. cak je francuska izisla i opet usla.. ^^
NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):

1. Da Gradašćević nije krenuo prerano u autonomiju Bošnjaci bi imali i Bosnu i Srbiju skupa sa dahijama Beogradskim i vjerovatno bi izbjegli karavlaha Latasa i ne bi nas Osmanlije "zgnjecale" kao što su, jer su i tad bili BETON SILA za nas. Precijenili smo se. Mogli su birati da li da nas "zgnjecaju" ili prodaju ko koloniju Habzburzima ili bilo kome drugom. Odabrali su gnjecanje i elitocid (pobili sve umno u Bošnjačkih begova).

2. Mi još uvijek nemamo tu komociju da u državi u kojoj smo većina išta bitno odlučimo samostalno, a da važi za cijelu Bosnu (pa ni vojni status), jer živimo u aparthejdu Vašingtonskog Ustava i Dejtona.

3. I da nas ima 10. miliona u Bosni u ovom trenutku nije opcija biti izvan NATO pakta.
4. Što duže vlahadija odugovlači naš ulazak u NATO, trajnije su Centrifugalne sile koje rastakaju i komade rastočenog u Bosni.

Stoga na nama je sad:
1. Na sve moguće i nemoguće načine krčiti put do ulaska u NATO
2. Jačati poziciju (političku, medijsku, prosvjetiteljsku) i rastakati aparthejd pravnim i svim drugim sredstvima, a u slučaju napada i spremnom odbranom, što prvenstveno podrazumijeva stalni rad na traženju i jačanju savezništva sa članicama NATO-a i vojno jačim zemljama sa muslimanskom većinom. Sam niko danas ne može ništa. I u slučaju da budemo napadnuti znaj da taj ko nas napada već ima mnogo jaku pozadinu i da nije sam u toj priči.
3. Aman saveznike nemamo, ali ih je prioritet nalaziti među jakim, plaćati, lobirati, to nema cijenu, zlu ne trebalo.
:beret:
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Herceg
Član

Post Postao/la Herceg » 01 apr 2019 10:52

natalitetlija je napisao/la: 01 apr 2019 10:19
NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):

1. Da Gradašćević nije krenuo prerano u autonomiju Bošnjaci bi imali i Bosnu i Srbiju skupa sa dahijama Beogradskim i vjerovatno bi izbjegli karavlaha Latasa i ne bi nas Osmanlije "zgnjecale" kao što su, jer su i tad bili BETON SILA za nas. Precijenili smo se. Mogli su birati da li da nas "zgnjecaju" ili prodaju ko koloniju Habzburzima ili bilo kome drugom. Odabrali su gnjecanje i elitocid (pobili sve umno u Bošnjačkih begova).

2. Mi još uvijek nemamo tu komociju da u državi u kojoj smo većina išta bitno odlučimo samostalno, a da važi za cijelu Bosnu (pa ni vojni status), jer živimo u aparthejdu Vašingtonskog Ustava i Dejtona.

3. I da nas ima 10. miliona u Bosni u ovom trenutku nije opcija biti izvan NATO pakta.
4. Što duže vlahadija odugovlači naš ulazak u NATO, trajnije su Centrifugalne sile koje rastakaju i komade rastočenog u Bosni.

Stoga na nama je sad:
2. Jačati poziciju (političku, medijsku, prosvjetiteljsku) i rastakati aparthejd pravnim i svim drugim sredstvima, a u slučaju napada i spremnom odbranom, što prvenstveno podrazumijeva stalni rad na traženju i jačanju savezništva sa članicama NATO-a i vojno jačim zemljama sa muslimanskom većinom. Sam niko danas ne može ništa. I u slučaju da budemo napadnuti znaj da taj ko nas napada već ima mnogo jaku pozadinu i da nije sam u toj priči.
3. Aman saveznike nemamo, ali ih je prioritet nalaziti među jakim, plaćati, lobirati, to nema cijenu, zlu ne trebalo.

Dobar stav, ...

Pitam se... kad gledas Israel i okupiranu zemlju Palestinu. Ni Israel nije u Natu, de jure je neutralan a defacto za sebe uz pomoc i nata i drugih. Ja mislim to je primjer dobar barem sto se tice vojne strategije.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 01 apr 2019 11:47

Herceg je napisao/la: 01 apr 2019 10:52

Stoga na nama je sad:

Dobar stav, ...

Pitam se... kad gledas Israel i okupiranu zemlju Palestinu. Ni Israel nije u Natu, de jure je neutralan a defacto za sebe uz pomoc i nata i drugih. Ja mislim to je primjer dobar barem sto se tice vojne strategije.
Pozicija Bosnjaka i Izraelaca je dijemetralno suprotna i zato mi MORAMO u NATO a Izrael ne mora.

Izrael ima jako jako bogate prijatelje u svim drzavama u NATO-u, sto je ista stvar kao da si u samom NATOu.

Mi, za razliku od Izraelaca, nemamo nekih 50 hiljada milionera koji zaposljavaju nekih 50-100 miliona ljudi po SAD i EU pa da bi nama Bijela Kuca i Brisel bili kao kucni prijatelji. Porediti nas sa Izraelcima je suludo jer oni imaju omjer novca naspram nas sigurno 1.000.000 na 1, a plus i imaju mnogo vise uticaja u politici i biznisu o kojem mi samo mozemo sanjati. I to nije nesto radi cega ih iko treba mrziti - oni su se snasli i njima svaka cast. To sto su Arapi prodane duse i daju se kupiti za mekinje, je druga prica - ali mi od Izraelaca mozemo mnogo toga nauciti, ali prvo moramo poceti od cinjenice da nismo na istom politicko-ekonomskom nivou kao oni.

Bosnjaci danas trebaju raditi s onim sto imaju na raspolaganju, a to je nama sretna okolnost to da nam se interesi 100% podudaraju sa NATOovim (i mi i oni smo protiv Rusa, i mi i oni zelimo smanjiti Ruski uticaj na Balkanu, i mi i oni zelimo Ruske pijune van BiH) i to da nas Amerikanci i Evropljani gotive jer smo otvorenih pogleda i etnicko/rasno/vjerski liberalni, jer smo dokazali u ratu da nismo mrzitelji onih drugih, dok nasi dusmani su dokazali suprotno, to jest nismo fasisti i ne trazimo istrebljenje "onih koji su drugaciji" - i to je kljuc podrske koju imamo od zapada - i zato je jako opasno da se dozvoli bilo kome medju Bosnjacima da sire pricu o nekim napadima na bilo koga drugacijeg, npr. kriscani ili bilo sta slicno. Hvala Bogu, cisti smo od tog zla, i cisti moramo i ostati.

A Bosnjaci nikad nisu smetali ljudi koji su razliciti - sto je dokazano nasom historijom i kljuc naseg uspjeha i pobjede je upravo to sto smo mi spremni pruziti svima sva prava i zaustaviti sve diskriminacije - sto je nesto sto cetnici i ustase nisu. I to su oni dokazali genocidom i UZPom i etnickim ciscenjima - i tu se razlikujemo i tu cemo ih dotuci.

Upravo zato je Hrvatskoj obavjestajnoj sluzbi danas toliko stalo da vrbuje Bosnjake koji bi mogli (pa barem i nesvjesno) igrati bilo kakvu (pa i najmanju) ulogu u bilo kakvom terorizmu kojeg plraniraju upravo Hrvatske sluzbe - sve sa ciljem da nas okarakterisu istim kao sto su oni. Sto bi bi bila njihova velika pobjeda ako uspiju - zato i ne smiju i nece uspjeti.

To je upravo razlog zasto je jucer Beretta i dobio ban. Srpski i Hrvatski obavjestajci rade na tome da Bosnjake isprljaju istim onim umobolnim fasizmom od kojeg njihove bolesne i nazadne nacije boluju vec 150 godina i mi ne smijemo dozvoliti da neko sa strane pise ili prica u ime Bosnjaka takve stvari.

BiH mora uci u NATO. EU manje vise - ali NATO definitivno.
A onda ulagati u BiH i siriti Bosnjacki uticaj u svaki cosak BIH, kupovati firme, graditi ekonomiju, graditi obrazovni sistem. Podizati standard zivota. Podsjecati Bosnjake iz dijaspore da kupuju imanja u BiH i time se vezu sa BiH, da investiraju u firme u BiH i time se vezu za BiH i to ce sve ako Bog da dovesti do veceg povratka i jace BiH.
Samo BiH.

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 01 apr 2019 12:02

Herceg je napisao/la: 01 apr 2019 10:52

Stoga na nama je sad:

Dobar stav, ...

herceg, nemaš nikakvu osnovu, ni ti niti bilo ko uključujući i mene porediti poziciju Židova i Bošnjaka u matičnoj državi i svijetu. To je neuporedivo, a kada bi se baš morala povlačiti neka paralela, tražilo bi duboku, dugu analizu i raspravu, a nemamo vremena za to. Jedno sam ti pokušao približiti, a vidim i BosnjackaHercegovina da je udario u sridu i objasnio, zašto sada, u kontekstu ovog vremena/prostora je VIŠE NEGO VAŽNO za Bošnjake (ovakvi kakvi jesmo sada) biti dijelom NATO-a.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 apr 2019 12:23

Herceg je napisao/la: 01 apr 2019 07:34
Abidaga je napisao/la: 24 mar 2019 07:47 Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).
Sta Srbujem? Nemoj da me vam kaljas odma tek sam poceo pisat.

Vidi ovo kako sam naveo nije kako vlahadija zamisljava vec slicno kao damirR...

I mora se mislit vise decenija unaprijed, kad si s Aliansom kao Nato dodje trenutak gdje je nas narod na pogresnoj strani historije.

Sa jako privredom i razvojojm dovoljno mozemo izgradit sve nase potrebe i imat koristne veze sa istok i zapadom.

U Natu su i drugi koji su bili otvoreno protiv nas i podrzavali i srbiju i hrvatsku u ratu, cak sa kontra spijuniranjem.

Mislim realno, bolje je bit svoj gazda, svoj na svojim i niciji kusur.
Sam si sebe okaljao onog momenta kada si poceo propagirati Dodikove i Vuciceve snove o "neutralnoj Bosni". Bosnjacki narod niti je kada bio niti ce kada biti neutralan prema cetnicma. Anti-cetnistvo do sudnjeg dana je jedina prava strana u historiji Bosne.

Odgovorite