Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Zavrsio sam statisticku obradu mape.Malo je potrajalo.Poslao sam jednom svome da mi uradi pa se nadam da ce biti ovih dana demografska mapa Brckog 2018 po ulicama.Onako svjeze da se zna
Sto se tice Meraja./Jedan dio Meraja ima 72% Bosnjaka.Jedan dio oko 83%.Cijelo naselje Meraje imaju 78% Bosnjaka
Srpska Varos ima nesto Bosnjaka.Interesantno.Grcica i Ilicka haman nikako.Bijeljinska cesta ima nesto Bosnjaka.Novo Brcko je vecinski Srpsko iako ima nesto Bosnjaka.4 Juli podijeljen.Jedan dio Kolobara je dobro nas,drugi je malo vise mjesan.Uostalom.Nadam se da ce i ovo biti ovih dana
Sto se tice Meraja./Jedan dio Meraja ima 72% Bosnjaka.Jedan dio oko 83%.Cijelo naselje Meraje imaju 78% Bosnjaka
Srpska Varos ima nesto Bosnjaka.Interesantno.Grcica i Ilicka haman nikako.Bijeljinska cesta ima nesto Bosnjaka.Novo Brcko je vecinski Srpsko iako ima nesto Bosnjaka.4 Juli podijeljen.Jedan dio Kolobara je dobro nas,drugi je malo vise mjesan.Uostalom.Nadam se da ce i ovo biti ovih dana
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Meraje 1:425 Redovnih biraca:315 Bosnjaka
Meraje 2:487 Redovnih biraca:397 Bosnjaka
Famozna Kolobara
Kolobara 1:488 Redovnih biraca:329 Bosnjaka ili cirka 68%
Kolobara 2:451 Redovnih biraca:390 Bosnjaka ili 86,5%
Kolobara 3:463 Redovna biraca:303 Bosnjaka ili 65%
Meraje 2:487 Redovnih biraca:397 Bosnjaka
Famozna Kolobara
Kolobara 1:488 Redovnih biraca:329 Bosnjaka ili cirka 68%
Kolobara 2:451 Redovnih biraca:390 Bosnjaka ili 86,5%
Kolobara 3:463 Redovna biraca:303 Bosnjaka ili 65%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Primjetio sam da fali naselja Gluhakovac,Bijeljinska cesta dobar dio.Dizdarusa.Iako je ucrtan najveci dio grada Brckog.Nisu bas svi dijelovi.Steta.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Gledam malo mapu Brckog.Nevjerovatno kako je Doboj urbanizovan grad,zgrade,semafora masa
Brcko ti dodje kao par sela spojenih u jednu.Na google maps ja ne vidih nijednu zgradu u Rijekama,Suljagica Sokaku..itd
Ukucajte Brcko google maps pa ce vam se sve ukazati.Prava kolekcija sela fakticki spojenih u grad
Po meni od ovih manjih gradica.Najvise urbanizovan je Doboj pa Prijedor,pa onda Bihac.Bijeljina i Brcko bas zaostaju sto se tog tice
Brcko ti dodje kao par sela spojenih u jednu.Na google maps ja ne vidih nijednu zgradu u Rijekama,Suljagica Sokaku..itd
Ukucajte Brcko google maps pa ce vam se sve ukazati.Prava kolekcija sela fakticki spojenih u grad
Po meni od ovih manjih gradica.Najvise urbanizovan je Doboj pa Prijedor,pa onda Bihac.Bijeljina i Brcko bas zaostaju sto se tog tice

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jedna izborna jedinica u gradu cini od 3-6 ulica.Naravno glupo je reci da je ova mapa najtacnija za sam grad Brcko.Jer moguce je da sve ulice nisu tacne posebno tamo na lokalitetu KONACKOG BRDA gdje su vecinom zanatske radnje.No,manje-vise mapa je tacna.Naravno ja i dalje mislim da su neke ulice malo bolje za nas posebno Konacko Brdo
Mahale sa preko 90% Bosnjaka su Dizdarusa,Rijeke,Brodusa,Suljagica Sokak i Klanac.Tu imamo oko 40 tak ulica i fakticki sve su nase
Meraje imaju skoron 80% Bosnjaka.Kolobara preko 70%.Mujkici oko 65%.Najgore je stanje u mahali Gluhakovac gdje su Bosnjaci na cirka 50% stanovnistva.Ova mapa ne prikazuje stanje u Gluhakovcu i nekim juznim dijelovima grada ali ja sam sve to nacrtao na drugoj mapi uz pomoc Burovica.Pa cu i to priloziti kasnije u toku dana
Mislio sam da napravim ovakvo nesto za sam gradic Jajce ali nemam dobru mapu grada Jajca na netu da radim ovakvo nesto.Mozda je moglo da bude bolje za nas.Bosnjaci su nekad cinili i vecinu u Novom Brckom dok Ilicka je izgradjena poslije rata pa su tamo ulice samo Ilicka 1-15.Bosnjaka tamo i nema,iako nas ima u Grcici pa cak i u Srpskoj Varosi
Mahale sa preko 90% Bosnjaka su Dizdarusa,Rijeke,Brodusa,Suljagica Sokak i Klanac.Tu imamo oko 40 tak ulica i fakticki sve su nase
Meraje imaju skoron 80% Bosnjaka.Kolobara preko 70%.Mujkici oko 65%.Najgore je stanje u mahali Gluhakovac gdje su Bosnjaci na cirka 50% stanovnistva.Ova mapa ne prikazuje stanje u Gluhakovcu i nekim juznim dijelovima grada ali ja sam sve to nacrtao na drugoj mapi uz pomoc Burovica.Pa cu i to priloziti kasnije u toku dana
Mislio sam da napravim ovakvo nesto za sam gradic Jajce ali nemam dobru mapu grada Jajca na netu da radim ovakvo nesto.Mozda je moglo da bude bolje za nas.Bosnjaci su nekad cinili i vecinu u Novom Brckom dok Ilicka je izgradjena poslije rata pa su tamo ulice samo Ilicka 1-15.Bosnjaka tamo i nema,iako nas ima u Grcici pa cak i u Srpskoj Varosi

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Mehmed beg Catic
- Član
Znaci , ako tumacim dobro ovu kartu , Bosnjaci imaju citavom lijevom obalom Brke vecinu skroz do Save ? Tj, nije samo pravno ( kroz Distrikt ) vec je i fizicki "koridor " presjecen ?Jack je napisao/la:
![]()
![]()
Nije vezano za stanovnistvo ali nisam odavno vidio ovako puno fudbalskih igralista na relativno malom prostoru, gotovo svaka mahala ima svoje igraliste
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Manje-vise to je tako.Jos sam ubacio vise boja da se moze dati neki bolji presjek stanja

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da prije 10-15 godina se desio kompletan povratak u taj dio grada i Banja Luka ponovo postala enklava.Mehmed beg Catic je napisao/la:Znaci , ako tumacim dobro ovu kartu , Bosnjaci imaju citavom lijevom obalom Brke vecinu skroz do Save ? Tj, nije samo pravno ( kroz Distrikt ) vec je i fizicki "koridor " presjecen ?
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
- BosnjackaHercegovina
- Član
koliko je kilometara široka ova teritorija u BDu sa Bošnjačkom većinom?
Samo BiH.
Od 800 metara do 3 kilometra.Mozda i manje
Naselje Gluhakovac je kriticno za nas.Ovi ostali dijelovi grada imaju komotnu nasu vecinu
Naselje Gluhakovac je kriticno za nas.Ovi ostali dijelovi grada imaju komotnu nasu vecinu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Ukinimo kantone
- Član
Treba vidjet s našim bogatašima da izdvajaju novce koji bi se koristio za kupovinu stanova i kuća od Vlaha u dijelovima grada Brčkog koji su uz nevidljivu granicu prema dijelovima grada gdje je bošnjačka većina.Te stanove i kuće dodjeljivati mlađim bošnjačkim porodicama,s dvije ili više djece.Naše mahale ostaju naše a trenutne srpske za nekoliko godina mogu biti multietničke.
- Mehmed beg Catic
- Član
Ukinimo kantone je napisao/la:Treba vidjet s našim bogatašima da izdvajaju novce koji bi se koristio za kupovinu stanova i kuća od Vlaha u dijelovima grada Brčkog koji su uz nevidljivu granicu prema dijelovima grada gdje je bošnjačka većina.Te stanove i kuće dodjeljivati mlađim bošnjačkim porodicama,s dvije ili više djece.Naše mahale ostaju naše a trenutne srpske za nekoliko godina mogu biti multietničke.
To je vrlo dobra ideja. Tako cifuti rade po Palestini, mic po mic kupuju donacijama koje skupljaju po citavom svijetu od bogatasa i onda i useljavaju one svoje doseljenike koji imaju po 5-6- i vise djece. Da je malo pameti pa to kopirati u Brckom i na ostalim jestima koja su kriticna.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Veze nemam.Nikad nisam bio tamo,jedno je crtati mapu a drugo biti tamoBosnjackaHercegovina je napisao/la:koliko je kilometara široka ova teritorija u BDu sa Bošnjačkom većinom?
Jedno je sigurno najveci dio nasih mahala su vecinski Bosnjacke.Od 90-100%:Stari Rasadnik.Rijeke,Klanac,Suljagica Sokak,Dizdarusa,Brodusa.
Meraje gdje je Brcanska bolnica je 80% nasa.Kolobara oko 70%.Najgore je stanje u Mujkicima oko 65% Bosnjaka i Gluhakovcu oko 50% Bosnjaka.Imas jos nekih dijelova grada tipa 4 Juli gdje je mjesano

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovaj jevrejski sistem treba primjeniti u cijelom Podrinju. Nažalost naš narod samo šalje u humanitarne svrhe ja bih radije u ovo ulagao...Mehmed beg Catic je napisao/la:Ukinimo kantone je napisao/la:Treba vidjet s našim bogatašima da izdvajaju novce koji bi se koristio za kupovinu stanova i kuća od Vlaha u dijelovima grada Brčkog koji su uz nevidljivu granicu prema dijelovima grada gdje je bošnjačka većina.Te stanove i kuće dodjeljivati mlađim bošnjačkim porodicama,s dvije ili više djece.Naše mahale ostaju naše a trenutne srpske za nekoliko godina mogu biti multietničke.
To je vrlo dobra ideja. Tako cifuti rade po Palestini, mic po mic kupuju donacijama koje skupljaju po citavom svijetu od bogatasa i onda i useljavaju one svoje doseljenike koji imaju po 5-6- i vise djece. Da je malo pameti pa to kopirati u Brckom i na ostalim jestima koja su kriticna.
kliker je napisao/la:Ovaj jevrejski sistem treba primjeniti u cijelom Podrinju. Nažalost naš narod samo šalje u humanitarne svrhe ja bih radije u ovo ulagao...Mehmed beg Catic je napisao/la:Ukinimo kantone je napisao/la:Treba vidjet s našim bogatašima da izdvajaju novce koji bi se koristio za kupovinu stanova i kuća od Vlaha u dijelovima grada Brčkog koji su uz nevidljivu granicu prema dijelovima grada gdje je bošnjačka većina.Te stanove i kuće dodjeljivati mlađim bošnjačkim porodicama,s dvije ili više djece.Naše mahale ostaju naše a trenutne srpske za nekoliko godina mogu biti multietničke.
Trebalo se pocet sa malim opstinom kao osmaci ili novo gorazde. Tu bih se mozda naj brze sta uspijelo. Sta bih falilo da svaki is diaspore redovno po koji euro posalje za tako nesta. Svake godine bih se nekolilo hiljada moglo skupit.
Buraz mi saljemo milione u humanitarne svrhe samo iz Danske. Non stop na fejsbuku, viberu su humanitarne akcije ja nemam pojma ima li toliko bolesnika u BiH... Meni je to dosadilo. Treba nesto radit za drzavu a nek drzava se pobrine za bolesne..Burek je napisao/la:kliker je napisao/la:Ovaj jevrejski sistem treba primjeniti u cijelom Podrinju. Nažalost naš narod samo šalje u humanitarne svrhe ja bih radije u ovo ulagao...Mehmed beg Catic je napisao/la:
Trebalo se pocet sa malim opstinom kao osmaci ili novo gorazde. Tu bih se mozda naj brze sta uspijelo. Sta bih falilo da svaki is diaspore redovno po koji euro posalje za tako nesta. Svake godine bih se nekolilo hiljada moglo skupit.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Burek je napisao/la:kliker je napisao/la:Ovaj jevrejski sistem treba primjeniti u cijelom Podrinju. Nažalost naš narod samo šalje u humanitarne svrhe ja bih radije u ovo ulagao...Mehmed beg Catic je napisao/la:
Šta fali? Fali puno toga. 1. nacionalna svijest. 2. ujedinjenost. 3 želja i volja. 4. Organizacija koja okuplja svu dijasporu umjesto 100000000 malih organizacija koje nas više razjedinjuju nego ujedinjuju.
A ideja je odlična.
Samo BiH.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Bez rata državu nećeš dobiti jer su ustaše i četnici utemeljeni Dejtonom i razvaljuju svaki pokušaj jačanja države. Zato to zaboravi.kliker je napisao/la:Buraz mi saljemo milione u humanitarne svrhe samo iz Danske. Non stop na fejsbuku, viberu su humanitarne akcije ja nemam pojma ima li toliko bolesnika u BiH... Meni je to dosadilo. Treba nesto radit za drzavu a nek drzava se pobrine za bolesne..Burek je napisao/la:kliker je napisao/la: Ovaj jevrejski sistem treba primjeniti u cijelom Podrinju. Nažalost naš narod samo šalje u humanitarne svrhe ja bih radije u ovo ulagao...
Jedino što možeš je stvarati jak nevladin sektor. To jest organizacije koje djeluju da takve ciljeve ostvare od svojih para.
Samo BiH.